HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2018 Çarşamba - 09:29

AK Partili Doğan'dan İZBAN için 'otoban sistemi' önerisi

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, son günlerde tartışmalara neden olan İZBAN'daki artı para uygulamasıyla bir öneriyi gündeme taşıdı.

AK Partili Doğan dan İZBAN için  otoban sistemi  önerisi

İZBAN’daki yeni sistemi eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyeye çağrılarda bulundu.

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN
AK Parti'li Doğan, yaptığı açıklamada "Aktarmalı ulaşım fiyaskosundan sonra gelin vatandaşı bir kez daha burada da mağdur etmeyin. Bu uygulamadan derhal vazgeçin. Kötü yönetim anlayışı, vizyonsuzluk, beceriksizlik Büyükşehir Belediyesi'nde alışkanlık halini aldığından, ESHOT'un beceriksizliğinden kaynaklanan zararı da İZBAN'a yüklenilmiş ve bu yanlış uygulama herkesin karşı çıkmasına rağmen ısrarla hayata geçirilmiştir. Her işte olduğu gibi bunu da yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği bu sistem, altyapısını düşünmeden, sonuçlarını görmeden, öngörü ve vizyondan yoksun biçimde hayata geçirildiği için İzmir ulaşımını perişan etmiştir. Daha günler öncesinden gelen bu krize ve tüm uyarılarımıza karşın, istasyonlarda iade makineleri yetersiz kalmış, uzun kuyruklar oluşmuş ve İzmirliler büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır. Burada bir numaralı sorumlu ve bu krizin de suçlusu gereken önlemleri almayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Tıpkı aktarmalı ulaşımda olduğu gibi bunda da İzmirli hemşerilerimizi strese, kaosa mahkûm ettiniz. Vatandaşlarımız bu muameleyi hak etmiyor. Biz aynı çileyi, aynı kuyruğu ücret toplama sisteminde yaşanan krizde de, siz İzmirliyi 30 yıl önceki gibi kâğıt bilete mahkûm ederken de gördük. Kendi beceriksizliği nedeniyle İzmirliyi 15 gün boyunca kâğıt bilete mahkûm eden, toplu ulaşımda milyonlarca lira zarar eden aynı belediye şimdi de uygulamaya koyduğu bu sistem ile kentteki hemşerilerimize yine benzer bir kaosu reva görmüştür. Geçen yılki ücret toplama krizi sırasında Kent Kart yetkilileri ve İzmirim Kart yetkililerini bir araya getirip bir masa başında toplayıp karşılıklı şifreleri birbirine vermesi için gerekli ortam ve koordinasyonu sağlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi hemşerilerimizi mağdur etmiştir. Vatandaşlarımız mağdur, şikâyetlerine asla kulak verilmemektedir. İnsanlar kartlarında yeterli bakiye olmadığından İZBAN'a alınmıyor, kapıdan geri çevriliyor. Vatandaşlarımız işine, okuluna, evine gidemiyor" dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ “OTOBAN SİSTEMİ”
Doğan, son olarak otoyollarda uygulanan sistemi İZBAN'a örnek gösterdi ve şunları söyledi: "Biz bu mevcuttaki tıkanmış sistemin yerine, vatandaşı mağdur etmeden tıpkı otobanlarda devletin getirdiği sistem benzeri bir uygulamaya geçilmesini öneriyoruz. İZBAN'a binen vatandaşlarımız girerken yine validatörlere kartını okutacak, ilk okutuşta herhangi bir ücret kesilmeyecek. Validatöre okutulan kartta ilk seferde bilgi olarak kişinin tam, öğrenci ya da 65 yaş emeklisi olduğunu belirtir ibare görüntülenecek ve para kesilmeyecek. Vatandaşlarımız çıktığı gişelerde kartını yeniden okuttuğunda gittiği mesafe kadar ödeme gerçekleştirecek. Yani kartını elektronik gişelerine okutacak olan yolcularımızın gittikleri kadar ücreti kartından kesilecek. Böylece elektronik ulaşım kartlarına 10 liralık yükleme zorunluluğu da ortadan kalkacak. Ayrıca kartında an itibari ile bakiyesi kalmayan vatandaşımızda mağdur olmadan yolculuğunu yapmış olacak. Yani kartında acil durumda bakiyesi olmasa bile yolculuğunu yapmış olacak. Sistem bu sayede kartında bakiyesi olmayan İzmirlilere avans vermiş olacak. Vatandaşa tanınan bu avans ile gerçekleşen borcu da kartını ilk dolum yaptığı esnada önceden sistemde yer alan kart bilgilerinden faydanılarak dolum cihazlarından ücret mahsup edilecek. Sistemde yapılacak ufak teknik değişikliklerle eksi bakiye getirilip 90 dakika uygulaması da sürdürülebilir. İzmirli hemşerilerimiz bu ilgiyi hak ediyor. Ayrıca hemşerilerimiz borçlarına sadıktır. İlk dolumda bu eksik ücretler telafi edilebilir. Belediyecilik vatandaşın günlük yaşamı kolaylaştırmak demektir. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde başlattığı ve tüm Türkiye kapsamında otobanlarda uyguladığı bu başarılı sistemi bizde yerel yönetimimizde uygulayabiliriz. Yeter ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete niyeti olsun. Hükümetimiz zaten topladığı gelirlerden en çok payı Kocaeli'den sonra İzmir'e aktarıyor. Bari vatandaşın ödediği vergiler ile şirket zararlarını kapatmaya gitmektense İzmirli hemşerilerimize hizmet olarak dönmesini sağlayalım."

 
CHP'li Purçu'dan hükümlü işçiler için hükümete çağrı
 
Ödemiş'te çocuklara özel spor alanı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 21 Şubat 2018 Çarşamba 19:06

Böyle saçma öneri duymadım.Otoban'da yeterli bakiyesi olmayanın plakasına ceza geliyor.Burada inişte kartında yeterli bakiye olmayan ne olacak.Otoban önerisini Istanbul'da metrobüslerde niye düşünmezler acaba ?

Yorumu oyla      13      5  
Sayın DOĞAN 21 Şubat 2018 Çarşamba 17:22

Ak Partili olarak sizden rica ediyorum artık İzmir'de yaşadığınızı kabul ederek İzmir'linin menfaatleri doğrultusunda yapıcı işler yapın.Ankara aday gösteriyor ama İzmir'li size oy veriyor.

Yorumu oyla      12      5  
Yusuf akçadağ 21 Şubat 2018 Çarşamba 16:31

Chp genel başkan yardımcısı ne diyor dünyanın en iyi işinide yapsanız bizim iyi yaptınız diyecek halimiz yok diyor. Bu kafayla hic bir yere varılamaz Bilal başkanım inşallah İzmir halkı bir an önce uyanırda bu gaflete son verir.

Yorumu oyla      11      6  
Ercan 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:57

Sayin dogan iktidarınızın bakanligida ortak bu işletmeye.Bir zahmet gidinde şu sinyalizasyon sorununu çözün önce belki bir faydanız olur.Sadece laf uretiyorsunuz.Yanlış topa vuruyoyorsunuz.Burdan ekmek çıkmaz size.

Yorumu oyla      15      6  
Hür Düşünce 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:56

Sayın Doğan bir gün de acı biberin nasıl oldu da 16.95 fiyata çıktığını açıklarsa- ve de bu fiyat artışlarına nasıl çözüm getirilebileceği konusunu bize anlatırsa çok memnun olacağız- MUhalefet, kendini de ara sıra sorgulayandır.

Yorumu oyla      15      7  
yurttaş 21 Şubat 2018 Çarşamba 11:54

Bilal Doğan'ın önerisiyle bir kişi Gaziemir'den İZBAN'a bindi diyelim, girişte problem yok, o yolcu gitti Menemen'de indi. Kartında 3 TL para var, kartı çıkışta validatöre gösterdi, bakiye yetersiz çıktı. Peki sonra ne olacak? Yolcu, cebimde para yok, ne yapayım? diye karşılık verse, onun ücretini kim ödeyecek? Ya da o yolcu akşama kadar İZBAN istasyonunda mı gezecek?

Yorumu oyla      15      8  
Ali Cengiz Kurt 21 Şubat 2018 Çarşamba 11:23

Bunu daha önce akıl edip %50 ortaklı izbandaki akp temsilcileriyle gerçekleştirseydiniz ya.Bu kötü uygulamanın altında akp ninde imzası var.

Yorumu oyla      13      7  
sezarın hakkı sezara 21 Şubat 2018 Çarşamba 11:11

AKP gelmesin diye oy vermiştik diyen var da! Ülkenin batması ile izmir de belediyeciliğin kötü olması arasında uçurum var. "AKP gelmesin diye or vermiştik yetti artık" demek ile " yetmez ama evet" demek arasında hiç bir fark yok.

Yorumu oyla      11      9  
Ali Tayfur Özdeş 21 Şubat 2018 Çarşamba 10:49

İzmir belediyesinin yaptıgı her şey rezalet İzmire hiç yakışmıyor İzmir de CHP tisi ne oy verenlerin düşünmesi ve değerlendirmesi lazım kendilerini sorgulamaları lazım gelecek seçimlerde bu iş bilmez belediyeye gereken ders verilmelidir

Yorumu oyla      14      10  
Çevre kentli 21 Şubat 2018 Çarşamba 10:42

Sayın Bilal Doğan 13.02.2016 tarihinde 90 dk aktarma hakkı iptal edilen bölgeler ne olacak ? Mağduriyetleri dile getirmek için ille de mağdur olanların merkezde mi olması gerekir. Toplu ulaşımda 17 km ye 2 bilet 5.72.- TL . ödüyoruz. Geri dönüşte 5.72.- TL. günlük toplam 11.44.- TL. bu uygulama hak mı ? Adalet mi ?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde şebeke harekatı: A'dan Z'ye yenilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in turistik ilçesi Karaburun’un merkezi ...
Başkan Şahin'den Menemen'de ilk: Spor vakfı kurdu, başkanı oldu!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilçede sportif faaliyetleri daha ...
İzmir'de 2 bin 500 kişinin işten çıkarılmasının ardından kritik zirve: Kocaoğlu'ndan flaş mesajlar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 696 sayılı KHK ile İzmir’de 2 bin ...
 
Selçuk Belediyesi bir kez daha Ege mutfağını tanıtacak
Ege’nin yöresel lezzetleri bir kez daha Selçuk Belediyesi katkılarıyla tanıtılacak.
Foça'da zeytin paneline büyük ilgi
Foça Belediyesi, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Bağarası ...
Başkan Bakıcı'dan Selçuk'ta 'vefa' kütüphanesi
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi açıldı. Açılışa ...
 
Bornova’ya dört kültür merkezi birden
2017 yılında Pınarbaşı Kültür Merkezi ile Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ...
AK Partili Kınık Belediye Başkanı Doğruer’den 2019 çıkışı: 7 ilçeyi ikiye üçe katlarız!
Kınık Belediye Başkanı Doğruer, “İzmir’de 7 AK Partili belediyenin çalışmalarının ...
Başkan Bakıcı'dan muhtarlarla zirve
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarlarla buluştu. Selçuk’ta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva