HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2019 Perşembe - 11:44

AK Partili Vekil Bekle: Seküler yapıya giden bir algı içindeyiz!

Milletvekili Bekle, AK Parti olarak bugüne kadar yapılan seçimlerde kendilerini İzmirlilere anlatamadıklarını söylerken, “Kendimizi İzmirliye doğru anlatamıyoruz. Doğru projelerle, işlerle geliyoruz ama demek ki kendimizi İzmirliye yeterince iyi anlatamıyoruz. Ben bu seçimde kendimizi çok daha iyi ifade edeceğimizi düşünüyorum. İnanıyorum bu seçimde birçok olmaz deneni teşkilatlarımızla birlikte aşacağız. Onca seçimden sonra hala yaşam kaygısı maalesef İzmir’de var mı? Varsa da biz kendimizi anlatamamışız. Biz seküler yapıya giden bir algı çizgisi içindeyiz” dedi.

AK Partili Vekil Bekle: Seküler yapıya giden bir algı içindeyiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemi değerlendirdi. Vekil Bekle 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler özelinde iddialı açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ve büyük ölçüde netlik kazanan fakat resmiyet kazanmayan 30 ilçe adayları üzerinden seçmenlere net mesajlar verdi. Bekle ayrıca Roman vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

CHP’Lİ PURÇU’YA: YAPTIĞI TALİHSİZ BİR AÇIKLAMAYDI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Afyonkarahisar'da çadırda yaşayan Roman vatandaşın yangında ölmesiyle ilgili mecliste yaptığı konuşmaya değinen Bekle önemli ifadeler kullandı. CHP’li Purçu’nun Afyon valisinin ölen vatandaş için, ‘Romansa boş verin’ dediğini iddia etmesi sonrasında konuşan AK Partili Bekle, “Ölenin Roman, Kürt, Laz olması hiç önemli değil. Bir insan ölüyorsa orada vicdan acıtan bir şey vardır. Kimlik çok önemli değil aslında. Ama Özcan’ın birçok söylediği şeyin tutarlı olmadığını da gördük. Kendisi de çok bilgi almadan bu açıklamaları yaptı. Rahmetliye ve oğluna 2014 yılında Romanlar adına yapılan evlerden verildiği ve bu evin noter huzurunda başkasına devredildiğini gördük. Aileye bakanlık tarafından en az 2 kere gidildiği, rahmetli teyzemizi huzur evine almakla ilgili teklifte bulunmuşlar. Evraklar da var. Aileyi maaşa bağlamakla ilgili teklifte bulunmuşlar. Eve yerleştikten sonra teyzemiz haklarını başkasına devretmiş. Huzur evine yerleşmeyi de kabul etmemiş. Prefabrik ev istemişler. Vali bey bununla ilgili whatsapp yazışmalarını gün gün gönderdi. Bir vali, ‘Romansa boşverin’ demez. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez. Özcan’ın çok bilgi almadan yaptığı talihsiz bir açıklamaydı” açıklamasını yaptı.  

ZEYBEKCİ SOY İSMİ BİLE YETER!
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci özelinde konuşan Bekle, “Nihat Bey ciddi karşılığı olan bir insan. Belediye başkanı olarak yaptıkları ortada. Şehrin vizyonunu değiştirmiş bir insan. Bunu İzmir’de de çok net göreceğimize inanıyorum. Yapacağı projelerin bir kısmını çok kısa sürede açıklayacaktır. Bakanlık yapmış, İzmir’in çok yakından tanıdığı, İzmir’de ticarethaneleri olan birisi. Yanında yanlış bilmiyorsam 100’den fazla insan çalışıyor. İzmir’de ekonomi dünyasının yakından tanıdığı birisi. Zeybekci soy ismi bile Egeli algısı için çok önemli. O bile yetiyor. İzmir’i çok iyi bilen birisi. İzmir ile hiç uzak kalmadı. Bir ayağı İzmir’de olan bir insan. İzmir’den hiçbir zaman kopmadı. Nihat Zeybekci bir Egeli ve soyadı yetiyor. Soy ismi Egeli olduğunun en büyük kanıtlarından bir tanesi” dedi.

BİZ SEKÜLER YAPIYA GİDEN BİR ALGI ÇİZGİSİ İÇİNDEYİZ
Partisinin merkezde uzun yıllardır iktidar olmalarına karşın İzmir yerelinde istedikleri başarıyı bir türlü yakalayamamalarına değinen Bekle, “Cumhur İttifakı’nda teşkilatlar olarak MHP ile birlikte uyumluyuz. Kapı kapı dolaşacağız. Diğer partilerin ittifaklarına bakmadan işimize bakıyoruz. Biz gönül almaya, gönüllere girmeye geldik. Bizim zaten hep yaptığımız şeydir bu. Yıllardır iktidarda kalmış ve milletimize umut olmuş bir partiyiz. Projelerimizi anlatacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızı ve İzmir ile ilgili yeni dönemde ne yapacağımızı anlatacağız. İzmir çok özel ve güzel bir şehir. Kendimizi İzmirliye doğru anlatamıyoruz. Doğru projelerle, işlerle geliyoruz ama demek ki kendimizi İzmirliye yeterince iyi anlatamıyoruz. Ben bu seçimde kendimizi çok daha iyi ifade edeceğimizi düşünüyorum. İnanıyorum bu seçimde birçok olmaz deneni teşkilatlarımızla birlikte aşacağız. Onca seçimden sonra hala yaşam kaygısı maalesef İzmir’de var mı? Varsa da biz kendimizi anlatamamışız. Biz seküler yapıya giden bir algı çizgisi içindeyiz. Hiç kimsenin yaşam tarzına dokunalım durumumuz olmadı” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DE KENDİMİZİ ANLATAMADIK!
Bekle ayrıca, “İzmir’de maalesef bu seçimlere kadar kendimizi net anlatamadık. Ben Nihat Bey’in önderliğinde Aydın ağabeyle bu defa pek çok noktada kendimizi çok farklı bir şekilde ifade edeceğimizi düşünüyorum. Bizde çok net bir heyecan var. Bunu bu seçim daha fazla yaşıyoruz. Teşkilatlarda ciddi bir heyecan var. Kırılma noktasının bu seçim olacağına inanıyorum. Toplumda, İzmir’de çok ciddi bir değişim ihtiyacı var. O sefer bu sefer gibi geliyor bana. İzmir’i alacağız… Bu söylem doğru gelmiyor. Biz zaten bu şehirliyiz” dedi.

BİNALİ BEY EKTİ ŞİMDİ HASAT ZAMANI!
2014 yerel seçimler sürecinden örnekler veren Bekle, dönemin adayı Binali Yıldırım üzerinden konuştu ve “Binali Bey ekti. AK Parti’nin tartışmasız en güçlü adayıydı. İzmir’in her tarafında yaptıklarıyla ekti. Binali Bey ortaya koyduğu her türlü çalışmayla, İzmir’de yaptığı görev süresince ekti, hasat zamanı da inşallah bu döneme nasip olacak. Binali Bey 35 İzmir proje sözü verdi ve devam etti. Birkaçı dışında hepsi devam etti. Belediye başkanı olamamasına rağmen verdiği sözleri tuttu. İzmirli bunu gördü” ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINDA RAPORU KAMUOYUYLA PAYLAŞMIŞ OLACAĞIZ
2019 yılında hayata geçirilecek olan Stratejik Eylem Raporu hakkında bilgi veren Bekle, “Romanlarla ilgili yaptıklarımız ve yapacaklarımız önemli. 2019 yılında stratejik eylem raporunu hayata geçireceğiz. Sosyal dışlanmanın kırılmasıyla ilgili yaptığımız çalışma bu. İzmir dahil 12 pilot ilimiz vardı. Bunları arttıracağız. Eğitim, sağlık, barınma, istihdam gibi sosyal yardımlaşma ve sosyal dışlanma gibi konularda yıl yıl yapacaklarımızı planladığımız bir çalışma olacak. İzleme değerlendirme kurulunda yine Roman derneklerini, bürokratların olduğu, ilgili bakanlıkların temsilcilerinin olduğu bir kurul oluşturuyoruz. Eğitim alanında bir sene boyunca başarılı olmadığımızı gördüğümüzde ikinci sene bu alandaki faaliyet raporunu değiştirebiliyoruz. Her sene kendini yenileyebilen bir strateji eylem belgesi hazırlayabiliyoruz. Değiştirip geliştirebiliyoruz. Bunu roman sivil toplum örgütleri, temsilcileriyle ortak yapıyoruz. 30 kişiden oluşan bir kurul var. Bunun en az 15 temsilcisi roman. Bu konuda sahada emeği olan, yıllardır sahada çalışmış birikimi olan insanlar. 16 pilot ili de geçerek uygulayacağımız bir metin olacak. Samsun, Çanakkale, Bursa ve Kocaeli’ni eklemek istiyoruz. Romanlar konusunda üzerimize aldığımız sorunu biliyoruz. Çözmekle ilgili tüm bilgimizle sahadayız. Tek başımıza değil, bir ekiple yapıyoruz. Uzmanlarla birlikte çalışıyoruz ve Şubat ayında raporu kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi. 

 
İzmir'deki deve güreşi için 'iptal' davası!
 
Merkez Bankası olağanüstü toplanıyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anlat anlat 3 Ocak 2019 Perşembe 17:29

Heyecanlı oluyor.

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 3 Ocak 2019 Perşembe 16:37

genelde dinler öbür dünyada cenlete gitmek hayal ettirir seküler yapı dünyacılıkla anılır sayın vekil.

Yorumu oyla      13      5  
Ankara inadı 3 Ocak 2019 Perşembe 16:00

Genel merkez bu il başkanı inadından vazgeçmediği sürece İzmir'de seçim alınamaz. Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını çizdi yıllardır bu iki ilçeden belediye seçimlerinde oy alınamıyor. 2009 hezimetinden sonra ödül verip milletvekili seçiminde 2 ci sıraya yazdın bir dönem yaptı. Haziran seçimlerinde yazmadın basının önünde söylemediği kalmadı. Ne garip ki yeniden il başkanlığına getirdin. İzmir'i isteyen böyle işler yapmaz.

Yorumu oyla      14      6  
ALO 3 Ocak 2019 Perşembe 14:00

NEREDE YAŞIYORSUN

Yorumu oyla      13      5  
Ali Cengiz Kurt 3 Ocak 2019 Perşembe 13:20

Göz göre göre şeriatçı bir yapıya gidiyoruz.Siz ise seküler diyorsunuz.Gerçekleri konuşmadıkça neyi anlatacaksınız ki.

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 3 Ocak 2019 Perşembe 12:56

Ha ha ha ...

Yorumu oyla      14      5  
muhalif 3 Ocak 2019 Perşembe 12:29

izmirde sekülersiniz de Türkiye de sekülermisiniz? sadece izmire bakmak yetmez, genel icraata bakmak gerekir, demokrasi var mı? yargı siyasi tamimatla iş yapıyor, ifade özgürlüğümüz ne durumda, zamlar, geçim sıkıntısı ve ekonomi..hem demokraside hem ekonomide sınıfta kalmışız, alt basamaklara düşmüşüz, eğitimden ise hiç bahsetmedim.ve tabiki izmirin CHP. Büyükşehirin Ankarada bekleyen projeleri,mesela, buca metrosu, otogar metrosu vb. artık AKP. nin İzmirden oy isteme yüzü yokta, tabi yüzsüzlük diz boyu....sanki AKP. İzmirden milletvekili çıkarmamış.. yerel yönetimi İzmirli AKP.ye vermez..

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel: TRT halktan alıyor yandaşa dağıtıyor
Gelirinin yaklaşık yüzde 90’ını elektrik katkı payı ve bandrol ücreti ...
CHP Buca aday adayı Aslan: Vatandaş belediyenin kapısını, dost kapısı çalar gibi çalmalı
CHP Buca Belediye Başkanı Aday Adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ...
CHP'li Polat'tan 'doğa doktorları' için kanun teklifi
CHP’li Polat, çevre mühendislerinin istihdam sorunlarının çözümü için ...
 
MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtiler
Mersin'de geçen ay düzenledikleri basın toplantısı ile MHP'den istifa ...
Muhittin AKBEL yazdı... Karabağlar'da acaba kimin sözü geçecek?
Muhittin AKBEL yazdı... Karabağlar'da acaba kimin sözü geçecek?
CHP-İYİ Parti seçim işbirliği genişliyor
CHP ve İYİ Parti yerel seçimde 21 büyükşehirde işbirliği yapma kararı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘Kramer Kramer’e karşı’ filmi(!)
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’de ‘Kramer Kramer’e karşı’ filmi(!)
Flaş! İşte Cumhur İttifakı’nın İzmir adayları (İlçe ilçe liste)
AK Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı’nın İzmir’de 30 ilçeyi ...
AK Parti İzmir'de gençlik zirvesi!
AK Parti’de 81 İlde gerçekleştirdiği genç belediye meclis üyesi aday adayları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva