HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2017 Pazar - 14:37

AK Partili Kaya’dan Kocaoğlu’na: Samimi değilsin

İzmir Körfez Geçiş Projesi ile ilgili olarak 4 belediyenin verdiği olumsuz rapor sonrası tartışmalar alevlendi. AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya, kendisine yüklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

AK Partili Kaya’dan Kocaoğlu’na: Samimi değilsin

EGEDESONSÖZ- İzmir’de yapılması planlanan Körfez Geçiş Projesi ile ilgili olarak Narlıdere, Balçova, Çiğli ve Karşıyaka belediyelerinin olumsuz görüş bildirmesinin ardından tartışmalar bitmek bilmiyor. Atila Kaya’nın ‘istemezükçüler’ eleştirisine “projeye karşı değiliz, öneri hakkımız var” demişti.

Vekil Atila Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yanıt gecikmedi. Kaya, yaptığı paylaşımda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na samimiyet üzerinden yüklendi.  Kaya, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda devam eden tramvay inşaatında taşıt alt geçidinin su basmasını örnek göstererek ‘her işiniz yarım yamalak’ dedi. Vekil Atila Kaya, şunları söyledi:

“Narlıdere, Balçova, Karşıyaka ve Çiğli Belediyeleri'nin Körfez Geçişi'ne 'hayır' demesi üzerine; İzmirliler sizi affetmeyecek demiştik. Dört ilçe belediyesine seslendik, yanıt Büyükşehir'den geldi. Sn.Kocaoğlu, İzmir'in kamu yatırımlarından yeterli payı alamadığını iddia etmiş. İzmir'e yapılan yatırımlar, kazandırılan eserler ortada. Daha nice yatırımlar yapılırdı, ancak bunları engelleyenler de ortada. İzmir'de her yapılan iyi şeye 'hayır' diyenler, her yatırımın önüne set çekenler, "İzmir yeterli yatırım almadı" demesinler, komik oluyor!

Adnan Menderes Havalimanı'nı yapalım; "hayır, istemezük..." İzmir'e 1,5 yıl kaybettirdiniz. Konak Tüneli'ni yapalım; "hayır, istemezük..." İzmir'e 1 yıl kaybettirdiniz. Stadyumları yapalım; "hayır, istemezük..." İzmir'e 3 yıl kaybettirdiniz. İzmir Körfez Geçişi'ni yapalım; "hayır, istemezük..." Yine İzmir'in yıllarını heba etmek istiyorsunuz. İnanın, "hayır, istemezük..." dediğiniz o kadar çok şey var ki, çetelesini tutmaktan yorulduk. Bir bırakın kardeşim, bırakın İzmir gelişsin.

HER İŞİNİZ YARIM YAMALAK

Her konuştuğunuzda birilerini eleştiriyorsunuz. Oysa her işiniz yarım yamalak, baştan savma. Bir tarafta mega projelere, dev yatırımlara imza atanlar, bir tarafta da hem hizmet etmeyip hem de laf kalabalığı yapanlar. Projeyle ilgili öneriler yapıyorum demişsiniz. Hatırlatmak isterim, 1 yıldır Körfez Geçiş Projesi'ni tartışıyoruz. Bu süreçte defalarca Başbakanımız, Bakanımız ve bizlerle bir araya geldiniz. Sayısız ortak programda buluşma imkanı oldu. Niye o aşamalarda kamuoyu önünde önerilerinizi dile getirmediniz de 1 yıl sonra şimdi söylüyorsunuz. Hiç samimi gelmiyor.

GELİN, SAMİMİ OLUN!

Yatırımları engellemeyin, hizmetlere karşı durmayın, İzmir'in gelişmesinin önüne set çekmeyin. Gelin, İzmir için hep birlikte çok çalışalım. Her zaman diyoruz; İzmir'i en çok seven, İzmir'e en çok hizmet edendir. Zaman, fazla konuşma zamanı değil fazla hizmet zamanıdır. Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın dediği gibi; Söz konusu İzmir olunca geri kalan her şey teferruat olur. Bizim sevdamız İzmir'dir.

Sn. Kocaoğlu'na ve yerel yöneticilere tavsiyem, "Her şeye hayır diyeceklerine, önce İzmir" demeleridir. Gelin, samimi olun. Siyasi hesapları bir kenara bırakın. İzmir'e ve İzmirli hemşehrilerimize hizmette birlik olalım...”

 
Bahçeli: 'Rejim değişiyor' yaygarası koparanlar...
 
''El-Bab dört bir yandan kuşatılmış vaziyette''
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ruhi pekçetin 13 Şubat 2017 Pazartesi 20:04

Sayın vekil bian önce balçova arsa mağdurlarını çözüm istiyoruz

Yorumu oyla      11      6  
Efe 13 Şubat 2017 Pazartesi 18:24

Bir rahat bırakın İzmirimizi yatırım gelsin artık yeter artık bu kadar da olmaz ki her şeye bir kusur istemezük sayın vekilim yanınızdayız İzmir'in % 90 yatırım bekliyor izmir halkı medenidir yatırım ne demek iyi bilir samimiyetsiz insanları boşverelim önümüze bakalım sayın vekilim izmir size ve devletimize güveniyor...

Yorumu oyla      11      6  
Sadik bolel 13 Şubat 2017 Pazartesi 12:26

sayin kaya aziniza saglik bizlerde sizlerleyiz

Yorumu oyla      11      8  
Ebru Oğur 13 Şubat 2017 Pazartesi 12:09

Aziz Kocaoğlu ve M.Atilla Kaya siyaseti bırakıp,iş birliği yapın lütfen!Bu kentin öncelikli sorunlarını,tez zamanda çözün ki bu şehirde,sizi hakettiğiniz saygı ve değerde yıllarca ansın, unutmasın!Herkes kendine yakışanı yapsın ve söylesin,İzmir kazansın.

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 13 Şubat 2017 Pazartesi 11:03

Buca ya metro yapmadınız.Şirinyer - Tınaztepe arasında kalan TCDD ye ait 1.800 metrelik eski tren yolunu tramvay yapılması için belediyeye niçin tahsis etmediniz.

Yorumu oyla      17      5  
volkan bayır 13 Şubat 2017 Pazartesi 01:29

otogar metrosu nerde? çed için 3 yıl beklemedikmi? yenı gemiler için barınak izni ? konak tunelini yaparken belediyeye danışıldımı ? bornova opera binası? izmir devlet tiyatrsou ksk sanhesi? alsancak stadyumu noldu? çevre yolu menemene ulaştımı? once sorarlar adama sen sözverdiklerini yaptınmı tabıkı hayırrr!! sizin kımseye bişi deme hakkınız yok izmirli yemıyo 15 senedir hep magduru oynadınız esas magdur izmirli

Yorumu oyla      20      8  
Taner utuş karabağlar 13 Şubat 2017 Pazartesi 00:39

Sayın vekilim AK parti olarak yapılanlar yapacaklarınızın teminatı deyilmidir

Yorumu oyla      11      14  
TC misafir 12 Şubat 2017 Pazar 23:55

Bu şehir körfez kokusunu yıllarca çekti, sizin yapacağınız proje bu acı dönemin tekrarlanmasına neden olacak hem de yaklaşık 7 milyar TL maliyeti ve vereceğiniz geçiş garantisi ile birlikte vatandaşın sırtına yükleyeceğiniz maliyet de cabası olacak. Bu yatırımın yerine neler yapılabileceğini Aziz Başkanın ilgili haberinde yazmıştım, özetle 60km metro hattı yapılabiliyor ve hatta üzerine yeni iskeleler kurulup vapurlar alınabiliyorken neden alakasız bir yerden hem de sit alanı olmasına rağmen köprü projesinde ısrar ediyorsunuz? Bu proje trafiğe de çözüm olmaz, istihdam da yaratmaz, kente çağ da atlatmaz, körfezi de yüzülebilir hale getirmez. Bu büyük parayı müteşebbisleri betona gömmek için teşvik etmeyin büyük üretim tesisleri açıp istihdam yaratsınlar millet evine ekmek götürsün kuzenimle bu akşam konuştuğumda çalıştığı fabrikanın kapandığını söylemişti Allahtan iş bulmuş bulduğu iş Manisada, sabahın beş buçuğunda kalkıp işe gitmek zorunda olduğunu söyledi. Kentin böylesine reel sorunları varken sizler sadece hayal satıyorsunuz Konak tüneli bunun en güzel örneğidir neler söylendi neler oldu hep beraber gördük.

Yorumu oyla      18      7  
Illaki 12 Şubat 2017 Pazar 22:15

İzmirin artık kopup gitmesi lazım.İzmir için herşeye evet ......

Yorumu oyla      16      8  
hadi ya 12 Şubat 2017 Pazar 22:11

Garaj Metrosu diyorum, baskada birsey demiyorum. Anlayan anlasin.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: 'Rejim değişiyor' yaygarası koparanlar...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Rejim değişiyor' diye yaygara koparan süfliler ...
CHP'li Özel: Bu defa korkanlar kaybedecek
CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bu defa korkanlar kaybedecek. Bu sefer davasına ...
AK Partili Yıldırım'dan Pekdaş'a: Senin Konak'a ne hayrın oldu?
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, referandumda 'hayır' kampanyasına ...
 
Demokrat Parti'nin 'hayır' başlangıcı İzmir'den
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliğinin ...
CHP İzmir'den büyük buluşmayla 'hayır' startı: Başkanlar ve vekiller ne mesaj verdi?
CHP İzmir İl Örgütü, Yüksek Seçim Kurulu’nun 16 Nisan’ı referandum tarihi ...
MHP lideri Bahçeli'den Rusya'ya tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya’da düzenlenen referandum ...
 
Plan hazır: AK Parti’nin onsuz ilk sınavı!
AK Parti, başkanlık sistemini içeren Anayasa paketinin halka anlatılması ...
Kurtulmuş: Tek adamlıktan bahsedenler...
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "1982 Anayasası'nı yapanlar, 'Bir gün gelir ...
Bakan Çavuşoğlu: Turistlerin sadece kimlikle gelebilmeleri için çabalıyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'dan turistlerin daha kolay gelebilmesi ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva