HABERLER>SEÇİM 2015
28 Mayıs 2015 Perşembe - 15:00

AK Parti Adayı Turhan’dan muhalefete ‘dönence’ göndermesi

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili İbrahim Turhan, KESİAD buluşmasında “Asgari ücretin maliyetini kim karşılayacak. Devlete her hangi bir yük gelmeyecek diyorlar. İşletmelerin maliyetleri artmayacak deniyor. Yıllar önce ‘Erke dönergeci’ diye bir şey ortaya atılmıştı. Hiç harcamadan kendi kendine elektrik üretecek deniyordu. Bu da böyle bir şey mi?” dedi.

AK Parti Adayı Turhan’dan muhalefete ‘dönence’ göndermesi

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili İbrahim Turhan, AK Parti’nin iktidarı öncesinde adeta iflas eden Türkiye’nin 2002 yılında yakaladığı istikrarla bugünlere geldiğini söyledi. Turhan, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde çok kapsamlı yapısal dönüşüme ihtiyacı olduğunu, yaklaşık 2,5 yıldır bu konuda kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
 
Turhan, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) üyesi işadamlarıyla bir araya geldi.  KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerin katıldığı toplantıda konuşan Turhan, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. “2002 yılında Türkiye’nin nasıl bir durumda olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Türkiye 2002 yılına bir günde gelmedi. 1989 sonrasından başlayan ekonomik politikaların sonucunda geldi” diyen Turhan, ülkenin 1990 yılların sonunda adeta iflas ettiğini ifade etti.
Siyasi partilerin seçim vaatlerini eleştiren Turhan, şunları söyledi:
“Rahmetli Turgut Özal, Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Türkiye’de siyasi zemin kaygan bir hale geldi. Ülke yeniden koalisyonlarla tanıştı. O günleri hepiniz hatırlıyorsunuz. ‘Kim ne veriyorsa ben 5 bin lira fazlasını veririm. Herkese iki anahtar’ vaat edenler oldu. Erken emekliliği vaat edenler oldu. Bu vaatler halktan ilgi gördü ve koalisyon hükümetleri işbaşına geldi.”
1990’lı yıllarda koalisyonlarla yönetilen Türkiye’de hesapsız seçim vaatleri sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu başka olmak üzere ekonomide kara deliklerin oluştuğunu hatırlatan İbrahim Turhan, 1999 yılında devletin gelirlerinin sadece faizleri bile karşılayamaz hale geldiğini vurguladı. Turhan, “Kamu açıklarının milli gelire oranı yüzde 12 idi. Devlet her yıl yüzde 12 açık veriyordu. Devletin her 100 liralık gelirin 86 lirası faize gidiyordu. Sizlerde işadamısınız. Böyle bir işletmenin ayakta kalması mümkün mü?” diye konuştu.
 
TÜRKİYE MAASTRİCHT KRİTERLERİ’Nİ YAKALADI
AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle önce siyasi istikrarı sağladığını dile getiren Turhan, bugün geldiğimiz nokta Maastricht Kriterleri’nin üzerinde ekonomik verilere sahip olduğunu ifade etti.

Ülkenin yakaladığı istikrar ortamında hem üretimi hem de ihracattı artırdığını belirten Turhan, kişi başına milli gelirin 2 bin dolardan 10 bin dolara çıktığına işaret etti.
 
BİRİLERİ TÜRKİYE’NİN KAZANDIĞI İSTİKRARDAN RAHATSIZ
Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu durumun normal olmadığını söyleyen Turhan, “Birileri Türkiye’nin kazanmış olduğu istikrardan rahatsız. Bu kuralı bozmak için hiç bir kuralı tanımadan bozmak istiyorlar. Elindeki silahı bırakmayanlar şu anda barıştan kardeşlikten ve demokrasiden bahsediyorlar. Bu manzara bizim hiç bir zaman ümidimizi güvenimizi kırmıyor. Ben milletimizin bu seçimden de sağ duyudan ayrılmayacağını istikrarı devam ettireceğin, bu yapısal reformun devamı için istikrar içinde Ak Parti ile devam yolu açacağına inanıyorum” dedi.
 
MUHALEFETİN VAATLERİ ERKE DÖNERGECİNE BENZİYOR
Turhan, şöyle konuştu: “Muhalefet partilerin kaynağı belirsiz vaatlerini emimin ki sizde izliyorsunuz. Asgari ücret 1.5 lira olacak denildiğinde bu salonda bulunanlar ne hissediyor merak ediyorum. Asgari ücretin maliyetini kim karşılayacak. Devlete her hangi bir yük gelmeyecek diyorlar. İşletmelerin maliyetleri artmayacak deniyor. Yıllar önce ‘Erke dönergeci’ diye bir şey ortaya atılmıştı. Hiç harcamadan kendi kendine elektrik üretecek deniyordu. Bu da böyle bir şey mi?”
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan “Merkez Türkiye” projesinin ciddiyetten uzak olduğunu belirten Turhan, “Başbakanımızın 2001 yılında yazdığı kitaptan almışlar. İstanbul’un nasıl bir merkez olduğundan haberleri yok. İzmir’in nasıl bir potansiyel taşıdığını bilmiyorlar. Bursa’yı Kayseri’yi, Anadolu’yu bilmiyorlar. İzmir’in nasıl bir üretim ve lojistik merkezi yapılacağı zaten planlanmış. Bunlar dururken neresi olduğu da belli olmayan Türkiye’nin bir yerinde paketleme alanı yapacaklar. Bu kadar ciddiyetsizlik. Bu kadrodan oluşacak bir koalisyonu siz hesap edin. CHP, MHP, HDP’nin oluşturacağı koalisyonu siz hesap edin. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde açıkladı. AK Parti’nin vizyonu denizin üstüne havaalanı, denizin altına 3 katlı tünel yapmaktır. AK Parti’nin vizyonu budur” dedi.

 
Facia! Traktörle tanker çarpıştı: 3 ölü
 
Sarnıç'ta yine kriz: AK Parti ve CHP cephesi ne diyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de animasyonlu sandık eğitimi
AK Parti İzmir'de 9 bin 963 sandıktaki görevlilerini 20 dakikalık animasyonla ...
MHP İzmir Adayı Koç’tan ithal çıkışı!
MHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç partilerin kontenjan ...
Balbay yollarda: Kamyoncuyu da dağdaki çobanı da…
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
 
MHP Adayı Onar’dan Vali Toprak’a sert afiş tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
AK Parti adayı Sürekli'ye Nergiz'de büyük ilgi
7 Haziran seçimlerine az bir süre kala çalışma temposunu daha da artıran ...
AK Parti Adayı Nasır İTO’ya ‘İzmirli olmayı’ anlattı
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir Ticaret ...
 
CHP Adayı Bakan’dan Gezi ruhu vurgusu!
Gezi eylemlerinin yıldönümünde Anatolian Tigers Motosiklet Kulübü’ne konuk ...
AK Parti adayı Şeboy: İzmir’de yatırımcıyı kaçırıyorlar
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, Ege Serbest Bölgesi’nde ...
MHP İzmir Adayı Savaşan Hilal Kart'ı anlattı
MHP İzmir Milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan Urla Zeytinalan’da vatandaşlara ...
 
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva