HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2020 Cuma - 15:44

AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımların sadece CHP’lilere dağıtıldığını iddia etti. Soyer’i eleştiren Kaya açıklamasında “Bu kenti germeyin. İnsanlarımızı ayrıştırmayın, toplumsal kardeşliği baltalama çabanızı artık bırakın. İzmir'i yormayın” dedi.

AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de sosyal yardımlar ile ilgili olarak AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştiriler devam ediyor.

Dün SonSöz TV yayınlanan programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir tarafından dağıtılan yardımların sadece CHP’lilere verildiğini ve ayrımcılık yapıldığını iddia etmişti.

Bugün ise AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan benzer bir eleştiri geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya’nın hedefin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:  

"Sosyal yardımlar, sosyal belediyecilik sorumluluğunun gereğidir. Bu yardımlar, vatandaşa verilen bir lütuf değil, haktır. Adil ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması da şarttır. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yardımları sadece kendi partililerine dağıtması ayrımcılıktır. Bu sıkıntılı günlerde CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin insanlarımız arasında ayrımcılık yapması, her şeyde olduğu gibi sosyal yardımlarda da bölücü ve ayrıştırıcı davranması kabul edilemez.

Belediye Başkanı, herkese eşit hizmet vermek zorundadır. Belediye Başkanı'nın partisi olur ancak partizan olamaz. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, seçildiği günden bu zamana geçen süredeki uygulamalarıyla, herkesin başkanı olamayacağını göstermiştir.

Sn. Tunç Soyer, milletin sinir uçlarına dokunmaktan acaba ne zaman vazgeçecek! Çatışmacılığı, dışlayıcılığı, ayrımcılığı, bölücülüğü, ötekileştiriciliği bir yönetim tarzından ziyade, bir hayat felsefesi olarak gördüğü ortada .Çok söyledik, yine söylüyoruz. Buradan bir kez daha net bir şekilde ifade ediyorum; İzmirli duruşuna yakışmayan bu hal ve hareketlerden vazgeçin. Bu kenti germeyin. İnsanlarımızı ayrıştırmayın, toplumsal kardeşliği baltalama çabanızı artık bırakın. İzmir'i yormayın"

 
Altay'da Tavares gözden düştü
 
Karabağlar Belediyesi'nden yasak önlemleri
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BERNA 18 Nisan 2020 Cumartesi 01:51

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ AKP NİN YAPTIĞI GİBİ GİZLİ SAKLI GARİBAN KESİMLERDE KENDİLERİNE OY TOPLAMAK İÇİN DAĞITILAN YARDIMLARIDA BİLİYORUZ BURDA KİMSEYE AYIRIM YAPILMADI YAPILMAZDA

Yorumu oyla      4      3  
VfV 18 Nisan 2020 Cumartesi 00:11

Biz bize yeteriz derken siz de size yeteceksiniz artık.

Yorumu oyla      4      3  
Levent Özcan 17 Nisan 2020 Cuma 22:18

Yine yazıyorum. Kendi köyümde yardım kolileri dağıtımında gönüllü bulundum. Az çok kimin hangi partiye oy verdiğini biliyordum. İzmir Büyük şehir Belediyesinden gelen dağıtım listesinde ki isimlere tek tek ulaşıldı.Kimseye ayırım yapılmadan yardım kolileri yerine ulaştı. Sayın vekilim içiniz rahat olsun, yardım kolisi alanların arasında Ak partiye üye dahi olanlar vardı. Bizde hak hukuk adalet herkes için geçerlidir.

Yorumu oyla      6      3  
Misafir 17 Nisan 2020 Cuma 22:05

Başkanımız iyi çalışıyor prototip gibi şeylerle hiç oyalanmadı hemen harekete geçti.

Yorumu oyla      5      3  
yazık yazık 17 Nisan 2020 Cuma 21:45

Hadi ordan gerçekten kişi kendinden bilir işi nerde gördünüz duydunuz sizin elinizde kanıt olsa adamın ipliğini pazara çıkarır. A haberde belgesel yaparsınız. Yazacak çok şey varda boşver gitsin, sen de biliyorsun yalan söylediğini lakin sizde Allah korkusu yok vicdan yok tüm mesele bu aslında

Yorumu oyla      6      3  
Asla 17 Nisan 2020 Cuma 21:30

Dün Sayin Dag bugün Sayin Kaya. Bunun arkasinda bir is var. Birileri ellerine bir metin tutusturuyor, onlarada bunu okumak kaliyor. Asla kendi fikirleri degil. Mecburen bu aciklamayi yapiyorlar. Bir nevi köle misali.

Yorumu oyla      6      3  
dalga 17 Nisan 2020 Cuma 16:58

Dalga geçiyor bu akpliler İzmirlilerle! Yani onlar dalga geçtiklerini sanıyorlar! Yahu yandaşa indirimli elektrik veren kim? Yandaşa devlet kasasından yardım ödeyen kim? Yandaş vakıflara ve akpli belediyelere bağış toplamayı serbest edip CHPli belediyelere yasaklayan kim? Yurtdışına maske gönderip vatandaşına şifre gönderen kim?

Yorumu oyla      7      3  
Z.B 17 Nisan 2020 Cuma 16:34

Dünyada ve aynı zamanda ülkemizde yaşanan salgında ilginç şeylere tanık oluyoruz. Salgını en az hasarla atlatmak için hemen hemen tüm ülkelerde inanılmaz bir dayanışma yaşanırken bizde ise dünyada örneği olmayan şeyler yaşıyoruz. Yerel yönetimlerin özellikle CHP'li olan Başkanları bir yandan salgınla bir yandan da mevcut iktidarın anlamsız yaklaşım ve yapılan yardımları engellemeye yönelik tutumlarıyla mücadele ediyorlar. Bu ülkede partizanlığı açık seçik yapan bir anlayış varsa sayın KAYA, bunun kim olduğunu aramanıza gerek yok, hemen bir yakın çevrenize bakın yeter.Bırakın şu zor günlerde elini taşın altına koyanların elini ezmeye çalışmaktan. Hiç olmazsa şu salgın süresince bu davranışlarınıza biraz ara verin ne olur.

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Belediyelerin en az geçen yılki gelirleri garanti edilmeli
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Koronavirüs salgınına yönelik ...
Gündem korona: AK Partili Dağ, İzmir'in test ve vaka oranlarını açıkladı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’deki ...
Başkan Sürekli'den 'tele' zirvede mesajlar: İzmir'deki hastanelerde son durum ne?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı ve İlçe Başkanları ...
 
Corona Dayanışma Projesi’ne Zeybekci desteği
Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasına Ekonomi ...
CHP’li Yücel yeni uygulama için konuştu: Maske dağıtmayı beceremeyenlere örnek olsun!
Büyükşehir Belediyesi’nin maskematik uygulaması için konuşan CHP İzmir ...
CHP’li Polat: Maske götürememişsiniz, ihaleleri açıyorsunuz!
Kamuoyunda tepkilere neden olan ihale ve usulsüzlükleri değerlendiren ...
 
CHP’li gençler Grup Yorum’a destek oldu, AK Parti’den tepki geldi!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın sosyal ...
Bağış kampanyası için soruşturma açıldı!
İçişleri Bakanlığı,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Mehmet KARABEL yazdı... Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva