HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2017 Cumartesi - 13:37

"Hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz ajan değildir"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir, olamaz." dedi.

 Hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz ajan değildir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir, olamaz. Onların vazifesi insanları fişlemek değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Onların vazifesi DEAŞ'ından bilmem kimine kadar farklı, sapık birtakım yanlış İslami uygulamalardan oradaki halkımızı korumak ve Anadolu topraklarında asırlardır yaşanmış olan sahih İslam anlayışıyla o insanlarımızın Müslümanca yaşama hakkını temin edecek hizmetler sunmaktır. Yani dini hizmetler yapan bu kişileri, hem de Alman toplumunun da yararına olacak bu hizmetleri sürdüren kişileri böylesine evlerini arayarak, bunları suçlu ilan ederek adım atmak, Almanya'yı mahcup ettirir sonunda." dedi.

Kurtulmuş, Bahariye Mevlevihanesinde, İstanbul Dostluk Derneği tarafından düzenlenen, "Cumhurbaşkanlığı Sistemine Dostlarla Birlikte Evet" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin, 16 Nisan sabahına kadar Türkiye'de çok yüksek oranda "Evet" oyları çıkması için gayret etmesi gerektiğini söyledi.

Bu gayretin, Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarını açacağının altını çizen Kurtulmuş, bu konuda herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini ifade etti.

"Hiçbir siyasi iktidar, hiçbir siyasi kadro, toplumda var olmayan herhangi bir meseleyi gündeme getirmeyi başaramaz. Siyasette, su tersine akmaz ya da bir suyun istenilen istikamette akıtılması mümkün olmaz." değerlendirmesinde bulunan Kurtulmuş, Türkiye'de anayasa tartışmasının uzun yıllardır devam eden bir mesele olduğuna dikkati çekti.

12 Eylül anayasasının, kabul edildiği günün ertesi gününden itibaren tartışılmaya başlandığını anımsatan Kurtulmuş, bu anayasanın değiştirilmesi için daha önce de çalışmalar yapıldığını ve 18 kez değişikliğe uğradığını anlattı.

Numan Kurtulmuş, toplumda var olan anayasa değişikliği ihtiyacının Meclis'ten 339 milletvekilinin oyuyla geçtiğini ve 16 Nisan'da da sürecin yasalaşarak tamamlanacağını belirtti.

Hiçbir şeyin çalışmadan, çabalamadan gerçekleşmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, anayasa değişikliğine neden ihtiyaç olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de dört temel meselenin mevcut sistemin önünü tıkayan önemli sorun alanları olarak milletin yıllardır ayaklarına pranga vurarak meşgul ettiğini aktaran Kurtulmuş, Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilmesi musavver ve mukadder olan birtakım hedeflerin gerçekleşmesine, mevcut sistemin mani olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'deki mevcut sistemin yanlışlıkları olmasaydı, belki biz bütün bu hedeflerimize 20-30 sene evvel ulaşabilirdik. Maalesef sistem, milletle idealleri arasında büyük bir mania oluşturmuş ve adımlarımı vakti zamanında kuvvetli bir şekilde atmamıza engel olmuştur." ifadesini kullandı.

Mevcut sistemin "vesayetçi ve çatışmacı" olduğunu ve bunun da temel problemlerden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, ikinci temel noktanın da "çift başlılık" olduğunu dile getirdi.

Anayasa değişikliğine neden olan üçüncü temel meselenin de Türkiye’de uzun yıllar yaşanan siyasi istikrarsızlık olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ekonomik istikrarsızlık konusunun da dördüncü temel konu olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetimde etkinlik, hızlı karar alabilme, kurumlar arasında uyum, siyasi aktörler arasında uyum ve daha yönetilebilir bir bürokratik mekanizmanın oluşması için inşallah bu değişikliği yapıyoruz. İnşallah dostlarımızla birlikte yeni Türkiye için, güçlü Türkiye için 'Evet' diyor ve Türkiye’nin yolunu açıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Coğrafyamızda, Türkiye amiral gemisidir"
Kurtulmuş, Türkiye'nin son 300 yıllık tarihinin en önemli noktalarından birisinden geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İçinde yaşadığımız için konunun ne kadar önemli olduğunu yeterince hissetmemiş olabiliriz ama inanın ki tarihi yazanlar, yaşadığımız dönemde yaşadıklarımızın ne büyük bir tarihsel süreç olduğunu, ne büyük bir oluş, hatta yeniden oluş dönemi olduğunu işaret edecekler, yazacaklar. Özellikle bizim coğrafyamızda, Türkiye'nin amiral gemisi olduğu bu coğrafyada yaşananlar çok açık bir şekilde ikinci Sykes-Picot'un parçalarıdır. Büyük oyunu görmeden, tek tek olayların ne manaya geldiğini anlamamız mümkün değildir. Büyük resmi anlamadan, büyük resmin tamamını, bütününü görmeden, kavramadan niçin 15 Temmuz darbe teşebbüsü oldu bunu anlamak mümkün değil. Niçin Cizre'de, Silopi'de, Hakkari'de, Sur'da PKK'lılar çukur kazdılar ve içine bomba koydular, bunun anlaşılması mümkün değil. Bu DEAŞ denilen eli kanlı örgüt nereden çıkarıldı, nasıl ortaya konuldu bunu anlamak mümkün değil. Haşdi Şabi’nin, PYD’nin ve diğer başka silahlı örgütlerin Ortadoğu’ya niçin musallat edildiğinin anlaşılması mümkün değil.”

15 Temmuz’un, yüzlerce parçası olan 'puzzle'ın sadece bir parçası olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bakıyorum, 15 Temmuz’da FETÖ ve eşkıya çetelerinin Türkiye'ye karşı ihaneti var, doğru ama mesele sadece bundan ibaret değil. Musul'da yüzlerce senedir, belki bin seneyi aşkın bir süredir birbirleriyle dost ve kardeş olarak yaşayan Sünnilerin, Şiilerin, Türklerin, Arapların, Kürtlerin birbirine düşman edilmesi meselesi, yani sadece Musul operasyonu diye dünyaya gösterilen resim 'puzzle’ın sadece bir parçasıdır ama resmin tamamı değildir. Resmin tamamını bu salonda bulunanlar, bu coğrafyanın en iyi anlamış insanlarıdır. Resmin tamamı, ikinci Sykes-Picot ile bir asır evvel sınırlarını böldükleri bu coğrafyada insanların gönüllerini ve zihinlerini bölmektir. Sınırlarını bölüp Akçakale ile Tel Abyad’ı, Nusaybin ile Kamışlı’yı birbirinden ayırdılar ama Nusaybin ahalisiyle Kamışlı ahalisinin gönlünü birbirinden ayıramadılar. Şimdi istiyorlar ki bu ayırdıkları ülkelerin insanlarını Alevilik, Sünnilik, Şiilik üzerinden, Türklük, Kürtlük, Araplık, Farisilik üzerinden birbirinden ayırmaya çalışıyorlar."

Varlık fonu
Konuşmasında Varlık Fonu'na da değinen Kurtulmuş, sözlerini "Son zamanlarda çok az üzerinde konuşuldu, inşallah Türkiye Varlık Fonu, Türkiye ekonomisinin dış saldırılara karşı korunmasını temin etmek ve bundan sonra yapılacak olan büyük projelerin desteklenmesini sağlamak için Türkiye ekonomisini güçlendirecek önemli araçlardan birisidir. Türkiye'nin büyük şirketleri bu Varlık Fonu’nun bir parçası haline gelecek. İnşallah çok sayıda yabancı ortağın bu Varlık Fonu’na gelmesi, destek vermesi imkanı bulunacaktır. Ümit ediyoruz ki böyle zor bir dönemde evet, biz anlıyoruz, yeni Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin devam etmesi için Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ihtiyaç vardır diyerek milletimiz 16 Nisan’da ‘Evet, evet, evet’ diyecek ve Türkiye’nin yolunu açacaktır." diye tamamladı. (AA)

 
Kandil, Zap ve Metina'ya hava harekatı
 
Kapadokya'da sıcak hava balonu düştü: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP muhalifler ‘hayır kampanyası’nda startı verdi
MHP'li muhalifler, anayasa değişikliği referandumu için 'Hayır' kampanyasını Ankara'da başlattı.
'Atatürk mesajı'na tepki yağdı, istifası istendi!
Mersin’de AKP Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki, Mustafa Kemal ...
Yıldırım ve Merkel’den 50 dakikalık zirve
Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü.
 
CHP’de ‘Gaziemir ev sahipliğinde’ vefa buluşması
İl Örgütü, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in ev sahipliğinde 'vefa' ...
Başbakan Yıldırım, Avramopulos'u kabul etti
Yıldırım, AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi ...
Erdoğan: ‘Hayır’a baskı gibi bir derdimiz yok ama…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar ziyareti ...
 
Bakan Soylu İzmir’de açıkladı: 5 aydır peşinden koştuğumuz bir hain vardı…
Viranşehir’e patlama hakkında bilgi veren Bakan Soylu, “Yaklaşık 5 aydır ...
Dışişleri Bakanlığından 'Yukarı Karabağ referandumu' tepkisi
Dışişleri Bakanlığından, "(Yukarı Karabağ'da 20 Şubat'ta yapılacak referandum) ...
Bakan Bozdağ: Saldırı birliğimize yapıldı
Şanlıurfa'daki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva