HABERLER>EGE
19 Eylül 2017 Salı - 13:40

Alaçatı'da 'Yakala Bırak Yaşat' temalı turnuva!

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin Alaçatı Mahallesi'nde düzenlenen 'Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası'nda, En Büyük Balık Kategorisi'nde 3 balık yakalanırken, 'Yakala Bırak Kategorisi'nde ise toplamda yaklaşık yarım ton balık denize geri bırakıldı.

Alaçatı da  Yakala Bırak Yaşat  temalı turnuva!

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nin Alaçatı Mahallesi'nde düzenlenen 'Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası'nda, En Büyük Balık Kategorisi'nde 3 balık yakalanırken, 'Yakala Bırak Kategorisi'nde ise toplamda yaklaşık yarım ton balık denize geri bırakıldı.

Sportif balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği "Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası, 14-17 Eylül tarihleri arasında Port Alaçatı Marina'nın evsahipliğinde gerçekleşti. Toplamda 61 teknenin denize açıldığı organizasyon, koruma altına alınmış türleri yaşatmak amacıyla uygulanan 'Yakala Bırak Yaşat' teması ile bu yıl da fark yarattı. Yüksek katılımla gerçekleşen turnuvada bu yıl  'Yakala Bırak Yaşat' teşvik edildi. Turnuva kuralları ve ödül sistemi şekli ile ekiplerin en büyük balık kategorisine giren üç balık dışında puan alabilecekleri ödüller Yakala Bırak Yaşat Kategorisi'nde olduğundan, toplamda yaklaşık yarım ton balık denize geri iade edildi. Turnuvaya bu yıl Bülent Akgerman, Ceyla Aysal Kırklar, Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Nevzat Aydın, Alp Kırşan, Turgut Konukoğlu, Berent Akdemir, Umut Kızıltan, Can Kestelli, Eyyüp Necimoğlu, Uğur Işık, Turan Mutlu, Sinan Kuran, Yıldırım Özdemir, İskender Atakan, Vahit Paksoy, Sacit Ertuğ gibi iş dünyasının Türkiye'de önde gelen tanınmış isimleri katıldı.

EN BÜYÜK BALIK ÖDÜLÜ ERKUT SOYAK VE GÖKHAN ÇARMIKLI'NIN OLDU

Turnuvanın ana sponsoru olan Columbia PFG ve Gözalan Grup Yönetici Ortağı Kerem Gözalan'ın da yarıştığı turnuvada heyecanlı anlar yaşandı. 'Baracuda' isimli teknesi ile turnuvada mücadele eden Erkut Soyak ve Gökhan Çarmıklı'nın ekibi En Büyük Balık ödülünü kazandı.

EN BÜYÜK BALIK BİR SAATTE YAKALANABİLDİ

99 kilo 600 gram ağırlığındaki balığı yakalayarak birinciliği kazanan Baracuda ekibinden Erkut Soyak, saat 09.00 sıralarında oltaya vuran orkinosu bir saatlik mücadele sonunda yakaladıklarını belirterek, "Bu yarışmaya ilk kez katıldık. Buralarda balık tutmaya devamlı çıkıyoruz. Herkesi de teşvik etmek istiyoruz. Turnuvada adrenalin ikiye katlanıyor. Normalde bundan çok daha büyük balıklar yakaladık ama onları daha sakin çekiyorsunuz. Turnuvada, kaçabilir endişesiyle, çok dikkat etmek zorundasınız. Tüm ekip olarak bu balığı yakalamanın keyfini yaşıyoruz" dedi.

"Bluefin" isimli teknesi ile katılan Turgut Konukoğlu ve ekibi En Büyük 2'inci Balık, Shamu teknesinde yarışan Sinan Kuran ve ekibi En Büyük 3'üncü Balık ödülünü alırken CES teknesi ile yarışan Emre Yörek ve ekibi En Fazla Yakala Bırak kategorisinde birincilik ödülünü Columbia PFG'den aldı. Bu kategorilerin dışında Jüri Özel Ödülünü sahibi Time Out teknesi ile Alp Kırşan ve ekibi oldu. Turnuvada, kategorilerine göre birinci olan ekiplere 5 bin, ikinci olan ekiplere 3 bin, üçüncü olan ekiplere ise 2 bin lira ödül verildi.

YEMEK ATÖLYESİNDE ALAÇATI LEZZETLERİ'Nİ YAPTILAR

Turnuva dışında karada yapılan etkinlikler de keyifli zamanlar yaşattı. Yemek Atölyesinde, Alaçatı Turizm Derneği öncülüğünde, Alaçatı'daki 16 restoranın katkısıyla hazırlanan 'Alaçatı Lezzetleri' adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Kitabın hazırlanmasında katkı koyan Avrasya Restoran'ın sahibi Mustafa Dumanlıdağ, 'Enginarlı Elbasan Tava', İnsula Restoran'ın sahibi Dilek Yetkiner restoranın şefi Semih Yıldız ile birlikte 'Asma Yaprağına Sarılı Enginar Dolması'nı yemek atölyesinde yaparak, izleyenlere ikram etti. Bir başka etkinlikte de, minik balıkçılar ve Türk Telekom Prime ile sahneye çıkan Emir Ersoy ve Projecto Cubano renk kattı.

GRAFFİTİ AÇIK ARTTIRMAYLA SATILDI

Grafitti sanatçısı Gölge Artizm'in iki gün boyunca canlı performans ile sergilediği graffiti çalışması, Alaçatı sevdalısı Korcan Karar'ın sunduğu açık artırmayla geliri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanmak üzere satıldı. Tabloyu satın alan Wanda ekibinden Ercan Görücüoğlu turnuva kapsamında böylesi değerli bir etkinliğin içinde oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. (DHA)

 
Şenes Erzik'e Altınordu'dan büyük vefa
 
CHP Bayraklı’da sular durulmuyor: Başkanın kaybettiği mahallede seçim iptal!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harika Harika 27 Kasım 2023 Pazartesi 19:38

Etkinliklerin kralı maşallah

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'den ihraç edilen 8 öğretmene gözaltı
Bodrum'da sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
İzmir'de yaşlı adama Bakan sahip çıktı
Bakan Kaya, Tanğlay'a, yaşlı adamın koruma altına alınması talimatını verdi. 
İzmir'de Eğitim-Sen’den müfredat tepkisi
Eğitim-Sen üyeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek ...
 
Karabağlar’ın iki mahallesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar Uğur Mumcu Mahallesi’nde özelliğini yitirmiş, ...
Denizli'ye şehit ateşi düştü
Mardin'in Nusaybin İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin sürdürdüğü terör ...
Yer: Muğla... Annesi terk edince...
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, 'Bihter' adlı 7 yaşındaki köpek, annesi ...
 
Kemalpaşa’daki şenlikte kriz… Başkanlar karşı karşıya!
Konak ve Karşıyaka belediyelerinin Yörükler Şenliği için ilçeye gönderdikleri ...
Tarihi duvarlar 'aşk defterine' döndü
Manisa'da yüzlerce yıllık tarihi yapıların duvarlarına, bazı kişilerce ...
İzmir'de 'yeni moda' sokak kütüphanesi!
İzmir'in Karaburun ilçesinde bir kitapseverin kolilerde sakladığı kitaplarla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva