HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2017 Salı - 17:04

Baro'dan zehirlenen askerler için ücretsiz destek!

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki zehirlenme şüphesiyle ilgili açıklama yaptı.

Baro dan zehirlenen askerler için ücretsiz destek!

Baro olarak, zehirlenen askerlere yönelik avukatlardan oluşan bir komisyon kuracaklarını belirten Arslan, şunları söyledi:

BARO, ÜCRETSİZ HUKUKİ HİZMET VERECEK
"Manisa'daki asker zehirlenmeleri son günler kamuoyunun meşgul ediyor. Bilindiği üzere Manisa'da zehirlenme vakaları 4'üncü defa gerçekleşti. Bu son zehirlenme olayıyla birlikte çok sayıda askerimiz hastanelere kaldırıldı, ilk müdahalelerinin ardından taburcu edildi. Şu anda çok az sayıda askerimizin hastanelerde olduğunu görüyoruz. Bu zehirlenme olaylarıyla ilgili titiz bir çalışma yürütülüyor. Bizler de bu çalışmaları gözlemliyoruz ve izliyoruz. Askerlerle görüşüyoruz ve aileleriyle temas kurmaya çalışıyoruz. İlk etapta asker ve ailelerinden talep geldiği takdirde, biz kendilerine ücretsiz olarak hukuki danışmanlık hizmeti vermeye hazırız. Bu anlamda yasal yollara müracaat edecek olan ya da kendi beyanlarını savcılıklara iletecek olan mağdurlarla ilgili her türlü katkıyı Manisa Barosu olarak kendilerine sunacağız. Avukat arkadaşlarımız bu konuda yardımcı olacaklar."

"SORUMLULUKLARI VAR"
Bu olayda bakanlıkların ve komutanların da sorumluluğu olduğunu görüşünü savunan Baro Başkanı Arslan,  "Bu zehirlenme olaylarının üst üste gelmesi aslında olayın çok iyi bir şekilde derinlemesine araştırılma yapılması gerektiğini gösteriyor. İlk aşamadan itibaren bunun yapılması gerekiliyordu" dedi. KKTC'de de Manisa'dan giden askerlerde benzer olayın yaşandığını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu haberlerin çıkması, bu zehirlenme vakalarının çok ciddi manada olduğunu gösteriyor. Bu anlamda her ne olursa olsun, bu zehirlenmenin sebebi ne olursa olsun bu askerlerimize yemek sağlayan ilgili şirket, can güvenliğimizden sorumlu askerlerin burada en iyi şekilde vatani görevini yapmasını sağlayacak olan ilgili komutan ve ilgili bakanlıkların da bu olaylarda sorumlulukları vardır. Hiç kimse bu konuda sorumluluğunu başka bir sebep göstererek üzerinden atamaz. Zehirlenme sebebi ne olursa olsun, bu sebebin önceden tahmin edilmesi ya da ilk gerçekleştiği andan itibaren önlemlerin alınması gerekilirdi. Bu kapsamda Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapmış olduğu soruşturmanın sonucunu bekliyoruz. Biz de Manisa Barosu olarak bu olaya hem şikayet dilekçemizi hem de müdahil dilekçemizi sunacağız. Çok yakından takip edeceğiz."

TSK'NIN KENDİ MUTFAĞINI KURMASI ÇAĞRISI
Veteriner Hekimler Derneği Manisa İl Temsilcisi Adnan Serpen ise kışladaki gıda zehirlenmelerinin önlenmesi için, acilen askeri birliklerin içindeki mutfaklarda TSK'nın kendi personeliyle yemek yapımına başlanmasının gerektiğini belirtti. Sarpen, şunları söyledi:

"Tekrar Genelkurmay Başkanı'nın direktifleriyle çalışacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde tüm Kuvvet Komutanlıklarına hizmet verecek şekilde 'Veteriner Sağlık Dairesi Başkanlığı', bu daire başkanlığına bağlı ülke sathındaki birliklerde 'A ve B' Tipi Gıda Kontrol Müfreze Komutanlıkları' oluşturularak derhal faaliyete sokulmalıdır. TSK'da bu hizmetleri yürütecek şekilde askeri veterinerlik hizmetleri gözden geçirilerek, NATO standartlarına uygun şekilde yapılandırılmalı ve personel ihtiyacı giderilmelidir." (DHA)

 
İzmir'de 'ByLock' kullanan FETÖ'cü ablalara operasyon
 
Meral Akşener: Adaletin ruhuna el fatiha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'ByLock' kullanan FETÖ'cü ablalara operasyon
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında örgütünün ...
Nazlı Ilıcak: Kazanımlarımı laik Cumhuriyete...
FETÖ’nün medya ayağına yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Mehmet ...
KPSS cevap kağıtları erişime açıldı
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS'ye giren adaylar, cevap kağıtlarını ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: 11 tutuklama!
İzmir'de düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasında yer ...
Polis aracıyla sivil araç çarpıştı: 5 ölü
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Güçlü Köyü yol ayrımında polis zırhlı aracıyla ...
Fatih YAPAR yazdı... Dokuz Eylül imtihanı!
Fatih YAPAR'ın Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki son gelişmeler ile ilgili yazısı...
 
DEÜ’de 244 denizci ‘Demir Aldı’
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mezuniyet töreni Dokuz ...
İzmir'deki iğrenç olayın zanlısına 15 yıl istendi!
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde geçen ay bir markette 10 yaşındaki kız çocuğu ...
Flaş! Ceylin'i katleden zanlıdan intihar girişimi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 10 yaşındaki Ceylin Atik'i öldürmekle suçlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva