HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2016 Pazartesi - 09:33

AK Partili Kaya’dan Selçuk’a yatırım müjdeleri

Kaya, Selçuk ilçesine yapılan kamu yatırımlarını anlattı ve ilçeye kazandırılacak milyonlarca lira tutarındaki eserlerle Selçuk'un kaderinin değişeceğini söyledi.

AK Partili Kaya’dan Selçuk’a yatırım müjdeleri

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk ilçesine yapılan kamu yatırımlarını anlattı ve ilçeye kazandırılacak milyonlarca lira tutarındaki eserlerle Selçuk'un kaderinin değişeceğini söyledi.

Selçuk'ta partililerle buluşan, esnaf ziyareti yapan ve belediye tarafından düzenlenen etkinliklere katılan Kaya, hükümet tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk'ta yeni bir dönemin başlayacağının müjdesini verdi.



İZBAN 8 EYLÜL 2017'DE AÇILIYOR
Selçuk'un İzmir ile hızlı bağlantısını sağlayacak İZBAN projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kaya, aynı zamanda da Selçuk'un kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017 tarihinde İZBAN'ın hizmete gireceğini açıkladı. İstasyonlar ve geçitler ile birlikte maliyeti 110 milyon lirayı bulan projenin tamamlanmasının ardından turizmin hareketleneceğini hatırlatan Kaya, "İZBAN, Selçuk için çok önemli bir proje. Adnan Menderes Havalimanı'na inen bir turist, İZBAN vasıtasıyla Selçuk'a kolaylıkla ulaşabilecek. Güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak. 110 milyon lira maliyeti olan bu projeyi 8 Eylül 2017 tarihinde hizmete açmış olacağız. İZBAN açıldıktan sonra hem İzmir'in merkezi ve ilçelerinden Selçuk'a gelen yerli turist, hem de yabancı turist açısından imkanlar genişlemiş olacak. Ulaşım imkanı kolaylaşınca, Selçuk'un sokaklarında daha fazla turist görülecek. Bu da Selçuk'un ekonomisine ciddi katkı sağlayacak" dedi.



DOĞALGAZ MÜJDESİ
Selçukluların ilçeye gelişini dört gözle bekledikleri doğalgaz konusunda da müjde veren Mahmut Atilla Kaya, 2017 yılında Selçukluların doğalgazı kullanmaya başlayacaklarını söyledi. İlçede doğalgaz kullanımının başlamasıyla birlikte kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğinin azalacağını, vatandaşların güvenli ve konforlu bir ısınma aracına kavuşacaklarını belirten Kaya, "Doğalgaz meselesinin Selçuklular için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda çözümün gerçekleştiğinin müjdesini veriyorum. 2017 yılı içerisinde Selçuk'ta doğalgaz kullanımı başlayacak" şeklinde konuştu.

EFES ANTİK KANAL PROJESİ'NDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisi olan, Selçuk'a gerçekleştirilecek Efes Antik Kanal Projesi'nde jeoteknik sondaj, deneme kazı çalışmalarının tamamlandığını ve Taşkın Etüt Ön İnceleme Raporu'nun hazırlandığını, 2017 yılı içerisinde inşaata başlanacağını müjdeledi. Kaya, Başbakan Yıldırım'ın büyük önem verdiği projenin tamamlanmasıyla birlikte, sahip olduğu kültürel değerlerle kapasitesinin altında turizm hizmeti veren bir destinasyon olan Efes'i ve Selçuk'u hak ettiği yere ulaştırmış olacaklarını söyledi. Efes Antik Kanal Projesi çerçevesinde Selçuk'un Pamucak sahilinde özel bir iskele oluşturulacağını ve yat limanı yapılacağını belirten Kaya, "Bu proje, sadece Selçuk'un veya İzmir'in değil, Türkiye'nin mega projelerinden birisidir. Dünya çapında ses getirecek bir projeden bahsediyoruz. Pamucak sahili ile Efes Antik Kenti'nin alt kapısı arasındaki kanalın temizlenmesinden sonra, milattan önceki dönemleri de anımsatacak tekneler, yerli ve yabancı turistleri taşıyacak. Kanal çevresindeki alanlar da rekreasyon alanına dönüştürülecek. Projeyle birlikte turizm canlanacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Efes'e ve Selçuk ilçemize gelen turist sayısı büyük artış gösterecek" dedi.

TELEFERİKLE SELÇUK'TAN MERYEM ANA 10 DAKİKA
Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi'nin en önemli unsuru olan Teleferik Tesisi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Kaya, teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan projenin tamamlanmasıyla Selçuk'ta turizmin gelişeceğini söyledi. Proje tamamlandığında, Selçuk'tan teleferikle Meryem Ana'ya 10 dakikada ulaşılabileceğini belirten Kaya, "Burada uygulanacak proje sadece teleferikle de bitmiyor. Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı çerçevesinde, bölgede yürüyüş yolu düzenlemesi, giriş takı ve seyir terasları yapılıyor" dedi.

SELÇUK BAMBAŞKA BİR ÇEHREYE BÜRÜNECEK
Selçuk'a gerçekleştirilen yatırımların bunlarla sınırlı olmadığını belirten Mahmut Atilla Kaya, yaklaşık 70 milyon lira maliyetli Selçuk-Belevi-Tire bölünmüş yol inşaatı için ihalenin tamamlandığını, çok yakında yer tesliminin yapılarak inşaatın başlayacağının bilgisini verdi. Selçuk'a yeni bir Hükümet Konağı yapılacağını, bunun için de ihalenin tamamlandığını hatırlatan Kaya, 2017 Milli Eğitim Yatırım Programı'nda Selçuk için 1 ilkokul, 1 ortaokul ve Meslek Lisesi'ne ek bina yapılması için ödenek ayrıldığını sözlerine ekledi. Selçuk'ta önemli bir sorun olan doğal sit alanlarına ilişkin yeniden değerlendirme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kaya, "Selçuklu hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu ve konforu için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm sorunların çözümü sağlanacak ve gerçekleştirilecek yatırımlarla da Selçuk bambaşka bir çehreye bürünecek" şeklinde konuştu.

 
İzmir'de feci kaza: Sanatçı Alaaddin Us trafik canavarı kurbanı!
 
Kocaoğlu İZBAN krizini anlattı: 8 günde 9 doğurdum!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 21 Kasım 2016 Pazartesi 17:23

Belevi'deki Keçi Kalesinin yıkılan bölümleri aslına uygun olarak restore edilsin, kale geceleri ışıklandırılsın, mevcut antik yol düzeltilerek açılsın ve tüm bölgeye hakim bu güzel antik yapı turistik bir ilgi alanı haline getirilsin.

Yorumu oyla      11      5  
21 Kasım 2016 Pazartesi 11:33

"Adnan Menderes Havalimanı'na inen bir turist, İZBAN vasıtasıyla Selçuk'a kolaylıkla ulaşabilecek" denmiş. Selçuk, Ödemiş, Torbalı ... gibi yerlerden gelenler Adnan Menderes Havaalanı'nda aktarma yapmalıydı. Adnan Menderes' teki istasyon aktarmaya uygun dizayn edilmeliydi. Mini bir gar olmalıydı. Hatta Antalya- İzmir Hızlı Treni düşünülüyor. Adnan Menderes'e hem İZBAN için hem de hızlı trenler için gar yapılmalıydı. Ankara- Konya gibi trenler içinde Halkapınar'da bir gar inşaa edilmeli. Halkapınar'da inen bir yolcu tramvay, otobüs, metro, izban aktarması yapabilir. Aynı şekilde Adnan Menderes'te inen bir yolcu İZBAN a geçebilir.

Yorumu oyla      11      5  
selçuktan doğan yılmaz 21 Kasım 2016 Pazartesi 11:14

sayın vekilim size çok güveniyor ve iyi niyetle çok çalıştığınızı bizzat hepimiz görüyoruz.yolunuz açık olsun.kolaylıklar diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayal kırıklığına uğradım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin CBS kanalında yayınlanan "60 dakika" programında, ...
AK Parti’li Kaya’dan CHP’ye ‘HDP mitingi’ çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’li milletvekillerinin ...
HDP'den flaş TBMM kararı
Birleşik Haziran Hareketi tarafından, "Teslim olmayacağız" sloganıyla ...
 
CHP’li kadınlardan ‘istismar’ protestosu
Güzelbahçe'de, CHP Kadın Kolları üyeleri, çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirmek ...
Başbakan Yıldırım: Rejim değiştiren yok!
Başbakan Yıldırım, "Rejim tartışması 1923’te bitti. Türkiye, 'Cumhuriyet' ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanghay 5'lisi mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ile gerilen ilişkilerin ardından, ...
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat hakkında soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ...
AK Parti ve MHP yeni anayasa için buluşuyor!
AK Parti ve MHP temsilcileri başkanlık teklifini içeren anayasa değişikliğini ...
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye 'koruma' şoku!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’nin korumaları “ByLock”tan açığa alındı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva