HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2012 Cuma - 02:31

Arena’da ‘iki bakanla’ gönül sofrası…

AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Gönül Sofrası’ isimli iftar yemeğine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. İki Bakan yemekte yaptıkları konuşmada hoşgörü mesajları gönderdi.

Arena’da ‘iki bakanla’ gönül sofrası…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ  - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği ‘Gönül Sofrası’ isimli iftar yemeğine katıldı. Bayraklı'daki Tansaş Arena'da düzenlenen yemeğe CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri de hazır bulundu.

- Fahrettin Dokak yazdı: İzmir'i aynı masada buluşturan iftar...

AKAY’DAN İZMİR RESİTALİ!

Yemeğin ev sahipliğini üstlenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı konuşmada “İzmir’in onurlu insanlarının oluşturduğu bu birlik ve dayanışma duygusunun önünde bu tablonun huzurunda saygıyla eğiliyorum. Şairin dediği gibi, “Sen 9 Eylül dersin iki kelime... Ben onurlu bir halk anlarım. Sen, İzmir dersin iki hece... Ben saygıyla ayağa kalkarım. Bugün burada ortaya konulan tabloyla hep birlikte ‘Biz İzmirliyiz, biz İzmiriz’ diye haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Akay, “Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kendinden bilen engin bir bakışla insanları kucaklayan, farklılıkları bir çatışma değil zenginlik unsuru olarak gören İzmirli duruşun en güzel örneğini gösteriyoruz. Tarihçi Heredot’un ‘En yüce gök kubbenin altında dünyanın en güzel ikliminde kurulmuş şehir’ diye tanımladığı güzel İzmir... Şefketi bostanı, arapsaçını, sarmaşığı, ebegümeci, börülcesini, turp otunu, kabak çiçeği dolmasını, bahçe otunu tatmayanlar çok şey kaybetmiş demektir. İzmir’in çipurasını yemeyenler balık yedim diyemezler. Çiğdem, domat, boyoz, gevrek, kumru, İmbat, Meltem kelimeleri İzmir için çok anlam ifade etmektedir. Saçları yosun, nefesi deniz kokan şehir. Mavi denizin parlak güneşin insanların içini aydınlattığı şehir... Yağmurda bile deniz kokan şehir. İzmir’in sevdası bir başkadır alır götürür insanı. Adını efsanelerden alan bu güzel şehir destanların şehridir” diye konuştu.

GÜNAY: İZMİR DENİLİNCE SAYGIYLA AYAĞA KALKMALI
‘Gönül Sofrası’nda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yaptığı organizasyon için İl Teşkilatı’na teşekkür etti. İftar yemeğinin İzmir'i temsil edenlerin buluşturduğunu belirten Günay, sözlerine Namık Kemal’den alıntılar yaparak devam etti. 



Günay, “Bizim bazı geleneklerimiz, göreneklerimiz var ki biz bir arada tutar. Bizim dimdik ayakta kalmamızı sağlar. Bu ay içerisinde bazen zaman zaman yüreğimiz yandı. Vatanın bir bölgesinde terörle mücadele ettik. Terör bu kez vatanın bu müstesna bölgesine uzanmak kadar cesaretini göstermeye kalktı. Bu densizlere hatırlatmak istiyorum, İzmir vatanın en sıkıntıda olduğu günde vatanının birlik ve beraberliğini korumak için ilk kurşunun atıldığı yerdir. İzmir denilince saygıyla ayağa kalkmak gerekir. Bu topraklarda biz barış içinde, birlik içinde kardeş içinde yaşamaya çalışıyoruz. Kimseyi kimseden ayırmıyoruz. Hiçbir inancı ötekinden ayırmıyoruz. Bütün gayemiz cebinde Türkiye cumhuriyeti nüfus cüzdanı bulunan herkesin saygı değer bir dünya vatandaşı olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu Ramazanda yüreğimizin yanmasının sona ermesini diliyorum. Birlik ve bütünlük içinde Bayramı ve ondan sonraki günleri yaşamayı diliyorum” diye konuştu.

“İZMİR’İ İZMİR YAPAN HOŞGÖRÜDÜR”
Günay’dan sonra kürsüye çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, kendisini ‘amele bakan’ olarak tanımladı.

Necip Fazıl’ın, 'Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir’ sözlerini dile getiren Yıldırım, “İzmir'i İzmir yapan, İzmir'i Türkiye’miz için farklı kılan bu paylaşma ve hoşgörü kültürüdür” dedi. Yıldırım, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden aynı sofranın başında birleşmenin önemini ve lezzetini anlamayanlara daha fazla anlatmak gerektiğini belirterek, “Farklılıklarımızın bizi ayrıştıran değil, bir zenginlik olduğunu, farklı renk ve desenlerin ancak gökkuşağı gibi bir güzellik olduğunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya göstermeliyiz. İzmir bunu en iyi bilen ve en iyi şekilde ortaya koyan şehrimizdir. Çünkü İzmir binlerce yıldır beraber yaşama kültürüne sahip bir şehrimizdir. Farklılıklarımızdan ayrılıp devşirilmek isteyenlere karşı duruşumuzu daha birkaç gün önce Foça'da yaşanan terör saldırısında şehit olanlarımızla ve yaralananlarımızla ortaya koyduk” diye konuştu. Yıldırım sözlerine Mehmet Akif’in, “Ne Araplık, ne Türklük kalacak aç gözünü. Dinle Peygamber-i zişanın ihali sözünü. Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize? Fikr-i kavmiyeti şeytan mı soktu zihninize?' sözleriyle devam ederek ayrımcılığın, bölücülüğün bir millet için ne büyük felaket olduğunu söyledi. Yemeği organize eden Ak Parti İzmir il teşkilatına da teşekkür eden Yıldırım, “Burada İzmir'in bütün katmanlarının bütün temsilcilerini birlikte, beraber, aynı sofrada, aynı lokmayı paylaşıyor olması aslında ülkemizin, milletimizin birliği ve beraberliği ve geleceğe olan inancını bir kez daha göstermektedir. Türkiye'nin kalbi Türkiye'nin ticaretinin kalbi İzmir'de atıyorsa, nabzı da İzmir'de atmaktadır. Bunun yıllardan beri İzmir'de ticaret alanında, tarım alanında, sanayi alanında, ülke ekonomisine, kalkınmasına İzmir'in yaptığı katkıyı gördüğümüz zaman çok daha iyi anlayacağız. Bir yıldan fazla bir süre önce yürürlüğe koyduğumuz 35 İzmir 35 proje devam ediyor. 15 projemiz başlamış ve belirli boyutlara gelmiş durumdadır. 35 proje 4 milyon İzmirli tarafından sahiplenmiş ve sürekli izlenmekte ve takip edilmektedir. Bu da bizim sorumluluğumuz daha fazla artırıyor. İzmir'in beklentisini gecikmeden karşılamamızı artırmaktadır” şeklinde konuştu. 


YILDIRIM’DAN İSTANBUL’A KÖPRÜ MÜJDESİ
Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yapım çalışmalarının ne zaman bitirileceği konusuna açıklık getirdi. Yıldırım, "Köprüdeki çalışmalar 18 Haziran'da başlamıştı, 17 Eylül'de biteceği ilan edilmişti. İstanbulluların trafikte yaşadığı sıkıntının daha kısa sürede giderilmesi için iş programında değişiklik yaptık ve köprünün 30 Ağustos'ta bitirilmesini kararlaştırdık. Arkadaşlara ‘Biraz daha zorlayın’ dedim. Ayın 22'sinde yani Bayram dönüşü köprüdeki işler bitecek ve tam kapasiteyle hizmet verebilecek. Bayram dönüşü İstanbullular en azından daha az sıkıntı çekecekler ve daha rahat seyahat edecekler. Haliç Köprüsü'nde program aynen devam ediyor, orayı da bir miktar öne çekmek için arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.

KONAK TÜNELİ HAKKINDA…
Bakan Yıldırım, İzmir'de kent içi trafiği rahatlatacak Konak Tüneli ile ilgili de konuştu. Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tünel için meclisten onay çıkmasıyla ilgili olarak, “Aksi bir sonuç beklemiyorduk. Öncelikle Konak Tüneli için Kültür ve Turizm Bakanlığımız kurullardan ön izin çalışması başlatmıştı. Kurullardan çıktıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda mecliste onayladı. Umarım artık başka bir sıkıntı çıkmaz ve Konak Tünelini tamamlarız. İzmirlilerin merkezdeki trafiği rahatlatacak bu önemli projeyi İzmir'e kazandırırız” dedi.

Meslek Odalarının tünele yönelik dava açma hazırlığına da yanıt veren Yıldırım, “Odaların böyle bir görevi yok. Odalar onay makamı değil. Odaların görevi fikir beyan etmek, görüş beyan etmek... Kimseye yargıya gitmeyeceksiniz deme hakkımız yok. Onlar ne derse desin biz en doğrusunu yapmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Karaburun’da yapılması planlanan tüp geçit ile ilgili de konuşan Yıldırım, “Projeyle ilgili hazırlık çalışmalarımız sürüyor, kapsamlı bir fizibilite çalışmaları yapıldı. Güzergahta ciddi çalışmalar yapıldı. 35 İzmir 35 projemizin 2023'e kadar on yıllık bir perspektifke yapılması söz konusu. Bir orun yok. Bu nedenle bu günün işi değil. 2023 hedefleri içindedir. Bugün itibariyle projede geldiğimiz nokta planladığımızdan çok daha öndeyiz” dedi.

“BİZ KİMSEYE KIRGIN OLMADIK”
Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı diyalogların hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Biz kimseye kırgın olmadık, bundan sonra da kırgın olmayız. Hele hele konu İzmir'e İzmirlilere hizmetse öyle kırgınlığa dargınlığa yüksümüz yok. Mutlaka kişisel sorunumuz da olsa bunları arka plana bırakıp İzmir için gereken her türlü iş birliğini de yaparız” yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ağustos 2012 Cuma 18:29

bavulumuz hazır seçimi bekliyoruz başkan sen gitmezsen biz geliriz meydanları bavulla donatacağız

Yorumu oyla      14      5  
ahmet celayır 17 Ağustos 2012 Cuma 16:24

ne yapsın o da aziz bey ile konuşmmk zorunda kalmış nası olsa aziz abisi kankası.eh ne diyelim ticare bu para para para demiş napolyon .adam da zengin sevdiğine göre

Yorumu oyla      14      5  
ahmet celayır 17 Ağustos 2012 Cuma 16:18

ne yapsın o da aziz bey ile konuşmmk zorunda kalmış nası olsa aziz abisi kankası.eh ne diyelim ticare bu para para para demiş napolyon .adam da zengin sevdiğine göre

Yorumu oyla      12      5  
parti 4 parça 17 Ağustos 2012 Cuma 14:07

ömer cihad höşgörüden ön yargıdan bahsetmiş acaba öylemi partinin içine bir girin bakalım hoş görü ön yargı varmı yokmu cemaatçiler ayrı grup milli görüşçüler ayrı grup tayipçiler ayrı grup abdullah gülcüler ayrı grup parti 4 bölünmüş akay hala utanmadan çıkıyor meydanlara allaha inanan insan bir suç işlemişse utanır biraz yüzü kızarmıyorki adamın

Yorumu oyla      22      7  
misafir 17 Ağustos 2012 Cuma 12:41

"izmiri izmir yapan hoşgörüdür" demiş sayın bakan ama izmire "gavur" ve "sümüklü çocuk" demek sizin izmir hoşgörüsünün ne kadar uzağında olduğunuzun bir kanıtı. lafın kısası izmir size ters, sizde izmire terssiniz.

Yorumu oyla      12      12  
Vatandaş 17 Ağustos 2012 Cuma 08:47

Hadi oradan ne gönlü be. Siz ancak çocukları kandırırsınız. İzmirli'nin üzerinden buldozer gibi geçmek için fırsat kollayacaksın. Ondan sonra yok "gönül sofrası" yok bilmem ne, ayak yapacaksın. YEMEZLER...

Yorumu oyla      20      21  
SAYIN AKAY 17 Ağustos 2012 Cuma 07:57

AZİZ KOCAOGLU SENİN ÇOK ISRARINLA SENİNLE KONUSUYOR,ACABA AKP BELEDİYE BAŞKANI İÇİN AZİZ KOCAOGLUNUMU TRANSFER EDECEKSİN???

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP zirvesinde İzmir’i Akpınar temsil etti
Meclis toplantısı sonrası yapılan il başkanları zirvesine katılan İl Başkan ...
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Özkan’ın acı günü
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın bir süredir tedavi gören ...
CHP-MHP neden karşı karşıya? Dimyat’a pirince giderken…
Artan terör olayları sonrası yapılan Meclis çağrısı ekseninde muhalefet ...
 
İzmir’de bayram havası: Kocaoğlu muhalefete konuk oldu
Uzun süredir birbirleriyle kapışan MHP ve CHP karşılıklı açıklamalara ...
30 Ağustos’ta Köşk'te bir ilk yaşanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bu yıl tebrikleri Genelkurmay Başkanı yerine, ...
Yüksel MEB-Diyanet ilişkisini sordu
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ...
 
Vekil Moroğlu’ndan Kiraz turu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Kiraz’da ...
“Bırakılmasaydım açlık grevi yapacaktım!”
PKK tarafından kaçırıldıktan 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Milletvekili ...
Musa Çam Dikili'de genç CHP'lileri ziyaret etti
CHP İzmir milletvekili Musa Çam, CHP İstanbul Silivri İlçe Örgütü’nün ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva