HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2014 Pazartesi - 19:22

Büyükşehir Meclisi’nde o derneğe rest: Ya ödeyecekler…

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan tartışmalara neden olan sakatlar derneğinin bulunduğu yerden tahliyesi ile ilgili konuştu. Aydoğan, “Ya kirayı ödeyecekler ya da çıkacaklar. Ödemezlerse memurlara zimmet çıkar” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde o derneğe rest: Ya ödeyecekler…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis toplantısını Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Toplantıda, uzun süredir tartışılan Sakatlar Derneği’nin belediyeye ait yerden tahliye edilmesi konusu gündeme geldi.


 
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraları ödemediği gerekçesiyle tahliye kararı verilen İzmir Sakatlar Derneği’nin durumunu gündeme getirdi. Derneğin kamu yararına çalıştığını belirten Doğan, tahliye kararının yanlış olduğunu söyledi. Doğan, “Toplam 360 üyeye çeşitli katkılar sunuyorlar. Maddi ve manevi anlamda çalışmalar yapıyorlar. Bu dernek özürlüler adına çalışmalar yapıyor. Tam 800 üyeleri var. Bu arkadaşlar belediye başkanı ile görüşmek istiyor. Bir yetkili kafasını pencereden uzatsa ve ‘gelin konuşalım’ dese olmaz mı?  Kamu yararına diğer derneklerde olduğu gibi kendilerinin de kiralarda indirim istiyorlar. Bunun yapıldığı dernekler var.  Samsun’da aylık 50 TL’ye kiralama yapılmış.  Kastamonu’da belediye aylık 200 TL’ye 22 odalı belediye binasını vermiş. Ey İzmir Büyükşehir Belediyesi gelin bu arkadaşlarla konuşun. Onların dinleyin. Bu talepleri de meclisten geçirelim” dedi.


 
ZİMMET ÇIKAR
Eleştirileri yanıtlayan Başkanvekili Aydoğan, “Bizim bu dernek ile ilgili kamu yararına çalışması ile ilgili sorunumuz yok. Bizim kiracı-mülk sahibi olarak sorunumuz var. Dernek, kiralamayı ihale ile yaptı. Belediye bu parayı tahsil etmezse yetkili arkadaşlarımıza zimmet çıkar. Eskiden kamu yararına derneklere yer tahsis edilebiliyordu. Son olarak hükümet değişiklik yaptı ve artık yer verilmiyor. Burada sapla saman karıştırılıyor. Kamu yararı olan derneklerle devlet proje yapılmasını istiyor.  Bu kirayı ödeyeceksiniz. Ödemezseniz sizin yerinize memurlar öder.  Ya kira ödeyecekler ya da çıkacaklar.  Bakanlar Kurulu tarafından kamu yararı denilen derneklere zaten yardımlar yapılır. Bunun dışında yapılacak bir şey yok. Derneklere yardım yapmak bizim görevimizdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerle ilgili yaptığı çok şey var. Bizim o kira bedeli olan 18-20 bin TL ile işimiz yok” diye konuştu.
 


ZAMAN GEÇTİ, NE YAPILACAK?
Toplantıda söz alan AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Bedem, Gölcük’te kanalizasyon hizmetleri çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Badem, “Yerel seçim öncesi İller Bankası’ndan kredisi çıkan bu proje İZSU’ya devredildi. Altı ay geçmesine rağmen bir çalışma yapılmadı. Yaz sezonuna kadar bu sorun çözülmezse Gölcük’te yaşanmaz hale gelecektir. Mevcut kanalizasyon hattı yeni arıtma tesisi yapılacağı için bitirilmedi. Zaten kanalizasyon hattının yakınında mevcut arıtma tesisi var. Oraya bağlayalım ve çalışmaları bir an önce bitirelim. Gölcük İzmir için önemlidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahtiyar 11 Kasım 2014 Salı 11:15

bu karmu yararı kuralı artık bitti. yalnızca belediyelerin mevzuatlarında kaldı. geçmişte bu ünvanı alan dernekler konuyu suiistimal ediyor. artık kamu yararı olmak zorlaştı.olmak için icazet(!) gerekiyor. önemli bir konu. kamu yararı olup hiçbir şey yapmayan derneklerle çok güzel şeyler üreten ama bir türlü kamuya yararlı olamayan dernekleri ayırt edelim. bu madde gözden geçirilsin. ayrıca stk'larla işbirliği yapmak istemeyen bld.ler hemen bu maddeye sığınıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foçalılar Ulu Önder'in huzurunda
Foçalılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ...
Bucalılar Atatürk’ü saygıyla andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 76. ölüm yıldönümünde Buca’da düzenlenen törende saygı ile anıldı.
Selçuk Ata'sını andı
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. Yılı sebebiyle tüm Türkiye’de olduğu ...
 
Urla 76 yıllık özlem için ağladı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılı dolayısıyla ...
Foça'da 10 Kasım hüznü
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. Yılında, Foça’da gerçekleştirilen ...
Dikili Ata'sının izinde
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa ...
 
Güzelbahçeliler Ata’yı unutmadı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
Çiğli'de Ata'ya saygı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ayrılışının 76. Yıl dönümünde ...
Gaziemirli öğretmen hayata estetik katıyor
Bir öğrencisinin isteği üzerine kağıt kıvırma sanatını öğrenen El Sanatları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva