HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2016 Cumartesi - 16:26

Bahçeli'den Yargıtay'a: 'Yandaştay' olma yolunda...

MHP Lideri Bahçeli, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan “Yandaştay” olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

Bahçeli den Yargıtay a:  Yandaştay  olma yolunda...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın kesin kararı hakkında yaptığı değerlendirmede, "Yargıtay kararı sübjektif esaslara, tek yanlı ve bulanık bir bakış açısına dayandığından hukuken ve vicdanen tatmin ve ikna edici bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kurultayı’nın öncelikle Tüzük değişikliği gündemiyle toplanması amacıyla başlatılan ve Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararından sonra temyiz edilen hukuki dava süreci Yargıtay tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde sonuçlandırılmıştır. Nitekim Yargıtay yerel mahkemenin görüşünü onamış, gerekçeli kararını açıklamıştır" ifadesini kullandı.

"Partimizi bütünüyle içine alan hukuki sürecin Anayasa yargısının görevine girdiği yönündeki savunmaya itibar edilmemiş" diyen Bahçeli, şunları vurguladı:

"Beşte bir delegenin talebine rağmen Olağanüstü Büyük Kurultayın yapılıp yapılmamasının Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu’nun takdirine bağlı olmadığı vurgulanmış, Üç kişiden oluşan Kayyım Heyeti’nin Büyük Kurultayı toplantıya çağırmakla görevlendirilmesinde kanununa aykırılık görülmemiş,

Sözü edilen Kayyım Heyeti’nin tarafsız olmadıklarına dönük itiraz dikkate alınmamıştır."

Bahçeli, Yargıtay kararının sübjektif esaslara, tek yanlı ve bulanık bir bakış açısına dayandığından hukuken ve vicdanen tatmin ve ikna edici bulunmadığını ifade ederek şunları dedi:

"Yargıtay Başkanı’nın çay toplamaktan fırsat bulduğu bir arada, kararı veren hakimlerin vicdanlarının sesini dinlediklerini söylemesi ise bize göre durumu kurtarma adına telaşla yapılan bir açıklamadan öte bir anlam taşımamıştır.

Yargıtay’ın temyiz kararında, Olağanüstü Büyük Kurultay talebinin haklı ve geçerli bir sebebe dayanıp dayanmadığının yargı denetiminin dışında olduğu zorlama bir yorumla tespit edilmiştir.

Halbuki ulaşılan bu sonucun adaletin hem lafzına hem de ruhuna aykırılık teşkil ettiği, üstelik hakka ve hukuka ahlaki usul ve esastan ters düştüğü her türlü izahtan varestedir. Paralel yönlendirme ve telkinlerin hissedilir ölçüde somutlaştığı, örtülü siyasi hedeflerin inkar edilemez biçimde sabitleştiği Yargıtay kararı elbette her yönüyle tartışmaya açıktır."

"Tüzük ve yasal hükümler çerçevesinde, Olağanüstü Büyük Kurultay talebinin beşte bir oranına ulaşan üyeye tanınmış bir hak olduğuna dikkat çekilmişken, Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu’nun hak ve yetkileri her ne hikmetse görmezden gelinmiş, geri plana itilmiştir" diyen Bahçeli şunları kaydetti:

"Maksatlı, mahsurlu ve çifte standarttan ibaret olan bu değerlendirme hukuki kılıfla gizlenmiş siyasi tasarım ve düzenlemelere net olarak hizmet etmiştir.

Hepsinden önemlisi, milyonlarca sevdalısı ve mensubu bulunan kutlu bir fikrin, muazzam mücadelelerle 47 yılı geride bırakmış bir millet eserinin sıradan bir dernek veya kooperatifle bir tutulup aynı kategoride ele alınması fahiş bir hata olarak milli hafızalara kazınmıştır. Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan “Yandaştay” olma yolunda hızla ilerlemektedir.

10 Temmuz 2016 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Olağanüstü Büyük Kurultayla 47 yılın onur ve irfanı; kazanım ve tecrübesi; hatıra ve emaneti hak eden, layık olan ellerde yolculuğuna devam edecektir. Önümüze çıkarılan engeller aşılacak, sudan bahaneler geçilecek, kaos ve kriz tacirlerinin oyunları Allah’ın izniyle bozulacaktır. Bu konuda imza vermiş ya da vermemiş her dava arkadaşıma, her ülküdaşıma sonuna kadar güveniyor.

 
Dünya bu görüntüyü konuşuyor: Fransız polisi...
 
Erdoğan: O gençlerin hesabını kim verecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘Yerel Yönetimlerin 1 numarası’ndan Yıldırım’a salvo!
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Seferihisar’da ...
Erdoğan'dan ABD'ye 'YPG' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, bugün ...
İzmir’de Baykal’a özel karşılama: Havaalanında kimler vardı?
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal Kuşadası’nda bir ...
 
Flaş! Yıldırım'dan Kışanak’a çok sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım ...
CHP İzmir Gezi için durdu!
İl Örgütü Gezi Parkı Eylemleri’nin 3.yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Kılıçdaroğlu’ndan Alman liderlere mektup!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Federal Meclisi'nde yapılması ...
 
MHP’de Başkan Karataş’tan muhaliflere mesaj var!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin rakip sayısı 5'e yükselirken, muhalifler ...
CHP İzmir Gezi’yi Nazım’la anacak!
CHP İzmir'de Gezi Parkı protestolarının 3'üncü, ünlü şair Nazım Hikmet'in ...
O slogan yargıya taşındı, CHP’li gençler sosyal medyada ayaklandı!
CHP Buca Gençlik Örgütü son grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nu dinlerken ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva