HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2019 Perşembe - 19:58

Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki: İzmirliler buna müsaade etmez!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir belediye başkan adayını belirlemesinin tesadüf olmadığını ifade ederek, "İzmir'de ve Türkiye'de HDP'nin yerleştirdiği tüm belediye meclis üyeleri bizzat PKK tarafından yerleştirilmiştir. İstanbul'da, İzmir'de, her yerde CHP üzerinden PKK, bizzat PKK destekçilerini listelere yerleştiriyor. Ama İzmirliler buna müsaade etmez. İşte böylesine garip, ilginç bir seçim yaşıyoruz." dedi. 

Bakan Çavuşoğlu ndan tepki: İzmirliler buna müsaade etmez!

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile Kemeraltı esnafını ziyaret ettikten sonra Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi olan Portekiz Sinagogu'nda Genç Liderler Buluşması'na katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın bir geçiş sürecinde olduğunu ve çok çetrefilli sorunların yaşandığını, hızlı değişim sayesinde çok önemli fırsatların da ortaya çıktığını söyledi.

Teknolojik gelişimin büyük imkanlar sunduğuna değinen Çavuşoğlu, bilim ve teknoloji ekonomisinin ağırlık kazandığını, ekonomik gücün de batıdan doğuya, kuzeyden güneye kaydığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasının felsefesinin "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışına dayandığını, şimdi girişimci ve insani dış politikanın da uygulandığını aktardı. 

Her sorunun çözümü için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugün Suriye'deki sorunu her boyutu ile değerlendirip ona göre politika üretmezsek başarısız oluruz. Terörle mücadele, sahadaki ateşkesin korunması ve siyasi sürece doğru adamların atılması ve Suriyeli göçmenlerin artık geri dönmeye başlaması önemli konular." diye konuştu.  

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün dünyanın her yerinde saygın bir ülke olduğuna işaret ederek, insani yaklaşımla da mazlumların, mağdurların umudu olduğunu ifade etti. 

"Sizin gibi gençlerin vizyonu ve idealleriyle, İzmir ve Türkiye sevdasıyla hedeflerimize çok daha emin adımlarla başarılı şekilde ulaşacağız." diyen Çavuşoğlu, "Hiçbir sorun ve hiçbir konu bizim kontrolümüzün dışında değil. Dış politikada olsun, başka konularda olsun. İnşallah  hızlı değişen ve sorunlarla birlikte geçiş sürecinde olan bir dünyada ülkemizi hedeflerine ulaştırmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.  

"PKK DESTEKÇİLERİ LİSTELERE YERLEŞTİRİLİYOR"
İzmir'in yerel yönetimler bakımından geri kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, artık İzmirli vatandaşların hizmet istediğini ve Nihat Zeybekci'ye oy vereceğini söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ü değil, Atatürkçülüğün arkasına sığınarak İzmir'e hizmet vermeyenleri eleştirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "İzmir'de çukurlar var demek İzmir'e hakaret değil ki. İzmir'de sorun var dediğimiz zaman 'İzmirlileri aşağılıyorsunuz diyorlar, siz Atatürk düşmanısınız' diyorlar. Ne alakan var senin Atatürk ile..." şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin şimdi yeni bir yöntem denediğini belirterek, şöyle devam etti:

"İzmir belediye başkanı adayının belirlenmesi tesadüf değildir. İzmir'de ve Türkiye'de HDP'nin yerleştirdiği tüm belediye meclis üyeleri bizzat PKK tarafından yerleştirilmiştir. İstanbul'da, İzmir'de, her yerde CHP üzerinden PKK, bizzat PKK destekçilerini listelere yerleştiriyor. Ama İzmirliler buna müsaade etmez. İşte böylesine garip, ilginç bir seçim yaşıyoruz." 

CHP ve İYİ Partili'lere terörist demediğini ancak ne kadar hain, bölücü varsa o ittifakın içinde yer aldığını savunan Çavuşoğlu, yerel seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. 

Nihat Zeybekci de vatanın genç şehit kanlarıyla sulandığını, bu coğrafyada hiçbir milletin böyle bir tarihe sahip olamayacağını, genç kahramanların vatana, bayrağa el uzatanların haddini bildirmeye devam edeceğini kaydetti.

Yerel seçimlerle şehrin geleceğini konuştuklarını, geleceğin de gençlere ait olduğunu dile getiren Zeybekci, "21. yüzyılın İzmir'ini konuşuyoruz, yani sizin adınıza konuşuyoruz. İzmir nasıl olmalı, nasıl bir İzmir hikayesi yazmalıyız." dedi.

Zeybekci, dünyanın hızla değiştiği dönemde Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurması noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek, "İzmir 21. yüzyılın yeni yıldızı olacak. Ferhat dağları dele dele geliyor, bizim Şirin ne yapıyor. İzmir kanalizasyonla uğraşıyor, atık sularını körfeze veriyor. Anadolu'da standart ilçelerin bile problemi olmayan katı atıklarını dağlara dökülüyor. İzmir'de 4 gencimizden 1'i işsiz." diye konuştu. 

İzmir'de bir ilçe belediye başkanının, terör örgütü ile eşdeğer hale gelmiş siyasi partinin devleti protesto eden eylemlerine katıldığını kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

"2 ay önce o terör örgütünün siyasi partisi, İzmir'de uzlaşacakları adayı çıkaracaklarını söyledi. CHP adayını açıkladı, yer yerinden oynadı. Aziz Kocaoğlu, onun adaylığı söz konusu olunca Ankara'ya gitti, bir tepki ortaya koydu. Şu andaki adaya karşı 'Ben adayım.' dedi. Sebep o değilse düzeltsin. Öyle bir ortamda inat olarak aday gösterildi. O partinin il başkanı, 'Adayımız odur, biz aday çıkarmıyoruz.' dedi. Destek o kadar net." (AA)

 
İzmir'de tarihi ayıp!
 
Antalya'da 4.3 şiddetinde deprem oldu!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 8 Mart 2019 Cuma 09:06

Dışişleri Bakanlığı zor mu geldi Mevlüt? Teröristleri isim isim bildiğinize göre neden tutuklamıyorsunuz? HDP yöneticileri teröristse neden tutuklamıyorsunuz? Ya işinizi yapın ya da pılınızı pırtınızı toplayıp kenara çekilin.

Yorumu oyla      5      5  
Süleyman 8 Mart 2019 Cuma 08:52

Haburu anlat,Osloyu anlat,şehrimizdeki Suriyelileri anlat sayın Öcalanı anlat,Diyarbakırda açılan hendekleri anlat,Ankara astığınız Kürt bayrağını anlat.Dolmabahçe pazarlığını anlat.Kula kulluğu anlat ,tarımı anlat,pırasa,kereviz,ıspanak bunların mevsimi pazarda en ucuzu 6 tl.Aylık elektrik faturası 150 tl geliyor.Bunları anlat .

Yorumu oyla      4      5  
Z.B 8 Mart 2019 Cuma 08:47

He yav he he...

Yorumu oyla      5      5  
baksana 7 Mart 2019 Perşembe 21:21

Fesliyi sarayda kim ağırlıyor? 6 yaşında çocuğa evlenme fetvasını kim veriyor? Şeriat isteyenleri kim kolluyor? Ülkede cüzzamın kökünü kazıyan Türkan Saylanı içeri tıkan kimdi? Trump'a, Merkel'e efelenip, rahibi, gazeteceyi kim gönderdi? Yahu burası sizin bildiğiniz yerlerden değil, israr edip durmayın, size oy yok! Hem bütçeye otuzbin koyacaksın hem de oy isteyeceksin! Hakkaten utanmazsınız siz yahu!

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 7 Mart 2019 Perşembe 20:29

Yürüyün gidin yalancılar. 1 nisanda defolup gideceksiniz yalanlarınızla. pkk chp üzerinden adam yerleştiriyormuş yalanınızı... Salih müslimi sarayda ağırlayan sizsiniz, barzaniyi kongrenizde konuk edip ayakta alkışlatan sizsiniz, çözüm sürecinde valilere pkk ya dokunulmaması için talimat veren sizsiniz. Osloda dolmabahçede gizli görüşmeler yapan sizsiniz, "öcalan ilkokuldan beri namaz kılıyor" diyen sizlersiniz. fetöye "hoca efendi" diyen sizlersiniz, onların kadrolaşmasına devletin her hücresine sızmasına neden olanlar sizlersiniz, fetöye "ne istediniz de vermedik" diyen "gel artık bitsin bu hasret" diyen de sizsiniz, Hikmetyarın dizine çöken sizsiniz, en son iranlı uyuşturucu kaçakçısı ve katil olan zindaşti, hakimin dediğine göre sizin bir milletvekilinizin baskısı sonucu serbest bırakıldı. Yahu bunca şeye rağmen nasıl karşı ittifakı teröristlikle suçluyorsunuz insanda biraz utanma olur.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den kadın bakanlığı önerisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Türkiye'de 'kadın' konusunun sadece ...
CHP adayı İduğ'dan sürpriz 8 Mart ziyareti: Kadınlar sahaları güzelleştirir
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, 8 Mart Dünya Emekçi ...
AK Partili Dağ Menemen'de konuştu: CHP 1. Sıraya Almanya'dan birini yazdı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP’nin, ...
 
Aday Aksoy’dan net 31 Mart mesajı: Menemen’de nabız CHP olarak atıyor!
CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Aksoy, “Menemen’de nabız CHP olarak ...
Erdoğan'dan Akşener'e: Utan, utan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy ...
AK Parti Karabağlar adayı Doğan: Kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz
Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Doğan hükümetin ...
 
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Kadın öncelikli belediye
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Bir kadın olarak, çalışan ...
CHP Buca Adayı Kılıç: AK Partili siyasetçiler pazara adım atamıyor!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Ednan ...
AK Partili Zeybekci tarım projelerini açıkladı: Allah aşkına oyunuzu kendinize verin!
Torbalı’da gerçekleştirilen programda tarım projelerini tanıtan Zeybekci, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva