HABERLER>GÜNCEL
17 Haziran 2017 Cumartesi - 11:42

Bakanlık'tan 81 ile flaş bayram genelgesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla, 81 il valiliği, il emniyet müdürlüğü ve il jandarma Komutanlıkları’na “Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. Genelgede, trafiğin yoğun olduğu güzergahlar, bayram süresince, helikopter, Drone ve İHA’lar ile takip edilmesi istenildi.

Bakanlık tan 81 ile flaş bayram genelgesi!

Genelgede, “Tuzak Radar” algısına neden olacak yöntemler ile radar araçları gizlenerek denetim yapılmamasına vurgu yapılarak, “Radarla hız denetimleri, hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde yapılacak. Ayrıca, sadece ön koltukta değil, arka koltukta oturanların da emniyet kemeri kullanımı denetlenecek, bu konuda bilgilendirmeler yapılacak. Genelgede, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, Ramazan bayramı süresince, seferberlik anlayışı ile, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanmasına vurgu yapıldı. 

24 SAAT DENETİM
Bayram trafiğine yönelik alınacak tedbiler ise şöyle sıralandı:

-Trafik personeline trafiğin tanzimi ve denetimi dışında görev verilmeyecek, ihtiyaç duyulması halinde, görevli diğer personelden destek alınacak. Bayram tatili süresince Genel hizmet birimleri ile trafik personelinden karma denetim ekipleri oluşturulacak. Ayrıca, yine ihtiyaç duyulması halinde Polis Bölge Trafik Ekipleri ile Jandarma Trafik Timlerince karma ekipler oluşturularak denetimler yapılacak. 

-Denetim bölgelerinde; ekip ve personel görünülürlüğü açısından, reflektif yelekler giyilecek, hava durumuna göre dominit lambalar ile el fenerleri kullanılacak ve güzergâhta araçların tepe lambaları açık olacak. 

-Sürücülerle yüz yüze temas etmek amacıyla, kural ihlali yapılıp yapılmadığına bakılmadan araçlar durdurularak, saygı ve nezaket kuralları içerisinde hız yapmamaları, ön ve arka emniyet kemeri takmaları, araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmamaları, şerit kullanma kurallarına riayet etmeleri ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları gibi konularda bilgilendirme yapılacak.

KORSAN YOLCUYA İZİN YOK
- Yoğunluk durumuna göre terminal ve ara istasyonlarda takviye personel görevlendirilecek, terminal ve izin verilen yerler dışında(Korsan yolcu taşımacılığının önüne geçilmesi amacıyla), şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına izin verilmeyecek. 

- Otobüslerde emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecek, yolcular “otobüslerin karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve araçtan dışarı savrulmalarının önlenmesi amacıyla emniyet kemeri kullanmaları”, şoförler ise “taşıt kullanırken telefonla konuşmamaları” konularında uyarılacak. Araçlarda, sadece ön koltuklar için değil, arka koltukları kullananlar için de emniyet kemeri denetimleri ve bilgilendirmeler yapılacak. 

-Hizmet gerekleri dikkate alınarak, helikopterler ile Drone ve İHA türü hava taşıtlarından, trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda bayram süresince yararlanılacak ve Polis-Jandarma Trafik Birimleri Karma Ekipleriyle yoğun denetimler gerçekleştirilecek. 

-Son on yılda bayram tatillerinde, kazaların yoğun olarak meydana geldiği 20 güzergâhta önlemler arttırılacak, bu güzergahlarda, 10-20 km’de bir resmi ekip görevlendirilecek. 

-Trafiğin yoğun olduğu ve kazaların sıklıkla meydana geldiği 04.00-08.00 ve 16.0020.00 saatleri arasında trafik denetimleri sıklaştırılacak.

-Hava koşulları takip edilerek, riskli hava koşulları olan gün, saat ve kesimlerde, riske yönelik tedbirler geliştirilecek. 

-Şehirlerarası karayolları üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlükleri/Amirlikleri ekipleri, ilçe giriş-çıkışları ile trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda düzenleme ve denetleme görevlerini görünür şekilde ve kazaların olmasını önlemek amacına yönelik olarak gerçekleştirecek. 

-Radarla hız denetimleri, hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde yapılacak, “TUZAK RADAR” algısına neden olacak yöntemler ile radar araçları gizlenerek denetim yapılmayacak. 

UYKUSUZ SÜRÜCÜLER DİNLENMEYE ALINACAK 
-Uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri görülen sürücülerin, denetim noktalarında ve araç dışında dinlenmeleri sağlanacak, yolculara da bu konuda bilgi verilecek. 

-Bayram süresince “Özel Yük Taşıma İzin Belgesi” ve “Özel İzin Belgesi” kapsamındaki araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek. 

-Şehir içi ve şehirlerarası otobüslerde sivil kıyafetli personel görevlendirilmesine devam edilecek. 

-Yerleşim yerlerinde kazaların yoğun olduğu bölgelerde, uygunsuz parklanmalara izin verilmeyecek, yaya kaldırımları, yaya geçitleri, kavşak sistemleri, engelli vatandaşlar için tasarlanan engelli rampaları üzerine ve önüne park etmiş araçlar cezalar uygulandıktan sonra derhal kaldırılacak. (Hürriyet)

 
Bu kez seçim hakkı babaların!
 
Gündem ekonomi: Büyükşehir ve EGEV'den güçbirliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topbaş'ın damadı gece yarısı gözaltına alındı!
FETÖ/PDY’nin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları ...
Başbakanlık Müşaviri hakkında flaş karar!
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına ...
Manisa'da zehirlenen askerlerden sevindirici haber
Manisa Valiliği'nden, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki akşam yemeğinin ...
 
İzmir'deki cezaevinde mahkumlar zehirlendi!
İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki cezaevinde, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan ...
İzmir Küçük Mehmet'i arıyordu: Şok gerçek ortaya çıktı!
İzmir Dikili'de emekli komiser Tarkan Tekeoğlu'nun, geçen pazar günü cipte ...
Flaş! İzmir bu sabah depremle uyandı: Kabus gibi!
İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında, bugün saat 06.40'da Richter ölçeğine ...
 
Yine Manisa... Yine kışlada zehirlenme!
Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında görevli 60 er, akşam yemeğinin ...
Üniversite karıştı: 53 gözaltı!
İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada ...
10 binden fazla aday 'Ege'li olacak!
Ege Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılında 107 ön lisans ve 79 lisans ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva