HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2018 Salı - 14:59

AK Partili Şeboy'dan partisine öneri: İzmirli cuma namazını kılar, akşam rakısını içer

AK Parti İzmir eski Milletvekili ve Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy İzmir’de başarılı olmanın sırrının kenti anlamak ve ona göre davranmak olduğunu söyledi. Şeboy, “İzmir’in AK Partilisi ile Konya’nın AK Partilisi bir değil. İzmirli Cuma namazına gider, akşama da rakı içer" dedi.

AK Partili Şeboy dan partisine öneri: İzmirli cuma namazını kılar, akşam rakısını içer

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir eski Milletvekili ve Buca Belediyesi’nin eski Başkanı Cemil Şeboy Sonsöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına katıldı. Şeboy, kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunurken AK Parti’nin üst yönetimlerine ve teşkilatlarına da mesajlar verdi.

Şeboy, partinin İzmir’de başarılı olması için iyi çalışması, sistemli ve mantıklı adımlar atması gerektiğini söyledi. Seçmene yaklaşımın önemine vurgu yapan Şeboy, “AK Parti’nin burada kendisini zorlaması lazım. İzmirlilere daha yakın olmalıdır. İzmirlinin AK Partilisi ile Konyalı’nın AK Partilisi bir değildir. İzmir’deki insan Cuma günü namazına gider, akşama da rakısını içer, meyhaneye de gider. İzmir’deki durum farklıdır. Partinin buradaki yöneticileri de böyle olmalıdır. Aksi takdirde dar kalıp içerisinde kalıyorsunuz. Çeperlerinizi yırtamıyorsunuz” dedi.

YÖNETİCİYİ RAHAT BIRAKIN!
Parti teşkilatlarında görev alanların kendi ekiplerini oluşturması için rahat bırakılmasını da isteyen Şeboy, “Şimdi partide değişimler ve kongreler var. İl ve ilçe başkanını atıyorsunuz.  Yönetimlerde adamın kendi ekibini kurmasına izin vermiyorsunuz. Her gelen yönetime bir kişi koyuyor. İl başkanı koltuğuna oturuyor, yönetimini oluşturuyor. Sonra da altını oymaya başlıyorlar. Mesela Buca’daki arkadaşımız ilçe başkanı olarak dirayetli, hali vakti yerinde, üniversite mezunu birisi. Bakıyorum onun başarısına bakmıyorlar. Altını oyuyorlar. Parti yöneticileri il ve ilçe başkanlıklarını güçlendirmelidir. İl başkanı parti yönetimindeki en üst kişiyi temsil eder. Eskiden başbakan, parti genel başkanı geldiğinde il başkanı yanında olurdu. Şimdi bizim il başkanlarımız protokolde yer arıyorlar. Böyle şey olmaz. Oda başkanları, STK temsilcileri dışarıdan randevu almak için çalışmazdı. İl başkanları ve ilçe başkanları üzerinden yürütülmelidir. Teşkilatı güçlü olan parti seçimlerde de iyi sonuç alır” diye konuştu.

GENİŞ BAKMALIDIR
İl Başkanı Aydın Şengül’ün yönetimlerini belirlerken daha geniş çerçeveden bakması gerektiğini söyleyen Şeboy, “Dar çerçeveden bakarsa başarısız olur. Yönetimlere isimleri belirlerken geniş bakmalıdır.  İzmir’e yakışacak, herkesi kucaklayacak listeyi bulmalıdır. Kordon’u da Alsancak’ı da kucaklayacak varoşlara da kucak açacak isimleri tercih etmelidir. Bizim ön yargıları kırmamız lazım” dedi.

AK PARTİ İKTİDARA GELDİĞİNDE SADECE TEKEL RAKISI VARDI
AK Parti’ye yönelik algı operasyonlarının yapıldığını da belirten Şeboy, kimsenin yaşam biçimine karışmadıklarını söyledi. Şeboy, “AK Parti iktidara geldiğinde sadece bir tane TEKEL rakısı vardı.  Şimdi elli çeşit rakı oldu ya. Diyorlar ki ‘rakıyı yasaklayacaklar’… Yok öyle bir şey. AK  Parti döneminde at yarışlarında bile ganyan sayısı 6’dan 7’ye çıktı. Bir sürü çeşidi var. Kimsenin özel yaşamına, ne düşündüğüne bakılmıyor. Algı operasyonu yapılıyor. Bu yüzden insanlar AK Parti’den korkuyorlar. Ankara’da, İstanbul’da 1994 yılından bu yana AK Parti anlayışı var. Ben o yıllarda İzmir’de belediye başkanı seçildim. Sayın cumhurbaşkanımız ile birlikte, aynı dönemde başkanlık yaptık.  İstanbul’un Nişantaşı’nda ne değişti?” diye konuştu.

DOSYALARI EKSİK
“Ankara’dan yeterli desteği alamıyoruz” diyen CHP’li belediye başkanlarına da seslenen Şeboy, “Tabi ki iktidar partisinden bir belediye başkanıyla iktidar olmayan partiden belediye başkanı arasında fark oluyor. Bunu geçmişte biz de yaşadık. Ama ‘alamıyoruz, vermiyorlar, ne yapalım’ demedik. Öncelikli olarak ısrar edeceksiniz, projeleri götüreceksiniz. Anlatacaksınız. Halk ile paylaşacaksınız. Ne götürmüşler, ne vermişler ona bakmak lazım. Kapıdan giremezseniz, pencereden girmeyi deneyeceksiniz. Israr edeceksiniz. Ben öncelikli olarak belediye başkanlarının Ankara’dan istediklerinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Birçok dosya eksik. Onlar eksik proje götürüyorlar. Dosyayı tamamlayamıyorlar. Onlar da ‘tamamla gel’ diyorlar. Kim eksik, yanlış projeye imza atar ki? Böyle bakmak lazım” dedi.

AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM
Şeboy yaptığı açıklamada, deneyimlerini genç nesillere bırakmak istediğini söyledi. Aktif siyaset yapmak gibi bir amacının olmadığını anlatan Şenol, “Bizim arkadaşlarımız var. Gençler var. Onlara yardımcı olmamız lazım. Danışmanlık yaparız. Adaylık falan düşünmüyorum. Emekliliğim tadını çıkartıyorum. Tembellik de güzelmiş. İstediğim saatte yatıp kalkıyorum. Dünya’ya bir kere geliyorsunuz. 1980’den bu yana vatan millet çalışıyorum. Siyasetin içindeyim. Biz bildiklerimizi anlatırız, işine gelen alır, gelmeyen almaz” diye konuştu.  

TAVLA OYNASIN
İzmir’in birçok altyapı ve ulaşım konusunda sorunları olduğunu anlatan Şeboy,  kentin karışıklığı ve düzensizliği nedeniyle “aşureye” benzettiğini söyledi. Şeboy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı konusunda da, “Aziz başkanın da benim gibi yaşı geçti. Kendisi bizden büyük. Benim tavsiyem emeklilik de güzel. Büyükşehir’in işi gerçekten zor. 30 belediye var. İşi de kolay değil. Yoğun iş ortamında sistem de oturmadığında daha zor olur. Aziz başkan da bıraksın artık gitsin tavlasını oynasın. O zaman belki onu da ararlar ve kıymetli olur” dedi.  

HALK TEPKİ GÖSTERMELİ!
Şeboy, kendi belediye başkanlığı döneminde yaptığı Buca Gölet’teki yeni projeyi de değerlendirdi. Şeboy, “Tamamen para ve ranta dayalı bir proje olmuş. Ayrıntılara baktım. Eğer uygulanacak proje yapılacaksa git yanında yap. İstimlak et, yanındaki alanda faaliyete geçir. Bizim projemiz özelleştirilmiştir. Özel sektör para kazanmak için girer. Buca Belediyesi bence orada eylem yapmalıdır. Halk görüyor ve bir şey demiyorsa ben de ‘buna layık’ derim. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 
Futbolda radikal karar! Bu tabela kalktığında...
 
Pınar Karşıyaka Ata'nın evinde
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucali 6 Mart 2018 Salı 23:29

Zamanında Forbes caddesini kapatarak bucanin bugünkü rezil trafiğine sebep oldun

Yorumu oyla      9      5  
Hakan 6 Mart 2018 Salı 23:03

Aynı kişilere oy vermeyeceğiz dayatmasınlar bize oylar iyi partiye gider

Yorumu oyla      9      5  
Miad 6 Mart 2018 Salı 20:23

Her canlının ve üretilen ürünün miadı vardır.Şimdi rüzgar İyi Partiden çok kuvvetli, duruşunu muhafaza eden Saade Partisinden kuvvetli esiyor.Nedeni mi ötekileştirme ve ekonomi.Ak Parti rüzgarı bitti.

Yorumu oyla      11      6  
sabucu 6 Mart 2018 Salı 20:12

rakıyı yasaklamaktan daha beterini yaptı fiatını anormal yükseltti alabilene aşk olsun bu durumda on çeşit rakıyı piyasaya sürsen ne olur sürmesen ne olur çok saçma bir cevap olmuş

Yorumu oyla      11      6  
Bucalı 6 Mart 2018 Salı 19:20

Başkanım sizin gibi bir Belediye Başkanı bir daha Bucaya gelmez. Chp bu şehri mahfetti. İzmir adına çok üzülüyorum. Akp de sizin degerinizi bilemedi.

Yorumu oyla      10      8  
İyi Saadet 6 Mart 2018 Salı 19:16

Hayat pahalılığı yüzünden, istatistik rakamları vatandaşın halini yansıtmadığı için şimdi tabanda İyi Parti ardından özünü kaybetmeyen Saadet Partisi yüksek sesle konuşuluyor.İl kongresi neden tek liste serzenişi gayet net duyuluyor.

Yorumu oyla      10      6  
Merkez 6 Mart 2018 Salı 17:19

Senin yüzünden insanlar AKP ye oy vermediler....

Yorumu oyla      10      6  
Buca 6 Mart 2018 Salı 16:58

Cemil Şeboy CHPden büyükşehir belediye başkanı olsun.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de 48 vekil tüzük bildirgesi hazırladı: İzmir’den kimler / niye imza verdi?
CHP’nin 48 milletvekili 9-10 Mart’taki tüzük kurultayı için demokrasi ...
Erdoğan'dan flaş ittifak açıklaması: Güle güle deriz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. ...
Ateş püskürdü: Ne ara bu kadar sapık türedi?
MHP Genel Gaşkanı Devlet Bahçeli, 'Yabancı bir erkekle kadının asansörde ...
 
AK Parti İzmir’de kongre mesaisi: Sırada hangi ilçeler var?
İl Başkanı Aydın Şengül önderliğinde yürütülen kongre süreci geçtiğimiz ...
AK Parti'den 'şeker fabrikası' açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ünal, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasına ...
CHP Manisa: Başarısız genel başkan ve il başkanı görevden ayrılsın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 il başkanıyla tüzük değişikliği ...
 
CHP Konak'ın yeni ilçe başkanı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, istifa ...
'Hadım' düzenlemesi için flaş açıklama!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ...
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju TOSUN ve Prof Dr. Gülgün TOSUN yorumladı… İttifak’tan sonra vekiller nasıl dağılacak?
İzmirli Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve Prof. Dr. Gülgün Tosun’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva