HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2016 Cumartesi - 13:09

Flaş! Yıldırım'dan Kışanak’a çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle Diyarbakır'a geldi. Törende konuşan Yıldırım, Diyarbakır Belediye Başkanı’nı çok sert sözlerle eleştirdi.

Flaş! Yıldırım dan Kışanak’a çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte 8500 polis tedbir aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın geçeceği güzergahta neredeyse 5 metrede bir polis bulunduruldu.

Kritik bölgelerde de sinyal kesici jammer cihazları yerleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet özel uçak "ANA" ile saat 13.30’da Diyarbakır’a geldi. Erdoğan’ı, Diyarbakır Havalimanı’nda Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ve öteki ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım daha sonra açılışlar için tören alanına geldi. Törende ilk konuşmayı Başbakan Yıldırım yaptı.

Yıldırım şunları söyledi: "10 gün önce Diyarbakır’a geldim. Tanışık köyüne gittim, Dürümlü’ye gittim. Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü tüm dünyaya göstermek için oradaydım. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak.

PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.

Diyarbakır Havalimanı uluslararası havalimanı oldu. Talimatınızla Erbil ve Kıbrıs’a doğrudan seferler başladı. Önümüzdeki günlerde yurtdışından bazı noktalara Diyarbakır’dan seferler başlayacak.

'BELEDİYE BAŞKANI TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERDİ'
Diyarbakır’a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır’a helal olsun.

Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz.

Silvan Barajı var. 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü bu barajı yaptırmamak için elinden ne gelirse yapıyor. Onlar ne yapıyorsa yapsın bu büyük millet bunlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajı’nı da suyla buluşturacağız.

Ne yaparsanız yapın ister çukur açın, ister el yapımı bombalarla fidanlarımızı şehit edin ama başaramayacaksınız. Siz de sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz, siyasi uzantılarınız asla başaramayacak.

Sur’un 15 mahallesinden 6’sını bombalarla çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. Aileleri yerinden yurdundan ettiler. Ama biz hep dedik insanı yücelt ki devlet yücelsin. İşte o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza zararlarını nakden ödedik, 3 trilyon ödedik, 6 ay daha uzatıyoruz. 3 trilyon aha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Sur’un yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız. Biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen bir iftira kampanyası yine başlattılar. Sur’u peşkeş çekeceklermiş. Hadi oradan. Siz teröre peşkeş çekeceğinize gelinde biraz halkın sesine kulak verin."

YOĞUN ÖNLEM
Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti için Diyarbakır'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırm'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu.

TANIŞIK KÖYÜNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNACAK
Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra da 12 Mayıs günü PKK'lıların bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatlarını kaybeden 16 kişinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.

Erdoğan ve Yılıdırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

 
Başkan’dan ‘Süt Kuzusu’ bayramında net mesaj: Herkes aklını…
 
İzmir’de Baykal’a özel karşılama: Havaalanında kimler vardı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Gezi için durdu!
İl Örgütü Gezi Parkı Eylemleri’nin 3.yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Kılıçdaroğlu’ndan Alman liderlere mektup!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Federal Meclisi'nde yapılması ...
MHP’de Başkan Karataş’tan muhaliflere mesaj var!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin rakip sayısı 5'e yükselirken, muhalifler ...
 
CHP İzmir Gezi’yi Nazım’la anacak!
CHP İzmir'de Gezi Parkı protestolarının 3'üncü, ünlü şair Nazım Hikmet'in ...
O slogan yargıya taşındı, CHP’li gençler sosyal medyada ayaklandı!
CHP Buca Gençlik Örgütü son grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nu dinlerken ...
Yargıtay MHP kararının gerekçesini açıkladı
Yargıtay’ın, MHP’yi Genel Kurul'a taşıyan yerel mahkeme kararının onamasına ...
 
Bakanın kardeşi ‘Etik değil’ dedi, istifa etti!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası ...
CHP’li Yiğit Yıldırım’dan destek ajansı istedi
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Başbakan Binali Yıldırım’dan İzmir’e ...
MHP’li meclis üyesine silahlı saldırı!
Adana’nın merkez Çukurova Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi İsmail Hakkı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva