HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2017 Salı - 15:10

Karabağlar’daki grevde Başkan’dan ilk açıklama: Rakamları verdi

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikasında örgütlü, 915 Kar-Bel personelinin grevi devam ederken açıklama yaptı. Selvitopu, sendikanın talep ettiği ve belediyenin önerdiği miktarı kamuoyuyla paylaştı.

Karabağlar’daki grevde Başkan’dan ilk açıklama: Rakamları verdi

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Genel İş Sendikası, Karabağlar Belediyesine ait Karbel AŞ ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine çalışanlar greve başladı.

- İZMİR’İN O İLÇESİNDE HAYATA GREV MOLASI!

Sabah saatlerinde başlayan grev ilçede birçok hizmeti sekteye uğratırken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuyla ilgili açıklama yaptı.

BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİDİR
Başkan Selvitopu, “Demokrasinin en önemli koşullarından birisi yöneticilerin halka hesap vermesidir. Karabağlarda yaşayan bir vatandaş ödediği vergilerin nerelere harcandığını sorgulamak ve yönetici de hesap vermek durumundadır. Nitekim 5393 Sayılı Belediye Kanununa göre belediye bütçesini hazırlamak ve uygulamak görevi belediye başkanlarına verilmiştir. Dolayısıyla belediye başkanlarına emanet edilen bütçe halkın bütçesidir. Belediye Başkanı aldığı kararları gerekçelerini ve doğurduğu sonuçları halka açıklamak zorundadır” dedi.

RAKAMLARLA AÇIKLADI
İşçilerin taleplerini ve kendilerinin belediye olarak önerdiği rakamları paylaşan Selvitopu, “Belediyemiz, ihale yolu ile İzmir Karabağlar Belediyesi İnşaat Temizlik Tanıtım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’den (KAR-BEL) personel çalıştırmasına dayalı hizmet satın almaktadır. Belediyemiz hizmetlerinde bu şekilde çalışan şirket işçisi sayısı 915 kişidir. KAR-BEL A.Ş. ile işçilerin sendikalı olduğu DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamamıştır. KAR-BEL A.Ş. bünyesinde çalışan bir işçinin sosyal hakları ile birlikte ortalama 3 bin 110 TL aylık geliri bulunmaktadır. Sendika toplu iş sözleşme taslağına göre ortalama yüzde 40’lara varan bir artış talep etmiştir. KAR-BEL A.Ş., DİSK ‘e bağlı Genel İş Sendikası’na, çalışan işçilerin mevcut gelirlerine ek olarak yıllık 43 yevmiye (Yıllık yaklaşık 3 bin 600 TL, aylığa yansıması 300 TL) ikramiye + ücretlere ve sosyal haklara yüzde 7 artış artı iki adet bayram fişine ek olarak üçüncü bir bayram fişi (Her bir bayram fişinin ederi 235TL) teklifte bulunmuştur. Tüm bu teklifler sonucu bir işçinin aylık gelirine yaklaşık yüzde 18.52 (576,00 TL) oranında artış yansımakta ve mevcut aylık geliri de yaklaşık 3 bin 686 TL olmaktadır. Bu nedenle teklif edilen artış oranı, çalışanlarımızı hayat pahalılığına ezdirmeyecek bir oran olup kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerini kullandı.

 
EBSO’da Ödemiş OSB tanıtıldı
 
‘İKÇÜ’de FETÖ’ davası: Sanık akademisyenler ne savunma yaptı?
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mimkent 2 Şubat 2017 Perşembe 12:10

Grevde hak aranıyor. görev zamanı parkı süpürüp gölgede uyuyan park işçisi de gördük. kahvede oyun oynayan çöp işçisi de gördük. insaf

Yorumu oyla      12      5  
1 Şubat 2017 Çarşamba 23:18

Lütfen yorumlarınıza dikkat edin. Memurlar eşit iş yapıldığı halde işçi sınıfı olduğu için karbelci çalışana az zam yapılıyor. Hani eşit işe eşit ücret politikası nerde. Kaldıki tüm yükü her zaman işçi sınıfı yüklenir. Şuanki gibi belediyedeki memurlar işçiler olmadan iş yapamıyorlar. Sadece vezneleri vergi için çalışıyor Heryeri çöp götürüyor. Hizmet durdu. Karbel çalışanlarının örgütlü mücadelesini kutluyorum. Zafer birlikten doğar.

Yorumu oyla      11      8  
ZAM 31 Ocak 2017 Salı 18:59

DAHA NE VERSİN ADAM EL İNSAF BU PARA İÇİN GREV YAPILMAZ.ASGARİ ÜCRETİN 3 TE 1 İNDEN FAZLA GELİR ARTIŞIN OLACAK NEYMİŞ YÜZDE 40 ISTIYORMUŞ.GREV GELİŞMİŞ TOPLUMLARDA SÖMÜRÜYE KARŞI KULLANILIR RANT İÇİN DEĞİL.

Yorumu oyla      20      5  
Kartal 31 Ocak 2017 Salı 18:29

Sayin baskan el insaf bizler bldiyenin copunu o soguklarda toplayan karbel emekçileri yiz. Baskan. Senin yaptigin zam orani dogru deyil. Lutfen şeffaf olunuz halki yanlis yonlendirmeyin. Benim maasim 2500. %7 oldugunda kacpara maasim oluyo soylermisiniz lutfen yapmayin. Bir memur kac para maas aliyor sayin baskan o sicak odasinda oturan baskan yardimcilarin kac para maas aliyor sayin baskan biz karbel iscileri cop toplar park temizler tuvalet temizler taş doser bu isleri hangi torpilli memurunuz yapar soyleyin. Lutfen seffaf olun. Diyinki iscinin maassina. 175 tl zam veriyorum diyin dogrulari konusun. Biz kararliyiz sayin baskan ulkemizde 1 tl lik ilac 4 lira olmus baskan mazot 5 tl. Dolar 4. Tl. Biz yasal hakkimizi kullaniyoruz kullanmaya da devam edicez baskan.

Yorumu oyla      11      14  
Vatandaş 31 Ocak 2017 Salı 17:32

Sayın başkanım beğenmeyen varsa ben onların yerine o maaşa talibim😀

Yorumu oyla      21      7  
selma dumru 31 Ocak 2017 Salı 16:54

insanlar asgari ücretle ev geçindirirken üç binlira maaş mı az geliyormuş..

Yorumu oyla      20      6  
Devrim 31 Ocak 2017 Salı 16:54

Sn başkan bu saydığınız sosyal hak vs bu gibi ek ücretleri bu işçi emekle mücadeleyle kazanmıştır,hiçkimse keyfinden birşey vermemiştir,ne bedeller ödenmiştir?yani bu açıklamanız kusura bakmayın yakışıksız olmuştur.belediyenizde durum nedir bilmem ama kazanılan hakları maaş gibi göstermek doğru söylem değildir.arada tahminim uçurum yoktur ayrıca bu milletin parası işçisine gitsin işçi zaten bu milletin öz evladı ve dahası ta kendisidir,endişeniz olmasın,refarandum üzeri fazla uzamadan bitmesini ümit ediyorum..

Yorumu oyla      12      12  
ALİAĞALI 31 Ocak 2017 Salı 16:27

Bu da yeni moda oldu aziz kocaoğlu'nun başlattığı" bizim teklifimiz bu bakın bu rakamı kabul etmiyorlar" demek. ayıptır çalışanı insanların önüne atmak tek kelime ile ayıptır.izban'da emekçileri nasıl zor durumda bıraktığınızı unutmadık. sol parti olacaksınız bir de.

Yorumu oyla      13      14  
Kamil 31 Ocak 2017 Salı 16:14

Muhittin başkana saygılar biz buna bir şey demiyoruz. Bizim talebimiz bu ücretin yevmiyelerinize yansıması. İki sene önceki lafını hatırlatırız. Siz bu sözleşmede beni yormayın yeni belediyeyiz bende diğer sözleşmede sizlerin yüzünü güldüreceğim dedi ilk sözleşmede yevmiyeye sıfır zam yaptı fakat bizlerin yüzü bu şekilde gülmez. Bize ele alınır göze görünür bir yevmiye zammı yapsın başka derdimiz yok.

Yorumu oyla      12      8  
Halk 31 Ocak 2017 Salı 16:05

İsçinin hakkını vermeniz en doğru olanı emek en yüce degerdir

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı: Bostanlı Barajı yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Bostanlı Barajı ve İçmesuyu ...
Güzelbahçe'de 'Cumhuriyet ve Kadın' etkinliğine yoğun ilgi
Tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik ile tarihçi Yrd. Doç. Dr. Türkan ...
Başkanlara sunum: Masada İzmir'in 'doğaya saygı planı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli ...
 
Bornova Ata Evi'nde çocuklar için özel gezi
Bornova Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan ...
İzmir'in yeni mahallesi muhtarını seçecek
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, yeni kurulan Körfez Mahallesi'nin muhtarlık ...
Büyükşehir’deki TİS krizinde arabulucu dönemi!
Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ...
 
İzmir’in iki büyük ilçesi susuz kalacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’nın Barboros, Gaziosmanpaşa ile Karabağlar’ın ...
'Manhattan Planları' Konak Meclisi'nde: Komisyon ne karar verdi?
Konak’ta, ‘Yeni Kent Merkezi’ni’ ilgilendiren ve komisyonlarda görüşülen ...
Tramvayda iki yakada son durum: Raylar Alsancak’a indi!
Büyükşehir, okulların tatile girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva