HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2018 Pazartesi - 10:35

Aliağa'da iş insanları dernekleşti

Bölge ve ülke sanayinin atardamarı haline gelen Aliağa'daki meslek kuruluşlarına Aliağa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ASİD) de katıldı. Kurucu Başkanı Maden Yüksek Mühendisi Ümit Devran, Aliağa iş dünyasına çağrıda bulundu.

Aliağa da iş insanları dernekleşti

ASİD'i sadece sanayicilerin değil, Aliağa için katma değer yaratan her meslek mensubunun 'dayanışma ve çözüm ortaklığı çatısı' olarak tanımlayan Devran; bölgenin mevcut meslek kuruluşları ve diğer dinamikleri ile organize olmuş, güçlü bir sivil toplum gücüyle çok daha hızlı gelişeceğine inandığını söyledi. İşin, üretimin ve girişimci ruhunun cinsiyeti olmadığını kurucu üyeleri arasında 2 kadın iş insanının da olduğunu belirten Devran;  önümüzdeki günlerde, ilçenin kurum ve kuruluş temsilcilerini, sanayicilerini ziyaret ederek, amaçlarını anlatacaklarını, girişimlerinin 'bir boşluğu doldurmak değil, buluşturmak' amacı taşıdığını açıkladı.

DAHA UZAĞA KOŞMAK İSTİYORSAK...
Uzun yıllar devlet kurumlarında yönetici mühendis olarak görev yapan ve daha sonra özel sektörde, inşaattan, madenciliğe ve tarımsal üretime kadar pek çok alanda ilk olma özelliği taşıyan projelerin koordinatörlüklerini üstlenen Ümit Devran; Aliağa'nın kent, bölge ve ülke için önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi;

"Aliağa'nın elbette güçlü ve girişimci meslek kuruluşları var. ASİD; bu yapıya ivme kazandıracak, sinerji yaratacak bir rol üstlenecek diye düşünüyorum. Sadece hızlı koşmak istiyorsak yalnız,  ama daha uzağa koşmak istiyorsak birlikte koşmak gerekir. Sadece bir kıyı kasabası değil artık Aliağa. Petro kimya sanayinin kurulması ile birlikte hızla gelişti. Bugün enerjiden demir çeliğe dev  sanayi yatırımlarının yapıldığı, planlandığı bir bölge. Ege bölgesinin ihracat kapısı. Düşünün ki; geçtiğimiz yıl bölge ihracatının yüzde 52'si Aliağa limanlarından gerçekleşmiş."

İlçenin, hızla bir istihdam merkezi haline de geldiğini belirten Dernek Başkanı Ümit Devran; sözlerini şöyle sürdürdü; "  İzmir genelinden daha çok göç alıyoruz. Hatta Türkiye'nin en çok göç alan noktalarından biriyiz. Ulaşım yatırımları, ilçenin cazibesini her geçen gün artırıyor. Tabi, imkanlar büyürken, çözüm bekleyen sorunlar da ortaya çıkıyor. Derneğimiz; tüm kesimleri bağlayan sorunları çözüm ortaklıklarıyla masaya yatırırken, yeni üretim alanları ve projeler yaratarak kent kimliğine ve yaşayanlarına katkı koymayı da hedefliyor. "

ALİAĞA'NIN HER İŞ İNSANI ...
Daha önce, SOCAR Kurumsal ilişkiler Yöneticiliği  ve bir süre de Belediye Danışmanlığı görevlerinde bulunduğunu  hatırlatan  Devran;  " İlçe sanayinin sorunlarını, yaşayanlarının ve üreticilerinin sorunlarını biliyoruz. Derneğimiz, tüm tarafları aynı çatı altında buluşturan bir misyonu da üstlenecek. O yüzden Aliağa'da yaşayan ve kendisini iş insanı olarak tanımlayan herkesi ASİD'e davet ediyoruz." diye konuştu. Devran açıklamasına şu sözlerle devam etti;

"  Misyonumuzu; üyelerimizin ekonomik ve sosyal kalkınma zeminlerini iyileştirme, bölgesel ve ulusal projelerle yeni alanlar açma, teknolojik yeniliklerin takibini ve eğitimlerini düzenleme, bilginin kent yararına ve ortak çıkara dönüşmesini sağlayacak organizasyonlar yapma olarak belirledik. Kısa süre içinde ziyaretlerimizi tamamlayarak, yöneticilerimiz ile birlikte derneğimizin çalışma programını kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar etmek istiyorum ki; temelde uzlaşı kültürüne dayanan bir anlayışla üretken bir yapı oluşturmak, gelişimin önünü açacak sinerjiyi yaratmak için yola çıktık. Dilerim, ilçemize ve  iş dünyasına hedeflediğimiz katkılarda bulunmayı hep birlikte başaracağız. "

 
Bornova’da çocuklar için Kitap Şenliği
 
UNICEF çocuklar için Türk firmayı seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşeronlara kadro için son gün!
Taşeron işçilerin uzun süredir beklediği kadro için artık son gün. Çalışma ...
Ege ihracatında tarihi rekor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) her ay yeni bir ihracat rekoruna imza atıyor. ...
İzmir Defterdarlığı’ndan 7 ilçede rekor satış!
Defterdarlık, Menemen, Buca, Karaburun, Kemalpaşa, Çeşme, Bornova ve Foça’da, ...
 
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Haftanın ilk gününde dolar fiyatı merak ediliyor. Dolarda geçtiğimiz hafta ...
İzmir Ticaret Borsası'nda seçim heyecanı!
İzmir Ticaret Borsası (İTB) meslek komiteleri ve meclis üyeleri, saat ...
MARBLE'da tasarımlar yarıştı!
İzmir'de bu yıl  24'üncüsü açılan  MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri ...
 
İhracatta tüm zamanların rekoru kırıldı!
Bakan Zeybekci, "Mart ayında tarihin, tüm zamanların zirvesindeyiz. Aylık ...
İzmir'in turizm cennetine kruvaziye akını!
Çeşme ilçesindeki Ulusoy Çeşme Limanı'nı, 2018 yaz sezonunda 53 kez kurvaziyer gemisi gelecek.
Binlerce işçiye müjde: Resmi Gazete’de yayımlandı!
Taşeron yasasında 3 maddeyle ilgili DİSK olarak girişimde bulunduklarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva