HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2021 Pazartesi - 12:58

AK Partili Sürekli'den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!

İzmir körfezinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'körfez sirkülasyon kanalı' üzerinden yüklenirken, "Eğer yüzmeyi denerse sahilde ambulans bekler kendisini, 1 aylık yoğun bakım sürecini göze alması gerekir. Bu şartlar altında da yüzmesi mümkün değil.  Arıtma büyük kanal, 1 milyarlık bir proje. Bu proje çalışıyor mu, hayır. 4'üncü fazı 7 yılda 3 ihale yaptılar ancak ihale bitmedi. Biz 7 yılda Türkiye'ye çağ atlattık bunlar ihale yapamadılar" diye konuştu.

AK Partili Sürekli den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı, son yıllarda sıkça gündeme gelen İzmir Körfezi için basın mensupları ile tekne turu düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Yüzülebilir körfez' açıklamalarını eleştiren AK Parti İzmir Teşkilatı, körfezde yapılan gezide 'kirlilik' ve 'koku' sorunlarına dikkat çekildi. Basın açıklaması ise Çiğli Arıtma Tesisi'nin deniz ile birleşen kısmında gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın toplantısına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ve İBB Meclisi AK Parti Grup Üyesi Hüsnü Boztepe de yer aldı.

GEDİZ GEZİSİ TAMAMEN BİR ALDATMACA VE ALGI OPERASYONU
Yüzülebilir körfez konusunda 3 değil 13 yıl sonra da hedeflere ulaşılamayacağını açıklayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yerel seçim öncesinde Sayın Soyer, görev süremden 3 yıl sonra yüzeceğim dedi.  Ancak şu an şartlarda 3 yılı bırakın 13 yıl da geçse içinde bulunduğumuz iç körfezde yüzmek mümkün değil. İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Deniz sağlık turizmine açık, iç körfezdeki rüzgarları ile deniz sporlarının yapılacağı eşsiz bir liman. Bu harikadan istifade edemiyoruz. Turizmini güneye, ticaretini kuzeye kaptırmış bir şehiriz. Pire Limanı, Alsancak Limanı'nın 4 katı iş yapıyor. Bütün bu yanlışlıklar neticesinde körfezden faydalanamıyoruz. Burada pandemiden dolayı maske kullanıyorduk, şimdi kokudan dolayı maske kullanıyoruz. Mavişehir'de şehrin bazı yerlerinde yaşayan insanlar kokudan evlerinde oturamıyorlar. Körfezin temizlenmesi konusundaki çalışmalar da yetersiz. Gediz gezisi tamamen bir aldatmaca ve algı operasyonu… Tam bir fiyasko. Gediz'in İzmir Körfezi ile alakası yok. Çünkü gidiş dış körfeze akıyor iç körfez ile alakası yok. Bu böyleyken Gediz’de 4 günlük kamp yapmak hobi faaliyeti ve algı operasyonu. 4 günlük ziyaretlere öncelikle kendi belediyelerinden tepki geldi. Turgutlu Belediyesi 'herkes kendi çöplüğünü temizlesin' dedi. Sonra Manisa Belediyesi'nden tepki geldi. Bunlar bizim körfez kirliliğimiz ile alakası olmayan hususlardır" dedi.

BİZ 7 YILDA TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATTIK, BUNLAR İHALE YAPAMADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in körfezin olduğunu belirtmek için Güzelbahçe'de dalış yapmasını da eleştiren Sürekli, "Sayın Başkan, Güzelbahçe tarafında dalış yaptı. Burası kirlilik yönünden sıkıntı olmayan bölge… Körfez kirliliği denince akla gelen iç körfez. Eğer yüzmeyi denerse sahilde ambulans bekler kendisini, bir aylık yoğun bakım sürecini göze alması gerekir. Bu şartlar konusunda yüzmesi mümkün değil.  Arıtma büyük kanal, 1 milyarlık bir proje. Bu proje çalışıyor mu hayır. 4'üncü fazı 7 yılda 3 ihale yaptılar ancak ihale bitmedi. Biz 7 yılda Türkiye'ye çağ atlattık bunlar ihale yapamadılar. Buradaki arıtma tesisleri buraya zarar veriyor kirletiyor" diye konuştu.

ARTIK BİR ŞEYE KARAR VERMELERİ LAZIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez ile ilgili iki farklı söylemi olduğuna dikkat çeken Sürekli, "İzmir'de yağmur suyu ile kanalizasyon hattı bir arada. Bunun ayrıştırılması lazım. 5 bin kilometreye ihtiyaç var. 640 kilometresi yapılmış durumda. Yağmur suyu ile kanalizasyon suyu aynı olunca yağmurda taşma oluyor ve körfeze deşarj oluyor. Diğeri de dereler. Körfeze akan dereler. Bunların ıslahı gerekir. Bunlarla ilgili pansuman tedbirleri yapılıyor. Derelerin tabanını beton ile kapladılar. Tam tersine derelere bu zarar verir ve kokuya sebep olur. Dereleri beton yaparsanız buradaki ekolojik dengeyi bozuyorsunuz. Beton olunca bakteri burada kalıyor ve kokuya sebep veriyor. Manda deresinde kireç döktüler, bu da pansuman bir tedbir. Bir süre önce 6 derenin başına pompalar koymuşlardı bu da pansuman tedbir. Bütün derelerin esaslı bir şekilde deşarj edilmesi ve körfeze kirli suyun akışının önlenmesi lazım… Bir şeye karar vermeleri lazım. Bu körfezde sirkülasyon kanalına ihtiyaç var mı yok mu? Geçmiş  dönemde bu gündeme geldi ve büyük spekülasyonlar yapıldı. Ancak başkan çıkıp dedi ve buna gerek yok, Körfez kendi kendini yenileyecek dedi. 2 ay sonra sirkülasyon kanalını yapacağız dedi. İzmir Körfezi’nde 13 yılda yüzülmesi mümkün değil. Güzelbahçe'den poz vermekle olmuyor. Girmek istiyorsa gelsin burada girsin ancak ben giremem. Girerse de kıyıda ambulans beklemesi lazım" diye konuştu.

KARARI DESTEKLEYECEĞİZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün 'emsal artışı' ile ilgili sözleri hakkında da konuşan Sürekli, "Biz bu konuda istikrarlı bir konu sergiliyoruz. Emsal artışı ile bu sorunun çözüleceğini söylüyoruz .Bu noktaya getirmiş olmaları güzel umarım burada kalmaz. Meclise gelirse biz bu kararı arkadaşlarımız ile destekleyeceğiz. Bizim yaptığımız açıklamalara bakarsanız çerçeveleri çizdik. Şehircilik planlamalarına uygun ada bazlı yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra hangi mahkemeye giderseniz gidin sonucun olumlu olacağına inanıyoruz. Mahkemeye gitme konusunda herkes gidebilir önemli olan sonuç almaktır. İhtisas komisyonlarının uzun çalışması ile ki bizim arkadaşlarımız da çalıştı, onlarda destek verecektir" dedi.

BUNU MASYA YATIRMIŞTIK
TMMOB'un 'sosyal devlet ve belediyecilik gereğinde binaların aynı şekilde yapılması gerekiyor' açıklamasını değerlendiren  Sürekli, "Mimarlar Odası'nın ilk kez bir açıklamasına katılıyorum. Büyükşehir'in sosyal konutlar yapması ak partideki zirvede konulardan biri buydu. Biz mimarlar odasından önce dile getirdik. Biz arka kapının arkasında konuşanları siyaset yapma açısından açıklamıyoruz. Bunun siyaset yapmak için demiyoruz. Biz bunu ilk kez ziyaretimizde dile getirdi. 19 Ağustos'taki ziyarette dile getirdik. Kentsel dönüşümde İzmir'deki çalışmalar ile Türkiye'deki çalışmaların önünü açalım dedik. Bunlarından biri de emsal artışıydı. Diğer de sosyal konutların büyükşehir tarafından yapılması. İzmir'in deprem konutlarının sorunun çözümü kentsel dönüşümün bir an önce çözülmesi yönünde katkılarımız yaptık" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNÜNE GİDEN BÖYLE BİR KREDİ YOK
CHP Lideri'nin bir vatandaş ile sohbetinde söylediği "Dünya Bankası kredisi onaylanmıyor" sözlerini eleştiren Sürekli, "19 Ağustos’ta ile binamızda Deniz Yücel ve Sayın Soyer ile görüştük bu konuları çözmüştük. O gün sayın Soyer'in de ifade ettiği gibi Cumhurbaşkanımızın önde giden bir kredi yok. Büyükşehir ile Dünya Bankası’nın zoom üzerinden görüşmeleri var. Yazılı bir hale getirilmiş durum yok. Hazine onayı aranmıyor, hazine garantisi aranıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin borçlanması söz konusu. Tabii ki bir görüşme yapılacak ve sonra bir sözleşme hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza gidecek Dünya Bankası zaten açıkça 2021'de bizim böyle bir görüşmemiz yok dedi" diye konuştu.

AK Parti heyeti açıklamaların ardından ise beraberindeki basın heyeti ile birlikte teknelere binerek arıtma tesisinde  incelemelerde bulundu.

 
İzmir’de yurt dolandırıcılığı… Müteahhitler şeytana pabucunu ters giydirdi!
 
AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK_2 28 Eylül 2021 Salı 08:39

Zamlar konusunda çağ atladık doğrusu. Bundan daha da önemlisi sizler bu zamların sorumluluğunu üzerinize almadan, zabıtalara etiket kontrolü yaptırarak yine çağ atlattınız bize Sayın SÜREKLİ. Allah sizlerden razı olsun...

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 27 Eylül 2021 Pazartesi 21:28

Sayın Başkan Belediye başkanların dosyası makamında masanızın çekmeçesinde bekliyor.Bırakın körfezi denizi bu körfez temizlenmez yüzülücek halede gelmez.Siz size verilen yolsuzluk dosyaların gereğini yapın.Onada güçünüz yetmiyor güç ve para devreye giriyor.Şuda bir gerçek izmiri ve ilçe belediyeleri kazanma gibi bir derdiniz yok.CHP nasıl mualefette kalıyorsa sizde izmirde CHP kazansın biz hep maalefete kalalım zihniyet bu.

Yorumu oyla      2      3  
ali veli 27 Eylül 2021 Pazartesi 19:16

kendilerini saltanat kayığında sanmışlar bence...izmirli bazı şeylerin yanlış gittiğini görüyor ama durum sizin anlattığınız gibi değil..

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 27 Eylül 2021 Pazartesi 18:20

25 yıl Istanbul'da belediyeyi yönettiniz ve bunun 19 yılında siyasal iktidarda AKP deydi.Peki Haliç'te yüzebiliyor mu?

Yorumu oyla      2      3  
Sanço Panza 27 Eylül 2021 Pazartesi 16:37

Haberdeki fotoğrafı ve duran karakterleri görünce Don Quijote ve Sancho Panza aklıma geldi nedense..

Yorumu oyla      8      3  
otogar metrosu 27 Eylül 2021 Pazartesi 15:59

izmire tek km metro yapmamış ıktıdar kalkıp körfezmı pis diyor... gediz deltasındakı fabrıkarlı kım denetlıyor devlet ...nerde bu devlet pekı

Yorumu oyla      14      3  
27 Eylül 2021 Pazartesi 15:54

Çağ atladık aya çıkıyoruz Gaz bulduk Elektriğe %55 zam doğalgaza %50 zam herşeye %50 zam Hakatten Çağ atladık tebrikler

Yorumu oyla      22      3  
Çağ atlattık 27 Eylül 2021 Pazartesi 14:33

Kayık devrildi devrilecek

Yorumu oyla      14      3  
Gürkan 27 Eylül 2021 Pazartesi 13:27

Gediz gezisi fiyasko, algı operasyonu, şu, bu ... iyi de Gediz niye pis? Niye temizlenmiyor? Gediz'in bizimle alakası nasıl yok onu da anlamadım. En önemli tarımsal su kaynaklarından biri Gediz değil mi? İzmir'de altyapıda sorun olduğu da bir gerçek; özellikle akşamları ağır bir lağım kokusu var. Bu kokunun kaynağı nedir? Neden özellikle akşamları koku oluyor? Körfeze kanal projesi de TCDD-İZSU ortak projesi. Bu zamana kadar TCDD bu proje için ne yaptı? Alsancak Limanı büyütülecekti; neden yapılmadı? Liman büyümediği gibi Çandarlı Limanı da yapılmadı. Limanlara yatırım yapılmadığı gibi lojistik köy ve buraya demiryolu bağlantısı da yapılmadı. Demiryolu bağlantısı yapılmadığı için İZBAN'da sefer aralıkları halen daha çok yüksek. Çağ atlattık demekle bu işler olmuyor.

Yorumu oyla      12      4  
SOKAK 27 Eylül 2021 Pazartesi 13:17

Sayın SÜREKLİ son yedi yılda Türkiye'yi çağ atlattık diyor. Ya Sayın SÜREKLİ, sürekli Türkiye'de yaşamıyor ve burada olmadığı yıllardan bi-haber, yada bizim gözümüz kör kulağımız duymuyor. Bu işte bir yanlışlık var ama... Haydi hayırlısı.

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den iktidara 'eğitim' eleştirisi: Geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ...
Erdoğan: ABD terör örgütlerini desteklememeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine silah desteği verilmemesi gerektiğini ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'eleştiri' yorumu: Her konuya kafamızı sallayacak değiliz!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ...
 
AK Parti İzmir'de ilçe danışmaları mesaisi... Sürekli: Kavgaya değil gönüller yapmaya geldik
AK Parti İzmir, bir ilke daha imza attı. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi ...
Kılıçdaroğlu: Suriye'de barışı sağlayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sorunları var biliyorum. ...
TBMM Başkanı Şentop: Azalma yok, artış var
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti, Türk Dili ...
 
Erdoğan: ABD kararını vermeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti sırasında CBC'e ...
İYİ Partili Çıray: AK Parti iktidarını uzatmak için sığınmacıları kullanıyor
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Baş Danışmanı Aytun Çıray, ...
CHP'li belediye başkanı 'tehdit edildim' dedi
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, basına kapalı gerçekleşen CHP Merkezefendi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva