HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2014 Salı - 09:20

Akdeniz İzmir’de buluşacak: 3 önemli organizasyon

İzmir’i “Akdeniz’in parlayan yıldızı” yapma hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu ay içinde, biri Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES) Genel Kurul’u olmak üzere, 3 önemli uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak.

Akdeniz İzmir’de buluşacak: 3 önemli organizasyon

Akdeniz kentleriyle işbirliğine büyük önem veren ve İzmir’i Akdeniz’in lider kentlerinden biri yapabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte tam bir Akdeniz havası estirecek. 

Bu hafta içinde Akdeniz kentleri arasında ulaşım sorunlarının masaya yatırıldığı “Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik” seminerleri ile Akdeniz Kentler Birliği’nin (MEDCITIES) Genel Kurul’una ev sahipliği yapacak Büyükşehir Belediyesi, ay sonunda da “Uluslararası Akdeniz Sempozyumu” düzenleyecek.
 
İZMİR MODELİ
Fransız Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde finanse edilen CODATU (Kentsel Ulaşımı Geliştirme ve İyileştirme Kooperasyonu), Akdeniz Marsilya Entegrasyon Merkezi (CMI) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek “Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik” konulu seminer, 12 Kasım Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşması ile başlayacak. 2010 yılında Suriye’nin başkenti Şam’daki açılış konferansıyla başlayan ve ardından sırasıyla Marsilya, Barselona, Tunus ve Fas’ta düzenlenen seminerin kapanışı İzmir’de gerçekleştirilmiş olacak. “Ulaşımda İzmir Modeli’nin de sunulacağı seminerde, kent içi ulaşım sorunlarını, yerel çözümler ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik stratejileri masaya yatırılacak.
 
Çevre problemleri önce çıkacak
13 – 14 Kasım tarihleri arasında ise MEDCITIES (Akdeniz Kentler Birliği) 2014 Genel Kurul Toplantısı yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilecek. İspanya, Fransa, Arnavutluk, Hırvatistan, Tunus, Lübnan, Fas olmak üzere 7 üye ülkeden 49 yabancı katılımcının yer alacağı Genel Kurul’a 14 Akdeniz kentinden belediye başkanları ile Lübnan bölge valisi katılacak.  Hilton Oteli’nde gerçekleşecek genel kurulun çalışma konuları arasında kentsel mobilite (hareketlilik), kentsel sürdürülebilir kalkınma stratejileri, su, atık yönetimi ve kentlerdeki hava kalitesinin iyileştirilmesi yer alıyor. Organizasyon kapsamında gerçekleşecek oturum ve çalıştaylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 – 2019 Stratejik Planı ile birlikte  “Atık Su Yönetimi” konusunda bir sunum yapacak.
 
AKDENİZ KENTLER BİRLİĞİ (MEDCITIES) NEDİR?
MEDCITIES (Akdeniz Kentler Birliği), Akdeniz’e kıyısı olan kentler arasında bir ağ oluşturmak, Akdeniz’de kentsel çevre problemlerine dikkat çekerek bu sorunlara çözümler bulmak ve sürdürülebilir kalkınma konusunda çalışmalar yapmak amacıyla 1990 yılında Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından kurulan Akdeniz Teknik Yardım Programı’nın (METAP) inisiyatifinde Kasım 1991’de İspanya’nın Barselona kentinde kuruldu.
 
AKDENİZLİLİK VURGUSU
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27-28 Kasım tarihlerinde ise “Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu” düzenleyecek. Akdeniz’deki kültür yöneticileri, diplomat, tarihçi ve ekonomistleri İzmir’de toplayacak sempozyumda Akdeniz’in geleceği tartışılarak ortak bir “Akdenizlilik” vurgusu yapılacak. Toplantıda, İzmir’in yeni Akdeniz içindeki rolü ve rotası da çizilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Gerçek 12 Kasım 2014 Çarşamba 11:02

Havaalanına metro ile giden Yerli ve Yabancı turistlere rezil oluyoruz..Bizim gözümüz alışmış ama , İnanın ortam Hindistan gibi..

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli 12 Kasım 2014 Çarşamba 09:01

Biri göztepe filan demiş. Aynı zata diyorum ki Çiğli'nin de denize kıyısı var. Belediye şimdiye kadar ne yapmış? Bana bir örnek versin. Eskiden Çiğli çöplüğü denilen yer şimdi Mavişehir oldu. Mavişehir olunca buranın Çiğli Belediyesine ait olmasını gerektiğini düşünürsünüz değilmi? Hayır, Büyükşehir Karşıyaka'ya verdi bu bölgeyi. Şimdi siz İzmir'in ne kadar ön yargılı az gelişmiş bir yer olduğunu anlamanız için fazla uzağa gitmeye gerek yok. İzmir bir sahilden ibaret değil. Bir kere Belediye sadece kordona, konağa sahile para yatırıyor. Gerisi ise umrunda değil. Sen gitde biraz çankayanın arkaları, basmane, tepecik, altındağ, gültepe, gürçeşme, buca, güzeltepe, bayraklı, pınarbaşı, karabağlar vs. buraları dolaş. İzmirin yüzde 80'den fazlası varoş !!! Elin turisti buraya gelse güler güler. Kendinizi güzel bir yerde zannediyorsunuz.

Yorumu oyla      17      6  
yorumcu 12 Kasım 2014 Çarşamba 08:59

İzmirde yapılmak istenen yatırımların önüne set kurduklarını biliyorum. Sadece metro ihalesinde (KİK) yapmadıklarını bırakmadılar. Ama sokaklardaki çukurları dahi dolduramayan, yaptığı her işi ağdalaştıran bir belediyede istemiyoruz. Konak belediyesi her şikayete yada olumsuzluğa hemen dönüş yaparken, Büyükşehir belediyesi devekuşu gibi kafasını yere gömüyor. Eminim Piriştina yaşasaydı herşey çok farklı olurdu. Büyük bir şehri idare vasfı herkesde bulunamıyor ne yazık ki!!!

Yorumu oyla      15      6  
hulya 11 Kasım 2014 Salı 22:50

sn.Ercan, İzmir değil mi her seçimde AKP iktidarından biz hiçbir şey istemiyoruz diyen? hem bunu dile getirip hem yatırımları durdurmak için elinden geleni ardına koymayan İzmirlilerin iktidar niye yatırım yapmıyor diye ağlaşmasını anlayamıyorum. Yapılan CB Sarayını kastediyorsanız, bir ülkenin idare edildiği yer tüm dünyada önem verilen bir konudur, o yerlere göre ülkeyi değerlendirirler. ABD ye gittiğinizde size ilk söyledikleri şey "bizde dünyanın en büyük/en gelişmiş/en pahalı parlamentosu/binaları/müzeleri/heykelleri vardır" laflarıdır.Ne yazık ki halen dünya bunu düşünüyor. Yapılanlar ülkemizin temsil gururudur ve gereklidir.

Yorumu oyla      12      11  
ercan 11 Kasım 2014 Salı 15:00

Biz ne ısviçreyiz ne de almanya.Yani zengin bir ülke degiliz.İzmir devamlı göç alan bir şehir.Dört milyonu aşan nüfüsüyla sadece belediyenin imkanlarıyla tüm sorunlarını çözmesini bekliyemezsiniz.Özellikle gecekodulaşmanın yogun oldugu bölgelerde.Ben de inönü cd desinde oturuyorum. Bütün sokaklar yenileniyor.Raylı sistem agı gittikçe büyüyen bir şehir.Yorumcu arkadşıma bu şehrin dünyada en saglıklı gelişen 3. şehir olarak seçildigini de hatırlatayım bu arada..İktidar durmadan istanbulda yeni metro hatları açıyor.Kanun çıkardılar güya.Metro gereken yerleri kendileri üstlenecekti peki ne oldu.Bir tane izmir de üstlendikleri bir metro projesine başladılar mı.Ankaranın hazineye olan borçlarını sildiler.İzmir ankaraya göre dört te bir kamu yatırımı alıyor.İzmir dışlanmış bir şehir oldugunu unutmayınız. Dünyada ortalama hangi kentine gidersenin gidin bir takım eksiklikleri ve sorunları oldugunu görürsünüz.Bu kaçınılmaz bir şey.Mühim olan tespit edilen eksikliklerin çözümleme çabalarıdır ve sadece belediyenin degil kamunun destegi de gereklidir bu çözümlemelerde ve görevidir.Bu kent devlete dünyanın vergisini ödüyor .Vergiler saraylar yapılsın diye degil yaşanılan kante gerekli önem verilsin diye veriliyor. Peki siz böyle bir çaba görebiliyormusunuz sorarım size.

Yorumu oyla      20      16  
yorumcu 11 Kasım 2014 Salı 14:13

Kusura bakmayın ama 4 milyon insanın yaşadığı İzmir sadece Göztepe-Alsancak-Karşıyaka'dan ibaret değil. Problemlerinin çözülmesini bekleyen daha nice ilçeler var. Alı size güzel örnek, ben Güzelyalı'da oturuyorum sokaklar köstebek çukurlarıyla dolu,hayvan pisliği ve az bir yağmurda heryer lağım kokuyor. Deniz kıyısında gezerek problemleri görmezden gelemezsiniz.

Yorumu oyla      22      12  
ercan 11 Kasım 2014 Salı 12:03

Bay x böyle abartılı kötümserlik yorumlarla sadece kendini kandırıyorsun.Bence güzel bir hava oldugu zaman bir akşamüzeri göztepe iskelseine gel ve ordan sahilden kordona kadar yürümeye başla. Ne mi göreceksin.Bir sürü cıvıl cıvıl insanlar.Erkekli kızlı aileriyle gelen yürüyüş yapan, bisikletlerine binen insanlar.Çimlerin üzerinde oturup sohbet edenler.Özellikle konak isklesinden başlayıp kordonunu sonuna kadar yürüdügünüzde içinizi bir mutluluk saracak.Her taraf çim ve yeni işklandırmasıyla mutlu kalabalıklara rastlıyacaksınız Çimlere oturdugunuzda işıl ışıl olan karşıyakayı izleyeceksiniz.Türbanlı türbansız kızların hep beraber oturdugu biraz ötede iki kızın bira içtigi biraz ötede çigdem yiyen çay içen mutlu kalablıkları görünce iyi ki bu şehirde yaşıyorum diyeceksin.Çünkü bu zenginligi istnbulda bile bulamazsınız. İzmir çok güzel bir şehir her şeye ragmen Ülkemizin avrupaya açılan penceresi.Gerekli destegi görse çok daha güzel olacak. 4o km sahil şeridi olan kaç yer var ki .2 yıldır onay bekleyen körfez projesi gerçekleştiginde izmiri bütün dünya duyacak yaptıgı bu çevre yatırımıyla .Çesmesi urlası ve digerleri onları saymıyorum bile. Ve soruyorum yaşadıgınız yerin bu zenginliklerinin farkındamısınız acaba.Farkında olan istanbullular.Her hafta soluk almak için uçakla izmire geliyorlar Günde 70 uçuş var istnbuldan izmire.Fazla söze gerek varmı daha.

Yorumu oyla      19      15  
kvncozsy 11 Kasım 2014 Salı 10:36

valla her tarafı sarmış gece kondular! güzelyalının ve karşıyakanın neredeyse güneş bile girmeyecek kadar dar olan bakımsız sokakları pek akdeniz havası veremiyor.

Yorumu oyla      21      9  
Lombak 11 Kasım 2014 Salı 10:08

Bu tip toplantılar uzmanlar arası bilgi paylaşımı için iyi. Her toplantıdan ticari çıkar, kentliye direkt fayda bekleyemeyiz.

Yorumu oyla      17      10  
BAY X 11 Kasım 2014 Salı 09:39

İzmir'in Tanıtımı Yapılırken Her Nedense Konak Meydanında Çimlerde Yayılan Suriyeliler,Falcı Roman Kızları,Midyeciler Ve Daha Bir Çok İpini Koparan Berduşların Fotoğrafları Gösterilmez.Ama Her Nedense Böyle Çağdaş Modern Hayali İnsan Figürleri Canlandırılmakta.Sadece Kendimizi Kandırıyoruz.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi’nde o derneğe rest: Ya ödeyecekler…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan tartışmalara neden ...
Foçalılar Ulu Önder'in huzurunda
Foçalılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ...
Bucalılar Atatürk’ü saygıyla andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 76. ölüm yıldönümünde Buca’da düzenlenen törende saygı ile anıldı.
 
Selçuk Ata'sını andı
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. Yılı sebebiyle tüm Türkiye’de olduğu ...
Urla 76 yıllık özlem için ağladı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılı dolayısıyla ...
Foça'da 10 Kasım hüznü
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. Yılında, Foça’da gerçekleştirilen ...
 
Dikili Ata'sının izinde
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa ...
Güzelbahçeliler Ata’yı unutmadı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
Çiğli'de Ata'ya saygı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ayrılışının 76. Yıl dönümünde ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva