HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2014 Salı - 13:57

Bakanlıktan flaş İzmir kararları: O lise imam hatip oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede yaşayan vatandaşların imza toplaması ve eylem yapmasına rağmen Karabağlar Üçkuyular’daki Maliye Meslek Lisesi’ni imam hatip lisesine çevirdi. Bakanlık ayrıca Konak ve Karabağlar Belediyesi tarafından satılan pazaryerinin olduğu alandaki vergi dairesini de oraya getirdi. Plan onaylanırken, odaların dava açması bekleniyor.

Bakanlıktan flaş İzmir kararları: O lise imam hatip oldu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kentlerde bulunan yerel yönetimlere görüş sormadan aldığı kararlar ile gündeme gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki ilçede önemli adım attı. Bakanlık, Karabağlar’da imam hatip ve vergi dairesinin yerini onaylarken Buca’da yeşil alanı eğitim tesisine çevirdi.
 
Bakanlık, ilk olarak Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi’nde bulunan uzun süredir kapalı Maliye Meslek Lisesi’ni değiştirdi. Yapılan değişiklikte, okul alanı imam hatip lisesine çevrildi. Oldukça büyük olan alana ayrıca Karabağlar ve Konak Belediyesi’nin satış kararı aldığı Üçkuyular Pazaryeri’nde bulunan 9 Eylül Vergi Dairesi de getirildi. Belediyeler, geçtiğimiz yıllarda alanı satmış AVM projesi yapmak için garaj ve pazaryeri olarak kullanılan dev arazi Doğuş Holding tarafından alınmıştı.  Yeni değişikliğin ardından mevcut binalar imam hatip ve vergi dairesi olarak kullanılacak. Ayrıca bölgeye bir adet de cami eklenecek.
 
BUCA'DA DA YEŞİL ALANLAR...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Buca’da da sessiz sedasız plan değişikliği kararı aldı. Buca Tınaztepe Mahallesi’nde bulunan yeşil alan imara açılarak eğitim alanına çevrildi. Belediye kayıtlarına göre bir süre ‘konut alanı’ olarak duran arazi daha sonra yeşil alana çevrilmişti. Şimdi yapılan değişiklikle araziye ‘eğitim tesisi’ oluru verildi. Maliye hazinesine kayıtlı araziye okul yapılması bekleniyor. 
 


ANTİDEMOKRATİK UYGULAMA
Buca’daki alınan kararı eleştiren Belediye Başkanı Levent Piriştina, bakanlığın çalışma yaparken belediyelere danışmadığını söyledi. Piriştina, “Bu durum tipik bir merkezi yönetim anti demokratik bir uygulamasıdır. Bir yeri konuttan eğitim tesisine çevirebilirsiniz. Bu ihtiyaç ise yapılabilir. Ama yeşil alanı imara açamazsınız. Özel mülk ise belki ihtiyaç ise o da yapıldı diyelim fakat burada belediyeye neden sorulmaz. Bir yerde en iyi bilgi, ihtiyaç analizi belediye tarafından yapılır. Ne yazık ki birçok kararda olduğu gibi yerel yönetimler hiçe sayılmıştır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Kasım 2014 Çarşamba 11:35

başkan seçim döneminde verdiğin adatepe pazaryeri sözünü hatırlatırım sana! verdiğin sözleri yerine getireceğini zaten zannetmiyorum da ben yinede hatırlatmak istedim.

Yorumu oyla      15      5  
deli bekir 12 Kasım 2014 Çarşamba 08:33

bakanlığı tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      13      11  
Süleyman 12 Kasım 2014 Çarşamba 08:23

Din adamı sorunu ne diyen arkadaşa yanıt veriyorum...bir kere imamlar cemaatten kendilerini üstün görüyorlar...iki, ölün olur sela okuması için ayrı para, yıkama için ayrı para verirsin...ekmek elden su gölden yaşarlar ülkenin her yerinde...zaten yeterince fazla imam varken her yerin imam hatip okulu olmasına kızmış olamazmıyız...cumhurbaşkanından bütün bakanlara kadar herkes imam...halimizi görüyorsun eğer sen de imamsan bi öz eleştiri yap bakalım...erzurumdaki kardeşiyle havlet olan sapık imamlara hiç girmedim bile...yetmezse cevap daha da devam edebilirim....

Yorumu oyla      20      6  
12 Kasım 2014 Çarşamba 03:44

Ülkemizdeki nüfusun büyük bir kesimi kendisini müslüman olarak görüyor. Bu habere yorum yapanlarda Müslüman peki sorun ne ? Nedir bu din adamları karşıtlığı.

Yorumu oyla      14      15  
izmirli 12 Kasım 2014 Çarşamba 01:19

İl milli eğitim müdürünün sözlerini hatırlayın imam hatip açmak onun için ulvi bir amaç.İsteği izmirde kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek.Bol bol çalan çırpan bir nesil.

Yorumu oyla      21      8  
Yetiş Ey Bakakanlık 11 Kasım 2014 Salı 22:00

Üçkuyular da acilen bir İmam Hatip Lisesine ihtiyaç var. Hatta iki olsun. İnönü Lisesini de İmam Hatip yapalım. Yoksa Üçkuyular da yaşayan Halkımız İmamsızlıktan ve de Hatipsizlikten kırılacak. YETİŞ EY BAKANLIK!!!!

Yorumu oyla      27      7  
11 Kasım 2014 Salı 20:02

imam açığı büyük

Yorumu oyla      24      8  
ercan 11 Kasım 2014 Salı 16:21

Bu bakanlık için yaptıgım yorun belli.Taktıgım isim Çevreyi ve şehirleri katletme bakanlıgı ama izmir de yaşadıgımız için yeni ismini izmirde yaptıgı uygulamalarla İZMİRİ ÇEVRE VE ŞEHİR OLARAK KATLETME BAKANLIGI OLARAK degiştirdim. Yazıklar olsun başka ne diyeyim.

Yorumu oyla      25      9  
ne bu ya?!! 11 Kasım 2014 Salı 16:05

neden imam hatip? memlekette imam açığı mı var?..AKP nin amacı milletin toplu cenaze namazını kıldırtmak mı?

Yorumu oyla      31      9  
Işık Dikicigil 11 Kasım 2014 Salı 15:32

İZMİ'İN FARKLI BİR DİN ANLAYIŞI VAR DEMİŞTİ. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI, BİR HÜKÜMET YETKİLİSİ DE İRFANI EKSİK DEDİ. VARSIN OLSUN. BİZİM DOKTORUMUZ ÖĞRETMENİMİZ LABORATUVARA GİRERKEN KURAN'I İNCİL'İ TEVRAT'I BİR KENARA BIRAKAN OKUMUŞ İNSANLARIMIZ OLSUN. İLİM VE FEN TAHSİL EDERKEN, İBADETLERİNİ DE GİZLİ GÖSTERİŞSİZ YAPSINLAR. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ??

Yorumu oyla      32      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da altyapı çalışmaları tam gaz
İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Kemalpaşa’nın her noktasına yaygın ...
Buca’da hedef profesyonel yüzücüler yetiştirmek
Buca Belediyesi, geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor. Sahip olduğu yarı ...
‘Sakin Şehir’in mutfağı ülkeye yayılıyor
Seferihisar’dan yanan “Geleneksel Mutfak” ateşi, tüm sakin şehirlerden ...
 
Sanat Sokağı ‘kışa merhaba’ diyor
Yaz boyunca canlı müziği ile el işlerinden antikaya, resim sergilerinden ...
Altındağ’da su faturası ödeme kolaylığı
Bornova Belediyesi, Altındağ, Yeşilova ve Çamdibi'nde oturanların ilçe ...
Menderes’te kurslar başladı kitaplar dağıtıldı
Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler ...
 
Elazığlılardan Başkan Hasan Arslan’a övgü
İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği ve İzmir Elazığlı İşadamları ...
Akdeniz İzmir’de buluşacak: 3 önemli organizasyon
İzmir’i “Akdeniz’in parlayan yıldızı” yapma hedefiyle çalışan Büyükşehir ...
Büyükşehir Meclisi’nde o derneğe rest: Ya ödeyecekler…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan tartışmalara neden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva