HABERLER>SAĞLIK
2 Ocak 2014 Perşembe - 11:06

Bakanlık açıkladı: Tehlike saçan 6 ‘İzmirli’ gıda markası!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan taklit yapan firmaların isimlerini açıkladı. İzmir’den altı firma listede yer alırken İl Müdürü Ahmet Güldal, “Denetimler devam edecek. Şehir merkezlerinde ilçe müdürlükleri kuruyoruz. Arkadaşlarımız tamamen denetim yapacak” dedi.

Bakanlık açıkladı: Tehlike saçan 6 ‘İzmirli’ gıda markası!

Fatih YAPAR/ EGEDESONSÖZ - İnsan hayatını tehlikeye atan firma ve gıda üretim şirketleri ile mücadele aralıksız sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye genelinde farklı illerde üretim yapan süt, et, bal, bulgur, bitkisel yağ ve takviye gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan şirketleri açıkladı. İsim ve adreslerin açık açık yazıldığı listede İzmir’den de firmalar yer aldı. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün denetimlerinin ardından Ankara’ya gönderilen raporlara göre süt ve yoğurt ürünlerinde 4, bal ve et üretiminde ise 1’er şirkete ceza yağdı.
 
Denetim sonunda en çok sorun çıkan şirketler süt ve süt ürünleri üretimi alanında oldu. Aydoğan Süt Mamulleri, Arıkan Süt Ürünleri Sanayi, Kaymakçı Mehmet Tarım ve Hayvancılık Ürünleri ile Çakıroğlu Süt Ürünleri Gıda ve Hayvancılık Sanayi Şirketi’nin ürettiği yoğurtlara bitkisel yağ ve jelatin kattığı tespit edildi. Firmaların yoğurtta bulunan doğal yağı çekerek yerine bitkisel yağ koyduğu, dayanıklı olması ve sulanmaması için de yoğurtta kullanılması yasak olan kimyasal jelatin kattığı dile getirildi.
 
Bakanlığın listesinden çıkan dört süt ürünü üretimi yapan şirkete bir de bal eklendi. Bergama’da faaliyet gösteren Bölükoğlu Arı ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti’nin süzme çiçek balı denetiminde şeker oranı yüksek çıkarken protein, prolin miktarı ile diastaz sayılarında farklılıklar çıktı.
 
Bakanlık ayrıca denetimde bir de et konusunda şirket ismini açıkladı. Araştırma sonucunda Konak’ta faaliyet gösteren Hatice Çağlar Et’in kuzu kuşbaşına kanatlı eti karıştırdığı tespit edildi.
 


ŞEHİR MERKEZLERİNE YENİ MÜDÜRLÜK
Sahtekarlık yapan şirketlerin bakanlık tarafından açıklanmasından sonra yetkili makamlardan değerlendirme geldi. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi. Şu anda müdürlüğün 21 ilçede taşra teşkilatının kurulu olduğunu belirten Güldal, “Konak, Karşıyaka ve Buca’da yeni ilçe müdürlüğünü resmen kurduk. Konak ve Karşıyaka faaliyete başladı. Buca da yakında çalışacak. Ardından Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe gibi ilçelerimizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Merkezde bulunan müdürlüklerimiz ve personelimizin ana işi gıda denetimleri ve üretim yerleri planlaması olacak. Buralarda faaliyetlerimizin olmadığı tabi ki denetim yapmadığımız anlamına geliyor. İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda her yere gidiyoruz” dedi.
 
SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Güldal yaptığı değerlendirmede, bir şirketin isminin açıklanmadan önce en ince ayrıntısına kadar hesap yapıldığını, laboratuar sonuçlarının çok iyi analiz edildiğini ifade etti. Güldal, “Biz, şu anda yasal sınırlar içerisinde 1300 TL’den 13 bin TL’ye kadar ceza kesebiliyoruz. İnsan sağlığını tehlikeye atanlar hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunup işyerinin faaliyetini durduruyoruz. Maalesef bazı şirketler bu tür yollara başvuruyorlar. Özellikle bakanlığımızın firmaları açıklamaya başlamasından sonra otokontrol uygulaması başladı. Üreticiler artık her şeye dikkat etmeye başladılar. Rakamlar önceden daha fazlaydı. Büyük oranda azalma oldu. Biz her türlü denetime zamanı ve yeri belli olmadan gidebiliyoruz. Bunun için ekiplerimiz ve uzman arkadaşlarımız var” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ado 2 Ocak 2014 Perşembe 16:41

midye sektörü mardinlilerin elin de onun için dokunamazlar eşrefpaşada şehrin göbeğinde yapıyolar

Yorumu oyla      26      6  
TC DEMOKRAT 2 Ocak 2014 Perşembe 11:43

Tamam Anladık.İyi Hoşta,Şu İZMİR"in Her Yerinde"BELLİ BİR KESİM TARAFIN"dan Nerede Yapıldıkları Belli Olmayan MİDYE DOLMALAR İçin Neden Harekete Geçmiyorsunuz.Neyi Bekliyorsunuz.Adamlar VİRÜSLÜ-CİVALI-BAKTERİLİ-AĞIR METAL İçeren Bu Midyeleri Alenen Satıyorlar.Üstelik AVRUPA 4 Aydan Beri Türkiyeden Kabuklu Deniz Ürünü Alımını Durdurdu.Üstelik Bu Nedenlerle.Siz Niye VATANDAŞ larınızın ZEHİRLENMESİNE Seyirci Kalıyorsunuz.Sizlerde Suçlusunuz,Zabıtalarda.

Yorumu oyla      47      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sağlık en kıymetli hazine'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni yıl mesajında; sağlıklı yaşamın ...
Yeni yıl partileri en çok onları etkiliyor
Yılbaşı sofralarında tüketilen gıdalardan dolayı pek çok kişi yeni yılın ...
Uzmanından 'elektromanyetik' uyarı!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Pediatri A.B.D, Tepecik Tepecik ...
 
Hong Kong'da kuş gribi paniği
Hong Kong'da "H7N9" virüsü tespit edilen 80 yaşındaki bir hastanın dün ...
Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç için…
Yılbaşı akşamı sağlıksız beslenme ve aşırı yiyecek içecek tüketimi yeni ...
Romatizma riskini artıran genler bulundu
Bilim insanları, DNA içerisinde romatizmal eklem iltihabına riskini artıran ...
 
Down Sendromu merkezi açılacak
İstanbul Bilim Üniversitesi ve Down Türkiye-Down Sendromu Derneği işbirliğiyle, ...
Halk sokağa maskeyle çıkıyor
Çin'in başkenti Pekin başta olmak üzere birçok bölgede hava kirliliğinin ...
Sağlık Bakanlığı'nda şok istifa: Tahkikatın...
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Mısır, "112 acil rüşvet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva