HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2017 Cumartesi - 16:50

Bakan Özlü İzmir’de: Türkiye’nin 3 ana sorunu…

Kentte ilk olarak fabrika ziyaretinde bulunan Bakan Faruk Özlü, daha sonra Torbalı Belediyesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ekonomi, işsizlik ve güvenlik gibi üç ana sorununun bulunduğunu söyledi.

Bakan Özlü İzmir’de: Türkiye’nin 3 ana sorunu…

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi. Kentte ilk olarak fabrika ziyaretinde bulunan Bakan Faruk Özlü, daha sonra Torbalı Belediyesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ekonomi, işsizlik ve güvenlik gibi üç ana sorununun bulunduğunu söyledi.

Referandum öncesinde İzmir'i ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilk olarak Torbalı ilçesindeki DB Tarımsal Enerji Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada basına kapılı olarak şirket yetkililerinden bilgi alan Faruk Özlü, fabrikayı gezdi, pirinadan üretilen kömürü de inceledi.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün ilçedeki ikinci durağı, Torbalı Belediyesi oldu. Vali Erol Ayyıldız ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Bakan Faruk Özlü, referandum süresinde İzmir'e sık sık geleceğini, sorunları dinleyip çözüm üreteceklerini söyledi. Türkiye'nin üç önemli sorununun bulunduğunu anlatan Bakan Faruk Özlü, "Bugünkü ziyaretimiz referandumla ilgili olacak. Sorunları dinleyip not alacağız, çözümler üreteceğiz. Bugün üç önemli sorunumuz var. Ekonomi, güvenlik ve işsizliktir. Ekonomide önemli tedbirler aldık. Sonuçlarını bu sene göreceğiz. Güvenlik konusunda ordumuz yurt dışında operasyonlar yürütüyor, terörün kökünü kazımak için. İşsizlik konusunda da belediye başkanımız söyledi, ilçede işsizliğin az olduğunu öğrendim. Çok mutlu oldum. İlçeye bizde her türlü katkıyı bakanlık olarak sağlayacağız. İzmir'le ilgili projelerimiz olduğunu daha önce paylaşmıştım. Onlarda epey mesafe aldık, sonuçlanma aşamasında" dedi.

Buradaki toplantı da daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

'KOALİSYONLARA EBEDİYLEN SON VERECEĞİZ'
Bakan Özlü, Torbalı'daki ziyaretlerinden sonra partisinin İzmir İl Başkanlığı'na geçti.

Burada partililerle buluşan Bakan Faruk Özlü, "Referandum var. 16 Nisan'da olacak, oy kullanacağız. Seçim değil, milletvekili seçmeyeceğiz, belediye başkanı seçmeyeceğiz. Başkanlar da belli, milletvekilleri de belli. Burada ya 'evet' ya da 'hayır' diyeceğiz. Anayasa metni var, 18 madde. Tek tek konuşulabilir. Bu işin özünü size anlatmak istiyorum. Bunun özü nedir? Esasında iki konu var. Birincisi, en önemlisi evet çıkması halinde koalisyonlar dönemine ebediyen son vereceğiz. Türkiye'de hiçbir zaman koalisyonları konuşmayacağız. Kesinlikle 'evet' çıkacak. Koalisyonlara ebediyen son vereceğiz, önemli bir durum. Vatandaş bir yetki verecek. Hükümeti kuracak ve devam edecek. 5 yıl sürecek ve istikrar olacak, hiç hükümet krizi konuşmayacağız" dedi. 

'HEPSİ Mİ GEÇİMSİZDİ?'
Koalisyonların krizlere de neden olduğunu vurgulayan Bakan Faruk Özlü, "Tarihe bakın Mustafa Kemal Atatürk dahil, onun son dönemi dahil, her zaman cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında anlaşmazlık oldu. Atatürk son dönemlerinde İsmet Paşa'yla sıkıntılar yaşadı. Bunu biliyoruz, inkar etmeyelim. Yakın tarihe gelelim. Süleyman Demirel ile Tansu Çiller, sıkıntılar yaşandı. Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, sıkıntılar yaşadık. Turgut Özal ile Süleyman Demirel sıkıntılar yaşadı. Ahmet Necdet Sezer ve Bülent Ecevit'le sıkıntılar yaşadık. Ecevit'in oylarıyla seçilen cumhurbaşkanıydı. Kitapçık olayı oldu, ekonomik kriz oldu. Hep sıkıntı yaşıyoruz, bunların hepsi mi geçimsizdi? Arkadaşlar sistemde sorun var. Kriz çıkartmaya, sorun çıkartmaya uygun bir sistem" diye konuştu.

HIZLI KARARLAR, ÇABUK ÇALIŞAN HÜKÜMET
Parlamentonun yürütmeyi iki başlı tanımladığını da anlatan Bakan Faruk Özlü, "Seçim oluyor. Milletvekili seçiliyor. Bunlar birincisi cumhurbaşkanı seçiyordu, yine aynı parlamento başbakan seçiyordu. Aynı parlamento yürütmeyi iki başlı tanımlıyor. Cumhurbaşkanlarıyla, başbakanlar arısında bu anlaşmazlığa, sürtüşmeye ebediyen son verilecek. Bu iki değişiklik yürütmenin hızlanmasına sebep olacak. Hızlı kararlar, çabuk çalışan hükümet sistemini öneriyoruz. Bu iki değişikliği vurgulamamız 'evet' dememiz için yeterli. Bunu çok güzel anlatacağız, iyi sonuç bekliyoruz" dedi.

'İZMİR SAĞ AĞIRLIĞA SAHİP'
İzmir'de de başarı beklediğini ifade eden Bakan Faruk Özlü şunları söyledi: "İzmir sağ ağırlıkta seçmene sahip. Belediye başkanlığının anamuhalefette olması sizleri yanıltmasın. İzmir halkı sağ tandanslıdır. Sağa yakındır. Bunun geçmişte güzel örnekleri vardır. Önümüzdeki günlerdeki güzel çalışmalarda belediye başkanlığını da alacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bir ilde belediye başkanlığı Ak Parti'ye ait ise gelişiyor. Bizde değilse o il geri kalıyor. Buna iki örnek vereceğim. Birincisi Zonguldak, diğeri Adana. Ben Düzceliyim. Benim gözümde Adana büyükşehirdi. Ama umduğumu bulamadım. Ankara'da birinci partisiyiz, İstanbul'da birinci partiyiz. Neden İzmir'de olmayalım. Bunun potansiyeli bizde var. İzmir yüksek teknoloji üretmek için uygun iklime sahip, coğrafyasıyla, üniversiteleriyle, insanlarıyla bunu değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde daha yüksek teknolojiler üreten yapılara sahip olacak. Ar-Ge merkezleri açılıyor. 31 Ar-Ge merkezi var. İzmir'de bunu en kısa zamanda 100'e tamamlayacağız.

İZMİR’İN TEKNOLOJİ MERKEZİ OLMASI İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR VAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Pati İzmir İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) İzmirli sanayici iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ile EBSO Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda Türkiye’nin esas açığının teknoloji açığı olduğunu vurgulayan Özlü, "Kadim bir ticaret limanı olan İzmir, bu coğrafyada ekonominin nabzının attığı merkezlerden birisidir. Köklü üniversiteleri, 13 OSB'si, 4 teknoloji geliştirme bölgesi ve 31 Ar-Ge merkezi bulunan bu şehir, üniversite-sanayi işbirliğini en üst seviyede hayata geçirmek için gerekli imkan ve fırsatlara sahiptir. İzmir'in özellikle eğitimli ve yeniliğe açık nüfusunun bu bölgeyi bir teknoloji merkezine dönüştürmek için ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

İZMİR MİLANO İLE YARIŞMALI

Özlü, İzmir'in yüksek teknolojili yatırımlarda 5'inci bölge teşviği aldığını anımsatarak, "İzmir'in yapabileceklerinden daha azını yaptığını düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük ekonomilerinden biri olmak İzmir'e yetmez, yetmemeli… Türkiye'nin ihracatında ilk sıralarda yer almak, İzmir için bir başarı sayılmamalı. İzmir, Türkiye’deki diğer şehirlerle değil Milano, Rotterdam, Liverpool ve Hamburg ile yarışmalı. İzmir, kadim zamanlarda olduğu gibi yeniden Akdeniz’in en önemli ticaret merkezi haline dönüşmeli." ifadelerini kullandı.

YENİ SİSTEMİ EN İYİ KAVRAYANLAR İŞ ADAMLARI

Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihinin en önemli seçimini yapacağını dile getiren Özlü, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin mevcut sistemle devam edemeyeceği açıktır. Teklif edilen sistemin Türkiye'ye büyük güç katacağı da açıktır. Katıldığım her toplantıda ifade ediyorum, bu sisteme olan ihtiyacı en iyi kavrayanlar iş dünyasıdır. Çünkü sizler zamanla yarışan insanlarsınız. Sizlerin doğru politikaya, doğru adımlara doğru zamanda ihtiyacınız var. Sizlerin iyi yönetilen bir ülkeye, siyasi ve ekonomik istikrara, öngörülebilir bir geleceğe, güvenliğe ve özgürlüğe ihtiyacınız var. O yüzden diyorum ki bu sistem size iyi gelecek. Yeni yönetim modeli, Türkiye'ye iyi gelecek." (DHA, AA)

 
Başbakan gurbetçiler için özel düzenlemeyi açıkladı
 
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 18 Şubat 2017 Cumartesi 20:07

15 seneden beri siz iktidardasınız niye sorunu çözmediniz de şimdi kalkmış yeni iktidara gelmiş gibi şaşırıyorsunuz . Tabii ki oyumuz HAYIR

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan gurbetçiler için özel düzenlemeyi açıkladı
Başbakan Yıldırım, Almanya'da yaptığı konuşmada gurbetçilere "Artık Türkiye'de ...
Ödemiş'te AK Kadınlar'dan referandum hazırlığı
AK Parti Ödemiş AK Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları tarafından organize ...
Erdoğan: Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız
Elazığ'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de ...
 
"Hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz ajan değildir"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, ...
MHP muhalifler ‘hayır kampanyası’nda startı verdi
MHP'li muhalifler, anayasa değişikliği referandumu için 'Hayır' kampanyasını Ankara'da başlattı.
'Atatürk mesajı'na tepki yağdı, istifası istendi!
Mersin’de AKP Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki, Mustafa Kemal ...
 
Yıldırım ve Merkel’den 50 dakikalık zirve
Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü.
CHP’de ‘Gaziemir ev sahipliğinde’ vefa buluşması
İl Örgütü, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in ev sahipliğinde 'vefa' ...
Başbakan Yıldırım, Avramopulos'u kabul etti
Yıldırım, AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva