HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2018 Salı - 11:24

AK Partili Kınık Belediye Başkanı Doğruer’den 2019 çıkışı: 7 ilçeyi ikiye üçe katlarız!

Kınık Belediye Başkanı Doğruer, “İzmir’de 7 AK Partili belediyenin çalışmalarının cevabını halk verecektir. Bu örneklerle ilçe sayımızı arttıracağız. 2014’teki 7 ilçeyi nasip olursa 2019’da ikiye üçe katlamak hedefimizdir” dedi.

AK Partili Kınık Belediye Başkanı Doğruer’den 2019 çıkışı: 7 ilçeyi ikiye üçe katlarız!

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Doğruer 4 yıllık görev süresi boyunca ilçede gerçekleştirdiği hizmetlerden örnekler verdi.

Başkan Doğruer partisinin İzmir’de 7 ilçe belediyesini kazandığını söyleyip bu sayıyı 2019’da ikiye üçe katlamayı hedeflendiklerini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI BAŞBAKAN’A ‘KINIK’A DOĞAL GAZ GETİRİYORSUNUZ’ DEDİ!
Kendisinden büyük ve merkeze yakın çoğu ilçeden önce Kınık’a doğalgaz gelmesini değerlendiren Doğruer, “Kınık’a doğalgazın gelmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Cumhurbaşkanımızın Kınık ziyaretinde doğalgaz isteğimizi kendisine arz ettik. Cumhurbaşkanımız da Başbakan Binali Yıldırım’a ‘Kınık’a doğalgazı getiriyorsunuz’ dedi” açıklamasında bulundu.

DEVLET ÖLÜMÜN GERİ GETİRİLMESİ DIŞINDA GEREKENİ YAPTI
13 Mayıs 2014’te gerçekleşen, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Maden Faciası ve Kınık’tan 51 ailenin yaşadığı acı hakkında konuşan Doğruer, “O yaralar sarıldı. O dönemde devlet Kınık, Soma, Savaştepe, Bergama’daki ailelerin çevresindeydi. TOKİ’ler yapıldı. Giden şehitlerimizin acısı maliyetle ölçülemez ama geride kalanların yaralarını sarmak açısından devlet dairlerinde, memuriyetlere alma gerçekleştirdi. Ölümün geri getirilmesi dışında devlet gerekeni yaptı. 10 tane de daire verseniz yetmez ama şehit ailelerin maddi bir sıkıntısı kalmadı. Devlet her ihtiyaçlarında yanlarında” dedi.

İDDİA EDİYORUM İLÇEDEKİ 7 BİN HANENİN HEPSİNE GİRMİŞİMDİR
Belediye başkanlığı görevini yürüttüğü için mutlu olduğunu ifade eden Doğruer, “Seçime gidiyoruz. Her olasılık var. Bu iş nasip işidir. Seçimi kazandığımda ‘ben kazanmadım, Kınık kazandı’ demiştim. İnşallah Kınık kazanmaya devam edecek. Ben nasıl bir ilçe alacağımı biliyordum. Mutluyum. Orada yaşıyordum ve vatandaşları da tanıyordum. Bir miktar revizyon ihtiyacı olan konular var. Kırsalda siyaset yapmanın avantajları da dezavantajları da var. vatandaşın içinde olmamız gerekiyor. Bu kolay kısmı. Hekimlikten yana oradayım. Kınık’taki 7 bin hanenin iddia ediyorum hepsine girmişimdir. İlçeyi tanıyordum” diye konuştu.

BAŞBAKANIMIZA PROJE İLE GİTTİĞİMİZDE YERİ KOORDİNAT OLARAK BİLİYOR
“2009’da aday olmuştum” diyen Doğruer, “2014’te sadece seçim kampanyamın tarihi değiştirdim. Projelerim aynıydı, partim aynıydı, ben aynıydım. Çünkü hiçbir proje yapılmamıştı. Bizim en büyük şansımız Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığında beraber çalışmamızdı. Biz bir proje için kendisine gittiğimizde yeri koordinat olarak biliyor. Şimdi Kınık’a 75 yataklı bir öğretmen evi kazandıracağız. Bizim kolaylığımız burada. Sayın başbakanın memleketin sorunlarını birebir biliyor olması” açıklamasında bulundu.

BİZİM PROJELERİMİZİN YÜZDE 80’İ BAKANLIK PROJELERİDİR
İktidar partisine mensup bir belediye başkanı olmanın faydalarını bakanlıklar düzeyinde gördüğünü ifade eden Doğruer, “İller bankasının nüfusa oranla verdiği pay bir lira oynamaz. Bizim AK Partili orada CHP’li olmaz. Bir lira sekme olmaz. Ama bu parayı yönetmek mesele. At binenin kılıç kuşananındır. Bizim projelerimizin yüzde 80’i bakanlık projeleridir. Şimdi devlet hastanemiz olacak. Bunları getirme noktasında biz seçimden sonra bakanımıza gittik. ‘Ağabeyimizsiniz tamam ama vatandaş da sözünü tuttu’ dedik. Proje götürüp de alamayan var mı bilmiyorum. Ben Binali Yıldırım’la seçim döneminde çalıştım. Vallahi ekstra bir lira para gelmedi Kınık’a. İktidar farkını bakanlıklar düzeyinde görüyoruz. Kapı aşındırıyoruz. Belki de bakanlarımızı bunaltıyoruz. Ama projesiz inanın bir lira gelmez. Benim boş döndüğüm Allah için olmadı” dedi.

KINIK’IN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK
“Kınık’ın en büyük sorunu işsizlikti” diyen Doğruer, “Bir miktar azalmasına rağmen yine işsizlik. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir kitlemiz ve madencilikle geçinen bir işçi kitlemiz var. İş kazasından sağ çıkanların tamamının iş kapısı kapandı. Elmadağ’da yeni açılıyor. Bizim bu arkadaşlarımızın oraya iadesi için bir girişimimiz olacak. Şu an bile galeri safhasında 400 kişi çalışıyor. Bin 100 kişi daha alacaklar. Bazı geleneksel ailelerin kısmi iş kapısı olacak” açıklamasında bulundu.

ÖNCEDEN AMBULANSLARDA ÇEYREK DEPO BENZİN OLURDU ŞİMDİ HELİKOPTER İNDİRİYORUZ
Aynı zamanda doktor olan Doğruer ilçedeki sağlık çalışmaları hakkında, “Hastalarımız için her gün Kınık’tan İzmir merkeze servis kaldırıyoruz. Önceden ambulanslarda çeyrek depo benzin ancak olurdu. Çeyreği geçmezdi. Biz merkeze hasta götüreceğimiz zaman vatandaştan istiyorduk. Benzinliklere kimlik bırakanlar oluyordu. Benzinlikler bizden bıkmıştı. Şimdi aynı sağlık politikalarımızdan ne değişti? İktidar değişti ve şimdi Kınık’a biz helikopter indiriyoruz” dedi.

2004’TE ANNEM HELALLİK VERMEDİ, ADAY OLAMADIM
Geçmiş dönemdeki adaylıklarıyla ilgili konuşan Doğruer, “2004’te annemden helallik alamadığım için aday olamadım. ‘Ben seni büyüttüm, doktor oldun, ben senin böyle hizmet vermeni istiyorum’ dedi. 2009’da helallik istedik, verdi, fakat seçimi kazanamadım. 2014’te helallik de verdi, seçimi de kazandık. Siyasetçi bir eser bırakır, şerefiyle iş yaparsa, halka arz edildiğinde alınan dua öldükten sonra annesinin amel defterine yazılır. Arada anneme, ‘belki senin amel defterine faydam olur’ diyorum” açıklamasında bulundu.

İZBAN MÜJDESİ!
İZBAN müjdesi veren Doğruer, “İZBAN Selçuk’tan Bergama oradan da Kınık’a bağlanacak. Başbakan açıkladı. Ben gittim resmi başvuruyu TCDD’ye yaptım. Sadece Bergama-Kınık arası eski parayla 150 trilyon. İller bankasından her yıl Kınık’a 6 milyon gelir. Kınık’ın 25 yıllık iler bankasından gelen paraya denk geliyor” dedi.

HASTANEDEN SONRA EN ÇOK HAYIR DUA GETİREN PROJEDİR
TOKİ projesiyle ilgili detaylı bilgi veren Doğruer, “Ulaşım sorunumuz sonrasında konut sorunumuz da vardı. Memurlar geçmiş yıllarda Bergama’dan gidip geliyorlardı. Esnaflar kızıyordu. Burada kazanıp başka ilçede harcıyorlar diyorlardı. Ama memurlar da ev mi var oturalım diyordu. Şimdi TOKİ yaptık. Vatandaşlar 3 ay sonra evlerinde oturacaklar. İnsanları 390 lira aidatla ev sahibi yapıyoruz. Törende anladım ki hastane projesinden sonra en çok hayır dua getirecek proje TOKİ. İnsanları ev bark sahibi yapıyorsunuz” açıklamasında bulundu.

7 İLÇEYİ 2019’DA İKİYE ÜÇE KATLAMAK HEDEFİMİZDİR
Doğruer çalışmaları değerlendirirken, 2019 için hedef koydu. Doğruer, “Biz bunu bir ekip olarak yapıyoruz. Hem siyasi irade, hem meclis çalışanlarımızın emeği var. İzmir’de 7 AK Partili belediyenin çalışmalarının cevabını halk verecektir. Bu örneklerle ilçe sayımızı arttıracağız. İzmir 2014’te 7 ilçe ile tanıştı. Nasip olursa bu sayıyı 2019’da ikiye üçe katlamak hedefimizdir. Adaylar belirlenir. 7 belediyenin yaptıkları örnek gösterilir. İktidarın farkı örnek gösterilir. Devlet eliyle belediyelerle el ele getirilen ortak projeler örnek gösterilirse bu sayının artacağını düşünüyorum. Kongrelerimiz yapılacak. Sonrasında yerel seçimlere hazırlanmayı düşünüyoruz” dedi.

KENDİMİ BİMER’E ŞİKAYET ETTİM
Doğruer sürpriz bir çıkışa imza attı. İlçedeki yolların farklı kurumlar tarafından kazılması ve ortaya çıkan bozukluklardan dolayı vatandaşlara durumu izah edemediğini ifade eden Doğruer kendisini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayet ettiğini söyledi. WhatsApp üzerinden kurulan şikayet ve çözüm hattına değinen Doğruer, “Kendimi bir gün BİMER’e şikayet ettim. Yollar 5 kere kesilmiş oldu. Haritavari düzensizlik oluştu. Vatandaşa anlatmakta zorlandık. Kimine İzmir Gaz kapatacak, kimine İzmir Büyükşehir Belediyesi kapatacak,  kimine TEDAŞ kapatacak diyorum. Sonrasında BİMER’e yazdım. Ben Kınık’ta yaşayan vatandaşım. Yollarımız kazıldı kapanmadı. Bunun sorumlularını istiyorum. Kınık Belediyesi’nden de bunu istiyorum yapmıyor. Altına adımı Sadık Doğruer olarak yazdım. ‘Biz bunları büyükşehir yetkilisine ilettik. Bunu açan kapatacak. Bu sorumluluk belediyeye ait değildir’ diye bir yazı geldi. Ben rahatladım ama bunu vatandaşa anlatmak yine zor. 5 kuruma bahane üretmek yerine kendimiz kapatıyoruz. Biz bunu lokal çözümlerle yapıyoruz. Çözüm hattı aslında bahanenin giderilmesi gibi bir şey. Bahanemiz yok diyoruz” diye konuştu.  

GÖNLÜMDEN GEÇİYOR
2019’da aday olmak istediğin net bir şekilde açıklayan Doğruer, “Bunun 3 aşaması var. Sağlık sıhhatim el verirse. Gönlümden geçiyor, evet. Ama partimiz uygun görürse, halkımız da destek verirse biz bir dönem daha varız diyoruz” dedi.

YARINA BIRAKMAYALIM BU AKŞAM SEÇİM OLSUN!
‘Yarın seçim olsa kazanır mısınız? sorusunu yanıtlayan Doğruer, “Yarına bırakmayalım, istiyorsanız bu akşam seçim olsun. Biz kendimize güveniyoruz. Yapacak çok işlerimiz var. En azından bir dönem daha olursa içim rahat işlerimi yaparım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Bakıcı'dan muhtarlarla zirve
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsa İstanbul talimatı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan sarıçoban 20 Şubat 2018 Salı 18:57

Başkanim her zaman arkanizdayiz.

Yorumu oyla      11      7  
Zanaat 20 Şubat 2018 Salı 18:01

Sizin eksiğinizi söylemeyi çok isterdim ama size söyleyecek hiçbir laf birakmadiniz Kınık taki bu zamana kadar gelmiş en güzel Başkanlığı yapmış birine verdiği sözleri tutmuş ve tutacak olan birine laf etmek olmaz "Yiğidi öldür hakkını yeme" sözü tamda burda gerek ama gördüğüm kıyasıya bi yarış olucak karşı taraf akıllı bi seçim yaparsa buda bu gerçek

Yorumu oyla      12      7  
7 İLÇE 20 Şubat 2018 Salı 15:12

SAYIN BAŞKAN BU 7 İLÇEDE BERABER KİMLİK SÖYLEMEDEN VATANDAŞI DOLAŞALIM, REKLAMLARI BIRAKALIM GERÇEKLER HİÇ ÖYLE DEĞİL.EĞER AKILLI ADAYLAR ÇIKARTIRSA CHP VEYA İYİ PARTİ BELEDİYELERİ ALIR. VATANDAŞ İSİM DE VERİYOR.

Yorumu oyla      15      5  
Bülent ışık 20 Şubat 2018 Salı 14:53

Buca,Aliağa ve Bayındır 'ı kaybettiğinizi ne çabuk unuttunuz? Demekki oralarda iz bırakamamışsınız.

Yorumu oyla      16      5  
Vatandaş 20 Şubat 2018 Salı 12:56

sayın başkan rüyasını anlatıyor herhalde.İzmirde AKP yüzde otuzu hiç bir zaman geçemez.

Yorumu oyla      17      5  
Bülent soylu 20 Şubat 2018 Salı 12:50

Helal olsun sana kardeşim.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı'dan muhtarlarla zirve
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarlarla buluştu. Selçuk’ta ...
Buca'da 'iyiliğin' bankaları: Yüzler gülüyor
Buca Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz eşya ve giysi ...
Geleceğin bilim insanları Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nce düzenlenen Dost ...
 
Neyzen Tevfik için Konak’ta anma
Tevfik Kolaylı ya da bilinen adıyla Neyzen Tevfik hayatı ve eserleriyle Konak’ta anıldı.
Çiğli'ye yeni semt merkezi: Hayaller gerçek olacak
Çiğli Belediyesi tarafından Harmandalı girişinde bulunan Uğur Mumcu Mahallesi’nde ...
Büyükşehir müjdeledi: İzmir'e 10 yeni otopark birden!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerine, biri “tam otomatik” ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Atam, sana mektup yazsam okur musun?
Mehmet KARABEL yazdı... Atam, sana mektup yazsam okur musun?
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi: Tam 1,5 ay sürecek!
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kozağaç Mahallesi’nde eskimiş ve özelliğini ...
Kemalpaşa'da amatöre can suyu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, süper amatör lige yükselen Kemalpaşaspor ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva