HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2014 Perşembe - 10:13

Bakan Işık’tan İzmir iş dünyasına ‘Katolik nikahı’ mesajı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmirli işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmalarını isteyerek, "Artık sanayiciyle üniversiteyi barıştırmayı bırakın, artık Katolik nikahı olacak. Artık üniversitelerin kendi evlerinde, sanayicinin kendi dünyasında olduğu dönemi bitirmemiz lazım" dedi.

Bakan Işık’tan İzmir iş dünyasına ‘Katolik nikahı’ mesajı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir Ticaret Odası'nın düzenlediği 'İzmir İş Dünyası İle Buluşma' toplantısında bir araya geldi.

- IŞIK’TAN İZMİR’E TEŞVİK MÜJDESİ…



İzmirli işadamlarıyla akşam yemeğinde buluşan Bakan Işık, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik krizlerden en az şekilde etkilenerek çıktığını belirterek, "Şu anda bölgemizde ciddi bir ateş çemberi var. Türkiye'nin çevresinden 5'ten fazla ülkede devlet otoritesi kaybolmuş durumda. Böyle bir coğrafyada ve dünya konjonktüründe geleceğe emin adımlarla yürümek büyük başarıdır. Türkiye pek çok krizi yaşadı. Ama krizi fırsata çevirmeyi öğrendik. 2001 krizinde ağır bedel ödedik ama ciddi dersler çıkardık. Artık ekonomimizi makro temelde sağlamlaştırdık" dedi.
 
"TERCİH BİZİM TERCİHİMİZ"
Ekonomideki büyüme rakamlarındaki yavaşlamayı değerlendiren Bakan Işık, "Bütçe açığını kontrol altına alamazsınız' diyorlardı. Türkiye şu an Avrupa'nın en az bütçe açığı veren ülkelerinde biri. Sadece enerjimiz var. Buna rağmen ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Son dönemlerde büyüme rakamlarında yavaşlama olması ekonomideki sorunlardan değil, hükümetin tercihidir. Biz cari açığı azaltmak için iç tüketimimiz azaltacak önlemler aldık. Şu anda sanayi üretim rakamı büyümeyi gösteriyor. Tercih bizim tercihimiz. Cari açıktan dolayı frene basan bir anlayışı benimsedik. Bunun yerine ihracata yönelen bir anlayışla büyümenin sürdürülebilir anladık" diye konuştu.


 
"NORMAL NİKAH YETMEZ, KATOLİK NİKAHI KIYACAĞIZ"
Ar-Ge ve inovasyona destek verdiklerini ifade eden Bakan Işık, İzmir iş dünyasından Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmalarını isteyerek, "Artık sanayiciyle üniversiteyi barıştırmayı bırakın, artık Katolik nikahı olacak. Artık üniversitelerin kendi evlerinde, sanayicinin kendi dünyasında olduğu dönemi bitirmemiz lazım" dedi.
 
"SAĞ-SOL ÇATIŞMASI YÜZÜNDEN MAALESEF ZAMAN KAYBETMİŞİZ"
Dünyadaki birçok ülkenin geçmiş dönemlerde sanayiye yaptığı yatırımlarla çok ileriye gittiğini vurgulayan Bakan Işık, Türkiye'nin ise gelişim açısından büyük zaman kaybettiğini söyledi. Bakan Işık konuyla alakalı olarak "Bugün Güney Kore'de bir firmanın cirosu Türkiye'nin ilk 500 firmasının cirosuna yakın. Maalesef bir şey unutuluyor. Dünya teknolojiyle uğraşırken biz kendi enerjimizi boşa harcamışız. 60-70'li yıllarda biz maalesef epey zaman kaybetmişiz. Şimdi kaybedilen zamanı telafi etmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah elimizdeki verilerle geleceğe çok daha güvenli bakmaya çalışıyoruz. Orta gelir tuzağından uzaklaşacağız. Yeter ki içi boş tartışmalarla uğraşmayalım. Bu noktada İzmir çok önemli. İzmir'de bulunan 9 üniversite bir nimettir. Bu üniversiteler bu şehri şaha kaldırır. Bu 9 üniversite bu şehre inanılmaz nefes aldırır" dedi.
 
Toplantı sonunda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakan Işık'a üzerinde Agora Antik Kentin zemininde bulunan mozaiklerin yer aldığı kilim hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEBASTİYAN 20 Kasım 2014 Perşembe 12:18

İŞ DÜNYASININ EN ÖNEMLİ KİŞİLERİ İLE TOPLANTIDA**NİKAH**KONUSU KONUŞMAK İZMİRDE MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK GİBİ OLMUŞ,KİMLERE MESAJ VERMEKTE İSE,**NİKAH** KONUSU KAPANMIŞ GİBİ,MUTA VAR, SEBASTİYANLARA **DÖRT GÖNÜL NİKAHI** CAMİLERDEDE NİKAH OLACAKMIŞ VAR,İŞ DÜNYASININ ALKIŞINI TEBRİK EDERİM..

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Y 20 Kasım 2014 Perşembe 11:02

katolik nikahımı, artık nikahsız yaşıyorlar :))

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege-Koop Başkent evleri ile fark yaratacak
Ege-Koop, İzmir’den Türkiye’ye açılma kararını Başkent Ankara’da çok özel ...
TARKEM’de esnaf sürprizi
İzmir'in büyük sermaye grupları tarafından kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat ...
Dev banka satıldı: İşte alacağı para
İspanyol BBVA, Doğuş Grubu’na 2,5 milyar dolar (5,5 milyar TL) daha ödeyerek ...
 
Teknoparka Bakan adı, İzmir’e yeni teşvik müjdesi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir'de teknolojiye dayalı ...
İstanbul’da büyük ödül: Mükemmel EBSO!
Üyelerine verdiği hizmetlerin kalite ve standardını sürekli yükselterek ...
İTO İsrail Başkonsolosu’nu ağırladı: İşbirliği teklifi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden ...
 
Hayvanseverlere tepki markası: Fok you!
Fok avladığı için tepki çeken Hatem Yavuz, dalga geçer gibi 9. Deri Fuarı’nda ...
Avrupa'dan İzmir'e yine tek kuruş yok!
Türkiye'nin en büyük tarım üreticisi İzmir, Avrupa Birliği'nin 5 yıldır ...
Motorinde indirim var
Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorinin litre fiyatında yarından itibaren ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva