HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2017 Çarşamba - 14:44

AK Partili Hotar'dan rapor: İzmir'de eğitime dev yatırım!

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar hükümetin 15 yıllık görev süresi boyunca İzmir’e 2 milyar TL’lik eğitim yatırımı yaptığını söyledi. Hotar, “Kentimizde yapılan 41 protokol ile 4 milyon TL’nin üzerinde bağış alındı” dedi.

AK Partili Hotar dan rapor: İzmir de eğitime dev yatırım!

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, hükümetin İzmir’e yönelik eğitim yatırımlarında son rakamları açıkladı. Hotar, 15 yıl boyunca AK Parti hükümetlerinin  her alanda olduğu gibi eğitimde de ciddi anlamda önemli projelere imza attığını vurguladı.

Milletvekili Hotar, “AK Parti olarak göreve geldiğimizden bu yana başlayan çalışmaların verilerine bakıldığında 2003-2016 yılları arasında güzel İzmir'imize yaklaşık 2 milyar TL'ye yakın eğitim harcaması yaptık. Şehir merkezimiz başta olmak üzere ilçelerimizde eksik kalan lise, ortaokulu anaokulu ve ilkokul yapımlarımızı tamamlıyoruz. 2002-2003 yılları arasında 16 bin derslikte 668 bin öğrenciye 32 bin öğretmen düşerken göreve geldiğimiz yıl itibariyle bu rakamlarda önemli değişimler oldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında derslik sayısını 32 bine çıkararak 768 bin öğrenciye yaklaşık 50 bin öğretmenle eğitimde kalitemizi sürdürüyoruz. Eğitim alanında İzmir'e yaptığımız bu yatırımlar ilçelerdeki okul inşaatlarıyla devam ediyor. Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Bornova, Buca, Karabağlar Kınık, Kiraz, Torbalı, Menderes,  Menemen ve Ödemiş ilçelerimizde yapımı devam eden 32 lisemize yaklaşık 259 milyon 200 bin TL  bütçe ayırarak bir an önce yapımını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

EKSİKLER TAMAMLANIYOR
İzmir’in farklı ilçelerinde 9 milyon TL maliyetli 7 anaokul, 52 milyon TL maliyetli 16 ilkokul inşaatlarının devam ettiğini belirten Hotar,  78 milyon TL maliyetli 16 okul projesinin ruhsat işlemlerinin devam ettiğini en kısa sürede de yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Hotar, “ Yine şehrimizdeki farklı ilçelerimizde 37 milyon TL bütçeli okul inşaatları ihale aşamasında. İlçelerimizin eğitimdeki eksikliklerini bir bir tamamlıyoruz. Ortaokul eksikliği bulunan 8 ilçemizde yapımına başladığımız okullarımız bir sonraki eğitim öğretim sezonuna hazır hale getiriliyor. Ortaokul konusundaki yatırımlara milli eğitimimiz önem veriyor. Bunun için tüm il genelinde eksiklerin tamamlanması amacıyla 33 milyon TL ödenek ayrıldı” diye konuştu.

BAĞIŞ RAKAMLARI YÜKSELİYOR
Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2003 yılında başlatılan “eğitime yüzde yüz destek kampanyası” kapsamında hayırseverlerin ve eğitim konusunda yardım yapmak isteyenlerin önünün açıldığını, bağışların kabul edildiğini de vurguladı. Türkiye genelinde 226 olan protokol ile yapılan 409 milyon TL’lik bağışın İzmir’de de yükseldiğini anlattı. Hotar, “Kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlarımız İzmir’de 4 milyon 220 bin TL destek sağladı. Bu kapsamda da 2 bin 553 derslik inşaat yapılırken 229 bin metrekare arsa da bağış olarak alındı. Halen hayırseverlerimiz tarafından inşaatı yaptırılan 9 okulda 202 dersliğin inşaatı devam ediyor. Eğitime verdiğimiz destek yıllara göre artarak devam ediyor. AK Parti olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

YATIRIMLAR KADAR ÖĞRETMENLER DE ÖNEMLİ
Hotar, eğitim ve öğretimde büyüyen bir İzmir’i inşa etmek istediklerini de vurgularken, “Fiziki yatırımlarımızın yanında çocuklarımızın geleceğini oluşturmada en önemli katkılardan birisini verecek olan eğitim sürecinde, öğretmenlerimizin katkıları da son derece önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki tüm fiziksel şartların yanı sıra, öğretmenlik fedakarlık gerektiren çok özel ve bir meslektir. Tüm öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 
Tarihi Çarşı'da umut yılbaşı: Başkan Kaya'dan vatandaşa çağrı
 
Emir verildi: İzmir'in o ilçesindeki okullarda noel ağacı yasak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 20 Aralık 2017 Çarşamba 19:01

Tabi dev yatırım , özel okullara teşvik verirken devlet okullarının durumu ortada. Yazıcı kartuş dahil veliler veriyor parayi devlet okulunda , sen kimi kandiriyorsun kurtuluş yakın sizden hayırlısı ile.

Yorumu oyla      14      5  
volkan 20 Aralık 2017 Çarşamba 17:19

egede d. eylulde erkek kız diye ayırdınız yurtları erkek oğrenciler d. eylul e inciraltından gidip geliyor..açtıgınız imam hatiplere kımse gitmiyor..unıversite giriş arapsaçına dondu yazıklar olsun size

Yorumu oyla      14      5  
bülent ışık 20 Aralık 2017 Çarşamba 16:40

üniversite öğrencileri kyk nın yeterli yurdu olmadığı özel yurtlarda katılıyor.Halbuki inşaat işinde bayağı iyiyiz.

Yorumu oyla      15      5  
Dışarıdan göz 20 Aralık 2017 Çarşamba 15:11

Belli yaptığınız icratlardan

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balbay İzmir'deki müdür cinayetini meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
CHP Dikili'de kadınlardan Başkan Tosun'a destek
CHP Dikili İlçe Kadın Kolları'nın 2 liste ile gidilen olağan kongresinde ...
CHP’den Yunan Bakan'a sert tepki geldi!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ada çıkışına ...
 
Erdoğan atılacak adımı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar ...
AK Partili Sürekli mecliste TÜRKAK bütçesi için konuştu
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
Dikili’deki taciz iddiasında söz Genel Merkez'de: “Komplo olduğunu düşünüyorum”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un personele taciz iddialarıyla ...
 
Kılıçdaroğlu topa tuttu, Soylu'dan yanıt geldi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisi için 'Sen bittin' diyen İçişleri ...
AK Parti'den İYİ Parti değerlendirmesi
AK Parti'de, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde İYİ Parti’nin varlık ...
Dikili'yi karıştıran taciz tartışmasında İlçe Başkanı topta: İstifa et başkan!
CHP Dikili İlçe Başkanı Şener, Belediye Başkanı Tosun hakkında, “Ses kaydındaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva