HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2013 Perşembe - 15:22

Bakan Yıldırım’dan ‘tünel ve tramvay’ raporu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Konak Tüneli’ndeki sıkıntılarla ilgili açıklama yaparken, DTP kapısında bekleyen Tramvay Projesi ile ilgili problemi en kısa sürede aşacaklarını söyledi.

Bakan Yıldırım’dan ‘tünel ve tramvay’ raporu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kent gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım’ın gündeminin ana maddeleri Konak Tüneli ve çalışmalar sırasında yaşanan aksaklıklar ile Devlet Planlama Teşkilatı’ndan onay bekleyen Tramvay Projesi’ydi…

ÇATLAKLAR ÖNCEDEN DE VARDI
Konak Tüneli ile ilgili soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım, önümüzdeki haftadan itibaren tünelin Konak yönünden de kazılmaya başlayacağını söyledi.

Yıldırım, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapacağı bu çalışma kapsamında Varyant'a çıkan güzergahın birinin kapatılacağını ve diğerinde ise trafik akışının gidiş-geliş olarak düzenleneceğini belirtti.

Kadriye mahallesindeki binalarda meydana gelen çatlaklar ve CHP cephesinden bu konuda gelen eleştirilere yanıt veren Yıldırım şunları söyledi: “Meskun mahallede çok önemli ve çok zor bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Yeraltı ve tünel yapıları her zaman en riskli yapılardır. Ama bu durumda iki tane tercihiniz olur, ya yaparsınız ya da hiçbir şey yapmazsınız! Ondan sonra da şikayet etmeye hakkımız olmaz. Biz risk, inisiyatif alıyoruz. Kimin için yapıyoruz? İzmir için... Sanki bu yaptığımız işleri İzmir'in hayrına yapmıyormuşuz gibi, ‘Konak tüneline başladınız da orada binada çatlak oldu. Şu oldu, bu oldu’ deniyor. Yeraltı suları yer değiştirirken oturmalar olur. Kaldı ki oradaki yapılaşmalar dolgu üzerine… Molozların üzerine yapılmış yapılaşmalar… Şimdi bu lafları söyleyenlerin hiçbir şekilde yapılaşma olmaması gereken o yerlere neden göz yumduklarının cevabını vermesi gerekir. Bütün bunlara rağmen orada insanlar yaşıyor İzmirli hemşerilerimiz yaşıyor. O çatlaklar önce de vardı. Kazı esnasında biraz yürüdü. Buna tedbir alarak arkadaşlarımız boşalttılar. Onlara daha güzel daha konforlu mekanlar temin ettiler ve tedbirleri aldılar. Bu projeyi bir kenara bırakıp oluşan ufak tefek sıkıntıları İzmir'in gündemine taşımak İzmir'e hizmet değildir. İzmirlilere iyilik değildir. Bu anlayışı artık bıraksınlar. Bununla İzmir tatmin olmuyor. İzmirliler bu anlamsız tartışmaları artık duymak istemiyor”



İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK!
Bölgede bazı vatandaşların riskli binaları terk etmemeyi istedikleri yönündeki soruya da yanıt veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Bir risk varsa keyfiyete bağlı bir şey olmaz. Kusura bakmayın insan hayatından daha önemli bir şey yok. Ayrıca öyle bir itiraz yok” ifadelerini kullandı.
TRAMVAY PROJESİ'Nİ ÇÖZECEĞİZ!
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Tramvay Projesi’nin DPT kapısında uzun süredir onay beklemesi kentin bir başka büyük ulaşım tartışması…

Bu ‘bekleyiş’ üzerine sorularına yanıt veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bu projelerde bütün belediyelerimizle ilgili genel kriterlerimiz var. O kriterler bazında hiçbir farklılık gözetmeden değerlendirmeler yapıyoruz. Herhangi bir belediyeye özel değerlendirme bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz. Bu gelişimde de Büyükşehir Belediye Başkanı bana bir dosya hazırlamıştı, onu verdi. Bunu inceleyeceğiz. Bu konu aynı zamanda ulaştırma konusu... Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ı da yakından ilgilendiriyor. Hep birlikte bunun değerlendirmesini yapıp elimizden gelen tüm desteği vereceğiz" dedi.

Bakan Binali Yıldırım ise müjdenin kapısını araladı ve “Çözeceğiz... Yakın zamanda çözeceğiz merak etmeyin” diye konuştu.

DUDAK BÜKENLER OLDU AMA…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bu açıklamaların ardından bir hizmet raporu verdi. 35 İzmir 35 Proje ve teşkilat çalışmaları ekseninde şunları söyledi: ‘Biz 35 İzmir 35 Proje’ derken dudak bükenler bugün mahcubiyetlerini gizleyememektedirler. Bizim bu projelerdeki amacımız hem İzmir'e yapılacak genel hizmetleri yapmak hem de Türkiye’nin 2023 hedeflerinin alt yapısını oluşturmaktır. İzmir’de genelde yapılan bu çalışmalarla aynı uyum içinde İzmir’in içindeki yereldeki hizmetlerle yarışamadığı ortadadır. İzmir’de yaşayan 4 milyon insan bunu iyi biliyor. İzmir’in birçok yerel hizmetlerinin geç kalmış olduğu ortada. Yereldeki hizmetlerle bütünlük içinde eş zamanlı olarak tamamlanmasını istiyoruz. 2023’e giderken EXPO’yu kazanan İzmir’in aynı zamanda büyük etkinliklerle hazır olması gerekiyor. Bunun için çok işimiz var. Teşkilatımız kuzeyinden güneyine, İzmir’in tüm bölgelerine çalışmalarımızı arazide yoğun şekilde sürdürüyor. Amacımız çalışmak gayret etmek. Amacımızın ne olduğunu Türkiye için neleri başardığımızı Türkiye’nin son 10 yılına bakan herkes görüyor. Bunu İzmir de görüyor şüphesiz. Hiçbir endişemiz yok. Biz istiyoruz ki İzmir bu yarışta geride kalmasın. Hatta bir adım öne çıksın. Bunu istiyoruz. Bundan başka bir derdimiz yok”


BAKAN YILMAZ’DAN YÜZYÜZE İLETİŞİM VURGUSU
Ziyarette partililere seslenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da önemli açıklamalarda bulundu.

Teşkilatların kapı kapı dolaşarak AK Parti zihniyetini anlatmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz, “Yüz yüze iletişimin yerini hiçbir şey tutmuyor. Dolayısı ile yüz yüze insana birebir dokunarak AK Partiyi anlatmak son derece önemli. AK Parti hakkında kafasında son derece yanlış izlenimleri olan, kurgusal anlatımlarla AK Parti'yi bilenlere birebir AK Parti’yi anlatmak gerekir. Antipropaganda yapılarak hiçbir şekilde AK Parti’ye ait olmayan düşünceleri, insanların zihnine yerleştirilmek istenen düşüncelere karşı birebir görüşmelerin önemi büyük. Teşkilatımıza son derece önemli sorumluluklar düşüyor. Mahalle organizasyonları ile bu etkinlikleri yapmasını temenni ve tavsiye ediyorum” diye konuştu.

İzmir'in her yatırımı hak ettiğini söyleyen Yılmaz, “İzmir, Türkiye'de olan ibra kent. Ancak bugüne kadar yeterince bu potansiyeli harekete geçirebildiğini söyleyemeyiz. İzmir'i çok daha iyi yerlere taşıdığımız zaman katma değer olarak da İzmir’imiz inşallah çok daha iyi noktalara taşınabilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 1 Mart 2013 Cuma 11:23

Konak tüneli yapımında ve sonrasında olabilecek kazalara karşı bizi Allah koruyacak.Bürokratları soruşturma izni vermiyerek bakan koruyacak.Mahkeme sonuçlanamıyacak zaman aşımına uğruyacak.Bu bakanlığın her işinde kaza ve acı var bu bir gerçek.

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 1 Mart 2013 Cuma 08:31

İzban daki rayların kırılması ne olacak?

Yorumu oyla      13      6  
private35 28 Şubat 2013 Perşembe 23:50

sosyapat tanımıyla yola çıkan arkadaşın bu tanımı nedeniyle izmiri tanımadığı aşikar.Zaten tanımı bilerek kullandığı bilinmez ama kendisine aynen iade ediyorum. İzmir bu ülkenin en çağdaş ve ne yapmasını bilen refleksleri sağlam, kültüre ve eğitime önem veren bir kenttir.Senin sorunun anladığım kadarıyla tüm yırtınmalarınıza rağmen bunu değiştiremeyip izmiri kazanamamak.

Yorumu oyla      17      8  
mustafa 28 Şubat 2013 Perşembe 19:06

Keşke İzmir'lileri kandırdığınızı belli etmeseydiniz sayın bakanım...

Yorumu oyla      22      12  
private35 28 Şubat 2013 Perşembe 16:16

tabi canım ankara metro inşaatında da önceden göcük vardı hazır çukur kadın içine gireyim bari dedi ama derinliği hesaplayamadı demi.Soruyor AKp li arkadaşlarımız izmire niye yatırım yapılmıyor diye tranvay projesi hala DPT elinde onay için bekliyor.Fuar alanı içinde ekstradan 4 ay bekledi.

Yorumu oyla      28      9  
Sn.BAKANNIM BU İZMİRİN GELENEKSEL BİR ŞANSIZLIGI...Kendine DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAN... 28 Şubat 2013 Perşembe 16:05

Tabiri Caizse İZMİRİN GERİ İLAÇLARI DİYE ADLANDIRDIGIMIZ KRONİK GÖREVLİLERİ VAR...Aman İzmire HİZMET EKSENLİ ÇALIŞMA YAPILMASIN DİYE Adeta gece gündüz nöbet tutuyorlar...Sn. Bakanım İNANIN GERÇEK ANLAMDA 4 MİLYON İZMİRLİNİN SİZE OLAN DESTEGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR.Bundan hiç şüpheniz olmasın...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      16      23  
Sn.BAKANNIM BU İZMİRİN GELENEKSEL BİR ŞANSIZLIGI...Kendine DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAN... 28 Şubat 2013 Perşembe 16:04

Tabiri Caizse İZMİRİN GERİ İLAÇLARI DİYE ADLANDIRDIGIMIZ KRONİK GÖREVLİLERİ VAR...Aman İzmire HİZMET EKSENLİ ÇALIŞMA YAPILMASIN DİYE Adeta gece gündüz nöbet tutuyorlar...Sn. Bakanım İNANIN GERÇEK ANLAMDA 4 MİLYON İZMİRLİNİN SİZE OLAN DESTEGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR.Bundan hiç şüpheniz olmasın...

Yorumu oyla      17      24  
28 Şubat 2013 Perşembe 15:42

İzmir'in sosyopolitik yapısı göz önüne alındığında en fazla oy alabilecek kişi Ertuğrul Günay'dır kendisi ister yada istemez bilemeyiz ama akl-ı selim sahibi herkes bu gerçeğin farkında. Binali Bey'in başarıları ortada ama ideoloji İzmir'de çok baskındır AKP bunu unutmadan hareket etmeli ve parti içi muhalefeti bir kenara bırakıp Ertuğrul Bey'i razı etmenin yollarını aramalı

Yorumu oyla      18      23  
28 Şubat 2013 Perşembe 15:41

İzmir'in sosyopolitik yapısı göz önüne alındığında en fazla oy alabilecek kişi Ertuğrul Günay'dır kendisi ister yada istemez bilemeyiz ama akl-ı selim sahibi herkes bu gerçeğin farkında. Binali Bey'in başarıları ortada ama ideoloji İzmir'de çok baskındır AKP bunu unutmadan hareket etmeli ve parti içi muhalefeti bir kenara bırakıp Ertuğrul Bey'i razı etmenin yollarını aramalı

Yorumu oyla      16      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay şoku: İzmir'in EXPO planları iptal!
Şehir Plancıları’nın açtığı davayı karara bağlayan Danıştay, 25 binlik ...
Bir Gangnam Style da Başkan Solak’tan!
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın, Japon misafirlerini ağırlarken ...
Durak’tan örgüte sitem: Herkesin gözü koltuğumda
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, partisi CHP örgütünü topa tuttu. ...
 
Bergama'da spor salonuna kavuşuyor
Sporun desteklenmesi ve topluma yayılması için projeler geliştiren Bergama ...
Bornova ihtiyacı olanın yanında olmaya devam ediyor
Bornova Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan “Erzak, Giysi ve ...
Konaklı kadının üretimi kazanca dönüşüyor yüzü gülüyor
Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinde 100’e yakın branşta süren kurslarda ...
 
İZBAN seferlerine 'elektrik' darbesi!
Yaşanan elektrik arızası nedeniyle yaklaşık yarım saat boyunca trenler ...
İzmir’in çamuru kapış kapış: Şimdiden 4 talip
Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de inşaatını sürdürdüğü dev tesiste kurutacağı ...
Kocaoğlu'ndan 2.Konak zirvesi: Rotayı çizdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak’taki 25 muhtarla daha ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva