HABERLER>EKONOMİ
17 Aralık 2012 Pazartesi - 15:41

ATAER Enerji’de bayrak değişimi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, Bölge’nin elektrik santrali ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şeker, yapılan genel kurul toplantısının ardından yönetim bayrağını devretti.

ATAER Enerji’de bayrak değişimi

EGEDESONSÖZ - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, Bölge’nin elektrik santrali ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şeker, yapılan genel kurul toplantısının ardından yönetim bayrağını devretti. Kurulduğu günden bugüne ATAER yönetiminde görev alan, 2003 yılı Mayıs ayından itibaren de, Başkanlık görevini yürüten Şeker, “Bu Bölge’ye hizmet etme şansına sahip olduğum için onur duyuyorum. Beni yönetime getiren sanayici arkadaşlarıma, ATAER ve İAOSB Yönetim Kurulları’nda görev alan arkadaşlarıma, birlikte çalıştığım dürüst başkan, kader arkadaşım Hilmi Uğurtaş’a, Kemal Baysak’a, Salih Esen’e, Kemal Çolakoğlu’na, Doğan Hüner’e, rahmetli  Cemal Dirin ve Nihat Karakartal’a, ATAER ve Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“DOĞALGAZA YAPILAN ZAM, ENERJİ ÜRETİMİNE DARBE VURDU”
Genel Kurul toplantısında ATAER Enerji A.Ş.’nin üretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Şeker, 2008-2012 yılları arasındaki son 5 yıllık dönem içerisinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki elektrik tüketiminin yüzde 37 oranında arttığını söyledi. Sanayide çarkların hızla dönmeye devam etmesine rağmen enerji fiyatlarına yapılan zamların, enerji üreten firmaları ve sanayicileri zor duruma düşürdüğünün altını çizen Şeker, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:“Enerji tüketim oranlarına baktığımızda görüyoruz ki Bölgemiz büyümeye devam ediyor. Ancak sanayicinin karlılığı artıyor mu? Bu soruya ‘evet’ yanıtını vermek oldukça zor. Son dönemlerde özellikle doğalgaz fiyatlarına yapılan zam nedeni ile doğalgazdan elektrik enerjisi üretmek oldukça güç hale geldi, üretime darbe vurdu. Yakın zamanda doğalgaza toplam yüzde 50, elektriğe ise yüzde 18 oranında zam yapıldı. Bizler de doğalgaz santralimiz olduğu için sıkıntı yaşadık. Halbuki 2003 yılı Ağustos ayında Bölge’ye doğalgaz geldi. O gün adeta bayram yapmıştık. Konuşmalarımda defalarca doğalgazın nimetlerinden, randımanlı, kaliteli, fiyatı düşük bir yakıt olmasından bahsetmiştim ama son senelerde aynı şeyleri söylemem mümkün değil. Bütün doğalgaz ile üretim yapanlar adına konuşuyorum. Son 9 yılda doğalgazın fiyatı 3 kattan fazla arttırıldı. Son 5 yılda doğalgazdan alınan ÖTV ise 4 kat arttırıldı. Maliyetimizin yüzde 92’sini yakıt giderleri oluşturmaktadır. 2008-2009 krizinde tüm dünyada doğalgaz fiyatları taban yaparken, ne yazık ki BOTAŞ bize bu indirimi yansıtmadı. Kamu kuruluşları ve belediyelere vermiş olduğu ve onlardan tahsil edemediği doğalgaz paralarını bizler gibi borcunu zamanında ödeyen kuruluşlardan, elektrik üreticilerinden, OSB’lerden karşılamaya çalıştı. Doğalgaz fiyatları son 1 yılda bizlere büyük darbe vurmuştu. Doğalgaz fiyatlarının bizler için bir kabus olmaktan çıkması gerekiyor. 2003’ten bugüne elektrik fiyatları yüzde 53, dolar yüzde 21 artarken, doğalgazın artış oranı yüzde 220 olmuştur. Tüm bunlara rağmen, 2011 yılını finansman açısından sıkıntı yaşamadan tamamlamış olduk.”

Enerji girdilerindeki artışın yarattığı olumsuz etkiye rağmen ATAER’in sağlam adımlarla yoluna devam ettiğinin altını çizen Şeker, bugün ikinci bir ATAER Enerji AŞ’nin kurulmaya kalkılması durumunda 125 milyon dolarlık yatırımın gözden çıkartılması gerektiğine dikkat çekti.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da ATAER Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şeker’in yaptığı başarılı ve özverili çalışmalara dikkat çekerek, ATAER Enerji A.Ş’nin 60 MW’lık enerji üretim kapasitesini 125 MW’a çıkarttığını hatırlattı. Dağıtım şirketlerinin enerji üreten şirketlerden daha çok kazanabildiğini ancak bu durumun değişken olduğunu vurgulayan Uğurtaş, enerji piyasasına yön verenlerin doğalgaz santrallerinden vazgeçme şanslarının olmadığını bildirdi. “Gelecek günlerin açık ve aydınlık olduğunu düşünüyorum” ifadesinde bulunan Uğurtaş, Kadri Şeker’e yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, yeni Yönetim Kurulu’ na başarılar diledi.

YENİ YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR
Haydar Atılgan, Nejdet İtmeç, Nedim Uysal, M. Sayıl Dinçsoy, Tevfik Mağara, M. Atilla Baysak, Selim Jimi, Esat Özdemir, Aydın Tümentümür, Atınç Abay, Fatih Gülmezoğlu

ATAER ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. HAKKINDA
Temmuz 1996 yılında kurulan ATAER Enerji A.Ş., 1998 yılında üretime başlar. Şirket hisselerinin tamamına yakınının İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliğine ait olan ATAER Enerji yıllık 1.080 milyon kWh üretim kapasitesine sahiptir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi ihale: Köprü ve otoyollara 5.7 milyar dolar
Köprü ve otoyol özelleştirmesinde en yüksek teklifi 5.7 milyar dolarla ...
486 bin araç hurdaya gidiyor
22 yaş üstü kamyon ve otobüslerin hurdaya ayrılmasına yönelik uygulama ...
Korkutan tablo: Resmi işsiz sayısı 2,5 milyon!
Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 9.1'e yükseldi. İşsiz sayısı 141 bin ...
 
Halit Tunç yazdı: Modern İzmir Diasporası ve EXPO
Yazarımız Halit Tunç EXPO 2020 oylamasına 333 gün kala, yurt dışında yaşayan ...
5 büyükşehir'de en pahalı suyu hangi il kullanıyor?
Türkiye'nin en büyük 5 kenti arasında Bursa'da yaşayanlar, şebeke suyuna ...
22 milyon kazandı 24 günde 122 bin TL kaybetti!
Süper Loto çekilişinde 6 bilerek 21,8 milyon lira ikramiye kazanan talihli, ...
 
İzmir’de ‘hediye’ günler: SOUVENIR kapılarını açtı
Her yıl binlerce Egelinin büyük ilgi gösterdiği SOUVENIR 2012 23.Hediyelik ...
TARİŞ İncir’de olaylı kurulda zafer Aruman’ın…
İncir Birliği’nde seçimli genel kurul büyük tartışmalara sahne oldu. Karazor ...
İstanbul’un elektriğine 1.9 milyar dolar!
İstanbul Avrupa yakasının elektrik dağıtımını yapan BEDAŞ özelleştiriliyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva