HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2018 Cuma - 09:02

AK Partili Dağ: İzmir büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün Körfez suyundan aldığı numunede tespit edilen kirlilik oranına ilişkin, "İzmir şu anda büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya. Bu işin şakası yok.Bu durum güzel İzmir'imizin sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor" dedi.

AK Partili Dağ: İzmir büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan tahlil sonucuna göre İzmir'de deniz suyuna arıtılmamış atık su karıştığı, kanalizasyon sisteminde sıkışan çamurun çürüyerek gaz oluşumuna sebep olduğu, arıtma tesislerinin sağlıklı işlememesinin bozulma ve çamur oluşumlarına neden olduğu tespitinin yapıldığını söyledi. 

- "Rüzgar esmesin diye dua mı edelim?”

İzmirlilerin kokudan dolayı evlerinden dışarıya çıkamayacak duruma geldiklerini belirten Dağ, "Birileri de çıkıp 'Biz kokunun sebebini tespit edemedik' diye açıklama yapıyor. İnsanlarımızla dalga geçer gibi konuşuyorlar. Uzun zamandır İzmirli hemşehrilerimiz yayılmakta olan bu kokudan şikayetçi durumda. Bu kokunun yayılmasını önlemek ve yok olmasını sağlamakla görevli olan kurumlar ve yetkililer ise top çeviriyorlar, oyalama taktiği izliyorlar. Ne yapalım, rüzgar esmesin diye dua mı edelim?" ifadesini kullandı.

Dağ, İzmir'de su arıtma tesislerinin sağlıklı şekilde çalışmadığını, Sağlık İl Müdürlüğü ekibince yapılan testler sonucunda deniz suyunun olması gerekenden binlerce kat daha kötü değerlere sahip olduğunu gördüklerini, bu sonuçların kaçak atık suyun nereye gittiğini kanıtlar nitelikte olduğunu ifade etti. 

- "Mesele şehrimizse her zaman partiler üstü bakarız"

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan "İzmir'de nüfus arttı, kanalizasyon sistemleri yetersiz kalıyor" açıklamasına da tepki gösteren Dağ, şunları kaydetti:

"Bu nüfus sizden habersiz mi arttı? Açıklama yaparken, bir şeyleri ifade ederken alay eder gibi konuşmamak gerekiyor. Sen kanalizasyonu temizlemez, gerekli bakım işlemlerini düzenli yapmazsan, o sistemde çamur çürür. Sonra ortaya çıkan gazdan halk rahatsız olup tepki gösterince 'İzmir'de nüfus arttı, kanalizasyon yetersiz kalıyor' ne demektir? Gün geçtikçe bizi daha kötüsüne alıştırmaya çalışıyorlar, biz buna itiraz ediyoruz. 

Bu durum güzel İzmir'imizin sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor. Daha önce belirttik, 'Elimizi taşın altına koyarız' dedik. Hiçbir cevap gelmedi. Burada yine belirtiyorum, biz bu problemlerin çözümü için birlikte çalışmaya hazırız. Mesele şehrimizse her zaman partiler üstü bakarız. Vatandaşlarımızın bu problemlerden kurtulması için bizden talep edilenleri yerine getirmeye hazırız. Bu problemlerin acilen çözülmesi hem vatandaşlarımızın sağlığı hem de şehrimizin yaşam koşulları açısından elzemdir ve şehrimize rahat bir nefes aldıracaktır."

- "İzmir büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da kötü kokunun kentin en önemli sorunu olduğunu, alınan su örneklerinin de bu durumu en iyi şekilde yansıttığını söyledi.

İzmir'in daha büyük yatırımları konuşması gerektiğini dile getiren Kırkpınar, "İzmir şu anda büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya. Bu işin şakası yok. İzmirli artık nefes alamıyor. Derin uykusundan o keskin kokuyla uyanmak zorunda kalıyor. Bir an önce vatandaşların bu ıstırabının giderilmesi gerekir. Kentin ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu. 

- "Belediyeden bize yardım talebi gelmedi"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise yaptığı yazılı açıklamada, analiz sonuçlarına göre 2 milyon çıkan "fekal koliform" bakteri değerinin mevzuat sınır değerinin tam 20 bin kat üzerinde olduğunu, bu sonuçların koku problemiyle halk sağlığını da tehdit eder boyutlara ulaştığını bildirdi.

Arıtma tesislerinin sağlıklı çalışmadığını belirten Şengül, "Daha önce söylediğim gibi biz bu sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Gerekirse belediye ile ortak da çalışırız ama şu ana kadar belediyeden bize hiçbir yardım talebi ya da öneri gelmedi." ifadesini kullandı. (AA)

 
İzmir dün bu olayı konuşmuştu: O gemi demir aldı!
 
İzmir'de 16. buluşma: Tarih yok olmasın diye...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayni terane 14 Eylül 2018 Cuma 21:44

Surekli olarak belediyeyi elestirmekten baska Izmir'e yaptigin tek birsey var mi Sayin Dag

Yorumu oyla      10      5  
metin emre 14 Eylül 2018 Cuma 16:51

Türkiye''nin tek ve asıl sağlık sorunu AKP yönetimidir.

Yorumu oyla      12      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 14 Eylül 2018 Cuma 16:13

Bay Dağ'ın açıklamalarına "oportünist zihniyetin tanımıyla cuk örtüşen bir örnek" mi de desek, "dinime küfreden bari müslüman olsa" mı desek, ne desek, he?

Yorumu oyla      10      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 14 Eylül 2018 Cuma 15:53

Bay Dağ'ın açıklamalarına "oportünist zihniyetin tanımıyla cuk örtüşen bir örnek" mi de desek, "dinime küfreden bari müslüman olsa" mı desek, ne desek, he?

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 14 Eylül 2018 Cuma 14:47

Pardon şarbonlu hayvan dolusu gemimi dediniz.Çeşme açıklarıdamıymış.Önlemmi alınmış.Pardon şarbonlu etlere ne yapılmış.Kim açıklıyor???????Ülkemizin nerelerinde şarbon vakası var.tedbirler nedir.neden açıklanmıyor.Bu şarbonlu hayvanlar nerden geldi.Koku mu ne kokusu!!!!!

Yorumu oyla      13      5  
muhalif 14 Eylül 2018 Cuma 14:11

sn.dağ gitsin konağa konak pierin önünden denize baksın, kirlilik var mı??oluşturmak istedikleri algı İzmirde tutmaz.. izmiri böyle "fethedemezler" biraz akıl ve izan gerek..körfezin biyolojik yapısı itibarıyle 100 yıl öncede körfez üstünde geçici olarak tabakalar oluşur ve koku yayılırmış..sn.dağ şunu cevaplasın; noldu Alsancak tekel sıgara fabrikası ege medeniyetler müzesi olacaktı, ihalesi yapıldı, 2019 sonunda açılacaktı, TIK YOK......

Yorumu oyla      15      5  
süleyman 14 Eylül 2018 Cuma 13:50

Saglık sorunu bütün Türkiyede var.Hastanelere hasta garantisini siz verdiniz.16 Yıldır iktidardasınız.Bence 5 uçak,10 saray daha yapılırsa her sorun çözülür.

Yorumu oyla      14      5  
Hür Düşünce 14 Eylül 2018 Cuma 12:11

Numune alınmasının belli yöntemleri vardır. Sadece 1 yerden numune alınmaz- Diyelim ki körfezden numune alıyorsunuz herhalde 50 - 100- belki 200 vs belki de daha fazla yerden numune alıp paçal yaparsınız ve sonucu ölçersiniz- Numune alma işi devamlı aralıklarla olur.Ayrıca İzmir çevresindeki fabrikaların atık suları denetleniyor mu ? Arıtma yapmayanlar kapatılıyor mu yoksa o pis sular derelere mi taşınıyor ? Oradan da tarlalara- Sahi İzmir'in nüfusu neden acayip arttı ?

Yorumu oyla      15      6  
Seydiköylü 14 Eylül 2018 Cuma 11:34

Mesele İzmir ise partiler üstü bakarmış, bak bak bak, Hamza Dağ'ın ettiği lafa bak, ne yaptınız İzmir için, işiniz gücünüz Aziz Kocaoğlu'na çakmak, hadi ordan, nankörlük yapmayın hiç olmazsa, bu şehir sizin zihniyetinize teslim olmaz, burası özgürlükler diyarı !

Yorumu oyla      18      6  
mustafa 14 Eylül 2018 Cuma 11:07

Bazı akşamlar Çiğli Atatürk Organize bölgesinden geçiyorum, bir koku varki inanın zehir Fabrikalar bu bölgede zehir kusuyor.Sonra çıkıyorum Evka 5 de evime Harmandalı çöplük kokusu. Anlıyacağınız Atatürk Organizedeki Fabrikalarla Harmandalı Çöplük kokuları yarışıyor İnsan zehirlemeye. Kimsenin umrunda değil.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye başkanı 'görevden alınacak' iddiası!
Ak Parti’nin Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığından ...
AK Parti'den o isimlere lüks uyarısı!
Belediye başkanları ve yerel yöneticilerin kullandıkları lüks araçlar ...
Bahçeli'den yerelde ittifak mesajı!
Bahçeli mesajında yerel seçimlerle ilgili "Zillet ittifakı hazırsa Cumhur ...
 
AK Partili Çankırı velilerle buluştu
Karabağlar Kaymakamlığı’nın kırtasiye seti yardımı etkinliğine katılan ...
Süleyman Soylu: PKK'yı o bölgede çökerttik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın Karadeniz'deki yapılanması ...
Siyasetin profesörü Tosun’dan çarpıcı İzmir analizi: CHP 30’da 30 da yapabilir!
Prof. Dr. Tosun, “AK Parti ve MHP yerel seçimde iş birliğine yönelik pilot ...
 
CHP’de ‘Tuncay Özkan’ krizi!
KRT televizyonu için ödenecek parayı bulmakla görevli olan Erdoğan Toprak, ...
CHP İzmir’de sürpriz adaylık ilanı: Ben orada seçimi alırım!
Konak Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur, yerel seçimler için ...
Erdoğan: Sattıkları ürüne zam yapanlar...
Erdoğan "Şimdi ben buradan sesleniyorum" diyerek "İnanın bu dönemde döviz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva