HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2017 Salı - 13:46

Akşener: Erdoğan'ı yeneceğime inanıyorum

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.  Akşener kurma hazırlığı süren partisi ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener: Erdoğan ı yeneceğime inanıyorum

Akşener yeni partinin ilanı ile ilgili “Yetiştiremeyebiliriz ancak Ekim ayının 15’inde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Genel merkez binası bulmakta zorlandıklarını belirten Akşener “Kraldan çok kralcı insanlar türemiş” diyerek genel merkezi kiraya vermek için temasa geçtikleri kişilerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiklerini” savundu.

‘UCUNDA ÖLÜM OLSA HAZIRIM’
Geçtiğimiz yıl hakkında başlatılan çirkin kampanyaya da değinen Akşener “Kadınlar beni anlayacaktır. Çok ağırdı. Artık korku duvarını aştım. Artık bunun ucunda ölüm olsa hazırım” dedi.

PARTİNİN LOGOSU NE OLACAK?
Referandum sürecinde kendisiyle özdeşleşen “kınalı ele” de değinen Akşener “Bu benim işaretim oldu. Ancak partinin logosu değil” diye konuştu.

TEOG ELEŞTİRİSİ: OTORİTER BİR BABA GİBİ…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TEOG kaldırılsın” talimatını da değerlendiren Akşener “Ben kendimi büyük bir evde otoriter bir babanın çocuğu gibi hissetmeye başladım ve herkes de böyle hissediyor.
Bir cumhurbaşkanın uzmanlarla konuşmadan akşam düşünüp sabah açıklama yapmasını yanlış kabul ederim” dedi. AKP’nin eğitim politikasını eleştiren Akşener “Derslik sayımız artmasına rağmen eğitim kalitesi düşüyor” diye konuştu.

‘BİZİMKİLER BAĞIRIR ÇAĞIRIR AMA BİR ŞEY ÇIKMAZ’
Kuzey Irak’ta yapılması planlanan ‘Bağımsız Kürdistan referandumu’na da değinen Akşener; “Barzani referandumda evet için çalıştı Türkiye’de. Dedim ki “Barzani’nin bu çalışmasının sonucu olarak istediği nedir” O süreçte ilk iş bayrağının asılması oldu. Şimdi bağırıyor çağırıyor da, artık ‘eyy’ in bir manası yok. Manevi olarak bir borcu olduğuna inandığına ve bu işi (referandum) aradan  çıkarmaya çalışıyor. Bizimkiler bağırır çağırır ama bir şey çıkmaz. ABD aslında referanduma karşı. ABD önce Suriye’de bir Kürt devleti kurmak istiyor. Barzani’nin şu an yaptığı tamamen Türkiye’deki gelişmelere yönelik. Erteleyebilir” yorumunda bulundu.

ULU ÖNDER’E YAPILAN SALDIRILAR
Meral Akşener, son dönemde artan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetin kurucu unsurlarına yönelik saldırılara yönelik ise  “Türkiye’de Atatürk’e, Zübeyde Hanım’a, cumhuriyetin kurucu unsurlarına sövmenin bir yaptırımı yok. Yapanın yanına kâr kalıyor” dedi. Zübeyde Hanım hakkında çirkin sözler sarf eden sözde tarihçi için de konuşan Akşener “O şerefsize sadece sosyal medyadan tepki gösterdiğiniz taktirde bunlar devam eder.  Zübeyde Hanım ne yapmış bunlara. Bir anne, bir kadın. Son derece mütevazı bir kadın. Kadınlar tepki göstersin yoksa bu saldırılar artar” çağrısı yaptı.

‘KİM BANA FETÖ’CÜ DİYORSA KENDİSİ FETÖ’CÜDÜR’
Hakkında başlatılan “FETÖ’cü” iddialarına da değinen Akşener: “Ölmüş anama, torunuma sövülüyor. Sayın Cumhurbaşkanıma çağrımdır. Ben bir tursunol kağıdıyım.  Kim ‘Meral Akşener FETÖ’cü’ diyorsa kendisi ya da eşi ya da kızı FETÖ’cüdür. Kendisi de kriptodur” dedi. Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı bu mücadeleyi yapamıyor. FETÖ’yü ben temizleyeceğim” diye konuştu. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü “Gitsinler İzmit’in Gündoğdu köyüne. Bırakın ailemi, köyümde FETÖ’cü yok benim. Hodri meydan. Kim bu kadar iddialı söyleyebilir. Kaçacak derler diye pasaport bile almadım” dedi.

PARTİNİN İSMİ NE OLACAK?
Akşener kurucu olacağı partinin isminin ne olacağına yönelik bir soruya ise “Partinin ismini belirlemedik daha. 30 seçenek var. Gerçekten henüz ben de bilmiyorum” yanıtını verdi. Parti çalışmaları kapsamında özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışmalar yapacağını belirten Akşener “Bitlis Ahlat’ta ev kiralayacağım” dedi.

2019’DA ADAY OLACAK MI?
Akşener, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise “Arkadaşlarım bunu istiyorlar ama esas olan milletin gönlünde ne olduğu. Ona bakacağız. Partimiz kurulsun, çalışmalar başlasın…” diye yanıt verdi. Akşener, “Erdoğan’ı yenebilecek misiniz?” sorusuna ise “Yeneceğime inanıyorum” yanıtını verdi.(Sözcü)

 
CHP Bayraklı’da sular durulmuyor: Başkanın kaybettiği mahallede seçim iptal!
 
Minik Yağmur'u öldüren taciz olayı için mahkeme ne ceza istedi?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeni 19 Eylül 2017 Salı 17:18

Yeni kurulrcak partiyi "Mhp‘den ayrılanlar kurdu onlar birbirleri ile uğraşsınlar" yönlendirilmesi bazılarının işine geliyor, destekçisi basında böyle anlatıyor "Toplum parti içi çekişme diye görürse" silik kalırlar.Basında da yeteri kadar gözükmezlerse sorun olmazlar.İşin gerçeği ilk kez uzman kişilerden oluşturulan kişiler toplumun karşısına her konuda çözümlerle gelmek için hazırlanıyorlar.Bilindiği üzere Prof dr Ümit Özdağ‘ı herkes tanır hazırlık ekibini o hazırlıyor..Yeni parti sadece Mhp tabanına hitap etmiyor, bütün topluma hitap ediyor.Bunu gören ve sağlam rakibi olduğunu görenler belli etmemeye çalışsalarda telaşlarını görmek zor değil."Belediye başkanlarına 2019 mart için çalışın ama asıl hedefiniz kasım 2019 seçimleridir" başka söze gerek var mı?

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 19 Eylül 2017 Salı 16:50

Uç Meral uç.

Yorumu oyla      11      7  
Başarılar 19 Eylül 2017 Salı 16:45

Ben yok biz varız o halde hep beraber bir araya gelip bu ülke için herşeyin en güzelini yaparız, ötekileştirme yerine herkesi kucaklıyoruz.Bizim gidecek başka yerimiz yok.Ümitte Umutta bizim için aynıdır.Ekonomi, hayvancılık ve tarım ilk önceliğimiz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı’da sular durulmuyor: Başkanın kaybettiği mahallede seçim iptal!
İlçe Başkanı Alper’in Bülent Ermeş isimli partiliye tokat attığının iddia ...
Müfredat değişikliğine İzmir'den Nutuk'lu tepki
İzmir'de, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile beraberindeki ...
Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı ...
 
CHP'li kadınlardan Güzelbahçe'de müfredat protestosu
CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ...
AK Partili Sürekli ilkokulunda: Velilere mesajlar...
Eğitim ve öğretim hayatına ilk başladığı okulda, yıllar sonra gençlerle ...
Washington Post: Türkiye'yi tehdit edelim
Washington Post'un Türkiye başyazısında, belirli silahların satışını yasaklanması ...
 
Meral Akşener, yeni parti için tarih verdi
Yeni parti kurma hazırlıkları yapan Meral Akşener, İnsanlar korktuğu için ...
Abdullah Gül'den TEOG açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TEOG'la ilgili yapılacak değişikliğin ...
Sancar'dan TEOG eleştirisi: Bu kaçınca değişiklik?
TEOG sisteminin kaldırılmasına yönelik çalışmayı değerlendiren HDP'li ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva