HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2012 Cumartesi - 12:17

Aygün’ün istifası Kılıçdaroğlu’ndan dönmüş

PKK tarafından kaçırıldıktan 2 gün sonra serbest bırakılan CHP'li Hüseyin Aygün'ün "İstifa edeyim" önerisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiği öğrenildi.

Aygün’ün istifası Kılıçdaroğlu’ndan dönmüş

ANKARA - PKK üyeleri tarafından kaçırıldıktan iki gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olayın ardından birkaç kez telefonla görüştü.
 
Hüseyin Aygün, istifa etme önerisini Kılıçdaroğlu'nun kabul etmediğini söyledi.
 
Cumhuriyet gazetesine konuşan Hüseyin Aygün, "Kemal Bey ikinci gün aradığında yaptığım açıklamanın zamanı, mekânı, üslubu ve kullanılan kavramlar konusunda özen göstermem gerektiği ricasını iletti" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun uyarılarına kendisinin de hak verdiğini belirten Aygün, "Tüm söylediklerim yüzde yüz doğru, analiz edilip incelenerek seçilmiş ifadeler olmayabilir. O sırada 2 gündür ayrı olduğum aileme, çocuklarıma kavuşmanın verdiği bir duygusallıkla da konuşmuş olabilirim. Bundan sonra daha dikkatli ve serinkanlı kavramlar kullanmamın iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
 
"Vekilliği bırakıp avukatlığa dönebilirim"
Aygün, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Eğer sizi zor durumda bırakıyorsam istediğiniz an siyaseti bırakabilirim. Ne zaman isterseniz Tunceli'ye gider avukatlık mesleğimi yapmaya devam edebilirim" önerisinde de bulunduğunu açıkladı.
 
Tunceli Milletvekili Aygün, bu teklifinin Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmediğini de dile getirdi.
 
"Benim üzerimden Kılıçdaroğlu'na vuruyorlar"
Kendisine yönelik eleştirilerin asıl hedefinin Kılıçdaroğlu olduğunu ileri süren Aygün, "Benim üzerimden onu vurmak istiyorlar. Daha önce Dersim olayında da, cemevleri tartışmasında da aynısı oldu" dedi.
 
"Omuzlarında yumurta küfesi yok"
Partide rahatsızlık iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Aygün, "Beni eleştirenlerin omzunda yumurta küfesi yok. Üzerlerinden helikopter uçmuyor, kurşunlar, mayınlar arasında siyaset yapmıyorlar. Onlar sırça köşkten tweet atarken ben PKK baskısına rağmen Tunceli'de halkımı, partimi temsil ediyorum" diye konuştu.
 
Özür dileyecek mi?
Yaptığı açıklamada "özür dilemesini" gerektirecek bir durum olmadığını belirten Aygün, "Benim tek isteğim barış. Ben 14 yaşındayken bu sorun vardı. Şimdi kızım 16 yaşında bu sorun hâlâ var. Bu savaş 30 yıl daha sürmemeli. Çocuklarımın barış içinde yaşamasını istiyorum. O sözleri biraz empati yapılsın diye söyledim" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
artık kalmadı destek pkk lı kardeşlerine sana 20 Ağustos 2012 Pazartesi 23:39

Türkmen Alevileri ve Kürt Şafileri ayrıca Sünni Türklerin yeri bu parti değil anladım milliyetçiliğe faşist diyenler dernekler kanalıyla dinsel feodal yapılaşmaya gidiyorlar barış derler katliyamcılar Ehli Beyt sülaleleri İslam ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına silah çekenleri kardeşliğe almaz kardeşlik ülke bütünlüğüdür.

Yorumu oyla      11      6  
Ahmet 20 Ağustos 2012 Pazartesi 11:11

Sonra devletin üst düzey bürokratları vardır. halkın güvenliğinden sorumlu. onlarda bu kanlı savaştan beslenen asalaklarla aynı arabaya binerler. konu vatan olunca canımız feda derler. ama yalan bu ülkenin evlatlarının kanı akarken onlar uyuşturucu ve silahtan para kazanırlar. bu tezgaha ortak olanlar güneydoğuda savaşın bitmesi için adım atanları doğduğuna pişman ederler, hüseyin aygün gibi. Dün Ahmet Kaya'ya çatal bıçak atan zihniyet bugün Hüseyin'e Saldırıyor UYAN TÜRKİYE UYAN ARTIK.

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet 20 Ağustos 2012 Pazartesi 11:05

Hüseyin Aygün'e Ağzından salyalar akıtarak acımasızca saldıranlara yabancı değiliz. Nerden hatırlarız 1996 öncesi Yani SUSURLUK öncesi. Kimdir bunlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" derler. ama güneydoğudaki kanlı savaşın gölgesinde uyuşturu ticareti yapan eli kanlı katiller, en üst makamda görevli devlet adamları(bakan ve milletveklidirler) siverekte çiftlik kurarlar, güvenlik güçleri giremez neden çünkü orası hanımın çiftliği değil oraya Afganistandan gelip avrupaya giden bir şey var. Uyuşturu

Yorumu oyla      13      6  
PARTİZAN 19 Ağustos 2012 Pazar 14:33

EREN GERÇEKLERİ KABULLENMEN ZOR MU GELİYOR CHPNİN BDP OLMASI

Yorumu oyla      15      5  
UYAN İZMİR 19 Ağustos 2012 Pazar 08:33

chp=bdp olduk bu adam ATATÜRK E DİL UZATIYOR KİMSEDEN ÇIT YOK EĞER SİZ BÖYLE YAPARSANIZ SESİZ KALIRSANIZ CHP BİTER ADAMLARI GAYESİ CHP Yİ BİTİRMEK YENİ CHP MİŞ NE DEMEK YENİ CHP E BU VEKİLİN SÖYLEDİKLERİNİ BAŞKA PARTİDEN BİRİ SÖYLE HEMEN MİLYONLAR YÜRÜR GÜNDOĞDU MEYDANINDA AMAÇ ZATEN CHP Yİ KENDİ İÇİNDE SÖYLEMLERLE BİTİRMEK BU GENEL BAŞKANIN VE SEZGİN TANRIKULU NUN HÜSEYİN AYGÜNÜN İSTİFA ETMESİ LAZIM UYAN ARTIK İZMİR

Yorumu oyla      14      7  
eren 19 Ağustos 2012 Pazar 00:14

Şu isimsiz yorum kimse açıklasın da partyiden istifa edecek olanın kim olduğunu bilelim. Yoksa yemezler. Hüseyin Aygün birilerinin adamı olarak ya da entrikalarla değil halkın arkasında oluşuyla liyakatıyla parlamentodadıor. Siyaseti halkı içinm yapıyor; sırf vekil olmak için değil. İstifa etmek te ona zor gelmez. Böyle siyasetçileri görüşlerine katılmasanız da hakkını vermek gerekmez mi?

Yorumu oyla      13      12  
18 Ağustos 2012 Cumartesi 18:09

BAYRAM BİTİMİ İLK GÜN CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDECEĞİM HÜSEYİN AYGÜN PKKLİ TERÖRİSTLERE ARAKADAŞLAR DİYE HİTAP ETMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ SN GENEL BAŞKAN HÜSEYİN AYGÜNÜN İSTAFASINI KABUL ETMİYORSA CHP İLE PKK NİN DÜŞÜNCELERİ KENDİMCE AYNIDIR ARTIK CHPLİ DEĞİLİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN DAHADA OY VERMEM

Yorumu oyla      27      10  
partizan 18 Ağustos 2012 Cumartesi 16:38

YAZİK COK YAZİK COCUKLARİMİZİN ALTİNA MAYİN DOSEYECEK ACİMASİZCA KURSUNA DİZECEKLER BU FASİST CANİLER BİZİM COCUKLAR OLACAK BU MİLLETVEKİLİ DENEN KİSİ ATATURKUN PARTİSİNDE SİYASET YAPACAK AYİPTİR AYİP.......

Yorumu oyla      23      10  
ali kaya chp gaziemir 18 Ağustos 2012 Cumartesi 13:30

vatandaş o bölgede yaşamayan yorum yapması bekar erkegin eşini boşaması kadar kolaydır h aygün o corafyanın evladıdır o halkının sevdasıdır kendini halktan ayırmayan onurlu gerçek atatürçüdür

Yorumu oyla      16      23  
Vatandaş 18 Ağustos 2012 Cumartesi 12:33

istifan çok isabetli bir karar olurdu ama madem sn. Genel Başkan kabul buyurmadılar o zaman size PKK çizgisinde hayırlı siyasetler diler bu partiden elimizi ayağımızı çekeriz. Atatürk'ün kurduğu ve Ülkenin temel taşını oluşturan CHP de PKK ağzı ile söylemde bulunan Vekiller varsa zaten biz Atatürkçülerin o çatı altında olması mümkün değil. Senin biraz onurun varsa kimseye sormadan istifa eder ve partiyi rahatlatırsın. ama türk siyasi ortamında böyle onurlu davranışı gösteren kimse yok.

Yorumu oyla      29      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam: Türkiye’nin artık üç tarafı ateş hattı!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam,Selçuk İlçesi'nden sorumlu İl Yöneticileri ...
“Başkan Sındır’ın hizmetlerini gururla anlatacağım”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bornova ...
AK Parti’de Bakan Günay’la ‘erken bayram’
İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma etkinliğine Kültür ve Turizm ...
 
AK Parti Bornova’da ‘gönül sofrası’ coşkusu
Toplumun farklı kesimlerinin yardım etme, yardım alma amacıyla bir araya ...
Yüzler AK Parti Karşıyaka’nın iftarında buluştu
Ramazan ayı boyunca bir çok sokak iftarı ve sayısız gönül sofrası programı ...
İzmir’de AK Parti binasına maytaplı saldırı
Çiğli İlçe Teşkilatı’ndaki bayramlaşmaya katılanların dağılması sırasında ...
 
Vekil Sait kaptı tokmağı vurdu davula
AK Parti İzmir Milletvekili ve meclis Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
Karataş’tan CHP’ye sert tepki: Siyasi cahiller!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin ...
Susam: Çiftçi bayrama parasız giriyor!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam zor günler geçiren üreticinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva