HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2017 Salı - 16:28

Ayrancılar Meydanı o mesajla yola çıktı: Kaya'dan CHP'ye çağrı!

Torbalı Belediyesi’nce 'Her Mahalleye Bir Meydan Projesi' kapsamında Ayrancılar Mahallesi’ne yapılacak olan meydanın temeli atıldı. Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya, referandum gündemi üzerinden CHP'ye yüklendi.

Ayrancılar Meydanı o mesajla yola çıktı: Kaya dan CHP ye çağrı!

Torbalı Belediyesi tarafından  “Her Mahalleye Bir Meydan Projesi” kapsamında yapımına başlanan çalışmalar doğrultusunda Ayrancılar Mahallesi Meydanı'nın temeli atıldı. 8 ayda tamamlanması hedeflenen meydan 7000 metrekarelik alana sahip olacak.

Törene AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın konuşması damga vurdu. Kaya, CHP’ye çağrıda bulunarak “bölücülerle, teröristlerle aynı saflarda yer almayın. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'e değer katacak bir süreç başlıyor “dedi. 

AYRANCILAR PİLOT BÖLGE
Kalabalık bir topluluğun katıldığı temel atma töreninde ilk konuşmayı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptı. Ayrancılar Kent Meydanın 7000 m2’lik  alan üzerine inşa edileceğini, burada sosyal tesislerin de  yer alacağını belirten başkan Görmez, "Her Mahalleye Bir Meydan Projelerimizden 3.süne Ayrancılar’dan devam ediyoruz. Daha önce Atatürk Mahallesi meydanını Yazıbaşı ve Çapak Meydanı'nı tamamlamıştık. Torbalı Mahalle Meydanı projesi hazır ihaleye çıktı. Meydanlar sıradan alanlar değil. Ayrancılar, bugün 50 bini aşan nüfusuyla İzmir’in çekim merkezi olmayı başarmıştır. Belediye olarak bu hızlı kentleşmenin, yapılaşmanın, büyümenin altyapısını sağlıklı, geleceğe dönük oluşturmak için Ayrancılar’ı pilot bölge ilan ettik, teknik ekibimizle  buraya yoğunlaştık. Belediye olarak buraya çok amaçlı oldukça modern bir düğün salonu yapıyoruz, ihale aşamasında. Toplamda 2250 metrekarelik kapalı alana sahip. Bir sosyal kompleks niteliğinde olacak. Ve Allah nasip ederse 8 ayda bunu da tamamlayacağız.

GENÇLİK MERKEZİNİN TEMELİ DE YAKINDA ATILACAK

Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya Bey’in büyük desteği, yoğun girişimiyle yine Ayrancılar’ımıza Gençlik Merkezi yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapımına başlanacak olan Gençlik Merkezi 8500 m2 alan üzerine kurulacak. 900 m2 kapalı alana sahip olacaktır.  İçerisinde derslikler ve etüt salonlarının bulunacağı bu tesiste ayrıca ;halı saha, basketbol sahaları ile voleybol sahaları da yer alacaktır.  

Son iki yılda Ayrancılar’a yoğunlaştığımızı belirtmiştik. Ayrancılar merkezli mahallelerimize toplamda 82 km, asfalt, yaya kaldırımı, kavşak düzenlemesi yaptık” dedi.

TORBALI’NIN YILDIZI KAMU VE BELEDİYE YATIRIMLARIYLA PARLIYOR

Başkan Görmez “Önemli bir kısmı merkezi hükümetin yatırımlarıyla gerçekleşen onlarca projenin en önemlisi Torbalı Devlet Hastanesidir.  Menderes havzasına hayat verecek olan 250 yataklı hastanemiz açılış için gün sayıyor.  Torbalı çok hızlı gelişen ve nüfusu artan bir ilçemiz. 2015 yılında 157 bin olarak açıklanan nüfusumuz sadece son 9 aylık sürede 16 bin arttı ve 173 bine ulaştı. Yoğun göçle birlikte artan derslik sorununu çözmek için farklı mahallelerde 50 bin metrekarelik arsayı Milli eğitime tahsis ettik.  25 dolayında yeni okul projesine öncülük ettik. Bugün 50 ile 60 bin arasında değişen SGK’lı çalışanlarımızın gereksinimlerini karşılayacak olan SGK binamız tamamlandı" dedi

KAYA’DAN CHP’YE ÇAĞRI

Törende konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise referanduma değindi. Kaya şunları söyledi: "Dün burada bir şehidimiz toprağa verdik. O evladımız niye şehit oldu? Bu ülkenin birliği, bu vatanın bölünmezliği için şehit oldu. Onu şehit edenler bu ülkede Anayasa referandumu ister mi? 18 maddelik bir değişiklik  var. Tek maddesinde bu ülkenin zararına bir şey var mı? Referandumla güçlü, istikrarlı geleceğe odaklı bir dönemin temeli atlıyor. CHP’li kardeşlerim iki kez düşünsünler. O saflarda asla yer almasınlar” dedi.

 
MHP’li muhaliflerden ‘hayır’ hamlesi: Komite kuruldu
 
İddianame kabul edildi: Demirtaş hakkında 142 yıl hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’daki grevde Başkan’dan ilk açıklama: Rakamları verdi
Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikasında ...
Büyükşehir düğmeye bastı: Bostanlı Barajı yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Bostanlı Barajı ve İçmesuyu ...
Güzelbahçe'de 'Cumhuriyet ve Kadın' etkinliğine yoğun ilgi
Tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik ile tarihçi Yrd. Doç. Dr. Türkan ...
 
Başkanlara sunum: Masada İzmir'in 'doğaya saygı planı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli ...
Bornova Ata Evi'nde çocuklar için özel gezi
Bornova Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan ...
İzmir'in yeni mahallesi muhtarını seçecek
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, yeni kurulan Körfez Mahallesi'nin muhtarlık ...
 
Büyükşehir’deki TİS krizinde arabulucu dönemi!
Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ...
İzmir’in iki büyük ilçesi susuz kalacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’nın Barboros, Gaziosmanpaşa ile Karabağlar’ın ...
'Manhattan Planları' Konak Meclisi'nde: Komisyon ne karar verdi?
Konak’ta, ‘Yeni Kent Merkezi’ni’ ilgilendiren ve komisyonlarda görüşülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva