HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2017 Salı - 14:20

DEÜ’de 244 denizci ‘Demir Aldı’

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin mezuniyet töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Fakülteden bu yıl 244 öğrenci mezun oldu.

DEÜ’de 244 denizci ‘Demir Aldı’

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016-2017 öğretim yılında, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden 151, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 69, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 23 ve Uluslararası Ortak Lisans Programı kapsamında 1 olmak üzere toplam 244 öğrenci mezun oldu.

 

Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Okur ve Prof. Dr. Hale Ören, Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güldem Cerit, İzmir Liman Başkan Vekili Ahmet Apak, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Onur Konuğu Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve denizcilik ve lojistik sektörü temsilcileri ile çok sayıda mezun öğrenci ailesi katıldı.

Fakültede dereceye giren öğrencilere üniversite yönetimi ve çeşitli denizcilik dernekleri tarafından hediyeler verildi. Mezuniyet töreninde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerinin bayrak devir teslimi yapılarak mezuniyet yemini edildi. Tören, keplerin fırlatılması ve bando müzikleri eşliğinde son buldu.

Mezuniyette konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, denizcilik sektörünün Türkiye’de hızla geliştiğini belirterek, nitelikli ve donanımlı deniz adamlarına olan ihtiyacın her yıl arttığını kaydetti. Müsteşar Yardımcısı Sert, “Denizciliğimizin ve ülkemizin 2023 yılı hedefleri oldukça büyük. Bu hedeflere ulaşmak için denizcilik sektörümüz, limanlarımız, gemi adamlarımız ve gemilerimiz çağın gereklerine paralel olarak gelişmelidir. Türkiye’nin nitelikli ve yetişmiş denizcilere ihtiyacı var. Bugün buradan mezun olan denizci gençlerimiz, denizciliğin nitelikli ve gelişmiş eleman ihtiyacını karşılaşacaklar” dedi. Sert, “DEÜ Denizcilik Fakültesi gibi, konusunda uzmanlaşmış, çok değerli mezunlar veren bir okulda eğitim almanız, sizler için büyük bir şanstır. Fakülteniz, mesleğinde başarılı ve donanımlı elemanlar yetiştirmenin yanında, sosyal hayatta özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, iyi yol arkadaşları da yetiştiriyor. Emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

GURUR GÜNÜMÜZ
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur da, DEÜ’nün güçlü akademik kadrolarıyla öğrencilere başarılı eğitim imkanı sunduğunu ifade ederek, “DEÜ’nün denizci üniversite olma özelliği her zaman öne çıkmaktadır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve hedeflerini rehber alarak, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan ve büyük bir emek sarf ederek çalışmanızı bekliyoruz. Hep birlikte ülkemize ve insanlarımıza katkıda bulunacağız. Bu noktada her zaman yanınızdayız. Sizleri çalışma hayatına uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güldem Cerit ise, bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük denizcilik fakültesi olduklarını kaydederek, Fakülte tarihinin en çok mezun verilen dönemini yaşadıklarını söyledi. Cerit, asli görevlerinin ‘denizci ülke, denizci millet’ ülküsünü gerçekleştirmek olduğunu anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

 
İzmir'deki iğrenç olayın zanlısına 15 yıl istendi!
 
Göztepe'de transfer harekatı: Orta sahaya iki dinamo!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki iğrenç olayın zanlısına 15 yıl istendi!
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde geçen ay bir markette 10 yaşındaki kız çocuğu ...
Flaş! Ceylin'i katleden zanlıdan intihar girişimi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 10 yaşındaki Ceylin Atik'i öldürmekle suçlanan ...
AYM'den flaş FETÖ kararı
Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin TÜRKSAT davasının sivil ...
 
Ve 'Beykozlu Mozart'a YÖK'ten güzel haber...
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İstanbul'un ...
Diploma almadan kısa dönem askerlik yapmış!
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği ...
İzmir'de feci kaza: MHP'yi yasa boğan ölüm!
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, bariyere çarpan motosiklette bulunan 35 yaşındaki ...
 
Bulgaristan'dan İzmir'e gelen 'ATM fareleri'ne suçüstü!
Bulgaristan'dan gelerek İzmir'de ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle ...
İzmir'de anneannesini döverek öldüren torundan şok savunma: Hatırlamıyorum!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, anneannesi 79 yaşındaki  Makbule Öntaş'ı ...
Atatürk'e küfür etmişti: 43 gün sonra tutuklandı
Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva