HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2017 Salı - 20:22

CHP’den Yunan Bakan'a sert tepki geldi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ada çıkışına yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Kammenos’un “gel de al” sözüne tepki gösterdi. Engin Altay, Atatürk’ün “geldikleri gibi giderler” sözüyle yanıt verdi

CHP’den Yunan Bakan a sert tepki geldi!

Altay Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, Kammenos’un, Kılıçdaroğlu’nun Ege Denizi’ndeki 18 ada ve adacığa ilişkin açıklamalarının ardından Türkiye’ye çok ağır tehditlerde bulunduğunu söyledi. Kammenos’un, coğrafi aidiyeti, egemenliği belirsiz 18 ada ve adacığın Yunanistan’ın işgalinde olduğunu itiraf ettiğini, bunu da yaparken Kılıçdaroğlu’na yönelik küstahça bir tavırla “gel de al” ifadesini kullandığını belirten Altay şöyle dedi

“Kammenos bilmelidir ki Büyük Atatürk’ün İstanbul’un işgalinde söyledikleri ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle kendisine cevap veriyoruz. Yunanistan, bu cüreti, hadsizliği, cesareti AK Parti hükümetlerinin tutarsızlığından, cesaretsizliğinden ve acizliğinden bulmaktadır. CHP, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cesaretini hala taşımaktadır. Egemenliği tartışmalı ada ve adacıkların, Yunanistan tarafından işgalinin bugün Yunan Milli Savunma Bakanı tarafından itiraf edilmesi ve Türkiye’ye meydan okunmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

ZAAFİYETİN İŞARETİ
Bizim Yunanistan’a ait olan bir kara parçasında gözümüz yok ama bütün dünya bilmektedir ki bahse konu 18 ada ve adacığın egemenliği kime ait olduğu henüz netleşmemiş, uluslararası anlaşmalarla belirlenmemiştir. Bu aidiyeti belirsiz ada ve adacıkların keyfi tutumla Yunanistan tarafından işgal edilmesi Türkiye’nin bölgede aczinin, güçsüzlüğünün ve zafiyetinin işaretidir. Emekli Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ 18 ada ve adacığın Türkiye’ye ait olduğuna dair ciddi deliller ortaya koydu. Başta Bulamaç, Eşek ve Koyun adaları olmak üzere 18 ada ve adacıktaki Yunan işgaline karşı hükümeti, bir milli duruş sergilemeye, yerlilik ve milliliği burada ispat etmeye çağırıyoruz. Bu ve benzeri konularda hükümetle her zaman iş birliği, güç birliği, hükümetin atacağı adımların tümünün arkasında olduğumuzu kamuoyuna beyan ve taahhüt ederiz.”

TAŞERONU GETİRSİNLER 2 SAATTE GEÇİRELİM
Altay, taşerona kadro düzenlemesinin KHK ile getirileceği savlarına ilişkin de, “KHK ile gelmesi anayasaya aykırılık noktasında elimizi zorlaştırır. Taşeron, kanun teklifi olarak gelsin, adil, hukuki gelsin. Sendikalı bir işçinin hakkı neyse taşeron işçisinin bu hakkı almasını istiyoruz. Böyle bir teklifi buyursunlar getirsinler söz veriyoruz 2 saat içinde Meclis’ten geçmesi için tüm desteğimizi veririz” dedi.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI NE DEMİŞTİ?
Erdoğan’ın ziyareti sırasında, hiçbir yerde görülmemesinin Yunan medyasının da dikkatini çektiği Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi.

Selanik’te konuşan Kammenos “Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk’un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan’ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor” dedi.

LEONİDAS'IN SÖZÜNÜ KULLANDI
Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği “Molon lave” (Gel de al) sözünü tekrarladı. Yunan Savunma Bakanı “Cevabımız gel de al’dır. Yunanlar öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu. (Hürriyet)

 
Erdoğan atılacak adımı açıkladı
 
Dokuz Eylül'de 'James Bond Fakültesi' için düğmeye basıldı... Top artık YÖK'te!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Aralık 2017 Çarşamba 08:17

Bulamaç adası ben bildim bileli Aydın Valiliği ve Didim Belediyesine bağlı bir ada. Aynı şekilde Koyun adası İzmir Valiliğine ve Çeşme'ye bağlı bir ada. Bodrum'dada böyle adalarımız var ama yunan gasp etmiş. Akp hala daha sessiz kalmaya devam etsin.Akp'nin yapamadığını biz halk yaparız. Yunan defolsun. Lozanda ismi geçen 12 ada dışında hiçbir ada yunana ait değildir. Dolayısıyla egedeki adaların çoğu Türk'tür ancak yunan gasp etmiştir. Öğrenin artık bunları.

Yorumu oyla      11      5  
Ayıptır 19 Aralık 2017 Salı 20:39

Bu adalar için bir tek kelime etmeyen iktidara ne söylenebilir ki?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan atılacak adımı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar ...
AK Partili Sürekli mecliste TÜRKAK bütçesi için konuştu
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
Dikili’deki taciz iddiasında söz Genel Merkez'de: “Komplo olduğunu düşünüyorum”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un personele taciz iddialarıyla ...
 
Kılıçdaroğlu topa tuttu, Soylu'dan yanıt geldi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisi için 'Sen bittin' diyen İçişleri ...
AK Parti'den İYİ Parti değerlendirmesi
AK Parti'de, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde İYİ Parti’nin varlık ...
Dikili'yi karıştıran taciz tartışmasında İlçe Başkanı topta: İstifa et başkan!
CHP Dikili İlçe Başkanı Şener, Belediye Başkanı Tosun hakkında, “Ses kaydındaki ...
 
AK Parti'de iki il başkanlığına atama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, Burdur ve Kastamonu il başkanlıklarına ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir kaptanı kim olmalı?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir kaptanı kim olmalı?
CHP İzmir’de gündem 7 Ocak… Kılıçdaroğlu'yla görüştü, 'adayım' dedi!
PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Saygılı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva