HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2012 Salı - 20:18

Bayraklı Meclisi’nde ‘namert’ tartışması

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Partili Hüsnü Boztepe arasında 'namert' tartışması yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, Başkan Karabağ'ın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaları hatırlatarak istifa etmesini istedi. Karabağ, “İspatlamazsan namertsin” dedi ve Boztepe'nin geçmiş yıllarda müteahhitliğini yaptığı Bornova'daki Bor-Koop'u hatırlattı. Boztepe de bunun üzerine, "Usulsüz bir şey yok. İspatlamazsan namertsin" yanıtını verdi.

Bayraklı Meclisi’nde ‘namert’ tartışması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Karabağ'ın yanıtlaması istemiyle bir dizi soru önergesi verdi. Boztepe ilk olarak daha önce sorduğu kurban yerlerinden alınan paralar ile ilgili sorularına cevap alamadığını söyledi.



ARAÇ NEDEN TURGUTLU’DA?
Boztepe daha sonra, “Belediyenin 35 S 68 plakalı resmi plakalı aracı defalarca Turgutlu'da görüldü. Bu araç hangi amaçla oraya gitmiştir. İl dışına çıkarken kaymakamlıktan izin alındı mı?" dedi. Boztepe ayrıca televizyonlarda yayınlanan belediye reklamlarını da sordu.

Boztepe, “Bir kaç gündür görmüyorum ama haberler öncesinde reklamlar geçiyor. Başrollerde siz oynuyorsunuz. Bu reklamların bedeli kaça mal oldu? Ödeneği hangi kalemden çıkıyor? Reklamda yardıma muhtaç insanlara gittiğiniz görülüyor. Bu kişileri televizyona çıkartıyorsunuz. Eve gidip evin reisine 'Ben sana gevrek tezgâhı vereyim' diyorsunuz. Zaten reklam parasını o adama verseniz kişi gevrek fırını açar" diye konuştu.

Bayraklı sınırlarında açılan düğün salonları ve kır bahçelerinin ruhsatlarını da soran Boztepe yine bir araç ve plakadan bahsetti. Boztepe, “35 TCD 03 plakalı araç Postacılar'da bulunan depoya gelerek hurdaları alıyor. Gece yarısı depodan bu araca yüklenen bakır teller nereden geldi. Bu durum hakkında bilgi verin" ifadelerini kullandı. Boztepe ayrıca bir özel sağlık tesisi için ayrı bloklarda olmasına rağmen tek numarataj ile ruhsat verildiğini iddia etti. Meclis toplantısında birçok kez belediyedeki 'koordinatörleri' soran Boztepe, "Koordinatörler Necat Yılmaz, Hatice Tatlı belediyenin makam araçlarını kullanıyorlar. Bu arkadaşlarımız nereden maaş alıyorlar. Asli görevleri nelerdir" dedi.

 
“İL BAŞKANINIZ KİBAR ADAM”
Konuşmaların ardından tekrar söz alan AK Partili Boztepe, geçen ay meclis toplantısında Başkan Karabağ'ın söylediği ‘istifa ederim’ sözlerini yerine getirmesini istedi. Karabağ'ın “Vatandaşların dilekçelerine cevap veriyoruz. Geri dönen, ciddiye almadığımız dilekçe ve başvuru yok” dedikten sonra söylediği istifa sözlerini hazırlatan Boztepe, “Bakın elimde bir vatandaşın dilekçesi var. Bu dilekçeyi belediyeye vermiş ama cevap alamamış. Vatandaş 'Bayraklı Kadın Dünyası'ndaki kafe tarafıma verildi. Masraf yaptım. İnşaat yaptım. İşletmeye açtım. Devam ettim' diyor. Süreci anlatan adamın dilekçesi elimde... Sonra belediye gitmiş adama 'boşalt ihaleye çıkacağım' demiş. Bu adam da belediyeye başvurusunu yapmış. 'Siz bana ispatla istifa ederim' dediniz. Yine bir röportajınızda 'zaten ilçe belediye meclisleri figüran' diyorsunuz. O zaman siz figüran başısınız. 'Yetkisi yok, alanı değil' diyebilirsin ama öyle deme! Siz bu meclisi figüran haline koyamazsınız. Kimsenin haddine değil. Yine bir konuşmanızda ‘AK Parti'nin il başkanı buradan aday olsun’ diyorsunuz. Sizin CHP'den tekrar aday olmanızı çok istiyorum. Bizim il başkanımız niye buradan aday olsun?" dedi. Bunun üzerine Başkan Karabağ, “İl başkanınız çok kibar bir adam. Bayraklı ile ilgili ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. O 'Hüsnü aday olursa seçimi alırız' diyor. Ben onu biliyorum” dedi.
 
PALAVRA ATMA!
Başkan Karabağ'ın sözlerinin ardından konuşmasına devam eden elindeki dilekçeyi göstererek Boztepe, "Ben mektubu yazan adamın oğluna bu kafeyi verdiğinizi biliyorum. Sonra da geri aldınız" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Karabağ, “İspatlamazsan namertsin Vatandaşın söylemesi ispat mı? Herkes isimsiz, İmzasız dilekçe yazıyor. Her gün bizim için dilekçeler yazılıyor. İsimsiz dilekçelerle belediye başkanlarının üzerinde baskı kuruluyor. Ayrıca daha önce söylediğin sağlık tesisi ile ilgili benim ağzımdan ruhsat verdiğimi ispat et istifa ederim. Burada palavra atma” diye konuştu.

BOR-KOOP'U KONUŞALIM!
Meclisin gerilmesi ve tansiyonun yükselmesi üzerine Başkan Karabağ, Boztepe'nin geçmişte müteahhitliğini yaptığı Bornova'daki Bor-Koop'ları hatırlattı. Karabağ, “Bor-Koop'un müteahhidi kim?" sorusunu sordu. Boztepe bulunduğu yerden kalkarak "Benim. O kişi benim" cevabını verdi.

Başkan Karabağ bu kez, “Ne dedik sadece Bor-Koop dedik. Başka bir şey mi dedim? Niye kızıyorsun? Önümüzdeki mecliste bu konuyu konuşalım” dedi. Sinirlenen Boztepe, Karabağ'a, "Ne olmuş Bor-Koop'ta... Orada ne var ki? Neyi ima ediyorsun? Bir usulsüzlük ve sıkıntısı yok. Konuşuyorsun ama ispatla! İspatlamazsan sen de namertsin" diye bağırdı.
 
KOCAOĞLU HİZMET AÇIĞINI KAPATIYOR
Toplantıda AK Partili Ali Kökoğuz, Başkan Karabağ'a kentsel dönüşüm çalışmalarını sordu. Kökoğuz, "Vatandaş bize sorular soruyor. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile protokol imzaladınız ama imar planları ne zaman yapılacak. Vatandaşa ne verilecek? Üç yıl geçti bir işlem olmadı. Daha ne kadar bekleyeceğiz? Başkan Kocaoğlu, Bayraklı'ya hizmet etmekten imtina ediyor" dedi.

Bunun üzerine Karabağ, Kocaoğlu ile arasında iletişim problemi olmadığını fakat Büyükşehir'in ilçedeki hizmet açığını kapatmak için çalışmaya başladığını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Karabağ, "Seneye bu zamanlarda çalışmalar bitecek. Yani ihaleyi alan şirket yaptığı alan çalışmalarını bize anlatacak. Yapılanları meclis üyeleri ile izleyeceğiz. Önümüzdeki yıl değerlendirme ve imar plan çalışmalarının bitmesi gerekiyor" dedi.
 
DAHA YÜKSEK ALMAMIZ GEREK
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Baki Durmuş, su faturalarına yansıyan ve ilçe belediyelerin kasasına giden katı atık bedeli için rakamların yüksek olduğunu söyledi.

Durmuş, "Geçen yıl zaten daha fazla aldık. Bizim Bornova ve Karşıyaka'dan daha düşük almamız gerekiyor. Rakam konutta abone başına aylık 6,45 TL'yi buldu. Bu kararı düzeltin" dedi Başkan Karabağ, "Karşıyaka 20 araçla çöp toplarken ben 30 araçla çöp topluyorum. Bizim yapımız farklı. Maliyet bizde daha yüksek... Onların emlak gelirleri bizden yüksek... Biz, aslında bize düşen maliyet biriminden daha düşük alıyoruz. Tabi bu yaptığımız yarın önümüze nasıl çıkar bilmiyoruz. Sayıştay inceleme yapabilir" dedi.
 
MAZERETİ OYLAMADI
CHP'li meclis üyelerinin mazeret bildirmeden geçtiğimiz ay katılmadığı meclis toplantısında kriz yaşanmış, yeterli çoğunluk sağlanamamıştı. Bunun üzerine AK Partililer basın açıklaması yaparak duruma tepki göstermişti. CHP'de parti içinde sıkıntıya neden olan olayın ardından Karabağ, ilginç bir karar aldı. CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık'a dönen Karabağ, "Bana arkadaşların mazeretleri gelmiyor. Gelmeyenler niye gelmedi?" dedi. Bunun üzerine Palabıyık, "Gelmeyenleri hem 'mazeretli' yazıyoruz" cevabını verdi. Karabağ da, "Gelmeyenler bırakın mazeret bildirmeyi telefon bile açmıyorlar. Onları niye mazeretli yazıyoruz ki. Bundan sonra gelmeyen ve mazeretli olmayacak. Gelmeyen yok yazılsın" dedi. Karabağ, gelmeyenleri 'katılmadı' olarak kayıtlara geçirtti. Yasalara göre üç kez mazeretsiz meclis toplantısına gelmeyenin meclis üyeliği düşüyor.

Öte yandan meclis toplantısında Sivas Katliamı'nda yaşanan olaylarda hayatını kaybeden kişiler anıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 4 Temmuz 2012 Çarşamba 13:05

sayılı günlerın kaldı hasan bu günlerın keyfini çıkar bakalım bilğim hüsnü sana 3 yıldır bayraklıyı dar etti

Yorumu oyla      16      9  
ak adam 4 Temmuz 2012 Çarşamba 12:56

hüsnü bey seni tüm yüreğile kutluyorum.iyi varsınız yoksa nolurdu bu bayraklının hali.ama ne yazıkkı sordugun sorulara cevap verebileçek yüreklilikte bir baskan yok çalışma yok falıyet yok baskan televizyon televizyon dolaşıyor

Yorumu oyla      16      9  
karaoglan 4 Temmuz 2012 Çarşamba 12:50

ŞU BAYRAKLIDA HÜSNÜ ABİM KADAR ÇALIŞAN Bİ MECLİS ÜYESİ GÖRMEDİM KENDISINI TAKDIR EDERKEN HASAN KARABAGI KINIYORUM LUZUMSUZ GEREKSIZ IFTIRALARINDAN DOLAYI BIZE KIMIN CALISIP CALISMADIGINI COK IYI GORUYORUZ.

Yorumu oyla      16      9  
ak genc 4 Temmuz 2012 Çarşamba 12:49

bu araba turgutluya büyüçüye gitmiş olmasın?

Yorumu oyla      16      9  
MENEMEN MECLİSİ 3 Temmuz 2012 Salı 22:18

ÖRNEK ALIN MENEMEN MECLİS ÜYELERİ,,,MENEMEN MECLIS UYELERIDE CHP Lİ BASKAN AKPARTİLİ MECLIS UYELERINI DISARI ATIYOR SABAHIDA EL ELE KOL KOLA KIBRISA GİDİYOR.İLÇE BASKANI UYARILIYOR GÖNDERME DIYE CEVAP:BEN MECLIS UYELERINE BIRAKTIM KARARI DIYOR,KENDISI ORDA BOSTAN KORKULUGU,BIR MECLIS UYESI CHP BELEDIYESININ AVUKATI,BIRISI CHP SUS PAYI DUKKAN ACAR,BIRISI KÖYÜNE CHP HIZMETI ALIR,ADAM GIBI MUFELET YAPAN YOK DURMAZ BAYRAKTAR DAN BASKA,,,ONUDA YAKINDA AK PARTİDEN ATACAKLAR MUALEFET YAPTIGI İÇİN,,,,

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kocaoğlu yargıyı etkiliyor’ şikayetlerine savcılıktan ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır'ın Belediye ...
Şehit Yüzbaşı’nın adı parkta yaşayacak
Narlıdere ilçe sınırlarında bulunan isimsiz parka Şehit Piyade Yüzbaşı ...
Aliağa'daki kabotaj yarışları nefes kesti
Aliağa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı resmi törenlerinin bir ...
 
Karşıyaka zabıtası göz açtırmıyor
Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri ruhsatsız işyerleri ile işgalcilere ...
Karşıyaka 35 aydını 2 Temmuz Anıtı'nda andı
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında katledilen 35 aydın unutulmadı. Karşıyaka ...
Konak Meclisi’nden 'Nelson Mandela'ya veto!
Konak Belediye Meclisi, Güney Afrika Konsolosluğu’nun bir sokağa eski ...
 
Gaziemir’de tenis zamanı: İlk servis Başkan’dan
Gaziemir Belediyesi ile AYS Tenis Akademisi arasında düzenlenen protokolle, ...
Urla TCDD kampı papatya falı misali: Yeniden onay aldı
Urla Belediyesi, Danıştay 14. Dairesi tarafından yıkım kararı onaylanan ...
Sındır'dan örnek çağrı: Gereksiz enerji kullanmayın
Dünyanın hızla kirlenmesine neden olan gereksiz enerji kullanımını önlemek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva