HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2012 Salı - 20:49

AK Partili Meclis Üyesi: Madımak sanıkları suçsuzdur!

Çiğli Belediyesi Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Akar’dan şok yaratan bir açıklama geldi. Akar geride kalan gün Milletvekili Ali Aşlık’ın sözlerini ‘bir adım ileri’ taşıyarak, “Madımak sanıklarının hepsi suçsuzdur” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi: Madımak sanıkları suçsuzdur!

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın, TBMM kürsüsünden sarf ettiği “Sanıkların bazıları, yananlar kadar masumdur” sözleri siyasi gündemin ateşini yükseltirken, tartışmaları alevlendirecek benzer bir söylem de AK Parti Çiğli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Akar’dan geldi. Çiğli Belediye Meclisi’nde, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’ndeki katliamı ile ilgili görüşlerini dile getiren Akar’ın sözleri, meclis toplantısının karışmasına neden oldu.
 
GÜNDEM KONULARI SORUN YARATTI
Sakin başlayan meclis toplantısında, Belediye Başkanı Metin Solak ve grup başkanvekilleri, Temmuz ayı içindeki önemli günlere dikkat çekti. 2 Temmuz 1993’te yaşanan Madımak katliamı da anıldı. Uzun süren konuşmaların ardından söz alan AKP’li meclis üyesi İrfan Eskin, bu tür konuşmaların, meclis oturumunu gereksiz yere uzattığını ve asıl konuşulması gereken sorunlara daha az zaman ayrıldığını söyledi. Eskin’in sözleri tartışmanın ilk fitilini ateşledi. Belediye Başkanı Solak, Sivas katliamının, Kabotaj Bayramını’nın, Erzurum Kongresi’nin ve diğer milli bayramların, Çiğli’nin esas konuları arasında yer aldığını ve mutlaka konuşulması gerektiğini savundu.

 
“DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ BU MU?”
Başkan Solak, “Düşüncelerin açıklanmasından kimse rahatsız olmamalı. Katledilen aydınları da, Suriye’nin düşürdüğü uçağı da bu mecliste konuşacağız. Burası aynı zamanda bir okul. Kabotaj bayramından bahsetmek zorundayız. TBMM’nin kurulduğu günü, 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i Çiğli Meclisi’nde konuşamayacaksak nerede konuşacağız? Tahammül edeceksiniz ve anlayış göstereceksiniz. Düşünceye saygı göstereceksiniz. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu” ifadelerini kullandı.
 
“YOK YERE HAPİS YATTILAR”
Belediye ile ilgili gündemi tartışmak yerine, siyasi konulara el atıldığını belirten AKP’li meclis üyesi Mustafa Akar da söz alarak, Başkan Solak’ın tutumunu eleştirdi. Belediye meclisinin, siyaset değil hizmet üretme yeri olduğuna dikkat çeken Mustafa Akar, Sivas Katliamı sanıklarını öven sözler sarf edince ortalık bir anda karıştı. Akar “Sivas Katliamı nedeniyle hapis yatanlar, suçsuz yere yattılar. O kadar insanı masum yere yatırdılar” diye konuştu. Akar’ın bu sözlerine, meclis salonu, misafir sıralarında oturan vatandaşlar tepki gösterdi. Şirintepe Muhtarı Binali Koçak, Akar’a tepki göstererek “Ayıp yahu, bu sözleri nasıl söylersin. Yazıklar olsun” diye bağırdı. Muhtar Koçak, zabıta ekiplerinin girimleri ile dışarı çıkartıldı. 



Koçak’ın ardından, diğer misafirler de tepki göstererek dışarı çıktı. Akar, yaşananlar üzerine söz alarak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, katliam nedeniyle hapis yatanların, bazılarının masum olduğunu söylemek istediğini söyledi.
 
ÇİĞLİ’İ MECLİSİ ‘GEZİYİ’ ONAYLADI
Meclis toplantısında ayrıca, belediye meclis üyelerinin tamamını kapsayan ve bazı bürokratları da içeren Prag, Viyana, Budapeşte gezisi oylandı. 7- 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan gezi, oybirliği ile kabul edildi. Başkan Solak, bir haftalık gezinin; araştırma, inceleme gezisi olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atılla 4 Temmuz 2012 Çarşamba 22:45

ya hıkmet abı sende nasıl bı zıhnıyet var anlayamadım senın bı yakınını yaktılarmı hıc oyle bol keseden atıyon ne olduda sana boyle akp yandası oldun sana ne vaatte bulundular onu merak edıyorum bende senın zıhnıyetının ozellıgını cok merak edıyorum

Yorumu oyla      13      5  
Sparta 4 Temmuz 2012 Çarşamba 15:13

Günümüzde faşizmin bekçiliğini yapan memelekette , kurtlar yuvalarından çıktı. YAka yaka duman ettiniz ortalığı . Ava giderken avlanmayın sakın ey bir cebinde çakmak bir cebinde seccade ile gezenler. Bu halk size bırakmaz bu vatanı. Seccadeniz kefeniniz olmasın dilerim. Ama bu fikirlerle size sadece 'Allah ölmüşlerinize kavuştursun ' derim.

Yorumu oyla      13      5  
madımak 4 Temmuz 2012 Çarşamba 14:47

sivas şehitleri ölümsüzdür. Pirsultanlar bir ölür bin dirilir. unutma bunu AKP ve şakşakçıları..

Yorumu oyla      13      5  
özkan keser 4 Temmuz 2012 Çarşamba 14:41

sen kımsınde bunların bu ulkede ısımlerı bıle anılmıcak dıyorsun hıkmet genc kendıne gel sabrımızı tasırma sen degıl senın ferıstahın gelse bızı yıldıramaz bız ısmımızı onurlu bır sekılde yazdırdık bu ulkeye yakıldık yıkıldık ama yınede yolumuzdan donmedık hıkmet gen bız bır olur bın dogarız bunuda unutma sakınnnnnnnnn

Yorumu oyla      12      5  
teşkilat 4 Temmuz 2012 Çarşamba 13:28

bu adamı meclis üyesi yapanda suç bulamadınız mı başka adam

Yorumu oyla      15      5  
hikmet genç 4 Temmuz 2012 Çarşamba 12:49

chp zihniyeti bu ülkede her zaman kaos yaratmak için hazırlanmış bir bomba gibi konuşulan sözlerin her zaman saptırılarak vadandaşa çamur at izi kalsın politikasını iyi bilen dilinle söylediğini yüreğinde hissetmeyen bir sahte sosyal demokrat parti olduğundan artık türk insanı bunların yalanlarına inanmıyor primde vermiyor metin solak elbette belediyede sivasıda konuş erzurumuda ankarayıda konuş ama çalışanın alınteri emeğinin karşılığınıda konuş işçinin emeğine gelince lafları nasıl çarpıtıyor

Yorumu oyla      12      11  
Hüseyin 4 Temmuz 2012 Çarşamba 12:41

Araştırma gezisine bak : Budapeşte , Prag ohhh ne araştırma olur ki sorma 7 gün yetmez

Yorumu oyla      13      5  
bingöllü hakan 4 Temmuz 2012 Çarşamba 09:00

bir tane çakalın gündeme oturmak için yaptığına bak,,,pislik terbiyesiz,,vijdansız ve aynızamanda ahlaksız şeriatçı yobaz,,,

Yorumu oyla      22      8  
meslam 4 Temmuz 2012 Çarşamba 08:25

zaten meclis üyelerinin gezmekten dolaşmaktan ve yeyip içmekten başka ne iş yapıyorlar acaba birde çok yorulmuşlar gibi başkan tatile götürüyor hadi chpli üyeleri anladık akparti üyeleri siz neyin tatilini yapmaya gidiyorsunuz partiniz için çok çalıştınız ya 4 yılda dört defa ilçe binasına uğradınız oda kodoman biri geldiği zaman....

Yorumu oyla      18      7  
4 Temmuz 2012 Çarşamba 02:34

size izmirde gün yüzü yok . Allahınızdan bulun. bu yüzden kazanamaycaksınız izmirde

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde ‘namert’ tartışması
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
‘Kocaoğlu yargıyı etkiliyor’ şikayetlerine savcılıktan ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır'ın Belediye ...
Şehit Yüzbaşı’nın adı parkta yaşayacak
Narlıdere ilçe sınırlarında bulunan isimsiz parka Şehit Piyade Yüzbaşı ...
 
Aliağa'daki kabotaj yarışları nefes kesti
Aliağa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi törenlerinin bir ...
Karşıyaka zabıtası göz açtırmıyor
Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri ruhsatsız işyerleri ile işgalcilere ...
Karşıyaka 35 aydını 2 Temmuz Anıtı'nda andı
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında katledilen 35 aydın unutulmadı. Karşıyaka ...
 
Konak Meclisi’nden 'Nelson Mandela'ya veto!
Konak Belediye Meclisi, Güney Afrika Konsolosluğu’nun bir sokağa eski ...
Gaziemir’de tenis zamanı: İlk servis Başkan’dan
Gaziemir Belediyesi ile AYS Tenis Akademisi arasında düzenlenen protokolle, ...
Urla TCDD kampı papatya falı misali: Yeniden onay aldı
Urla Belediyesi, Danıştay 14. Dairesi tarafından yıkım kararı onaylanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva