HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:38

Aliağa’da yeni kriz! Başkan 'yokum' demişti ama...

Cumhur İttifakı’nın seçim kazandığı Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar belediye şirketlerinin yönetim kurullarına atamaları yaptı. Acar, AK Parti’den istifa eden Meclis Üyesi Serkan Aras ile Karabağlar Meclis Üyesi Mustafa Alper Güldalı’yı Jeotermal AŞ’ye aldı. Acar, AK Parti ile MHP arasında yaşanan istifa krizinde, “Bu işin benimle alakası yok” demişti.

Aliağa’da yeni kriz! Başkan  yokum  demişti ama...

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yerel seçimde MHP’den tekrar belediye başkanlığı koltuğuna oturan Serkan Acar’ın uygulamaları tartışılmaya devam ediyor. Yeni dönemde 200’e yakın işçinin görevine son veren Acar, memur personelleri bazı illere ve uzak ilçelere göndermişti. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı olarak seçimi kazanan Acar’ın personel tasarrufuna AK Partili bazı yöneticilerin belediyede çalışan çocukları da dahil edilince konu önce il başkanlığına ardından AK Parti ve MHP Genel Merkezi’ne taşınmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise seçimde ittifak yapıp MHP listesinden meclise giren altı AK Partili meclis üyesinden dördünün istifa edip partiye geri dönmediği ortaya çıktı. İki isim AK Parti’ye dönerken dört ismin “geri gelin” çağrılarına verdiği olumsuz yanıt başka bir krizi daha doğurdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin il başkanlığında kendilerine kötü davrandığını ve sert tepki gösterdiğini belirten meclis üyeleri Eda Kılıç Serhat Aras, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer AK Parti’den istifa edip görevlerine bağımsız devam edeceklerini açıkladı. Aras, ayrıca MHP’li Belediye Başkanı Acar’ın kendisine verdiği siyasi başkan yardımcılığı görevinden ayrıca istifa ettiğini duyurdu.

ACAR “YOKUM” DEMİŞTİ
AK Parti ve MHP arasında gerilime neden olan olayın ardından ilk olarak dört ismin neden partiye geri dönmediği tartışıldı. Daha sonra ise masaya neden istifa ettikleri meselesi getirildi. Kafaları karıştıran üst üste yapılan hamleler sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’yi il binasında ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bu işin arkasında ben yokum. Neden istifa ettiklerini bilmiyorum. Bana sormadılar ve benimle görüşmediler” demişti. İstifa eden dört meclis üyesi halen daha bağımsız olarak görevlerine devam ederken “geri dönüş” söylentileri ise henüz gerçekleşmedi.

TİCARET SİCİL GAZETESİNDE YAYINLANDI!
AK Parti ve MHP arasında yoğun görüşme trafiğine neden olan olaylar zincirinin gölgesinde Belediye Başkanı Acar’ın belediye şirketleri olan Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş ile Jeotermal A.Ş şirketlerinin yönetim kurullarını değiştirdiği ortaya çıktı. Kararlar, ticaret sicil gazetesinde de yayınlandı. Acar’ın jeotermal şirketine AK Parti meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığından istifa eden Serhat Aras’ı aldığı belirlendi. Aras, şirketin yönetiminde görev aldı.

GÜLDALI SÜRPRİZİ
Acar, sürpriz bir hamle ile sessiz sedasız yönetime Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Alper Güldalı’yı da aldı. Güldalı aynı şirketin yönetim kurulu üyesi olarak kayıtlara geçti. AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yeğeni de olan Güldalı, Kemalpaşa Belediye Şirketi Kem-Bel A.Ş’nin Genel Müdürlüğü görevini beş yıl boyunca yürütmüştü. Güldalı’nın Acar’ın kontrolündeki şirkette görev alması sürpriz olarak nitelendirildi.  Aynı şirkette, Mehmet Ali Özkurt, Cahit Ayan da görev alırken  Raşit Özkan ve Ali Fuat Yaşar’ın görevlerine son verildi.

Öte yandan Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na MHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bozkurt atandı. Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı da yapan Bozkurt’un adı eski İl Başkanı Necat Karataş’ın istifasından sonra il başkanlığı için geçmişti. Parti, İzmir’e Veysel Şahin’i il başkanı olarak atarken Bozkurt’a yerel yönetimleri emanet etmişti. Petrol A.Ş’nin yönetiminde ayrıca Ulaş Yasin Bayram ve Melisa Üstün de yer alırken İbrahim Selçuk ile Mehmet Ali Özkurt’un buradaki görevlerine son verildi.

 
Yıldırım'dan mesaj seli: İzmir bizim kalbimizdedir
 
İzmir'de 4 tekne kül oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de ‘sihirli’ buluşma
Türkiye’nin en büyük illüzyon etkinliği olan ve bu yıl 20’nci kez düzenlenen ...
Dikili'de yaz konserleri coşkusu
Dikili Belediyesi yaz etkinlikleri kapsamında ilk konserini Mithat Körler ...
Kemalpaşa'da engelsiz çalıştay
Kemalpaşa Belediye tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri ...
 
Çiğli'de vatandaşa sokakta anket
Geçtiğimiz haftalarda mahalle muhtarlıklarına sandık kurarak ilçe halkının ...
Başkan Soyer açıklamıştı: İzmir’de o banka kuruldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, geçtiğimiz günlerde örgütle bir ...
Başkan Kılıç'tan sosyal medyada birebir mesai
Katılımcı ve halkçı belediyecilik anlayışıyla hizmet üreten Buca Belediye ...
 
Başkan Soyer kalemi-defteri aldı, yollara düştü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin sorunlarını yerinde ...
Karabağlar'da YKS gururu
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ( KARBEM)  eğitim görerek ...
Büyükşehir'den karış karış mesai: Bayraklı A'dan Z'ye yenilenecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Dr. Buğra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva