HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2024 Pazartesi - 16:18

Araştırmacı Yaldız ‘gövde gösterisi’ni yorumladı: Soyer ‘ben de varım’ diyor!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından düzenlenen İZSU’nun 28 Milyar TL’lik yatırımlarının sunulduğu törenin miting havasında geçmesini yorumladı. Yaldız, “Tunç Soyer ne yapmaya çalışıyor? Ankara’daki rakiplerinin yada birilerinin oluşturduğu ‘İzmir’de Tunç Soyer yok’ değerlendirmesini boşa çıkarmaya çalışıyor. Meydanlara insan topluyor. ‘Kentte karşılığı yok’ gibi birtakım değerlendirmeler var. ‘İzmir’de ben varım’ demeye çalışıyor” dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘gövde gösterisi’ni yorumladı: Soyer ‘ben de varım’ diyor!

EGEDESONSÖZ- Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve mitinge dönüşen ‘büyük altyapı yatırımları toplu açılış ve temel atma töreni’ vardı.

Yaldız miting ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Tunç Soyer ne yapmaya çalışıyor? Ankara’daki rakiplerinin yada birilerinin oluşturduğu ‘İzmir’de Tunç Soyer yok’ değerlendirmesini boşa çıkarmaya çalışıyor. Meydanlara insan topluyor. ‘Kentte karşılığı yok’ gibi birtakım değerlendirmeler var.  Aziz Kocaoğlu 2014’te görevdeki başkandı. Bir çekildi, Binali Yıldırım başvurdu diye başvurdu. Resmi başvuru olmamasına rağmen Hüseyin Aslan’ın, Tunç Soyer’in de resmi olmayan gayriresmi  adaylık çalışmaları vardı. Ancak bugünkü gibi bir ortam yoktu. Sayın Soyer yıpratılıyor. İkincisi, Tunç Soyer dışındaki başka aday adaylarının da İzmir’de yapılacak olan aday hatasına yönelik büyük bir kişisel kırılma içerisine girebilir. Partinin Tunç Bey’i çağırıp ‘sizi aday yaparsak almamız gerekenin altında kalıyoruz, sizi yapmazsak kimi aday yapalım?’ diye bir soru bile sorulmalıdır. Ama sorulmuyor anladığım kadarıyla. Tunç Bey de ister istemez, ‘İzmir’de ben varım’ demeye çalışıyor. Bugünkü programda 28 milyar TL’lik yatırım yapıldığı duyuruldu. Az para değil. Soyer, ‘hizmet ediyorum, hizmetlerim devam ediyor’ diyor” dedi.

ÖZEL AÇILIŞA KATILMALIYDI
Açılışa Genel Başkan Özgür Özel’in katılmamasına da bir parantez açan Yaldız, “Burada bir kamu kuruluşu var. Böyle bir açılışta Özgür Özel olmalıydı. Üst düzey bir temsilcinin orada olması gerekirdi. Cumhurbaşkanı’nın toplu açılışlarını görüyoruz. Bazen hizmet adı altında komik komik maddeler de var. Siz CHP’li belediyeler çalışıyor algısını oluşturmak istemiyorsunuz demek ki. CHP süreci yanlıştan da öte acemice yönetiyor. Aday yapmak istemediğiniz bir başkanın açılışına gelebilirsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu 2014 sürecinde Cevat Durak’ın 10 tane açılışına geldi. Peki aday yaptı mı Karşıyaka’da? Yapmadı ama açılışlara geldi, kurdele kesti, aday da yapmadı. Beklenti yönetmek diye bir şey var. CHP onu da bilmiyor. Burada fotoğraf verdiğinde Tunç Bey’i açıklamak zorunda olduğunu düşünüyor anladığım kadarıyla. Tüm bunların olmaması Tunç Bey’in açıklanacağı yönündeki beklentiyi düşürüyor” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’DE OYUN DIŞI KALANLAR, BİR ŞEKİLDE OYUNA DAHİL EDİLİYOR… CHP’DE BÖYLE BİR DURUM YOK
AK Parti ile CHP arasında kadro politikası yönünden büyük farklılıklar olduğunu kaydeden Yaldız, “Başka adaylarla iletişim kurarlar, dükkan içine dükkan kurarlar. Bu süreçler olur. AK Parti CHP arasındaki fark bu. Tunç Soyer AK Partili olsaydı ve AK Parti aday yapmak istemeseydi şu ana kadar onunla paylaşırdı. Onun da ‘evet’ diyeceği bir perspektif çizer ve bir sonraki oyuna sokardı. Bir önceki dönem il başkanı Kerem Ali Sürekli’nin  belki Bayraklı adaylığı söz konusu. Bir önceki dönemin milletvekili Necip Nasır’ın belki Buca’dan Konak’tan bir yerden aday olması söz konusu. AK Parti hiçbir aktörünü oyundan tamamen çıkarıp tasfiye etmiyor, deyim yerindeyse gömmüyor. Canlı tutuyor, onun enerjisinden de faydalanıyor ve bir sonraki turda tekrar oyuna sokuyor. AK Parti, Melih Gökçek’i gömmedi. Ankara da Küçük Gökçek dönemi devam ediyor. Bülent Arınç gibi bir isimle gırtlak gırtlağa gelmesine rağmen geri çağırdılar. Burada Kurultayda bana oy vermedin, küt. Tunç Soyer’in yaptığı hizmetler bir yana. Yeterlidir, yetersizdir… Eğer Tunç Soyer, kurultayda doğru ata oynamış olsaydı, 55 delegenin imzasını Özgür Özel’in önüne koysaydı bu kadar bekletilir miydi? Böyle bir tartışma, aday başvurusu bile olmazdı. Buradaki mesele, Tunç Soyer’in 55 imzayı Kılıçdaroğlu’nun önüne koymasıdır. Özgür Özel’in zihnen kurultayda kalmış olmasıdır. İzmir’e yaptığı hizmetler bilimsel olarak Ekim’de, Kasım’da değerlendirip bir kenara koyarsınız. Büyük olasılıkla Kurultay sürecinin tüm faturası İzmir’e kesilecek, ilçe belediyeleri de nasibini alacak. Kemal Bey’i de destekleyen başkanları aday yapmadınız da diyemez kimse. Adana’da, Mersin’de, Antalya’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri aday yaptığı için İzmir konusu handikapa dönüştü. İzmir adayı çok daha farklı faktörlere bağlı görülüyor ne yazık ki. Bir de diyorsunuz haftaya bırakıldı. 31 Mart sonrasına bıraksınlar o zaman” ifadelerini kullandı.

 
Alper Gezeravcı: İlk görevimi tamamladım
 
Thodex'in kurucusu hakkında yeni iddianame!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mire 22 Ocak 2024 Pazartesi 22:49

Yaltaklan bakalım Yaldız. Daha nereye kadar?

Yorumu oyla      9      5  
delege 22 Ocak 2024 Pazartesi 22:25

izmir ulusalcıdır çağdaştır özeldir seni istemiyoruz kardeşim ..kimleri işe aldığın kimlerle yürüdün belli ulusalcı Atatürkçü mümkünsede bayan aday istiyoruz

Yorumu oyla      5      6  
BUĞRA GÖKÇE 22 Ocak 2024 Pazartesi 22:11

İZMİRİ BİLEN YÖNETEN BUĞRA GÖKÇE OLMALI

Yorumu oyla      2      12  
MEGAKÖY 22 Ocak 2024 Pazartesi 22:10

aşk la değil ALLAH AŞKINA YETERRRRRRRRR

Yorumu oyla      6      5  
22 Ocak 2024 Pazartesi 21:22

NEDİR BU SOYER KARŞITLIĞI ANLAMAK ZOR, SANKİ DİĞER İLLERDE HEPSİ UZAY ÇAĞI YAŞIYOR. YA 2 METRO, 1 RAYLI SİSTEM, BİR SÜRÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ, YAĞMUR SUYU AYRIŞTIRMA SİSTEMİ VS BİRSÜRÜ PROJE YAPIYOR ÜSTELİK PANDEMİ, DEPREM, EKONOMİK KRİZ VS ORTAMINDA, AYIP YA BU KADAR BİR İNSANA HAKSIZLIK YAPILMAZ. NE YAPSIN ADAM.

Yorumu oyla      9      9  
Soyer devam etmelidir 22 Ocak 2024 Pazartesi 21:19

Soyer devam etmelidir , alternatifi yok. Bu arada adaylık konusunu bu kadar uzatan chp izmirden silinirse sorumlusu özgür özel dir. Bu işleri yönetemiyor, parti ruhu yok hizipçilik yapıyor.

Yorumu oyla      10      15  
Tunç'a Oy Yok 22 Ocak 2024 Pazartesi 20:02

Mr. Yaldız sürekli Mr. Soyer güzellemesi yapıyor. Bıkmadı mı? İzmir Halkı oy yok diyor!

Yorumu oyla      12      7  
50 yıllık chp li 22 Ocak 2024 Pazartesi 18:49

tunç soyer olursa oy yok kardeşim yok izmire faydası reklamını yapmayın sizde.

Yorumu oyla      16      9  
Burak 22 Ocak 2024 Pazartesi 18:23

Alır Alır oy izmirde soyer in hiçbir hizmet yapmadan pişkinlik yapıyor mağdur oynuyor ızmirli oy atmaz

Yorumu oyla      12      9  
Gerçekler 22 Ocak 2024 Pazartesi 18:09

Şölen dediğiniz tamamen belediye personelini toplamayla yapıldı. Tüm ilçelerden İZSU çalışanları ve kurum çalışanları toplanildi.

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ’ın Kemeraltı ziyaretinde renkli anlar!
AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Kemeraltı'nda vatandaşlarla ...
Aslanoğlu, Şahin’i işaret etti, açıklama geldi: Üç anketten açık ara birinci çıktım!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Menemen belediye başkan aday ...
AK Parti Büyükşehir adayı Dağ: İzmir'i dünya markası yapacağız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "İzmir markasını ...
 
İki ilçe için kritik zirve... Aslanoğlu adayları ilan mı etti?
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Menemen ve Aliağa’da belediye başkan ...
Saadet Partisi 5 ilin başkan adaylarını açıkladı
Saadet Partisi, Elazığ, Uşak, Isparta, Trabzon ve Isparta illerinin belediye ...
Büyükşehir adayı Dağ'dan ziyaret mesaisi... Cumhur İttifakı'ndan birlik mesajları!
 MHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden AK Parti’nin İzmir Büyükşehir ...
 
Kapıyı çaldı, Kocaoğlu açtı... Dağ'a sıcak karşılama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dağ, Piriştina'nın mezarını ve Kocaoğlu'nu ziyaret etti.
Eski başkanlar, Dağ'ın ziyaretlerini anlattı: Çağdaş, şık bir hareketti!
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın İzmir’deki ...
Ve Başkan Duran kararını verdi... Seçime MHP'den girmek istiyor!
İYİ Parti Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın Cumhur İttifakı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva