HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 12:47

Akay'dan Kocaoğlu'na hem eleştiri hem övgü

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay “İzmir’in seçilmiş bir patronu olarak sayın Kocaoğlu’nun Paris’te olmasını ve mektubu elden teslim etmesini biz arzu ederdik. Bu İzmir için bir kayıptır”dedi.

Akay dan Kocaoğlu na hem eleştiri hem övgü

Soner Çağlar / Egedesonsöz - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO 2020 adaylığı için Paris’e giden İzmir heyetinde yer almaması ile ilgili soruya, “İzmir’in seçilmiş bir patronu olarak sayın Kocaoğlu’nun Paris’te olmasını ve mektubu elden teslim etmesini biz arzu ederdik. Bu İzmir için bir kayıptır” diyerek yanıt verdi. Aynı zamanda özellikle Aziz Kocaoğlu’nu sevdiklerini de vurgulayan Akay, CHP’nin seçim bildirgesinde İzmir’e ilk olarak birkaç satır ayırdığı ardından yapılan açıklama ile bunun değiştiği ve Tayland olma vaadinin de çıkarıldığı belirtildiğinde Akay, “Dersini zamanında yapmayan tembel talebe gibidir” dedi.

Günay: Paris'e gitmesi ona çok yakışırdı...haberi için tıklayın

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bir basın toplantısı düzenleyerek, 12 Haziran seçimlerine hazırlık sürecini değerlendirdi. Ömer Cihat Akay, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren milletvekili genel seçimlerine hazırlara başladıklarını belirterek, “Özellikle saha çalışmalarında ve yapılan ilçe, köy ziyaretlerinde, ev ziyaretlerinde şimdiye kadar yaklaşık 50 bin kilometre bu arkadaşlarımızın kendi ilçelerinde birim bazında yaptıkları çalışmalar var. Tüm ilçeleri göz önüne aldığımızda bu çalışmaların toplam mesafe rakamı 300 bin kilometre gibi bir rakama ulaşacak. Bu belki son zamanlarda diğer siyasi partilerin yapamadığı İzmir teşkilatımızın başarmış olduğu bir mesafe katetişi oldu. Bunun yanında çok değerli iki bakanımızın yaptığı çalışmalarla geçmişte yapılan çalışmaların çok çok önüne geçen bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

İkinci tur başlıyor
Seçimlere bir aydan daha az bir süre kaldığını kaydeden Akay, şöyle devam etti:“AK Parti İzmir il teşkilatının 1 ocak 2011 tarihinde başlayıp ve son bir aydır çok ciddi bir şekilde devam ettirdi. Çok değerli iki bakanımızın ve teşkilat ağırlıklı milletvekili adaylarımızın tespitinden sonra Kınık’tan Kiraz’a, Çeşme’den Selçuk’a kadar bütün ilçe teşkilatlarımız sayın bakanlarımız tarafından birer kere ziyaret edildi. Bundan sonra 2. tur çalışmalarımıza başlayacağız. Özellikle milletvekili arkadaşlarımızın gerek performans ve gerekse de gayret noktasında son derece başarılı olduklarını sizlere belirtmek isterim.

İzmir’de seçimlerde birinci parti olarak çıkmayı hedefleyen partimizin özellikle İzmir’de kendimizi tanıtamadığımız noktalardaki çalışmalarımız son derece başarılı bir şekilde devam etmektedir. Biz seçimler başlamadan önce biz hedefimizi İzmir’de çalınmadık kapı kalmayacak, sıkılmadık bir el bırakılmayacak diye bir hedef belirlemiştik. Bu çalışmalarımızın da son zamanlarda neticelerini almaya başladık.”

Özfatura vurgusu
Önümüzdeki günlerde katılımlarla İzmir’deki birinci parti olma hedeflerine son derece emin adımlarla yürüdüklerini belirten Akay, “İzmir geçmiş dönemlerde sayın Turgut Özal’a ve Burhan Özfatura başkanımıza yapmış olduğu vefayı bu seçimde özellikle Ak Parti’ye oy vermek suretiyle ve AK Parti İzmir’de birinci parti çıkartmak suretiyle sayın Başbakanımıza da gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar 100’e yakın seçim bürosu, 100 yakın gezici mobil araç giydirmesi ile yapılan köy ve mahalle ziyaretleriyle çok randımanlı ve çok mükemmel bir şekilde çalışmaların devam ettiğini anlatan Akay, şunları söyledi: “Geçmiş dönemlerde ‘ben ceketimi assam bu ilden seçim kazanırım’ diyen insanların son zamanlardaki hezeyanları ve özellikle partimize yönelik yapmış oldukları saldırıları biz kale almadan ve seçim başında da belirttiğimiz gibi hiç kimse ile kavga etmeden, polemiğe girmeden sadece ve sadece insanlarımıza hizmetlerimizi anlatma yönünde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

İzmir hiç kimsenin malı değildir. ‘İzmir benim kalem alamazsınız’ gibi düşünce içinde bulunan arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz tek söz, İzmir herkesin ortak bir paydasıdır. Biz İzmirimizi Kordonumuzla, Körfezimizle, imbatımızla ve saat kulesiyle, İzmir’de yaşayan insanlarımızla beraber seviyoruz. Onun için İzmir’in bu dönemde hükümetimizin geçmiş dönemde yapmış olduğu icraatları da değerlendirerek AK Parti’yi birinci parti çıkartacağı kanaatindeyiz.”

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 4 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek Büyük İzmir Mitingi’ne tüm İzmirlileri davet eden Başkan Akay, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Tembel talebe benzetmesi
CHP’nin seçim bildirgesinde İzmir’e ilk olarak birkaç satır ayırdığı ardından yapılan açıklama ile bunun değiştiği ve Tayland olma vaadinin de çıkarıldığı belirtildiğinde Akay, “Dersini zamanında yapmayan tembel talebe gibidir. Biz notumuzu ve dersimizi zamanında yaptık seçimler başlamadan evvelde seçim beyannamemizi açıkladık. Zaman geçtikten sonrada CHP’nin özellikle Alaattin Yüksel bey tarafından açıklanan İzmir’le ilgili projelerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz herkes söylemeden önce söylüyoruz. Yaptıklarımızda söylediklerimizin teminatı olarak İzmir’le ilgili olarak Çandarlı limanı, çevre yolu gibi özellikle ulaştırma noktasında sağlık, eğitim alanlarında İzmir’i yaşanabilir marka şehir yapmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

İzmir için kayıp
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO 2020 adaylığı için Paris’e giden İzmir heyetinde yer almaması ile ilgili soruya Akay, şöyle yanıt verdi:“Kocaoğlu’nun şahsi tasarrufu. Ben sayın Kocaoğlu’nun İzmir’de kalıp kalmama noktasında her hangi bir şey söyleyemem. Ama özellikle EXPO sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin bir projesidir. Biz özellikle geçmiş EXPO döneminde de İzmir’in 2020’yi hak ettiğini söyledik. İzmir’in hak eden bir şehir olduğunu defalarca ifade ettik. 28 Nisan itibaren de aday ilin İzmir açıklanması son derece mutlu etti. İzmir’in son zamanlarda ortak bir noktada birleşemediğini göz önüne alırsak EXPO İzmir’i birleştirmiştir. İzmir’in seçilmiş bir patronu olarak sayın Kocaoğlu’nun Paris’te olmasını ve mektubu elden teslim etmesini biz arzu ederdik. Bu izmir için bir kayıptır. Ama sonuçta faaliyetler devam ediyor. Sayın Valimiz ve İTO başkanımız Paris’teler. Ama gönül, sayın Kocaoğlu da bu meseleyi, operasyonları şahsi mesele yapmayarak Paris’e gitmesini arzu ederdi. Gitmemesi kendisi için bir kayıp. Dolayısıyla İzmir için bir kayıp.”

“Kocaoğlu’nu seviyoruz”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in Ertuğrul Günay ile ilgili açıklamaları hatırlatıldığında Akay, “Makam olarak benden yüksek insanlara muhatap alıp cevap vermem. Sonra birileri kalkar bizim elbisemizin ve gömleğimizin küçüklüğünden veya büyüklüğünden bahseder. Biz siyasi ahlak noktasında cevap veririz. Orada muhatap sayın Günay ve sayın Kocaoğlu’dur. Gömleğimiz bize yetiyor. Elbisemiz bize bol gelmiyor. Elbiseyi üstümüzde taşımak istiyoruz. Sayın Günay burada ona sorabilirsiniz. Sevgili Aziz Kocaoğlu’nu da seviyoruz biz. İzmir’e hizmet eden herkesi seviyoruz biz. Ama gönlümüz daha mükemmelini yapmayı arzu etmektedir” diye konuştu.

“Operasyon halkın umrunda değil”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun CHP veya AK Parti’ye yarayıp yaramadığı yönündeki soruya Akay, “İnsanların hiç umrunda değil. Özellikle bu mesele çıktıktan sonra bu konuda yargıya intikal etmiş bir konuda cevap vermemiz uygun olmaz. Kime zarar verir fayda verir tartışmasına da girmeyiz. Sonuçta Türkiye’de bağımsız yargı verdir. Herkes görevini yapar. 42 gözaltı 17 tutuklama var. Bir şey söylememiz doğru olmaz. Kamuoyunda biz öyle bir intiba edinmedik.
Oydan ve milletvekili sayısından çok çok daha fazla çıkartmak istiyoruz. Milletvekili sayısı söylemem. 10 artı 10 diyen arkadaşımız operasyonlardan sonra 9. Sıradakileri tebrik etmeye başladı. Takdir sizin.”

Kasete yorum yok
MHP ile ilgili kaset yayınlanması gelişmeleri hakkındaki soruya Ömer Cihat Akay, “Kasetlere yorum yok. Sadece partimizi suçlamıyor, pasifik ötesini de suçluyor. Yani operasyonlardan AK Parti suçlu kasetlerden AK Parti suçlu. Her şeyden AK Parti suçluysa yazık” şeklinde cevap verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
jale turkkan 20 Mayıs 2011 Cuma 00:56

sayın mehmet ali yılmaz sen hayal dünyasında yaşıyosun galiba ömer cihat akay ne kadar etkili ne kadar sürekleyici izmirde akparti için görmüyomusun sorunun cevabı yazdığın yorumun içinde yatıyor evet il binası bomboş çünkü başkan o kadar itekliyor ve sırtında taşıyor ki teşkilatı il binasında kimse yok herkes sahada gece gündüz çalışıyor bir insanı daha nasıl ak partili yapabilirim diye başkanın kuyusunu kazanlar avcunu yalar sende öle bu başkan bize çok iyi geldi kıskananlar çatlasın İLLAKİ ÖMER BAŞKAN ÖMER BABA

Yorumu oyla      13      5  
mehmet ali yılmaz 19 Mayıs 2011 Perşembe 11:31

il başkanı hayal dünyasında yaşıyor herhalde... akpartililer bile seçimlerde chp ye oy vereceğini söylüyor.il binası bomboş...ona buna saldıracağına asıl seçimlerden sonra kendi halim ne olacak diye düşünsün.en yakınındaki yardımcıları il başkanlığına oynuyor.

Yorumu oyla      13      8  
ali 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:59

ümit aydın sen 3 haftadır savcı gibi yorum yapıyorsun. insanların suçu ispatlanmadan hüküm giydiriyorsun senin ne farkın var?

Yorumu oyla      22      14  
Ozgur ali kurak 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:58

İzmire yapilmayan hizmetler izmiri sahipsiz birakanlar ve kimseninde basarili olmasini istemeyenler izmirden elinizi çekin izmiri rahat birakin izmir nefes alsin İZMİR HAZİR HEDEF 2023

Yorumu oyla      23      17  
UMITAYDIN 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:52

AZIZ BASKAN YANLIŞ UZERINE YANLIŞ YAPIYOR ONCELIKLE MAKHEME KARARINI VERMEDEN KIMSENIN ARAKSINDA OLAMAMASI LAZIM GELIRKEN KEFILIM DEDI PEKI YA SUCLULARSA NE OLACAK AYRICA SENINNGOREVIN IZMIRI GUZELLLEŞTIRMEK NICN HEYETLE GITMEDIN EXPO IÇIN ONDAN SONRA HUKUMET YARDDIM ETMIYOR DIYORSUN AZIZIM BIRAK SEN NE AVUAKTSIN NE SAVCI

Yorumu oyla      21      19  
Sevil oytun 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:51

Ö.Cihat Akay soylediklerin de çok hakli ve üslubuyla,duruşuyla izmir siyasetine fazla geliyor bu kadar seviseyiz siyasetçi içerisinde hemen fark ediliyor alattin yuksel'e gnl bşk yardimciligi'nin fazla geldiğinin yakişmadiğini kast etmekte haklidir o koltuğa yakismiyosun yuksel birak git yuksel.

Yorumu oyla      21      18  
şakir turan 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:44

ömer başkanım benim.

Yorumu oyla      21      19  
Hakan yulsan 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:33

Başkan bize elbisemiz bol gelmiyor derken üstü kapali alatyin yuksele iyi laf sokmuş helal olsun başkan şu izmir siyasetinin gerilmesine sebep olan terbiyesiz yüksele cevabini verdin izmirde milletvekili olmasi bile beni utandiriyor ayni şekilde sayin kocaoğluda artik bu işi beceremediğini sokaktan çocuk çevirsen söyler Ömer Cihat Akay Buyuksehir belediye başkanliği sana yakişir namuslu durust ve adam gibi adamsin.

Yorumu oyla      21      18  
Aşkın Devran 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:26

mahkeme bitene kadar konuşmamak çağdaş izmirliye yakışan bir tavır. ali gül gibi birbirimiz yalancılıkla suçlamayalım. biliyormuyuz mahkeme ne kara verecek. sevdiklerimiz mahkeme göndermeyelim olurmu

Yorumu oyla      22      17  
ali gül 18 Mayıs 2011 Çarşamba 13:08

kocaoğlunu hem sevin hemde entrika yapın kuyusunu kazın içine attamaya çalışın.izmirli vatandaşlarda bunu yemesin. çıkıp yalan söyleye utanmıyormusunuz?

Yorumu oyla      29      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven: Yılda 800 bin gence istihdam sağlaycağız
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Prof Dr. Hülya Güven ile Ebru ...
Umdular: İktidar gençliği görmezden geliyor
CHP Milletvekili Adayı Kazım Umdular, Kurtuluş Savaşının başladığı tarih ...
Yüksel: Yoksulluğu bitirmek değil, yönetmek istiyorlar
Konak’ta görev yapan muhtarlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, ...
 
Çıray bakanlara sordu: Arpaseki Köyü’nün günahı ne ?
CHP 2. Bölge adayı Aytunç Çıray anayasa referandumunda yalnızca 1 evet ...
‘Saadet Partisi’nin olmadığı bir meclis düşünemiyorum’
Bekir-Sacide Keleşoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ...
‘CHP'ye oy verebilirim diyen AKP'lilerin sayısı arttı’
Vatan Gazetesi Yazarı Mine Şenocaklı: " 2007 ve öncesinde yapılan araştırmalarda, ...
 
Şahin'den huzurevine ziyaret
MHP 1. Bölge Adayı Selahattin Şahin, Gürçeşme semtinde bulunan Zübeyde ...
İşbilen: Özel sektöre arsa temin edeceğiz
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı İlhan İşbilen, AK Parti’nin ...
Dağ ve Pakdemirli durmuyor!
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Hamza Dağ ve Bekir Pakdemirli, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva