HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2019 Perşembe - 12:52

AK Partili Zeybekci tarım projelerini açıkladı: Allah aşkına oyunuzu kendinize verin!

Torbalı’da gerçekleştirilen programda tarım projelerini tanıtan Zeybekci, “Buraya gelip oyunuzu şuraya verin demek sizin aklınıza bir saygısızlıktır. Allah hepimize bir muhakeme yeteneği verdi mi? Verdi. Tarafsız olabilirsiniz ama bilin ki sizi bu noktaya getirenler var. Kanaat önderleri tarafsız olmak için seçilmediniz. Neyin tarafı, memleketinizin, halkın, sektörünüzün kendinizin tarafısınız. Allah aşkına oyunuzu kimseye vermeyin. Kendinize, ilçenize, çocuklarınızın geleceğine verin” dedi.

AK Partili Zeybekci tarım projelerini açıkladı: Allah aşkına oyunuzu kendinize verin!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, geçtiğimiz ay ’10 Numara İzmir’ başlığı altında kent için hazırladığı projeleri kamuoyuna ilan etmesinin ardından bu kez tarım kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı yatırımları açıkladı.

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İZMİR’İN HER İLÇESİNİN MEYDANINDA ZEYBEK OYNAYACAĞIZ
Kürsüye çıkarken zeybek görüntülerinin olduğu tanıtım videosunu izleyen Zeybekci, “Görüntülerdeki

zeybek oynayan kişinin ben olduğumu düşünenler var. Benziyor muyum? İnşallah canlısını 31 Mart akşamı Konak Meydanı’nda oynayacağız. İzmir’in her ilçesinde oynayacağız” dedi. 

KADIN GÜNÜ BÖYLE KUTLANIR
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü önemine değinen Zeybekci, “Cumhur İttifakı olarak kadın adaylarımız var. Meclis üyeliklerinde de rekor bizde. Dünya kadınlar günü böyle kutlanır” açıklamasında bulundu.

BELEDİYEYİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ
Zeybekci ayrıca, “Bir sevdamız, bir hayalimiz var. İzmir! Doğuştan, yaradılıştan dünyanın en güzel şehri İzmir! Birçok alanda Türkiye’de bir numarayız. Ekonomimizde tarım olmazsa olmaz. Sanayimiz, teknolojimiz olacak, serbest bölgelerimiz olacak ama tarım olmazsa olmazımız olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak belediyeyi yeniden yapılandıracağız. 1 Nisan itibariyle bir tane genel müdürlük kurulacak. Altında daire başkanları olacak. Gıda tarım ve hayvancılıkla ilgili olacak. Holding statüsünde bir şirket kuracağız. Bu şirket diğer şirketleri kurabilecek, her türlü ortaklığa girebilecek. Tarımsal üretimde sizlerin yanında olacağız” dedi.BU YAŞIMA KADAR ALDIĞIM HER NEFESİN HESABINI VERİRİM
Zeybekci, “Ayrımcılık yapmaya gelmedik. Biz sevgi için geldik. Bu kentte huzuru, refahı arttıracağız. Asla sözünü unutanlardan olmayacağız. Bu yaşıma kadar aldığım her nefesin hesabını veririm. Bir tek adımım yoktur ki hesabını veremeyeceğim! Belediye başkanı olduğumda devraldığım belediye borçlu ve çalışanların maaşını ödeyemiyordu.  2 Nisan 2004’te görevi aldık, maaşları tıkır tıkır ödedik. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Esnafın parası ödenmiyordu. Ödedik. Bir ilçemizin belediyesinde 4 aydır maaşlar ödenmiyor. Sata sata bir şey de kalmadı herhalde oradakiler de ‘biz kurtulduk siz bakın’ diyorlar” açıklamasında bulundu.ALLAH’IN İZNİYLE…
Proje bazlı yürütülecek tarım çalışmalarından örnekler verirken, “Zeybekci, “Bizim amacımız balık dağıtmak değil, size olta vermektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bunun etrafında olmalıyız. Gün gelecek hiçbir kardeşimizin bunlara ihtiyacı kalmayacak. Proje bazlı yatırım teşvik kanununu bu kardeşiniz çıkardı. Buraya yatırımcılar gelecek. Allah’ın izniyle o kanunun da en güzel uygulandığı yer Menderes Havzası olacak” dedi.

Zeybekci’nin ‘Tarım ve Gıdada Marka İzmir’ başlığı altında aktardığı projelerin bilgileri şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tamamında bütün ilçelerimizdeki tarım, tarımsal üretim, hayvancılık, bitki, peyzaj başta olmak üzere üreticiden son tüketiciye kadar bir üst şirket kuracak. Bu şirket ekim aşamasından teslimine kadar tarımla uğraşan kardeşlerimize her türlü kolaylık sağlanacak.

İzmir’in ürünleri ‘Uluslararası Marka’ olacak
Holding statüsünde hayata geçecek olan bu şirket İzmir’in tüm tarımının birleştiği bir alan haline gelecek. Ve İzmir’in ürünleri ‘Uluslararası bir marka’ olacak. Ana şirket gerekli gördüğü ürünlerde ayrı ayrı şirketler kurmanın yanında ortaklıklar da oluşturabilecek. Her tarım ürünü için özel marka çalışması yapılacak İzmir’imizin doğal zenginliği olan bu ürünlerin her biri marka haline getirilecek. Bunun için özel marka çalışmaları gerçekleştirilecek.Tarım ürünlerinde peşin ödeme yapılacak
Üreticiden aldığımız ürünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atacağız. Ürünleri aldığımız çiftçimize, tarımla uğraşan kardeşlerimize bunların ödemeleri anında ve peşin olarak yapılacak. Bu ürünler, büyük marketlere vadeli verilecek ve ‘Yerel Ürünler Standı’nda satışa sunulacak.

Balıkçılıkta da üretici desteklenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, balıkçılık ve tüm yan kollarında üreticinin yanında yer alacak. Balık ürünleri özel paketleme yöntemleri ve kendi markalarıyla hayata geçecek.

Çiftçilerin ihtiyaçları karşılanacak
Tarımsal üretimdeki tüm üreticilerin başta gübre, makine, teçhizat olmak üzere ihtiyaçları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Belediye toplu alımlarla avantaj sağlayarak. Bunları tarımla uğraşan ve üretim yapan çiftçilerimize zorlanmayacağı vadelerle sunacak.

İzmir, peyzaj ve süs bitkilerinde ihracat merkezi olacak
Gerek peyzaj gerek süs bitkileri üretiminde İzmir, cazibe üssü ve bir ihracat merkezi haline gelecek. Tarıma, üretimden son tüketiciye kadar her alanda destek verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu üretimde söz sahibi olacak.İzmirli üretici seracılıkta son teknolojiyi kullanacak
Ege Bölgesi ama özellikle de İzmir seracılıkta bir merkez olacak. Seracılık teknolojilerinin tüm alanları İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde üreticiyle buluşacak. Bu vadide yapılan yatırımlar yerli seracılık teknolojilerinin üretimi için proje bazlı yatırım sistemi kapsamında teşvik edilecekHer ilçemizde özel projeleri uygulayıp hayata geçireceğiz
Her ilçe belediye başkanımızla özel çalışmalar ve projeler gerçekleştireceğiz. her ilçenin tarımsal kapasitesine göre araştırmalar ve geliştirmeler yaparak destek sağlayacağız. Süt ve Süt Ürünlerinde yerel markalarımızı yaratacağız. İzmir’imize özel ve benzeri olmayan bir Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi oluşturacağız. Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ, Bayındır, Selçuk bu özel bölgenin kurulacağı yerler olacak. Süt ürünlerinde hali hazırda 1 numara olan İzmir’imizi, dünyaya tanıtacağız. Olmayan ilçelerde kooperatifler kurarak çiftçimizi destekleyeceğiz.

Başta kadınlar ve gençler olmak üzere binlerce insanımız iş bulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘Kırsal Kalkınma, Tarım ve Gıda Hizmetleri Genel Müdürlüğü‘ kurulacak. Bu alanda genç ve kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, yeni kırsal finans uygulamaları, mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilmesi ve kooperatifçiliğin çok etkin biçimde değerlendirilmesi sağlanacak. Tarımın ve üretimin her alanında genç ve kadın çiftçilerimizle işbirliğine gidilecek. Tecrübeli çiftçilerimiz de kapsam dahilinde olacak.

Ürün temininde ayrımcılık yapılmayacak
Başta süt ürünleri ve çiçekçilik olmak üzere hiçbir ayrımcılık olmaksızın tüm kooperatiflerden, üreticilerden ürün alacağız. Adil olacağız, geliri herkesle paylaşacağız, birlikte büyüyeceğiz.

Geleneksel tarımı geleceğin tarımıyla buluşturacağız
Tarımsal bilgilendirmeden üretime, ürünlerin saklanmasından depolanmasına kadar çok yönlü ve çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek. İşe en başından, geleneksel tohumlarımızın korunmasından ve geliştirilmesinden başlayacağız

Gastronomi, İzmir’den dünyaya açılacak
İzmir’in binlerce yıllık yemek kültürünü dünyaya tanıtacağız. İzmir, ‘Gastronomi’nin Türkiye’deki marka yüzü olacak. Organik tarım, çevreye duyarlı turizm modeliyle tanışacak. İzmir, gastronomi turizminde bir dünya markası olması için öncelikle Türkiye’nin marka merkezlerinde ve dünyanın marka şehirlerinin önemli noktalarında ülkemizin tanıtımını sağlayacağız.Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi İzmir’de kurulacak
Yaş sebze-meyve, fidecilik, süs bitkileri ve daha birçok ürüne hem üretim hem de Ar-Ge merkezi olacak bir alanı özel hukuki bir statüyle bir Vadi haline getireceğiz. Bununla ilgili gerek yatırımcıya gerek üreticiye son derece cazip teşvik sistemleriyle destek olacağız.

Vadi içerisindeki firmalara, Tarımsal Üretim konusunda, Tarım Bakanlığımızın sağladığı bütün destekler sunulacak. Tarım Bakanlığımızın sağladığı bütün destekler.

Bu desteklerden en etkili şekilde faydalanmasını sağlamak için ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.

Vadideki tüm yatırımlar en yüksek seviyedeki teşviklerden yararlandırılacak.

Tarıma Dayalı Sanayi Tesisleri ile gerekli hallerde yüzde 50’ye varan oranda süreli ortaklıklar kurulacak.

Tarıma Dayalı Sanayi Tesislerine yapılacak yatırımlar kapsamında, belli kriterleri sağlamak şartıyla yüzde 50’ ye varan oranda süreli ortaklık kurulacak.

Bu kapsamda;

a) Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımlarına,

b) Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara,

c) Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara,

ç) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara,

Tarıma Dayalı Sanayi Tesisleri ile gerekli hallerde yüzde 50’ ye varan oranda süreli ortaklıklar kurulacak.

d) Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara,

e) Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara,

f) Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara,

g) Yukarıda sıralanan alanlarda kullanılmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yatırımlarla ortaklık kuracağız.

Tarım Teknolojileri konusunda dünyanın en iddialı teşviklerini sağlayacağız
Tarım Teknolojileri konusunda yapılacak yatırımlara (100 milyon dolar üzeri) Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında dünyanın en iddialı teşviklerini sağlayacağız:

· Vergisel destekler

· Gümrük vergisi muafiyeti

· KDV istisnası

· Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi

· Yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi İndirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi İstisnası

· İstihdam destekleri

· 10 yıla kadar Sigorta Primi İşveren Hissesi desteği

· 10 yıl süreyle Gelir Vergisi Stopajı desteği

· Nitelikli personel desteği

İZMİR’İN VAKİT KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK
Projelerini tanıttıktan sonra detaylı bir açıklama daha yapan Zeybekci şunları söyledi:  Hayatımız boyunca verdiğimiz hiçbir sözü unutmadık. Bir İzmir sevdasıyla yola çıktık. Bugüne kadar kimsenin pek dikkate almadığı İzmir son 15-20 yılını bırak patinajı geriye kaydı. İzmir zaman, mevzi kaybetti. İzmir tarım gelirinde Türkiye’nin iki numarasıydı. 2000 yılında Ankara ile eşittik. Ekonomik büyüklük olarak teraziye konduğunda ikisi de 100’dü. Yıl 2018 ikinci olan İzmir üçüncü. Biz Ankara’nın yüzde 67’si kadarız. Önümüzdeki 5-6 sene içinde Kocaeli ve Bursa, Antalya tarafından geçilecek bir şehir. İzmir’in vakit kaybına tahammülü yok. Hedefimde kimse yok. Önceki belediye başkanlarından yaptıkları için Allah razı olsun. Yapamadıklarının hesabını ben sormayacağım. Değil mi ki benim milletim, halkım İzmirlim seçti, başımla beraber! Onun iradesine ‘vay sen nasıl böyle seçersin diyebilir miyim?’ Hesabını soracak olan sizsiniz. Ben sadece bir resim çekiyorum. Bu resim İzmir’e yakışmıyor. Doğuştan dünyanın en güzel şehri. Türkiye’nin ticaret merkezi. İhracatta 6-7’nci sıralardayız. Genç işsizlikte yüzde 26 buçuk oran var. Her 4 gencimizden biri işsiz. Türkiye’de işsizlik yüzde 11, İzmir’de yüzde 14… Neden? Aşı, işi, yatırım alanlarını büyütemedik. Antalya’ya turistten para geldi, bize gelmedi. İzmir’in yetişen beyinleri İzmir’in dışına gidiyor. Sebep? İçinde kurt, dert yok. İzmir’in toplamdaki 5 yıldızlı otel, yatak sayısı Antalya’nın 22’de 1’i! Antalya İzmir’in yarı nüfusu! İzmir’de 2 bin 600 civarında taksi var. Antalya’da 6 bin civarında taksi var. Aşı, işi, mutluluğu büyütmek bu. Elimizin altında dünyanın en verimli toprakları var. Biz bunu dünyanın en güzel projeleriyle değerlendireceğiz. Ürünlerimiz 3-5 paraya gitmeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz.

ALLAH AŞKINIZA OYUNUZU VERMEYİN
Buraya gelip oyunuzu şuraya verin demek sizin aklınıza bir saygısızlıktır. Allah hepimize bir muhakeme yeteneği verdi mi? Verdi. Tarafsız olabilirsiniz ama bilin ki sizi bu noktaya getirenler var. Kanaat önderleri tarafsız olmak için seçilmediniz. Neyin tarafı, memleketinizin, halkın, sektörünüzün kendinizin tarafısınız. Allah aşkına oyunuzu kimseye vermeyin. Kendinize, ilçenize, çocuklarınızın geleceğine verin. Bir şehir düşünün dünyanın en güzel kenti. Türkiye’de ilçelerde bile kalmadı, çöplerini dağlara, taşlara atıyor. İzmir böyle anılmak gibi bir saygısızlığı hak etmiyor. Arıtmadan suyunu denize, tarlalara veriyor. 21’inci yüzyılda böyle bir şey kalmadı. Bunların hepsi çözülecek. 1 Nisan’dan sonra 3 ayda 6 ayda yapılacaklar var. Bu şehirde bir tek çukur kalmayacak. Köylerine kadar düzelteceğiz. Kasım’da çukur kalmamış olacak. 31 Aralık 2019’dan sonra bu şehre gelindiğinde acaba yanlış bir yere mi geldim dedirteceğiz. İnsanları şaşırtacağız! Dere kenarında yaşayıp da susuzluk çekenler gibi bu muhteşem topraklarda yokluk çekilmesine asla razı değiliz. 

 
İzmir'de helikopterli operasyon: O ilçede kaçak silah fabrikası!
 
CHP Buca Adayı Kılıç: AK Partili siyasetçiler pazara adım atamıyor!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 8 Mart 2019 Cuma 09:10

Yeter artık milleti Allah ile aldatmayın. Ne demek "Allah aşkına oy verin." Bizimle Allah arasına girmeyin. Yalvarmayı bırakıp pılınızı pırtınızı toplamaya bakın. 24 gün sonra memleketine gideceksin.

Yorumu oyla      4      5  
Karşıyakalı 7 Mart 2019 Perşembe 23:21

bakanlık yaptığınızda ülke yönetirken bunları neden yapmadınız elinizden tutan mı vardı?

Yorumu oyla      5      5  
İTHAL KURU FASULYE 7 Mart 2019 Perşembe 20:39

Kuru Fasulyeyi, Pirinci, Nohutu, Mercimeği Hatta Samanı Bile İthal Eden AKP'nin Ekonomi Bakanı Halka Biraz Saygısı Olsa; HİÇ DEĞİLSE ÇİFTÇİNİN PERİŞAN HALİYLE ALAY EDER GİBİ KONUŞMAZ DA SUSAR!

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 7 Mart 2019 Perşembe 20:31

Merkez, ithal ettiğin samanla mı İzmiri uçuracaksın?

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 7 Mart 2019 Perşembe 18:57

17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten hükümet olarak bu vaatleri neden yapmadınız? Sizin tarım politikaların sonucunda buradaki süt üreticileri sütlerini döküyordu. Aziz Kocaoğlu destek vermeseydi süt üreticisi bugünleri göremezdi. Tarımı ve çiftçiyi bitiren sizler hangi yüzle bu insanların karşısına çıkıp oy istiyorsunuz ben olsam utanırım.

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 7 Mart 2019 Perşembe 17:59

ya siz tarımı bitirdiniz...herseyi samanı bile dışardan alıyoruz..topraklarımızı ekmemek için ciftciye kota koydunuz..cumhur (halkı) salatalık..patlıcan kuyruguna soktunuz hala sanki siz bunları yapmamış gibi vaat veriyorsunuz...utanmasanız 17 senedir bu ülkeyi CHP YÖNETTİ bu hale getirdi diceksiniz..gerci derseniz valla bu millet buna inanır

Yorumu oyla      15      5  
17 sene 7 Mart 2019 Perşembe 17:12

17 senedir nerdeydiniz? Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve diğerlerinde yaptıklarınız başarılı olduğu için mi reis görevden aldı? Burada ahmaklar ve koyunlar yaşamıyor, burada düşünen, öğrenen insanlar yaşıyor! Burada yaşayanlar kul hakkı yiyenleri sevmiyor, israfı sevmiyor, kayırmacılığı sevmiyor yani sizi sevmiyor! Boşuna çabalamayın, heveslenmeyin de, Ankarayı, Bursayı, İstanbulu kaybediyorsunuz, oralarda işe yarayın bari!

Yorumu oyla      14      5  
Erdem 7 Mart 2019 Perşembe 17:10

Helal olsun, inşallah izmir kazanır

Yorumu oyla      4      16  
.. 7 Mart 2019 Perşembe 16:48

Bi bitmedi yalanlarınız dolanlarınız O içi BOŞ Vaatleriniz. Bu güne kadar ne yaptınız İzmir de yada Başka İllerde. bi bitmediniz gitti yaa kurtulamadık sizlerden İzmir ve ülke olarak.

Yorumu oyla      15      5  
Zagor 7 Mart 2019 Perşembe 15:17

Tarimi katledenlerden Tarim Politikasi ? Insan gülsünmü aglasinmi karar veremiyor.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova Adayı İduğ’dan kadınlara pozitif ayrımcılık sözü
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'nın tarihi ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İzmir mesajları: Bu şehri makus talihinden kurtarmamız lazım
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alsancak semtinde dolaşırken CHP'lilerin ...
CHP'li Serter: Mobilyada Türkiye'nin Milano'su İzmir olmalı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, kendisinin de alanı olan mobilya sektörünün ...
 
CHP'li Polat: Seçilen başkanlar 5 yıl boyunca görev yapmalı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan'dan derneklere destek sözü
Cumhur ittifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, Türkiye ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan meydan sözü
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 2009 yılında ilçe haline ...
 
Soyer'den kadın dostu kent sözü
KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) öncülüğünde İzmir Kent Konseyi ...
Erdoğan: S-400 konusunda işi bitirdik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 konusunda işi bitirdik, geri ...
'Sorunları çözmek yerine halının altına süpürüyorlar'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de CHP'nin idaresindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva