HABERLER>POLİTİKA
29 Şubat 2024 Perşembe - 12:11

Babacan: İktidara sarı kart gösteriyorum

DEVA Parti lideri Ali Babacan, "Tüm milletime sesleniyorum. Zaman, yeni bir şeyler yapma zamanı. Zaman, yeni bir yol çizme zamanı. Zaman, bu siyaset zihniyetini değiştirme zamanı" dedi. Toplantıda sarı kart çıkaran Babacan, "Bu seçim aynı zamanda iktidara had bildirme, uyarma, 'yanlış yoldasın aklını başına al' seçimidir. İktidara sarı kart gösteriyorum" ifadelerini kullandı.

Babacan: İktidara sarı kart gösteriyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İktidarın da muhalefetin de kavgadan, ayrıştırmadan başka bir siyaseti yok. Artık görelim bunları. Tüm milletime sesleniyorum. Zaman, yeni bir şeyler yapma zamanı. Zaman, yeni bir yol çizme zamanı. Zaman, bu siyaset zihniyetini değiştirme zamanı. İşte DEVA tam da bunun için var" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antalya'da partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Kentteki bir otelde 'Antalya'da Basın Buluşması' adıyla yapılan toplantıda Babacan, belediye başkan adayları, partililer ve gazetecilerle bir araya geldi.

'TÜRKİYE'DE BİR HAYALET DOLAŞIYOR'
28 Şubat'ın üzerinden, 27 yıl geçtiğini hatırlatan Babacan, "Bugün yine, 28 Şubat kararlarını alanların, uygulayanların ya da destekçilerinin silüetlerini ekranlardan görüyoruz. Biri küçük ortak, onu her gün görüyoruz, iktidarın hemen yanı başında. Biri, 'İktidarla aynı gemideyiz ama rotayı biz çiziyoruz' diyen Perinçek, onu da arada görüyoruz. 90'ların karanlığında ismi olan bir eski başbakan çıkıyor, iktidarın İstanbul adayına desteğini açıklıyor. Onu da ihtiyaç durumunda görüyoruz. Buradan iktidara sesleniyorum. Biz o siyasetçileri çok gördük ama bir yararlarını göremedik. Bu ülke onları maalesef çok gördü, en çok da zararlarını gördü. Rica ediyorum. 90'ların karanlık siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun, çocuklardan uzak tutun. Biz gördük, onlar görmesin. Biz şahit olduk, onlar olmasın. Biz yaşadık, onlar yaşamasın. Türkiye'de bir hayalet dolaşıyor, 28 Şubat hayaleti. Hatırlıyor musunuz? O dönemin generalleri '1000 yıl sürecek' demişlerdi. Onu o generaller, o rütbeliler başaramadı ama Sayın Erdoğan ve ortakları başarma gayretinde. Yıllardır bu ülkeden defetmeye çalıştığımız her türlü zihniyet, geldi iktidarın yanı başına oturdu" diye konuştu.

'ZAMAN, BU SİYASET ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİRME ZAMANI'
İktidarın da muhalefetin de torpilin önüne geçmediğini söyleyen Babacan, “Zihniyet aynı olduğu sürece bir şey yapma, bir şey başarma imkanları da yok. Zihniyet aynı olduğu sürece, iktidarın da muhalefetin de yeni bir söz söyleme gücü yok. İktidarın da muhalefetin de kavgadan, ayrıştırmadan başka bir siyaseti yok. Artık görelim bunları. Tüm milletime sesleniyorum. Zaman, yeni bir şeyler yapma zamanı. Zaman, yeni bir yol çizme zamanı. Zaman, bu siyaset zihniyetini değiştirme zamanı. İşte DEVA tam da bunun için var. O yüzden, biz buradayız" dedi.

Babacan, "İktidarı da muhalefeti de bıraktık. Muhalefetin bir kısmıyla masada oturduk. Türkiye'nin her tarafındaki çözüm, ne hükümette ne muhalefette var. 23 alanda çözümleri millete sunmuş partiyiz. 6'lı masaya koyduk, altı imzalı belgeler var ya herkesin unutturmaya çalıştığı. Siyasette kimlik siyaseti yapılıyor. Kimlik siyaseti 'Ben falancayım, sen falancasın bana oy ver.' Ya arkadaş falancasın filancasın da bu ülke için ne yapacaksın anlat. Bu zihniyet siyaseti, iktidarıyla muhalefetiyle rant kapısı, para kazanma aracı gören zihniyettir" diye konuştu.

'İKTİDARA SARI KART GÖSTERİYORUM'
Mahalli idareler seçiminde sandıktan çıkacak sonucun millete, hükümete bir mesaj olacağını kaydeden Babacan, "Sandıktan çıkacak sonuç, vatandaşımız ne kadar güveniyor, bunun da ölçüsü olacak. Bu seçim, yerel seçimden ibaret değil. Bu seçim aynı zamanda iktidara had bildirme, uyarma, 'yanlış yoldasın aklını başına al' seçimidir. İktidara sarı kart gösteriyorum. Ülkeyi yöneten zihniyet, yüzde 50+1'i cebime koyduğumda aklıma eseni yaparım zihniyeti. 'Niye kırmızı kart yok' diyorlar. Bu yerel seçim, iktidarı değiştirmek bir sonraki seçimde. Kırmızı kartı genel seçimlerde göstereceğiz" dedi.

 
Açlık sınırı 16 bin 257 lira oldu
 
DSÖ: Gazze'deki korkunç şiddet ve acı sona ermeli
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut. 29 Şubat 2024 Perşembe 13:23

Hey Allah ım sen bilirsin. Senin etin ne budun ne be adam? Her gittiğin yerde itilip kakılmış hala saçma sapan ergen zekası ile oyun çevirmeye kalkıyor. Eline almış bir kart. Bank Asya fetoş Amerikan destekçisi bilderbergli. Bu ülke insanından ne kadar uzak olduğunu belli ettin şimdi.

Yorumu oyla      0      0  
29 Şubat 2024 Perşembe 13:19

wow tehditkar olmuş! o bahsettiğiniz geçen seçim için geçerliydi sanki..

Yorumu oyla      0      0  
Lombak 29 Şubat 2024 Perşembe 12:50

Yav halk sana kırmızı kart göstermiş. Oyun dışındasın zaten.

Yorumu oyla      1      0  
wertigo35 29 Şubat 2024 Perşembe 12:14

siz şimdi naneyi yimediniz mi?

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu, Kemalpaşa'da... Bir sektörün kaderini değiştirecek hamle!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kemalpaşa ilçesinde yıl ...
CHP Konak adayı Mutlu'dan iş dünyasına ziyaret... İş birliği vurgusu!
İş dünyası ile temaslarını sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
CHP adayı Önal seçim ofisi açılışında konuştu: Kentin refahı için çalışacağız!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, “Ben size şunun sözünü ...
 
CHP adayı Duman’dan Bucaspor’a anlamlı ziyaret
Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi ...
Adaylığı düşürülmüştü.... YSK'dan Kemal Doyuran kararı!
CHP'nin yaptığı itiraz ile ilçe seçim kurulu tarafından adaylığı düşürülen ...
CHP Bornova adayı Eşki: Oylarımızı arttıracağız
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart’ta yapılacak yerel ...
 
CHP adayı Kınay'dan ulaşım sorunu mesajı: Çalışmalara öncelik vereceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
Başkan Kırgöz'e coşkulu karşılama
31 Mart Yerel Seçim çalışmaların sürdüren Dikili’nin CHP’li Belediye Başkan ...
Genel Başkan Yardımcısı Karabağlar'da sahaya indi... 'Her türlü desteğe hazırız'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi (PM) ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva