HABERLER>EGE
19 Haziran 2017 Pazartesi - 08:29

Aydın'da 'Atatürk takı' krizi arbedeye dönüştü!

Aydın’ın Kuyucak ilçesindeki yenilenmek istenen Atatürk posteri ve ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ yazılı takı ilçe beyediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi

Aydın da  Atatürk takı  krizi arbedeye dönüştü!

İlçede çevre düzenlemesi yapan ve Kargılıdere Reaksiyon Alanı çalışmalarını sürdüren Kuyucak Belediyesi, belediye binasının önündeki köprüde bulunan Atatürk posteri ve ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ yazılı takı, yenilemek için geçen 16 Haziran Cuma günü söktü.

Ancak CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, itfaiye ve zabıta ekipleri ile ilçeye giderek takın sökülmesine engel olmak istedi. Bu durum Büyükşehir ile ilçe belediyesi arasında krize neden oldu. Olay yerine gelen AK Partili Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, takın sökülmesine engel olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi görevlilerine tepki gösterdi. Başkan Ertürk, meydan projesi kapsamında led ışıklı olarak yenileyecekleri Atatürk takını yapacaklarının belirtip, söz konusu yerde 19 Haziran Pazartesi günene kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Kuyucak Belediyesi ekipleri sökülen takın yerine Türk Bayrağı ve Atatürk posteri astı.

İddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kuyucak Belediyesi’nin astığı Türk Bayrağı’nı da indirmek isteyince taraflar arasından gerginlik daha da arttı. İki belediye arasında paylaşılamayan tak yüzünden yaşanan gerginlik, mesai saatinin bitip herkesin dağılması ile son buldu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada, "Büyükşehir Yasası ile tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan Kuyucak Belediyesi önündeki caddede bulunan Ulu Önder Atatürk’ün resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesi, Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdü. Bu kanunsuz müdahaleye ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yapılan saygısızlığa göz yumulmadı, emniyet ve gerekli idari makamlara yazılı bildirimlerde bulunup kamu mallarına yapılan müdahalelerin engellenmesini talep edildi.

Ayrıca, Kuyucak Belediyesi’ne Atatürk takının tarafımızdan yerine konulacağı bildirildi. Yapılan yasal bildirim ve başvurular sonucunda ekiplerimiz, Atatürk takını yerine koymak için bugün harekete geçti. Ancak, Kuyucak Belediyesi’nin iş makineleri İnönü Caddesi’ni ulaşıma kapatarak Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin çalışmasına engel oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından devletin yolunu ulaşıma kapayan bu kalkışmanın engellenmesi için yapılan başvuru üzerine ilçede görev yapan emniyet güçleri olay yerine geldi. Ancak, bu sırada bazı kendini bilmezler tarafından kanuni görevlerini yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı darp edildi. Büyükşehir Belediyesi çalışanları olaya ilişkin görüntü ve kayıtlarla birlikte kendilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldılar" denildi.

Açıklamada en kısa sürede Atatürk takının yerine takılacağı da belirtildi. (DHA)

 
'Müslümanları öldüreceğim' dedi: İngiltere'de facia!
 
Teslim olan teröristlerin ifadesi: Çok şaşırdık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözaltına alındı: Nezarethanede gömleğiyle...
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, bir markette alışveriş yapan kadına bıçak ...
Bu kadarına da pes! Şaka gibi hırsızlık!
Çanakkale'de, kaldırımda yürüyen genç bir kadının yüzündeki güneş gözlüğü, ...
Bıçağın seri numarası yakalattı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kadının bıçaklan yaralayan zanlı, kullandığı ...
 
Manisa'da FETÖ operasyonu: 11 gözaltı
Terör örgütünün Turgutlu ilçesindeki yapılanmasına yönelik operasyonda ...
Facia ucuz atlatıldı: 15 yaralı!
Denizli'de, TIR'ın tekstil işçisi taşıyan servis minibüsüne çarptığı kazada ...
Depremzedeler için 98 konteyner ev
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde geçen 27 Mayıs'taki 5.1 büyüklüğündeki ...
 
2 çocuğa tacizden tutuklandı, evi taşlandı!
Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde, iki kız çocuğuna elle cinsel tacizde ...
Emekli polis cami bahçesinde canına kıydı!
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde emekli polis memuru 54 yaşındaki Ünsal Aydın, ...
Domuzdan kaçarken fenalaşan genç öldü
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, arkadaşıyla gittiği parkta karşılaştığı domuzdan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva