HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2021 Perşembe - 08:32

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e Bergama tepkisi: Siyaset; hizmet engelleme aracı değildir!

Ülke genelinde kişi başı yeşil alanı 15 metrekareye çıkarmak üzere başlatılan “Millet Bahçesi” projesine, Bergama’da, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Şehir Plancıları Odasının da itirazı tepkilere neden oldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Her türlü hizmet ve çözümü içinde barındıran Millet Bahçesi’ne karşı çıkmaları tamamen siyasidir. İsnatsız ve yersizdir. Siyaset, hizmet engelleme aracı değildir” dedi.

AK Partili Sürekli den Büyükşehir e Bergama tepkisi: Siyaset; hizmet engelleme aracı değildir!

Konuya ilişkin çağrısını yineleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Proje, önceki planların kat kat üstünde bir fonksiyona sahip. CHP’li Büyükşehir Belediyesi de şehir plancıları da ortada yasal olarak bir usul ya da esas ihlali olmadığını, projenin çok daha fazlasını karşılayacağını çok iyi biliyor. Her türlü hizmet ve çözümü içinde barındıran Millet Bahçesi’ne karşı çıkmaları tamamen siyasidir. İsnatsız ve yersizdir. Siyaset, hizmet engelleme aracı değildir.” diye konuştu.

Dam üstünde saksağan…

Gerekçe olarak gösterilen, ticaret merkezi ve stat meselesinin gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “  Stat için plan değişikliği ve takas işlemi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygunluk görüşü ve onayı ile zaten çözülmüştür.  Bergama Belediyesi ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında mevcut stadyum yerine takas işlemi yapılmıştır. Bergama Belediyesi, Bakanlığa devri yapılan parsellerin bulunduğu alanda eşdeğer büyüklükte yeni bir stadyum alanı yapımı amacıyla gerekli plan değişikliği çalışmalarına başlamıştır.  Bergama hatta bölgeye nefes aldıracak bir hizmete kamuoyunu yanlış bilgilendirerek engel olmaya çalışıyorlar. ‘Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’ misali bir tutum içindeler. Bu dayanaksız müdahaleyi kabul etmiyoruz. Hukuken etmiyoruz, vicdanen etmiyoruz, siyaseten etmiyoruz!  Halkımız da kabul etmiyor!” 

Esnafı yok sayan da alet edenler de onlar!

Engellenmeye çalışılan Millet Bahçesi projesinin; bölgedeki esnaf da dahil olmak üzere hiçbir tarafı mağdur etmeyen, aksine kentin ve muhatapların önünü açacak bir proje olduğunu söyleyen Başkan Sürekli; “Millet Bahçesi yapılacağı alanda yaklaşık 40.000 m2’lik park, otopark, rekreasyon ve halkın günü birlik ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar fazlasıyla bulunmaktadır. Millet Bahçesi’nin sunacağı fonksiyonlar tesis kullanımları itibari ile kat ve kat daha fazla. Hele esnafı bu meseleye hiç alet etmesinler. Çünkü 2018’de olası bir plan değişikliğinde esnafın bulunduğu alanı bedelsiz ve davasız terk sözleşmesini yapan kendileridir; CHP’li yerel idaredir. Peki biz ne yaptık? Belediye Başkanımız Hakan Koştu; bu acımasızlığa geçit vermedi. Esnafın yanında durdu. Mağduriyetlerini gidererek hem proje içinde hem de yeni alanlar yaratmak suretiyle esnafın ekmeğini korudu. Belediye CHP olsaydı, muhtemel ki sözleşmelerini işletecek, esnafı kapıya koyacaklardı!

Kim kimi cezalandırıyor?

CHP’nin yıllardır Merkezi idareyi hedef alarak, ‘İzmir’i cezalandırıyorlar’ algısı yaratma çabasını hatırlatan Sürekli, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Konak Tüneli’nde yaşadık, Karabağlar’da üniversite projesinde yaşıyoruz. Bugün de Bergama’da karşı karşıyayız. Algı yöneterek, İzmirlilerin aklını küçümseyerek yıllardır bizi hedef gösterenler, ellerindeki gücü sudan sebeplerle merkezi hizmetleri engellemek için kullanıyor. Kim kimi ve neden cezalandırıyor iyi irdelemek gerekir.  Yazıktır, günahtır. Bugün, Bergama Millet Bahçesi için ayağa kalkan zihniyet, sadece bu şehre ve halkına zaman kaybettiriyor! İnsanları hizmetten mahrum bırakmayı göze almak vicdan işi değildir. Millet Bahçesi, doğru bir projedir, yasaldır, kamu yararınadır ve milletimize kazandırılacaktır!’’

 
ABD Başkanı Biden, Rusya lideri Putin'i uyardı
 
Salvador kararıyla Bitcoin 37 bin doları aştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZBAN ne oldu? 10 Haziran 2021 Perşembe 12:56

Kesin rant vardır.

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 10 Haziran 2021 Perşembe 10:23

İstanbulda fakir fukara ucuz ekmek alsın diye Halk Ekmek fırınlarını Mecliste engelleyen AKP'yi ve MHP'yi unutmadık unutmayacağız. Yıllarca AKP'ye oy verdiğim için Allah benim belamı versin, ellerim kırılsın inşallah.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Merkezi ile AK Partili Dağ arasında sosyal medya atışması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili ...
İcra ve İflas Yasası TBMM’de kabul edildi
İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ...
TBMM Çevre Komisyonunda 'müsilaj' görüşüldü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, ...
 
CHP'li Bakan uyardı: Türkiye ekonomisi ateş topuna dönecek!
Türkiye’nin dünyada oluşan yeni ekonomik düzenin dışında kaldığını söyleyen ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Peker' tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında ...
CHP’li Sertel'den 'TRT' çıkışı: Denetleyemiyoruz!
TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Üst Komisyonu toplantısında ...
 
CHP’den Kemalpaşa çıkarması... 'İlk seçimde iktidarız' mesajı!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen ilçe çalışmaları kapsamında ...
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı'na satırlı saldırı kamerada!
İzmir'in Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Yavuz Selim Özgen ile ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Perinçek'e 3 kuruşluk dava
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva