HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2017 Salı - 13:45

CHP Bayraklı’da sular durulmuyor: Başkanın kaybettiği mahallede seçim iptal!

İlçe Başkanı Alper’in Bülent Ermeş isimli partiliye tokat attığının iddia edildiği Emek’te gelen itirazlar ilçe yönetimi tarafından reddedildi. Fakat yönetim, Alper’in kendi mahallesi olan Onur’da kaybettiği seçimin iptali istemini kabul etti. Ayrıca 4 isim disipline verildi. Muhalefet sert konuştu.

CHP Bayraklı’da sular durulmuyor: Başkanın kaybettiği mahallede seçim iptal!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) işleyen olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerinde İzmir’de ilçelerde her gün bir hareketlilik yaşanıyor.

Metropolde 10 Eylül’den itibaren bazı ilçelerde kurulan sandıklarda önemli gelişmeler meydana gelirken geçtiğimiz hafta sonu Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in desteklediği listeler mahallelerde büyük ölçüde muhaliflere karşı üstünlük sağladı.

ONUR İPTAL, EMEK DEĞİL!

İlçe Başkanı Alper’in bulunduğu Onur Mahallesi’nde kıran kırana gerçekleşen yarışta muhalifler bir oy farkla ipi göğüslemişti. Gelişmelerin ardından Onur Mahallesi’nde seçimin ilçe yönetimi tarafından iptal edildiği öğrenildi. Onur Mahallesi’nde bir partiliye kimliksiz oy kullandırıldığı için gelen itirazlar ilçe yönetimi tarafından kabul edildi.

Fakat ilçe yönetim kurulu, kendileri tarafından desteklenen listenin kazandığı Emek Mahallesi’ndeki seçime yapılan itirazı ise reddetti. Emek Mahallesi’nde ise Bülent Ermeş isimli partili İlçe Başkanı Alper’den tokat yediğini iddia ederek darp raporu eşliğinde Gümüşpala Polis Merkezi’ne giderek şikayette bulundu. Muhalefetin bu yöndeki itirazları reddedildi.

4 İSME BELEDİYE BAŞKANI ALEYHİNDE KONUŞMAKTAN CEZA İSTEMİ!

16 delegeli Onur Mahallesi’ndeki seçimin iptal edilmesinin ardından kararın il yönetimine geleceği ve masaya yatırılacağı belirtildi. Ayrıca muhalif yapıda yer alan Binali Bingöl, Mehmet Açık, İmam Günaydın ve Özcan Deryol’un ilçede tartışmaları konuların başında gelen, yıkılan cem evine ait düğün salonu için belediye başkanı aleyhinde konuştukları ve bu yönde propaganda yaptıkları öne sürüldü. 4 isim hakkında tedbirli disiplin cezası istendi. Fakat disiplin cezalarının henüz resmi belgeyle taraflara ulaştırılmadığı belirtildi.

BU BASKIDIR, ZULÜMDÜR!

Onur Mahallesi Muhtarı ve mavi listede yer alan Binali Bingöl Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, “Bu tamamen ilçenin sonucu hazmetmemesidir. Haksızlık noktasında bir hakarettir. Ben parti bilincini ve kültürünü almış bir insanım. Ben partime hiçbir yerde aleyhte bir kelime kullanmış değilim. Kendi mahallemde iki dönemdir partili muhtar olarak görev yapmışım. Partimin çıtasını yükseltmek için çalıştım. Bunu partili arkadaşlarım bilir. Bir demokratik seçim yaşayalım dedik ilçe başkanı olan bu arkadaş bu yenilgiyi hazmetmiyor, kabul etmiyor. Bunun doğru olmadığını söylüyorum. Bu bizim arkadaşlarımıza haksızlıktır, partimize de zarardır. Aynı mahallede otuyoruz. Hep yüz yüzeyiz. Bunu neye gerekçe duyarak yapıyorsa bize haksızlıktır. Bu baskıdır, zulümdür. Bu aynı zamanda siyasi bir karardır. Hiçbir zaman partimize zarar gelmemesi adına hepimiz el ele vermişiz. Bunu arkadaşlarım için de söylüyorum. Bu etik de ahlaki de değil. Ben ülkenin içinde bulunduğu bu siyasi ortamda partime nasıl yanlış yapabilirim? Çok üzgünüm. Bu hatalarından vazgeçmeleri de demokratik bir tutum olacaktır. Partimiz zarar görmesin, üyelerimiz zarar görmesin. Önümüzdeki seçimler için kol kola girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

SORUYORUM; VİCDANEN RAHAT MI?

Bingöl ayrıca önceki kongre döneminde gerçekleşen seçimler hakkında konuşurken, “2014 yılındaki seçimlerde de bizim listemiz kazandı. O gün sandık başına gelen arkadaşlarımız bugün bize imzalarla sayıların birbirini tutmadığını söylüyorlar. O zaman itirazlarımız dikkate alınmadı. Bir partili olarak mağdurum. Bu tutum ve anlayış beni son derece yaralıyor. Bize bu hakareti uygulayanlara soruyorum; acaba vicdanen rahat mı? Ben vicdanen rahatım. Biz mücadelemizi verdik. Mavi liste bizim listemiz. Beyaz liste kendilerinindi. Hiçbir tedirginlik yaşanmadan güzel bir seçim olsun adına gülerek oylarımızı kullanmıştık. Anladığım kadarıyla o arkadaşımız iş yeri kimliğiyle gelmiş oyunu kullanmış. Herkes tanıyor. Orada hiçbir sıkıntı yok. Durum tamamen hazmetmeme olayıdır” ifadelerini kullandı. 

 
Alaçatı'da 'Yakala Bırak Yaşat' temalı turnuva!
 
Akşener: Erdoğan'ı yeneceğime inanıyorum
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat bayram 20 Eylül 2017 Çarşamba 00:18

Onur mahallesi CHPnin değerli üyeleri muhtar Binali Bingöl belediye başkanı sn Hasan Karabağ aday oldu diye 2014 seçiminde gitti dsp adayı Hüseyin Aslan''a çalıştı madem CHP ye bukadar Gönül vermişsin neden refaramdun da adalet yürüyüşünde mtitinglerde yoksunda delege seçimi olduğu zaman en öndesin bunları açıkla mahalle halkına Hasan Karabağ bugün onur mahallesine geldi kahveleri dolaştı herkes te kucaklaştı demekki kimseyle sorunu yokmuş bir tek senin gibi chp den nemalanan kişiler rahatsız oluyor ilçe başkanı onur mahallesinden çıkmış gurur duyacağına işleriniz bozuluyor diye çamur atıyorsunuz bırak bu siyasetçi ayaklarını muhtar oldun ne oldu neren uzadı senin bütün arkadaşlarını tebrik ediyorum senin gibi siyaset abidesine oy verip muhtar yapmışlar bravoooo

Yorumu oyla      12      10  
Kartal. 19 Eylül 2017 Salı 22:11

Bayrakli boyle çiğli boyle narlidere boyle niye boyle bldiye baskanlarinin listesi cikmazsa seçim iptal olur kardesim bizim partimiz chp ama. Akp den bir farki yok yani yaziklar olsu ki size bu partiyi babanizin mali gibi kullaniyorsunuz. Utanin biraz ya utanin.

Yorumu oyla      13      5  
19 Eylül 2017 Salı 19:44

Benim bildiğim muhtarlar 657'ye bağlıdır. 657 ler izinsiz politika yapabiliyorlar mı? Bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

Yorumu oyla      12      5  
Yücel DERYOL 19 Eylül 2017 Salı 18:00

Seçimde mavi liste görevlisiydim. Kimliksiz kullanılmasına sadece ben itiraz ettim. Ben itiraz edince İlçe yöneticisi Metin Uyma bana sert bir bakış attı.Beyaz liste delege adayı Şener Türk: bu kişi size oy verecek neden engelliyorsun? dedi.Ben ise kimliksiz oy kullamanın doğru olmadığını söyledim.

Yorumu oyla      14      5  
Vahit 19 Eylül 2017 Salı 15:58

İlçe yönetisi kendisini bu şekilde ihbar ederek seçimin iptal edilmesini istememesinin sebeplerini kamuoyuna açıklayarak yapılan bu siysai onursuzluktan kurtulabilir. Adalet diyerek yollara düşen genel başkana biraz sayğı göstersin Partiyide bu baskılardan kurtarsın. Bu seçimin il tarafından iptali CHP de parti içi demokrasinin iptali olur. İptal olsada onur mahallesi halkı onurludur bu onursuzluğu birdaha ezici bir çoğunlukla kazanarak ispat edecektir. Onur mahallesi halkı Hasan Karabağa boyun eğmeyecektir. Yine derlerini vereceğiz.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müfredat değişikliğine İzmir'den Nutuk'lu tepki
İzmir'de, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile beraberindeki ...
Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı ...
CHP'li kadınlardan Güzelbahçe'de müfredat protestosu
CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ...
 
AK Partili Sürekli ilkokulunda: Velilere mesajlar...
Eğitim ve öğretim hayatına ilk başladığı okulda, yıllar sonra gençlerle ...
Washington Post: Türkiye'yi tehdit edelim
Washington Post'un Türkiye başyazısında, belirli silahların satışını yasaklanması ...
Meral Akşener, yeni parti için tarih verdi
Yeni parti kurma hazırlıkları yapan Meral Akşener, İnsanlar korktuğu için ...
 
Abdullah Gül'den TEOG açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TEOG'la ilgili yapılacak değişikliğin ...
Sancar'dan TEOG eleştirisi: Bu kaçınca değişiklik?
TEOG sisteminin kaldırılmasına yönelik çalışmayı değerlendiren HDP'li ...
Erdoğan: BM'nin reforme edilmesi şarttır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York'ta yeni Türkevi'nin temel ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva