HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2012 Cuma - 12:06

Karataş’tan CHP’ye sert tepki: Siyasi cahiller!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin iktidarın koalisyon ortağı gibi çalıştığı yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Karataş, Vekil Yüksel ve İl Başkanı Engin için ‘Siyasi cahil’ dedi.

Karataş’tan CHP’ye sert tepki: Siyasi cahiller!

İZMİR - Karataş, CHP İl başkanının kendisi ve partisi adına yapmış olduğu açıklamaların siyasetin doğası ve pratiği açısından değerlendirildiğinde son derece komik ötesi ifadeler içerdiğine değinerek “Siyasette muhalefet kurumu “körü körüne ve sırf laf olsun diye” işletilmez! Bizim muhalefet tarzımıza söz söyleyebilmek için her şeyden önce kendi muhalefet üsluplarına bakmaları gerekir. Milletin, devletin ve insanımızın hayrına olduğu düşünülen meselelerde muhalefet etmek abesle iştigal etmektir. Bilhassa konu terör ve terör örgütü olduğunda siyasi partilerin temsilcileri çok daha hassas davranmalı ve atacağı adımları çok iyi tartmalıdır” diye konuştu.
 
CHP GEÇMİŞTEKİ HATALARINI UNUTUYOR
Cumhuriyet Halk Partililerin aklı selim düşünmeleri durumunda gerçeklerle (geçmişte yaptıkları hatalarla) yüzleşeceğini savunan Karataş, yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Yaşanan milletvekili kaçırma olayı bir kez daha değerlendirildiğinde ne demek istediğimiz çok daha iyi anlaşılacaktır. Bizi iktidar partisine destek olmakla suçlayan Sayın Ali Engin, Başbakanın milletvekili seçilmesi olayından tutun da Habur rezaletini de içine alan siyasi yanlışlıklarda CHP’nin ne derece “Baş-rol” oynadığını görmelidir. Sayın mevkidaşım, kaçırılan Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lı teröristler hakkında kullandığı “şirinleştirmeye” yönelik ifadelere karşı CHP Milletvekillerinin verdiği tepkileri dikkate alırsa partisinin hangi durumda olduğunu daha iyi görecektir. Şükürler olsun ki CHP içerisinden Aygün’e karşı haklı tepkiler verilmekte ve bu tepkiler kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bütün bunlar gösteriyor ki, PKK ve Türkiye ekseninde oluşturulmak istenen mizansen BDP’yi aşarak CHP’ye ulaşmıştır! Gelinen bu nokta son derece tehlikelidir. Ana muhalefet partisinin tüm mensupları bu tehlikeyi görmelidir. Sayın Ali Engin de ilk önce partisindeki bu çok sesli ve çok projeli yapılara dikkat etmelidir”
 
YÜKSEL VE ENGİN SİYASİ CAHİL
MHP’yi terörle bir tutmanın, siyasi cehalet kadar siyasi seviyesizliği de ortaya koyduğuna vurgu yapan İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “MHP ve mensupları yıllardır teröre karşı onurlu mücadele vermişler ve bu mücadeleyi terörün kökü kazınana kadar sürdüreceklerdir. Sayın Yüksel ve Engin bu gerçeği görmüyorsa yapacağımız bir şey yoktur. Bu sebeple CHP İl başkanının bize cevap maksadıyla yaptığı açıklama, suç bastırmak ve bu ayıba ortak olmaktan öteye geçmemektedir. Dediğim gibi “siyaset sanatının icrası her şeyden önce yüksek seviyede milli sorumluluk taşımayı gerektirir. Laf olsun diye söz söylemek sorumlu siyaset anlayışına uymaz.” Biz ittifakımızı ve koalisyonumuzu milletle yapmış bir siyasi hareketiz. Millet için ve milletle birlikte her türlü kurumla çalışırız. Bizim için esas olan milletin selameti ve birliğidir. Bölücülüğe kapı aralayan, gafletle de olsa destek olanlarla her hangi birlikteliğimiz olmamıştır, olamaz. Bu bizim için varlık sebebimiz olan Türk Milletine karşı her şeyimizi ortaya koyacağımız bir iman meselesidir. Diğer siyasi partilerin millete olan bu sevdamızı anlayamamaları gayet normaldir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 18 Ağustos 2012 Cumartesi 09:02

1989 yerel seçimlerine niçin MHP girmemiştir ve hangi partiyi desteklemiştir.Ve o seçimleri CHP değil DYP kazanmıştır.Üstelik 20-30 bin oy farkı ile.

Yorumu oyla      13      5  
bülent ışık 18 Ağustos 2012 Cumartesi 08:59

Benim tanıdığım eski MHP lilerden bazıları şimdi AKP li hiç CHP li olanını görmedim.

Yorumu oyla      13      5  
17 Ağustos 2012 Cuma 17:00

İSTİKLAL HARBİNİN NASIL KAZANILDIĞINA ŞEHİTLİKLERDE YATANLARLA CEVAP VERİLİR.BU ÜLKE KÜRDÜ, TÜRKÜ, ALEVİSİ, SUNNİSİYLE KURULDU. HEPİMİZ BU GÜZEL ÜLKEDE YAŞIYORUZ, YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.HİÇ BİR IRKIN BİRBİRİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR.

Yorumu oyla      16      5  
Vatandaş 17 Ağustos 2012 Cuma 14:48

Oslo görüşmelerinin mimarı olan AKP'nin eteğine yapışarak siyaset yapan bir partiyi "kuyruk" konumuna sokanlar ve bunu kendilerine "marifet" sayanlar CEHALETİN BABALARI ve PİRİ'dir. Bu nedenle bundan sonra milliyetçilik adına konuşacak en son kişiler MHP yöneticileridir.

Yorumu oyla      18      8  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2012 Cuma 14:47

CHP VE MHP, MECLİSTE CUMHURİYET VE ATATÜRK LE HESAPLAŞAN PARTİLER VARKEN SİZ BİRBİRİNİZİ YEYİN. BU NASIL YURTSEVERLİK.

Yorumu oyla      16      7  
serhan bakırcı 17 Ağustos 2012 Cuma 14:33

chp kendi kazdığı kuyuya düşünce MHPlilerde üzerine sadece taş ve toprak attılar. chp nin en büyük yanlışlığı bu oldu, bdp ve akp dururken sen niye mhp ye saldırırsın anlamadık ki.

Yorumu oyla      15      11  
Kazım Sağgöz 17 Ağustos 2012 Cuma 14:15

CHP izmirlinin de türkiyenınde ngözünden düşmüştür bdp ye benzeyen chpye oy yok

Yorumu oyla      15      13  
umıt aydın 17 Ağustos 2012 Cuma 13:34

mhp sının bu tavrı gercekden yerınde dır. ancak sıyaset hatayı kabul etmıyor cunu gectıgımız refarandumda mhp de gecmısınde ı sıyaste yapan kısılerın hakkıını korumasına ragmen tabanı ıle ter dusup hayır demısdır. sanırım alı bey mhp yı chpye ortak goruyor. olacakkı mhp nın bu tavrını elstıyor. sahısım adına mhp tebrık ederım dun nasıl elstırdıysem bugun de tebrık edıyorum.ancakkkk 2009 yerel secımlerınde mhp nın chpye verdıgı destekde unutulmadı

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Susam: Çiftçi bayrama parasız giriyor!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam zor günler geçiren üreticinin ...
Anadol’dan ‘zorunlu’ Hüseyin Aygün açıklaması
CHP tarihinin en uzun soluklu Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, PKK terör ...
Aygün'e destek: Yaşadıklarını anlattı/arkasındayım!
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından ...
 
Arena’da ‘iki bakanla’ gönül sofrası…
AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Gönül Sofrası’ isimli iftar yemeğine Ulaştırma, ...
CHP zirvesinde İzmir’i Akpınar temsil etti
Meclis toplantısı sonrası yapılan il başkanları zirvesine katılan İl Başkan ...
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Özkan’ın acı günü
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın bir süredir tedavi gören ...
 
CHP-MHP neden karşı karşıya? Dimyat’a pirince giderken…
Artan terör olayları sonrası yapılan Meclis çağrısı ekseninde muhalefet ...
İzmir’de bayram havası: Kocaoğlu muhalefete konuk oldu
Uzun süredir birbirleriyle kapışan MHP ve CHP karşılıklı açıklamalara ...
30 Ağustos’ta Köşk'te bir ilk yaşanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bu yıl tebrikleri Genelkurmay Başkanı yerine, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva