HABERLER>EKONOMİ
19 Kasım 2014 Çarşamba - 11:02

Hayvanseverlere tepki markası: Fok you!

Fok avladığı için tepki çeken Hatem Yavuz, dalga geçer gibi 9. Deri Fuarı’nda yeni markası ile ortaya çıktı. Yavuz, “Hayvanseverleri samimi bulmuyorum. Ben de onlara yeni markamla Fok You diyorum” dedi.

Hayvanseverlere tepki markası: Fok you!

Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre dünya fok derisi ticaretinin yüzde 82’sini elinde tutan, yılda 200 bin civarında fok avladığı için özellikle Avrupa ve Amerika’daki sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken Hatem Yavuz, bu kez yarattığı markayla tepki çekecek. Üzerinde 1 yıldır çalıştığı “Hatem Yavuz FOK You” markasını 9. İstanbul Deri Fuarı’nda (İDF) açıklayan Yavuz, bu markayla kendisini uygarlığa davet eden batılı sivil toplum örgütlerine mesaj verdiğini söyledi.
 
Yavuz, “Avrupa Birliği ve ABD’den birçok sivil toplum örgütü bana ‘İnsanlık adına bu işi durdur’ dediler. Bunun için paralar toplayıp şirketimi almaya çalıştılar. Ben de onlara diyorum ki siz misiniz bana uygarlıktan, insanlıktan söz eden? Suriye için, Gazze için ne yaptınız? Bu yüzden Batı’daki ikiyüzlü hayvan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına Fok You markamla cevap veriyorum. Hiç birinden de çekinmiyorum, korkmuyorum” dedi.
 
SURİYELİ ÇALIŞTIRIYOR
Batılı örgütlerden son 1.5 yıldır 400 binin üzerinde e-mail aldığını, artık onlara bir mesaj vermesinin zamanının geldiğini kaydeden Yavuz, şöyle devam etti: “Ben bunların ikiyüzlülüğüne çok kızıyorum. Markayı geçen seneden beri düşünüyordum. Gazze’ye gittim 6 ay önce. Çok etkilendim, çok duygulandım ve dedim ki batılılar mı bana uygarlıktan söz ediyor... Ayrıca Türkiye’ye milyonlarca Suriyeli geldi. Benim yanımda 3 Suriyeli çalışıyor. Batı onlar için ne yaptı? Dolayısıyla Suriye ve Gazze krizlerinden sonra bu markayı hayata geçirmeye ve fuarda patlatmaya karar verdim. Sektörden tepki görmem, bana alışıklar. Benim mesajım onlara değil zaten...”
 
Hatem Yavuz, yaptığı işle ilgili tepkilerin umurunda olmadığını da söyledi. Yavuz, “Ben yanımda 200 kişi çalıştırıyorum. Türkiye dahil aldığım tepkiler umurumda değil. Benim ürünlerim farklı, gelecek 5 yılın tasarımlarını hazırladım kürkte. 587 farklı tasarım yaptım. Fiyatlar cekette 1.500 dolardan başlıyor 25 bin dolara kadar çıkıyor. Ne zaman bu işi batılıların elinden aldım tepkiler gelmeye başladı. Pazarın yüzde 82’si benim elimde olduğu için çekemiyorlar” değerlendirmesini yaptı.
 
YILDA 200 BİN FOK AVLIYOR
Hatem Yavuz, dünyada 33 çeşit fok türü olduğunu, bunların 7 ırkının kotalı olarak avlanabildiğini anlattı. Yavuz, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler’in uyguladığı ve onayladığı türleri avlıyoruz. Kanada, Güney Afrika, Şili, Grönland, Norveç gibi ülkelerde yılda 200 bine yakın fok avlıyoruz. Bir konsorsiyum gibi farklı şirketlerle birlikte çalışıyoruz. Yıllık ciro 40 milyon doları buluyor. Bu işin asıl önemli tarafı Omega 3 yağı. Yağ kısmı fokun kürkünden daha değerli... Daha az işçiyle çok yüksek tonajlar elde ediyorsunuz. Biz yılda 850 ton civarında balık yağı çıkarıyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'dan İzmir'e yine tek kuruş yok!
Türkiye'nin en büyük tarım üreticisi İzmir, Avrupa Birliği'nin 5 yıldır ...
Motorinde indirim var
Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorinin litre fiyatında yarından itibaren ...
E-ticaret 1 trilyon dolara koşuyor
E-ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem, ...
 
EGİAD’dan Karşıyaka'nın eğitim projesine destek
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına ...
Eskiyörük’ten Yırca’ya destek: Ekolojik katliam
Tire Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük Soma’nın Yırca ilçesindeki ...
Dolar dip yaptı: 2.22’nin altında
Dolar/TL son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,2197'ye geriledi.
 
Altın iki haftanın zirvesinde
Spot altının ons fiyatı 1198,60 dolarla iki haftanın en yüksek düzeyini gördü.
Torunlar İnşaat’a 1 milyon 600 binlik fatura
İstanbul Mecidiyeköy'de, inşaatı devam eden Torun Center rezidansında, ...
İstanbul’un bütçesi 3 bakanlığı solladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İBB Meclisi'nde görüşülen 12 ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva