HABERLER>SEÇİM 2015
28 Mayıs 2015 Perşembe - 18:09

Bakan Eroğlu serbest bölgede: İstikrar vurgusu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugünkü İzmir mesaisini sanayicilere ayırdı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir’de Ege Serbest Bölgesinde bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Bakan Eroğlu serbest bölgede: İstikrar vurgusu

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bölgenin genişletilmesi amacıyla yeni projeler üretilebileceğini belirterek, “Birçok bölgemizde bu sorun yaşanıyor. Sanayi bölgelerinin çevresinde çoğu zaman zeytin ağaçları oluyor, mesafeden dolayı çalışmalar kilitleniyor. Ağaçlar taşınabilir. Zeytinleri seviyoruz. Zeytin en değer verdiğim ağaç türlerinin başında geliyor. Halkımıza da yaban zeytinlerini aşılayıp dağıtıyoruz. Zeytin ağaçlarının alanlardan taşınması bizim işimiz. Bilgileri verin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte inceleyelim. Biz kesinlikle çözeriz. Dosya verin halledelim. Bölgeyi büyütelim. Bir zeytine karşılık 100 zeytin ağacı dikelim” dedi.


 
İSTİKRAR VURGUSU
Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tekstil sanayinde güzel ürünler üreten bir şirketimiz var. Kendilerini tebrik ediyoruz. 4 bin kişiye iş vermek çok önemli bir husustur. Zaten ihracat çok mühim, istihdam çok önemli. Türkiye’deki ekonomiyi 4 ayak üzerine oturtuyorum. İstihsal(üretim), ihracat, istihdam, istikrar. İstikrarın olması yatırımcının ülkemize gelmesini sağlıyor. Hükümetimiz döneminde Türkiye’yi dış dünyadan yatırım sağlayan bir ülke haline getirdik. Hükümetimiz istikrarı koruyacak. Son sözü 7 Haziran’da millet söyleyecek, milletimize güveniyoruz.” diye konuştu.
 
Burası benim de örnek olarak gösterdiğim bir serbest bölge diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Burada büyük yatırımları var. Bizim beş yıldız dediğimiz şartlar mevcut. Burası 5 yıldızlı bir bölge dedi. Bu gibi örnek olacak serbest bölgelerin çoğaltılmasının elzem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, bunları elbirliği ile çoğaltacağız. Çünkü ülkemizde en önemli konu istihdam.”dedi.
 
“HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT”
2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Hükümetimizin büyük hedefi var. 2023yılında 500 milyar dolar ihracat ve ilk on ekonomi hedefi var. Fakat bunu gerçekleştirmek için siyasi istikrar şart. Dünyadaki ekonomik krize rağmen büyüyen bir Türkiye var. İş adamlarımızın önünün açılması ile Türkiye belli bir noktaya geldi. Bu istikrarın sürmesi lazım inşallah milletimiz buna müsaade etmeyecektir. İzmir’de çok büyük potansiyel var. Bunu harekete geçirmemiz lazım. İzmir Türkiye’nin ihracat üssü olabilir. Biz bunun için büyük bir hamle yapacağız. Hükümetimiz bu konuda kararlı.” diye konuştu.


 
“İZMİR’İ ÜRETİM ÜSSÜ VE İHRACAT MERKEZİ YAPACAĞIZ”
“Bugün İzmir’in ufkunu büyük düşünmeliyiz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Sayın Başbakanımız Sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yaptığı toplantıda, İzmir için büyük düşüneceğiz demişti. İleri teknoloji için gereken neyse yapacağız. Yer istiyorsanız yer, enerji istiyorsanız enerji, su istiyorsanız su verelim. İzmir’in toprakları çok mümbit... Su olmadığı için fazla tarım yapılamamış. Bu toprakları artık suluyoruz. 45 tane baraj ve gölet yaparak 675 bin dekar alanı sulayacağız. Yılda 400 milyon TL çiftçinin cebine para girecek. Tarıma dayalı sanayi için üretim üssü ve ihracat merkezi olarak İzmir’i planlıyoruz.”dedi.
 
Turizm ticaret serbest bölgesi kurmaya karar verdiklerini belirten Prof. Dr. Eroğlu, “Cumhurbaşkanımızla aydın’daki toplu açılışa katıldım. Ege Gelişim Projesini hazırladık EGEGEP diye. 2019’da bitecek. 4 bin 547 tesise 25 milyar TL yatırım yapılacak. Sizlere, işadamlarımıza, sanayicilerimize hepimize büyük işler düşüyor. İzmir’in önünü açacağız. İzmir’in ufku çok parlak. İzmir’in bahtı açık, yıldızı parlak. Bu bakımdan yatırım isteyenler bize gelsin. İzmir’i büyütelim, marka bir şehir yapalım. Hükümetimiz bu konuda çok kararlı. Yol gerekiyordu, bitti. Çevreyolu, ulaşım, liman, havaalanı, barajlar, sulama tesisleri bitti. İstiyorsanız yer konusunda problemi çözeriz.” diye konuştu.

 
Kazlıçeşme’de kazanan kurayla belli oldu
 
Kıbrıs'ta 5 maddelik yakınlaşma adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkanı Karataş’tan sert tepki: Bu hırsız kim?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il başkanı Necat Karataş’tan isyan! ...
CHP adayı Sezer: Faşizme direnen Türkiye’yi yaratmak zorundayız
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer Gezi Direnişi’nin ...
AK Parti Adayı Turhan’dan muhalefete ‘dönence’ göndermesi
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili İbrahim Turhan, KESİAD buluşmasında ...
 
AK Parti İzmir’de animasyonlu sandık eğitimi
AK Parti İzmir'de 9 bin 963 sandıktaki görevlilerini 20 dakikalık animasyonla ...
MHP İzmir Adayı Koç’tan ithal çıkışı!
MHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç partilerin kontenjan ...
Balbay yollarda: Kamyoncuyu da dağdaki çobanı da…
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
 
MHP Adayı Onar’dan Vali Toprak’a sert afiş tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
AK Parti adayı Sürekli'ye Nergiz'de büyük ilgi
7 Haziran seçimlerine az bir süre kala çalışma temposunu daha da artıran ...
AK Parti Adayı Nasır İTO’ya ‘İzmirli olmayı’ anlattı
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir Ticaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva