HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2015 Pazar - 11:44

AK Partili Ulema'dan 'Atatürk şemsiyesi' çıkışı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nesrin Ulema, kısa adı EGİKAD olan Ege İş Kadınları Derneği'nin aylık istişare toplantısının konuğu oldu ve önemli değerlendirmelerde bulundu. Ulema buluşmada CHP'yi eleştirdi ve "Ben muhalefete şunu soruyorum, şu Cumhuriyet ve Atatürk şemsiyesi altından çıkın artık. Bu size zarar veriyor" dedi.

AK Partili Ulema dan  Atatürk şemsiyesi  çıkışı

Siyasetin her alanında kadınların çok daha fazla yer alması gerektiğini kaydeden Ulema, hiçbir görevin tepside hazır sunulmadığını hatırlatarak; "12 yıl partimin yetiştirdiği bir kadın siyasetçi olarak farklı görevlerde de ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle siyasette daha çok kadın olmalı. Meclis'te başarılı kadınların konuşulması ile siyasetteki kadın sayısı daha da artacaktır. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Siyaset deyince sadece TBMM ve Milletvekili olmak akıllara gelmemeli. Belediye Başkanlıkları, meclis üyelikleri var. Belediye başkanlıkları noktasında yerel tecrübeyi edinmiş kadın aday bulmakta güçlük çekiyoruz mesela. Önümüzdeki Şubat ayında aday adaylıkları açıklanacak ve kadınlarımızın 'biz buradayız' demesi gerekiyor” dedi.
 


ESKİ TÜRKİYE YENİ TÜRKİYE AYIRIMI
Sohbet sırasında Türkiye'nin atlattığı badirelerden ve bugün gelinen noktadan da söz eden Ulema, “Eski Türkiye, Yeni Türkiye ne demek?” sorusuna şu cevabı verdi: "Bizim bir tek ülkemiz var. Ama bu bir tek varlığımız, zaman geçtikçe eskiyebilir onun üzerine yenilikler yapmamız gerekiyor. Biz toplum olarak yakın siyasi tarihimizi gerçek anlamda izleyememişiz. Bu nedenle de son 100-150 yıllık tarihimize çok net bakmamız gerekiyor. Türkiye her dönemde yeni senaryoların hedefi oluyor, figüranlar değişse de planlayıcılar aynı. Ancak artık milletimiz neyin ne olduğunu geçmişi de çok iyi okuyarak biliyor ve bütün karar o sandıkta veriliyor. Bizim yeni Türkiye dediğimiz kısımda; kim olursa olsun o şapkasını, cübbesini bir kenara koyup, bir siyasi parti kurup, milletin ayağına gidip, sandıkta da milletten destek alırsa iktidara gelmesinden söz ediyoruz. Bizim yeni Türkiye'den kastımız budur.”

CHP'YE: ATATÜRK ŞEMSİYESİ ALTINDAN ÇIKIN ARTIK
“Bize Atatürk'e karşısınız diyorlar. Bu kabul edilemez bir şey" diyen Ulema, konuşmasının bu bölümünde CHP'yi sert bir dille eleştirdi ve Türkiye'nin güçlü muhalefete ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ulema, "Biz cumhuriyet sayesinde bu ülkede eğitim alabildik, cumhuriyetin kazanımlarını göz ardı edemeyiz. Ancak Mustafa Kemal'in kurduğu bu Cumhuriyetin hedefleri vardı. Bu ülkeyi kalkındırmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için ortaya konmuş hedefler vardı. Biz neden o hedeflere ulaşmak için çalışmıyoruz? Ben muhalefete şunu soruyorum, şu Cumhuriyet ve Atatürk şemsiyesi altından çıkın artık. Bu size zarar veriyor. Bizim yaptıklarımızda bir açık bulmak yerine, yapıcı muhalefet yaparak kendi projelerini de anlatsalar keşke, ben bunu arzu ederdim. Yani muhalefetin de bu ülkede güçlü olması gerekiyor.”
 
Ulema, ekonomi gündemi ve dünya gündemi ile ilgili olarak da şu iki önemli konuya değinerek konuşmasını tamamladı:
 
İŞSİZLİK YOK MESLEKSİZLİK VAR...
“28 Şubat sürecinde Meslek Liselerinde kat sayı uygulamasına geçildi. Sırf imam hatip lisesi mezunları üniversite okuyamasın diye meslek liselerini de katlettiler. O dönemde kimse çocuğunu meslek lisesine göndermedi. İş dünyası ara eleman bulamıyor ne yazık ki. Bir tarafta işsizlik var, bir tarafta da eleman arayanlar. Ben şöyle düşünüyorum işsizlik yok ne yazık ki mesleksizlik var Türkiye'de.”

ÇİFTE STANDART
“Fransa'da yaşanan terör eylemini tasvip etmiyorum, Türkiye'dekini de, Suriye'dekini de tasvip etmiyorum. Ama şöyle bir gerçek var Suriye'de 300 bin insan öldü, çocuklar öldü ama kimseden ses çıkmadı. Ancak Fransa'daki saldırının ardından dünya ayağa kalktı. Eğer biz dünyada kalıcı barışı sağlayacaksak bu çifte standardı görmemiz ve bunun üzerinde durmamız gerekiyor."

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı istişare toplantısının sonunda Ulema'ya bir de plaket takdim edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan 26 Ocak 2015 Pazartesi 08:53

Al birini vur birini. Biri dini diğeri Atatürk'ü istismar ediyor yıllardır.

Yorumu oyla      19      7  
reco baba 25 Ocak 2015 Pazar 21:30

bizi kurtaran kurtarip ispat etmis zaten....adi belli....mustafa kemal ataturk.....sahtelerinden sakininiz...dusmanlari da catlasin....alt tarafi insansiniz.....seytan bazen sizin kiliginizda gelir...biz haziriz....

Yorumu oyla      18      6  
SİNAN ÖZTAN 25 Ocak 2015 Pazar 18:40

Nesrin hanım,partiniz neden Atatürk'e sahip çıkmıyor.Varlığınız Atatürk sayesinde.Atatürk devrimleri yapmasaydı,vekilliğiniz hayaldi.Bu konuda CHP'ye söz söyleme hakkına sahip değilsiniz.

Yorumu oyla      27      7  
bülent ışık 25 Ocak 2015 Pazar 17:32

Kimse çocuğunu meslek lisesine göndermemiş.Bu düpedüz yalan.Katsayı uygulamasını kaldırmak insanları İmam Hatip Meslek Lisesine yönlendirmek içindir.Meslek lisesini bitiren bir öğrenci üniversiteyi kazanamadığı zaman elinde bir bir mesleği olduğu için iş bulabiliyor.Peki üniversiteyi kazanamıyan lise mezunu genç ne yapacak.Katsayının kaldırılması yanlış olmuştur.

Yorumu oyla      20      7  
nezih eliaçık 25 Ocak 2015 Pazar 17:28

tatürk ün kurduğu cumhuriyet te büyüyen okuyan kadınlar . tekrar atatür kün düşüncelerini okuyun ve öğrenin. kadınımız atatürk le yüzeye çıkmıştır.

Yorumu oyla      23      6  
ANKARA 25 Ocak 2015 Pazar 15:07

Ak Partı Uzaya Cıkmak da,Chp Bısıklet Ile Laıklık Gıdıyor Dın Gelıyor Demek de. Ak Partı Bınlerce Gazete Basın Yayın Şirketı Acıyor Chp Her Yer Taksım Her Yer Dırenıs Deyın Dıyor... Kısacası Chp Polıtıkasını Degıstırmelı...

Yorumu oyla      14      21  
25 Ocak 2015 Pazar 14:05

chp de artık "türbanlı bacıma" geçmeli.

Yorumu oyla      13      19  
25 Ocak 2015 Pazar 13:44

din-türban şemsiyesi altına mı davet ediyor?

Yorumu oyla      29      5  
25 Ocak 2015 Pazar 13:27

ATANIZDAN MEMNUN OLMANIZI DEĞİL ATAMIZ İÇİN NE YAPTINIZ İSMİNİ KULLANMAKTAN BAŞKA ATA BELLİ KESİME DE3ĞİL TÜM DÜNYAYA VE TÜRK HALKINA MALOLMUŞTUR ONUN İÇİN NELER YAPTINIZ HANGİ ÇİZGİSİNDEN GİTTİNİZ

Yorumu oyla      22      6  
BAY X 25 Ocak 2015 Pazar 12:50

Her Partide Olduğu Gibi CHP de de Çürük Elmalar Vardır.ATATÜRK'ü Kullananlarda Vardır.Beş Parmağın Beşi Bir Olmuyor Maalesef.İyide Sizin Methettiğiniz akp nin Nesi Var Allahaşkına.Cumhuriyet Tarihinin En Karanlık Yıllarını Bizlere Yaşattırdınız.Şeytanın Bile Aklına Gelmeyecek İşler Yaptınız.Dini Bile Kullandınız.İşinize Gelmeyenleri Bin Bir Bahane İle İçeri Attınız.Düzgün İnsanlarda Korku Yarattınız.Dünyada Bütün Ülkelerle,Komşularımızla Papaz Olduk.Devletin Bütün Kademelerini Ele Geçirdiniz.Her Gün Dünyaya Cümle Aleme Sizlerin Yüzünden Rezil Olmaktayız.Daha Yazacağım Ama Başımı Derde Sokmamak İçin Kısa Kesiyorum.Şimdi Böyle Rahat Rahat Konuşup Sallayın.Attıkça Mangalda Kül Bırakmıyorsunuz.Şu Seçimlerde Kaybedeceğinizi Hiç Aklınıza Getiriyormusunuz.

Yorumu oyla      29      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık talimatı aldı iddası: 5 yıl içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilal Erdoğan'ın 1 milyon imam hatipli talimatını ...
CHP'li aday adayı Kolay'dan 1 Şubat daveti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar ...
CHP’li Çıray’dan Dışişleri’ne tepki: 'Gerçeği...'
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ...
 
AK Parti'den seçim startı: Fidan istifa edecek mi?
AK Parti 7 Haziran’daki seçim için çalışmaları başlattı. Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu azınlık liderleriyle görüşecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rum, Ermeni, Süryani ve Musevi liderleriyle ...
Dağ'dan Aliağa'ya destek Kocaoğlu'na salvo
Bir dizi ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Aliağa’ya gelen ...
 
AK Partili Kaya sahaya indi
AK Parti İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mahmut Atilla ...
Delican kongre turunu tamamladı: Hedef 31 Ocak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İl Kongresi öncesi ilçe ziyaretlerini ...
Kılıçdaroğlu Gökçek’e tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva