HABERLER>EGE
25 Haziran 2019 Salı - 09:44

Aydın'ın gururu: Tarladan Türkiye birinciliğine!

Karacasu'ya bağlı Palamutçuk Mahallesinde yaşayan Geyre Ortaokulu öğrencisi Çilem Özel, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 90 sorunun tamamını doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Aydın ın gururu: Tarladan Türkiye birinciliğine!

Zor şartlarda eğitim hayatını sürdüren, gerektiğinde ailesinin sahip olduğu hayvanların altını kürüyen, gerektiğinde zeytin çapalayan Çilem, derslerini de aksatmayarak Türkiye birinciliğini elde etti. Tarlada ailesiyle zeytin çapalarken birinci olduğunu öğrenen Çilem Özel, başarının sırrını ölçülü ve disiplinli çalışmaya bağladı. Çilem Özel, Fen Lisesini tercih etmeyi düşündüğünü ifade ederken, ileride doktor olmak istediğini söyledi.

Karacasu’ya bağlı Palamutçuk Mahallesinde 4. sınıfa kadar birleştirilmiş sınıfta eğitim alan, ardından mahallede ortaokul olmadığı için 7 kilometre uzaklıktaki Geyre Ortaokuluna başlayan Çilem Özel, buradaki eğitiminin ardından girdiği LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailesine ev işlerinde yardımcı olarak bu başarıyı yakalayan Çilem Özel, hayat hikayesi ile “helal olsun” dedirtti. Okuldan geldikten sonra hayvanların altını küreyen, onlara su ve samanlarını verip dersine başlayan Özel, zeytin işinde de ailesine çapalama ve toplamada yardımcı olarak bu başarıyı yakaladı. Düzenli olarak kitap okuduğunu da ifade eden Özel, tütüncülükle de uğraşan ve gece saat 03.00'te uyanıp tarlaya giden ailesi sebebiyle yaz döneminde kursa gitmek için kalkma saatlerini de buna göre ayarladı.

“ÖĞRETMENLERİME VE AİLEME TEŞEKKÜR EDERİM”
Okula yaz kurslarına gittiği geçen yıl babasının kendisini okula götürebilmesi için ailesiyle tütün kırımı sebebiyle 03.00’te kalkmak zorunda olan Özel, bu zor şartlara rağmen kursları ve derslerini aksatmayarak birinciliği göğüsledi. Özel, duygularını, “500 tam puan aldım. 90 net yaptım. Sonucu zeytin tarlasında çalışırken öğrendim. Zeytin dibi çapalıyordum. Çok sevindim. Çok mutlu oldum. Çünkü burada bunu başarmak çok güzel. Şartlar şehirde yaşayan birine göre çok zor. Köydeyiz, bir sürü işimiz var. Bunu başarmak gurur verici” dedi. Sınavın çok zor olmadığını ifade eden Özel, “Bence zor değildi. Geçen yıla göre çok daha basitti. Milli Eğitimin yayınladığı örnek soruları takip eden ve çözen biri için çok kolay bir sınavdı. Rahatlıkla fullenebilecek bir sınavdı. Bunun doğrultusunda çalışarak emeğimin karşılığını aldım. Çalışmam gerektiği gibi çalıştım. Stres yapmadım. Kendime inandım. Emeğimin karşılığını alırım dedim. Bu sonucu bekliyordum. Beklediğimden kolay geldi. Örnek sorulardan daha basit geldi sorular. Başarının sırrı, düzenli ve olması gerektiği gibi çalışma. Sadece test çözüp bırakmıyordum. Zayıf olduğum konuları yeniden tekrar ediyordum. Öğretmenlerim çok iyiydi. Bana her aşamada destek oldular. Anlamadığım konularda anlatıyorlardı. Çok şanslıydım. Ailem de her zaman arkamdaydı. Onlar olmasa olmazdı bu başarı. Onların da çok büyük desteği var. Ben o sınava girerken ailemin arkamda olduğunu bilerek girdim” ifadelerini kullandı.

“AİLEME YARDIMCI OLUYORUM”
Ders çalışma koşullarını anlatan Özel, “Akşamüstü gelince benim hemen ders çalışmaya başlamak gibi bir lüksüm olmuyordu. Küçük ve büyükbaş hayvanlarımız var. Aileme yardım etmem gerekiyor. Önce onlara yardım edip ardından başlıyordum ders çalışmaya. Ama geç başladığım için de gece 1-2’ye kadar ders çalıştığım oluyordu. Hayvanların altını temizliyorum, sularını veriyorum, samanlarını veriyorum. Zeytin çapalama, toplama. Zeytinde çalışıyorum, ineklerin bakımında aileme yardımcı oluyorum. Geriye kalan vakitlerimde ders çalışıyorum. Bazen çok vaktim kalmıyordu ders çalışmaya. Uykumdan feragat edip çalıştım. Ailemin desteği sayesinde. Her aşamasında yardımcı oluyorum. Çapalıyoruz, topluyoruz. Yardımcı oluyorum. Bu işlerde çalışarak 500 tam puan aldım. İnsan isterse her şey oluyor. Ben bu işlerin arasında istedim, azmettim ve başardım”dedi.

“TELEFON VE BİLGİSAYAR ALMADIK”
Diğer çocuklar gibi telefon ve bilgisayar sahibi olmadığını ifade eden Özel, “Tablet, bilgisayar hiçbir şey yoktu. Ama bu benim kafamın dağılmaması için iyiydi. Bir şey lazım olursa, babamın telefonunu istiyordum, veriyordu. Eksikliğini çekmedim” şeklinde konuştu. Babası Cahit Özel de, “Çok duyguluyum. Konuşmakta zorlanıyorum. Gerçekten insanın evladı ile gurur duyması kadar güzel bir şey yok. Ben kahvede oturdum, ağladım. Bir sürü tebrik telefonu geldi. Gurur duydum. Kızımı çok seviyorum” şeklinde duygularını paylaştı. Anne Lütfiye Özel, “Tarlada öğrendim. Kızım daha yolun başında. İlk adımı böyle attı. Gururluyuz. İlerisinin daha iyi olmasını isterim. Uykusu geldiğinde kahve pişirip içiyordu. Yine o dersini bırakmıyordu. Bir şeyi kafasına koyduysa onu bitirene kadar uğraşır” dedi. (Aydın Ses)

 
Çaykur'dan kuru çaya zam kararı!
 
Bornova trafiğini rahatlatacak köprü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mukadder esen 26 Haziran 2019 Çarşamba 13:28

Yeğenim köyümüzün ilçemizin gururu oldun azmin ve başarından dolayı seni kutluyorum hedeflerin doğrultusunda ilerlemen için başarılar diliyorum

Yorumu oyla      4      5  
ayhan 25 Haziran 2019 Salı 16:41

Helal Kızım Yürekten tebrik ediyorum seninle gurur duyuyoruz demek ki çalışınca oluyor. her türlü imkan elinde varken çalışmayıp düşük puan alanlar da seni görüp utansınlar...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çay parası' kavgası: 2 yaralı, 7 gözaltı!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir kahvede, 'çay parası' nedeniyle çıkan ...
Plajda teşhirciyi linçten jandarma kurtardı!
Bodrum'da, plajda şortunu çıkarıp, teşhircilik yaptığı için linç edilmek ...
Salihli'de dehşet! Babasını dayak yüzünden öldürdü
Manisa'nın Salihli ilçesinde, H.C.E. (18), babası O.E.'yi (42) göğsünden ...
 
Kadın arkadaşını kaçırıp, annesinin evinde intihar etti
Aydın'ın Köşk ilçesinde, Mehmet Ç. (46) tabancayla başına ateş ederek ...
Bodrum açıklarında 15 kaçak göçmen yakalandı
Bodrum ilçesi Alaca Burnu açıklarında lastik botla Yunan adalarına geçmeye ...
Otel odasında doğan bebek hayatını kaybetti
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, annesi tarafından bir apart otelin odasında ...
 
Denizli'de kaza: Gelin ve damat yaralandı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde elektrik panosuna çarpan otomobildeki ...
İpekböceğinden yapılıyor... 5 asırlık geleneği geleceğe taşıyorlar
Muğla'nın Milas ilçesinin Çomakdağ Mahallesi'ndeki kadınlar, 5 asırdır ...
Söke'de oğul cinayeti! Annesini taşla öldürdü
Aydın'ın Söke ilçesinde, 61 yaşındaki annesini öldürdüğünü itiraf eden kişi gözaltına alındı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva