HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2018 Cumartesi - 13:15

Bakanlık fiyatları açıklayınca başkan çıldırdı: Bunun adı soygun düzeni!

Gaziemir Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ilgilendiren karar çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazine arazilerinin satış rakamını açıkladı. Başkan Şenol, “Fahiş fiyatları vatandaş ödeyemez. Bunun adı soygun düzenidir. Söz verip yerine getirmeyenlerden halk adına hesap soracağız” dedi.

Bakanlık fiyatları açıklayınca başkan çıldırdı: Bunun adı soygun düzeni!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesinin ardından kamu arazilerinin kullanım ve tasarrufunu yetkisinde bulunan Milli Emlak Müdürlükleri ve Defterdarlıklar yeni düzenlemeyle birlikte Maliye Bakanlığı’ndan alındı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü bir yandan teşkilatlanma çalışmalarını sürdürürken diğer yandan işlemlerini sürdürüyor.

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde Bulgaristan göçmeni vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Sarnıç’ta yıllardır beklenen karar çıktı. Bakanlık, yıllar önce buraya yerleşerek ev yapan ve burada yaşayan insanların arazileriyle ilgili bedel tespit çalışmalarını noktaladı. Son düzenlemeye göre, metrekare birim fiyatları belirlenerek vatandaşlara gönderildi. Sarnıç’ta kısım kısım yapılan çalışmaların ilk bölümü eski belediye binasının olduğu yerden başlatıldı. AK Partili eski Belediye Başkanı İsmail Acar’ın evinin de bulunduğu yeri de kapsayan yeni fiyatlandırmalar bölge halkından tepki çekti. Defterdarlık uzmanlarının bölgede belediye, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hiçbir STK’dan görüş sormadan bunu yapması rakamları uçurdu. Sarnıç’ta bir metrekare alan için belirlenen rakam bazı yerlerde 830 TL’ye kadar çıktı. Geçen yıl kaymakamlıkta askıya çıkartılan ve vatandaşın tepkileri nedeniyle durdurulan satış işlemleri için maksimum 600 TL belirlenmişti.  Bu yıl rakamların zamlı gelmesi vatandaşları tedirgin etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkartılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun gereği bu işlemi yaparken “tarımsal amaç dışı kullanılan taşınmazlara ait hesaplama tablosu”nu da vatandaşlara gönderdi.  Buna göre kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen bu kanun gereği hesaplama tablosunu tebliğ alanların ilçe mal müdürlüklerine başvurmaları istendi.

BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ
Gaziemir’de yaklaşık 15 bin kişiyi ilgilendiren kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşlara gönderilmesinin ardından CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’dan tepki geldi. Başkan Şenol, metrekaresi 830 TL’ye kadar çıkan yerler için “fahiş fiyatlandırma” dedi. Şenol, vatandaşların bölgede yıllardan bu yana yaşadığı evlerin arsalarının yeniden onlara satılmasının doğru olmadığını defalarca yetkili makamlara bildirdiklerini söyledi. Şenol, “Biz, hem iktidar partisinin buradaki temsilcilerine hem de hükümet yetkililerine defalarca anlattık. Bakanlığın, bu arazileri bedelsiz olarak ilçe belediyesine devretme yetkisi var. Bunlar için ‘bize verin, hiç üzerine bir şey koymadan vatandaşlara bunu verelim’ dedik. İlk başta onlara da olumlu geldi ama ne yazık ki gereğini yapmadılar. Biz halen daha aynı noktadayız. Bize tahsis edin, vatandaşlarımıza tapularıyla birlikte arazileri verelim” dedi.

BEN BİLE ÖDEYEMEM!
Başkan Şenol, Sarnıç’ta vatandaşların evlerin büyüklüğünün bahçesiyle birlikte 250-300 metrekare arasında değiştiğini de söylerken rakamların ödenemeyecek boyutta olduğunu dile getirdi. Başkan Şenol, “Çok basit bir şekilde hesaplarsak 300 metrekare bahçeli evi bulunan bir kişi bakanlığın hesaplarına göre 240 bin TL para ödeyecek. Elbette bunda peşin ödemelerde indirim var ama vatandaşlarımız bu yüksek rakamları ödeyemez. Şahsen benim de evim olsa belediye başkanı olarak ben de bu rakamları ödeyemem. İnsanlar yıllardır birikimlerini, kazançlarını bu evlere yatırmış. Kimisi oğlunu, gelinini getirerek üstüne kat çıkmış. Evler şu anda 3-4 katlı hale geldi. Bunlar için ayrıca İmar Barışı Yasası’ndan kaynaklı ayrıca bir ödeme istenecek. Şu anda konuştuğumuz rakamlar sadece arsaların fiyatları. Siz bu arsaları Gaziemir’in merkezindeki imarlı, her şeyi olan arsalarla bir tutamazsınız” diye konuştu.

HESAP SORACAĞIZ!
Başkan Şenol, “Her seçim döneminde ‘sorunu çözüyoruz’ diyenlerin süreci getirdiği noktayı gördük. Seçim malzemesi yapmak yerine bu konuyu halletselerdi gidip kendilerine hemşerilerim adına teşekkür ederdim. Sarnıç’ta yaşayan vatandaşlarımızı kimlik siyaseti yaparak etkilemeye çalışmanın doğru olmadığını ifade ettik. AKP’nin yetkilileri sadece İzmir’den değil başka illerden bile göçmen kimliği taşıyan siyasileri getirerek soydaşlarımızı etkileyeme çalıştılar. Devletin yetkilileri siyasetin baskısına boyun eğerek düğün salonlarında toplantılarda başköşede yer aldılar. Gaziemir halkı adına buradan soruyorum; şimdi ne oldu? Bunu nasıl izah edeceksiniz? Bu yapılan,  ekonomik kriz ortamında vatandaşın cebindeki paraya göz dikmek değil midir? Biz bunun hesabını soracağız. Hemşerilerim de elbette bunun hesabını sandıkta soracaktır. Toplantılarda insanların ağızlarına bir parmak bal çalarak süreci öteleyenlerin gerçek yüzü de ortaya çıkmıştır. Bunun adı soygun düzenidir. Derhal bu karardan vazgeçilmeli, belirlenen bedeller iptal edilmeli, gereken makul düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini kulandı.

 
Başkan Kocaoğlu: Genel Başkan sordu, bilgi verdim, bu en doğal hakkım!
 
Sayıştay topuna giren Kocaoğlu’ndan AK Partili Şengül’e: O sıfat kendisine cuk oturuyor!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayram Dönmez 6 Kasım 2018 Salı 02:22

Bu paralar sarnıç halkının biraz boyunu aşacak düzeydedir biraz daha indirim yapılmasını taksit imkanı 5 yıldan degilde 10 yıla çıkarırlarsa sorun olmaktan çıkar

Yorumu oyla      9      5  
VATANSEVER 4 Kasım 2018 Pazar 14:34

Haberde yazılan rakamlar yanlış ve Üzülerek söylüyorum 2b konusunda akp sizden daha iyi çalıştı başkanım. Biz sizden çözüm beklerken adamlar toplantı üzerine toplantı yaptı.

Yorumu oyla      9      5  
Nursoy 4 Kasım 2018 Pazar 14:14

Erdem kardeş ne 900 tl sinden bahsediyorsun. 180 tl lere indi o rakamlar. bir yılı gecti indirim yapılalı. Uyumayın.

Yorumu oyla      9      5  
Yanmaz Kıvrak 4 Kasım 2018 Pazar 14:07

Ya ilgisizsiniz ve kendinizi güncellemiyorsunuz, yada yalana başvuruyor, karalama politikası güdüyordunuz... Neyse Biz süizan etmeyelim. Sarnıçtaki Fiyatlar aşağı çekileli yıllar oldu.

Yorumu oyla      9      5  
Gürsel korkmaz 3 Kasım 2018 Cumartesi 23:22

Sayın başkanım öncülüğünde ne gerekiyorsa yapalım bu fiyata sarnıçı terk edip gidin deniyor menderes belediyesinin 50_tl aynı yerleri vatandaşa sattı orada olan uygulama neden Gaziemir sarnıçta uygulanmıyor burada art niyet uygulanıyor tşk ederim bşk

Yorumu oyla      9      6  
Bence yanlıs 3 Kasım 2018 Cumartesi 20:36

Sen ımarlı tapulu evını 30 yılda al ode borclan. Bırı gelsın cevırsın hazıne arazısını 3 kat yer cıksın hemde bahceli. Sonra bırınde kendı bırınde oglu dıgerınde kıracısı otursun. Sonrada adalet ulkemızde var densin.

Yorumu oyla      10      6  
Erdem 3 Kasım 2018 Cumartesi 17:08

Bana versinler 900 tl den. Bedavaya yetimin hakkını yemesinler.

Yorumu oyla      9      6  
GAZİEMİRLİ ALİ 3 Kasım 2018 Cumartesi 13:54

Helal başkanım büyüksün gaziemir ve sarnıç seninle gurur duyuyor.inşallah bu dönemde güzel gaziemirimizin başkanı bizim insanımız bizim başkanımız halil ibrahim şenol çoluk çocuğa inat hizipçi bir işe yaramayanlara inat

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da uygulamalı afet eğitimi!
Buca Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ...
Bornova’da ortak akıl buluşması!
CHP’li Bornova Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ‘Birlik Beraberlik ...
Seferihisar'dan 'Başka Bir Tarım Mümkün' şenliği!
Seferihisar Belediyesi, "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla hayata geçirdiği ...
 
Karşıyaka 'Can Dostları'nı sahipleniyor!
Karşıyaka Belediyesi, Tay Park ve Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde, ...
Pınarbaşı'na ikinci adres oldu
Bornova Belediyesi’nin Ağustos 2017’de hizmete açtığı Cemevi olarak da ...
Konak'ta tiyatro zamanı: Sahnede Enver Aysever
Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli tiyatro toplulukları ve oyuncularını ...
 
İZDENİZ'de 'Bayram bereketi'
Cumhuriyet Bayramı'nda 73 bin kişi ile "Bir günde taşınan en yüksek yolcu" ...
Tuğamiral Yalçın Özkütük, Foça Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti
Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yalçın Özkütük, Foça Belediye ...
Başkan Demirağ'a küçük sporculardan ziyaret!
Son dönemde kazandığı başarılarla bilinen Şampiyon Küçük Karateci Kaan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva